Astroloji

Burçların 2019 dolunay ve ay tutulması analizleri

2019 yılında gerçekleşecek dolunay ve ay tutulmalarını Mynet Astroloji Danışmanı astrolog İremsu analiz etti.

Burçların 2019 dolunay ve ay tutulması analizleri

21 OCAK SAAT 08:12 ASLAN BURCUNDA TAM AY TUTULMASI

KOÇ BURCU 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Koçlar, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşecek. İlk önemli etkisi ailemiz, yuvamızla ilgili konuların önümüzdeki 6 aylık süreçteki önemini vurguluyor. Sahiplenmek, korumak ve kollamak, yuvanızı güvence altına almak, ailevi ilişkileri önemsemek gerekiyor. Bunu es geçemeyiz. Evet siz kişisel olarak bu Tutulmada kendinizi merkeze koymak niyetindesiniz. Başkalarının dikkatini çekeyim, eğleneyim, gezeyim, göreyim, bana ilgi göstersinler diyorsunuz. Tabii ki siz de kendinize göre haklısınız. Ancak görünümler, iş hayatınız ve sorumlulukların üstünüzdeki baskısını da işaret etmektedir. Girişimde bulunarak, cesur ve atak davranarak, işlerinizi iyi organize etmelisiniz. Anne-baba olmak, çalışmak, çabalamak gerekiyor. Özgürlüğün bedeli vardır derler. Bu tutulmada sizler her ne kadar kendiniz için bir şeyler yapmak isteseniz de, buna gönüllü olsanız da, ileriye dönük plan ve projelere sıcak bakmalı, hedef belirlemeli ve hem özel hem toplumsal yaşamı dengede tutmalısınız. Kendinize zaman ayırmalı, hobilerinize ağırlık vermeli fakat işinizi, gücünüzü, sorumluluklarınızı ihmal etmemelisiniz. Bu Tutulma ağustos böcekliğine izin vermiyor. Bilakis yaratıcı becerilerinizi, girişken davranarak bir çalışmaya, projeye dönüştürmenizi sağlıyor. İlişkilerde, hayal kırıklığı yaşamamak için, karşınıza çıkan kişileri iyi tanıyın. Eğlenceli, keyifli olsun derken, bu kişi ne kadar güvenilir, doğru biri midir diye bakın. Bu Tutulma aşk hayatınız, çocuklar, sanatsal çalışmalar yönünde sizi hevesli kılıyor ve hedef belirlemekten, girişimci olmaktan uzaklaşmayın diyor.

BOĞA 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Boğalar, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli vurgusu çevremizle olan yakın ilişkimizi geliştirmesi, kardeşlerimizle olan bağımızı güçlendirmesi, başkalarının duygu ve düşüncelerine, ruh hallerine göre bir duruş belirlememizi sağlamasıdır. Evet geçmişte yaşadığınız kırgınlıkları unutmadınız. Sizi hayal kırıklığına uğratan insanları affetmek zor. Neler geldi neler geçti hayatınızdan bunların hepsi doğru. Fakat bunlar bitti ve şimdi yeni bir çevre, yeni bir görüş ve düşünce yapısındasınız. Ona göre kendinize bir dünya kurmuştunuz. Şimdi bu Tutulmayla sizin de geçmişe bir sünger çekip, barışmak istediklerinizle barışmanız, çizgi çektiğiniz insanlarla yollarınızı ayırmanız gerekiyor. Tutulmanın bir başka önemli etkisi, kendi gücünüzü kanıtlama çabanız, kendi sözünüzün kabulünü istemeniz, kendi arzu ve isteklerinize göre her şeyi ele almanız şeklinde çıkışlara neden olabilir. Ancak unutmayalım, toplumsal hayatta bu türden çıkışlar pek yer bulmayabilir. Sorumluluklar gereği öyle fazla özgür olmayabilirsiniz. Kendinize göre düşünürken, bir şeyleri gözden kaçırabilirsiniz. Tabii ki kimsenin baskısına boyun eğmeyiniz. Birileri sizi takdir etsin, beğensin diye, yanlışlara susmayınız. Bu Tutulma özellikle finansal konularda dikkatli olmak, iyi niyetinizin sınırlarını bilmek gerektiğini söylüyor. Şuradan şu gelir, buradan bu gelir diyerek hayaller kuramayız. Gerçekçi olmalıyız. Önemli plan ve projeler karşımıza çıkabilir. teklif alabiliriz, fırsatlarla karşılaşabiliriz. Bunları şartlar çerçevesinde ele alarak değerlendirmeliyiz. Boş sözlere karnımız tok olmalı. İşe yarar, elle tutulur, doğru işlere emek ve zaman harcamalıyız.

