Astroloji

Gökyüzünde 5 gezegen aynı hizaya geldi. Etkilerine dikkat!

2040 yılına dek bir daha gerçekleşmeyecek büyüleyici gezegen dizilimi 24 Haziran sabahı gerçekleşti. Bu ilginç astronomik olayı onlara astrolojik açıdan insanların hayatlarında büyük değişimlere işaret ediyor.

Gökyüzünde 5 gezegen aynı hizaya geldi. Etkilerine dikkat!

Nadir Gezegen hizalanmaları burçların hangi güçlerini artıracak?20 Nisan - 24 Haziran 2022 tarihleri arasındaki Nadir Gezegen Hizalanmalarının burçlara etkileri nasıl olacak? Yazarımız Ferda Ercan Uyulan açıkladı.
Aralık 2004‘ten 18 yıl sonra 5 gezegen aynı hizaya geldi ve 24 Haziran 2022’de gökyüzünde Merkür, Venüs, Uranüs, Mars, Jüpiter, Neptün ve Satürn dizilimi gerçekleşti. Çıplak gözle görülebilen dizilimi 40 yıl daha görmek mümkün değil.

Gezegenlerin açıları duygu devinimlerine ya da hayat planında değişimlere sebep olabilecek konumda.  Plüton da dizilimin içinde yer alması pozitif veya negatif gökyüzü olaylarının etki süresinin uzun olabileceğini gösteriyor.

Jeolojik açıdan depremler artabilir, kişisel ilişkilerde de sarsıntılar yaratacak gelişneler yaşanabilir. 

Elementi ateş olan Koç Burcundaki Mars ve Jüpiter'in etkisi yangınlara karşı dikkat edilmesini gerektiriyor.

DUAYEN ASTROLOG ÖNER DÖŞER'İN YORUMU

Astroloji Danışmanı, Eğitmeni, Araştırmacısı ve Yazar Astrolog Öner Döşer, “Her şeyden önce daha evvel yapmış bazı araştırmalar Güneş’in aynı tarafında çok sayıda gezegenin hizalanmasıyla beraber Güneş aktivitelerinde bir artış olduğunu gösteriyor.” diyor.

Duayen astrologun sitesi www.onerdoser.com'da verdiği bilgilere göre; gezegenlerin hizalanarak Güneş’in üzerinde bir baskı ve çekim yaratması; kavuşum, karşıt ve kare olarak tanımlanan açıların yoğun olduğu zamanlarda Güneş aktivitelerinde bir artış oluyor. 24 Haziran’a yaklaştığımız sırada, Güneş aktiviteleri hizalanmadan önce artmaya başlıyor. O nedenle aslında bugünden itibaren güneş lekelerine daha açık bir durumdayız. Çünkü bu tür büyük gezegen hareketlerinde etkiler artı eksi birkaç gün boyunca gerçekleşiyor.

Döşer, “çok sayıda gezegenin hizalandığı günlerde yeni fikirler de aklımızda ardı ardına hizalanabilir.” diyor. Daha önce bir araya getiremediğimiz düşüncelerimizi toparlayabilir, aktarabiliriz. Edebi, sanatsal, entelektüel konularda yaratıcılığımız artabilir. Aklımızdakileri aktarmak, bilgiyi paylaşmak üzere başkalarıyla bir araya toplanmak ve beyin fırtınası yapmak açısından da değerlendirebiliriz gezegenlerin hizalandığı bu zaman dilimini.

23 Haziran Perşembe günü ilişkiler gezegeni Venüs İkizler burcuna geçti. Haliyle ilişkiler alanında da başımızda kavak yelleri esmeye başlıyor! Yazın havailiği ile birlikte, ilişkilerde yüzeysel davranma eğilimi gösterebiliriz. Birlikte yapılan kısa seyahatler, tatillerin yanı sıra, birlikte alınacak eğitimler, kurslar da ilişkiyi ayakta tutmak açısından destekleyici bir faktör olabilir.

Venüs ve Plüton arasındaki uyumlu üçgen açının enerjisini ilişkilerimizi güçlendirmek açısından en iyi kullanabileceğimiz zamanlar haftanın ilk yarısında yer alıyor. Açının kesinleşeceği ve Ay tarafından da tetikleneceği 21 Haziran Salı günü bu bakımdan biçilmiş kaftan diyebiliriz!

Merkür ve Jüpiter arasındaki altmış derecelik uyumlu açı Pazartesi günü kesinleşiyor. Bu açı önem verdiğimiz kişilerle yapacağımız konuşma ve yazışmalar açısından uygun bir zaman diliminde olduğumuzu gösteriyor. Anlaşmalar, el sıkışmak gereken işler, taahhütler, yabancılarla yapılan işler, seyahatler, ticari girişimler, duyurular, tanıtım ve pazarlamaya yönelik işler açısından da 20 Haziran Pazartesi gününü, ayrıca Ay’ın bu uyumlu açıyı tetikleyeceği 21 Haziran Salı gününü kullanabiliriz.

Çok sayıda gezegenin Zodyak’ın bir bölgesinde ve Güneş’in bir tarafında toplaşması doğal afet riski doğuruyor. Ay’ın Uranüs-Satürn karesini de tetikliyor olması, 25 Haziran civarının bu açıdan dikkat çekici olacağını düşündürüyor. Peki, Güneş patlamaları olasılığı artar mı bir de buna bakalım. Zira güneş lekesi sayısında hızlı artışlar ve etkili Güneş patlamalarının volkan patlamalarıyla bağlantısı olduğunu biliyoruz.

Mars ve Jüpiter’in ateş elementi burçlardan biri olan Koç’ta ilerliyor olması, bir sürdir Koç burcunda seyreden Kiron, Ay’ın Koç burcundan geçiş yapacağı 21-23 Haziran tarihleri arasında ateş elementi yoğunluğunu arttırıyor. Hafta genelinde dikkati olmamız gerekiyor, ama özellikle 21, 22, 23 Haziran tarihlerinde daha da dikkatli olmamız lazım. Çünkü hava elementi burçlarından İkizlerde Güneş ve Merkür seyrine devam ediyor ve rüzgarlı hava koşullarına şahit oluyoruz.

Her ne kadar 21 Haziran Salı günü Güneş Yengeç (burç yorumları için tıklayın) burcuna geçse de 23 Haziran Perşembe günü Venüs İkizler burcuna geçiyor. 26 Haziran Pazar günü de Ay İkizler burcuna geçiyor. Hava ateşi yeller. Dolayısıyla bir yerde yangın çıksa hızlı yayılır. Bunlara ilaveten, üç aylık yaz mevsimi haritasında Ay-Mars-Kiron-Jüpiter Koç burcunda yerleşmekte ve köşe eve denk düşüyor. Dolayısıyla diğer bazı temaların yası sıra yangınların çok olacağını da düşündürüyor. 

Yorumlar