İKİZLER 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili İkizler, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli etkisi, maddi-manevi açıdan kendimizi güvence altına almak arzumuzdur. Kazanç getirici işlere, plan ve projelere, yeniliklere önem veririz. Çünkü hayatımızı garanti altına almak istiyoruz. Bütün bu girişim arzumuzun özünde para olgusu bir hayli kıymetli. Parasal açıdan rahat olursam, her konuda huzur bulurum diye düşünmektesiniz. Tabii ki bunda haklısınız. Fakat sürekli bir şeyleri paraya endeksleyip, buna göre değerlendirmeyin. Bazen uzun vadeli düşünmek, sabırlı olmak gerekir. Tutulmanın bir başka önemli etkisi, fikirlerinizin kabulü yönünde coşkulu olmanızdır. Size göre doğrular ve yanlışlar vardır. Birileri bunu onaylar veya onaylamaz kendi bilir. Bu bakış açısı, dış dünyada karşılık bulmayabilir. Öyle projeler, durumlar, insanlar karşınıza çıkar ki, ekip olarak çalışmak, başka insanların ne dediğini anlamak lazımdır. Konuşmak kadar dinlemeyi de bilelim. Eğer dışa açılmak, kendimizi geliştirmek istiyorsak, dünyayı tanıyalım. Bu Tutulma, ilişki ve iş hayatınızla ilgili konularda gerçekçi olmanın önemini vurgulayacak. Partnerin ilişkideki davranışları, yaklaşım biçimi ile sizinki örtüşmeyebilir. İdealleri farklı olabilir. Sizin fikirlerinizi onaylamayabilir. Böyle durumlarda konuşmak anlamak gerekiyor. Her iki tarafın da benim dediğim dedik yaklaşımı sorun yaratabilir. Bu Tutulma bir çevre değişimi, eğitimden iş hayatına ve yakınlarımıza kadar geniş bir alanda bir gelişmenin işaretçisidir. Bunların her yönüyle ele alınması, artı ve eksilerine göre incelenmesi faydalıdır.

YENGEÇ 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Yengeçler, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli vurgusu, kendimizi her anlamda güvence altına alma arzumuzdur. Ne istediğimizi biliriz, neye ihtiyacımız olduğunun farkındayızdır. Böyle de olunmalıdır. Kendinizi hapsetmek yerine, kendi güvenliğinizi oluşturmalısınız. Kararlı olmalısınız. Değişen şartlara göre işinizi, gücünüzü bilmelisiniz. Sadece dilemek, istemek yetmiyor, azimli olmalısınız. Yeniliklere açık ve son derece akıllı bir şekilde yolunuzu tespit etmelisiniz. Bu Tutulma değişen ruh hallerini işaret ediyor. Sabırsızlık yaratıyor. Yaşam hakkında görüşlerinizi bir temel üzerine oturtmada sorun çıkartıyor. O zaman bize düşen kendimize bir bakmak, kararlı olmaktır. Yoksa böyle bir o yana bir bu yana salınıp, sadece duygusal hareket eden bir kişi haline gelirsiniz. Bundan kaçının. Gelişmeyi, büyümeyi hedef alın. Tutulmanın bir başka önemli yanı, maddi konularda harcama meylinizi yükseltmesidir. Arzu ve isteklerinizi daha fazla merkez alırsınız. Ancak ayarınızı bilmezseniz, borçlanır, zorlanırsınız. Görünen o ki, bireysel harcamalar daha sonra sıkıntıya yol açabilir. Kredilerinizi zamanında ödeyin. Bütçenize göre hareket edin. Tamam sizi baskı altına almalarına iş ortaklığı ve ilişkinizde izin vermeyeceksiniz. Ancak gerektiğinde beraber düşünmenin yararlarını da gözeteceksiniz. Bu Tutulma, ideallerinize göre bir yaşam kurmanızı söylüyor. Bunları gerçekçi bir şekilde dizayn etmenizi vurguluyor. Hayalci düşünmeyeceğiz. Günlük hayatımızı, verimli hale getirmek için bilinçli tercihler yapacağız. Gereksiz işlerle zaman kaybetmeyeceğiz. Güvende olmak istiyorsak, güvenilir işlere, ilişkilere, düzenlemelere ihtiyacımız olacak.

ASLAN 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Aslanlar, 21 Ocak saat 08:12 burcunuzda oluşacak Tam Ay Tutulması, öncelikle iç dünyamız üzerinde etkili olup, bizi hassas ve güvensiz hissettiren her şeyi geride bırakmak arzumuzdur. Kendi duygularımızla temas edip, nerelerde güçsüzüz veya hangi konularda hassasız bunları tespit edeceğiz. bu çok önemli. Çünkü insan kendisini tanımazsa, attığı adımın, verdiği kararın farkında olmaz. Tutulmanın etkin görünümleri var. Yenilik ve değişim konusunda bizi heyecanlandırıyor. Farklı bir şeyler yapmak, belki başka bir yere yerleşmek, eğitimden uzmanlaşmaya kadar kendimize bir dünya kurmak. Ancak diğer taraftan duygular, geçmişimiz, ailemiz, yaşadıklarımız bizi durduruyor. Bu çelişkilerden kurtulmak yorumun en başında söylediğim gibi, ne istediğinizi bilmek ve gerçekçi olmakla mümkündür. Tutulma, ilişki hayatınıza ışık tutuyor. Siz ilişkide kendi arzu ve isteklerinizi kabul ettirmeye çalışırken, partnerin isteklerini, beklentilerini görmezden gelemezsiniz. Benim dediğim olacak, ben böyle istiyorum diyemezsiniz. Beraberlikte her iki tarafın da aynı hayatın yolcusu olması gerekir. Bir taraf başka havada, diğeri başka dünyada bir ilişki uzun ömürlü olmaz. Onun için ilişki kriterlerimizi mutlaka gözden geçirelim. Eğer uygun değilse, her iki kişi de farklı görüşteyse, bu Tutulma ilişkide kopmanın ve ayrı yollara gitmenin işaretçisidir. Hayatınıza başka biri girebilir. Kimileri aşık olabilir. Başka bir ülkeye(şehre) aşkı için, ekmeği için gidebilir. Çocuk sahibi olabilir. Başka bir yerde iş kurabilir. Bütün bu gelişmeler hayatımızda bir devrin bitmek, yeni bir sayfanın başlamakta olduğunu gösteriyor. Zoraki sürdürülen aşklara, evliliklere son veriyor. Bizi gerçeklerle yüzleştirip, hayalcilikten uzak tutuyor.

BAŞAK 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Başaklar, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli vurgusu, hedeflerimizi belirlemek ve her anlamda güvenceye kavuşmak arzumuzdur. Neye ihtiyacımız olduğunu biliriz. Bu ihtiyaçları nasıl elde edeceğimizi tespit ederiz. Sosyal ilişkilerimizi, ailevi durumları, güvensizlik ve endişelerimizi sağlam bir temel oluşturduğumuzda, yeniden doğru tanımladığımızda çözümlemiş oluruz. Bu bizim gelişimiz yolumuzdur. Gelelim Tutulmanın bir başka önemli etkisine. Finansal ortaklıklar veya başkalarından beklediğimiz destekler artık gelmeyebilir. Yeni bir hedef ve yol belirlememiz gerekir. Ona susayım, buna uyayım yerine, ne yapmalıyım sorusu çok önemli. Görüyoruz ki, kimseden fayda yok. Yolumuzu çizmeliyiz. Kaldı ki, bu Tutulma Aslan burcunda oluşuyor. Psikolojik ve fiziksel anlamda özgüvenimizi yeniden kazanmamız lazım. Kimseye derdimizi anlatmıyoruz ancak sıkıntılıyız. Bir şeyler yapmak istiyoruz fakat korkuyoruz. Kendimizi yerden yere vuruyoruz sonra da aşırı gururlu tepkilerde bulunuyoruz. Yapmamız gereken kendimize gelmek ve hedef belirlemek. İdeallerimiz olmalı. Geçmişe takılmak yerine geleceğe uzanmak gerekiyor. Ailevi konulardan özel hayatımıza kadar her meseleyi gerçekçi ele almalıyız. Bir kurtarıcı beklemek yerine, mücadele etmeliyiz. Değişen ruh hallerimizin dürtüsel gerginliklere davetiye çıkarmasına izin vememeliyiz. Beklentili değil, kendi hedefinin farkında kişi olmalıyız. Yoksa kendi kendimizi üzeriz, yeteneklerimizi köreltiriz ve rahatsız oluruz. Bütün bunlar bizi hapseder, güdükleştirir ve yorar. Bunlardan kaçınalım. Yorumunuzda sözünü ettiğim kendini keşfetmek, hedef belirlemek ve mücadele etmek noktalarını mutlaka göz önüne alınız.

TERAZİ 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Teraziler, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli etkisi, iş hayatımızdan toplumsal yaşantımıza kadar her anlamda kendimizi güvende altında hissetme arzumuzdur. Gelişim yolumuz, öncelikle yaşadığımız toplumu, aile yapımızı, hedeflerimizi belirlemektir. Sübjektif değil gerçekçi olmalıyız. Yaşadığımız tecrübeler bizi ilişkilerimiz konusunda sınavdan geçiriyor. Bencil insanlara, kendi egosunu bize dayatan kişilerle işimiz olmamalıdır. Biz bu Tutulma ile bir devri kapatıyor, yeniye yer açıyoruz. Kendimizi yeniden tanımlıyoruz. Amacımızı belirliyoruz. Sosyal ilişkilerden aşk hayatımıza kadar, çocuklarımız varsa onlarla ilgili konulardan eğlence anlayışımıza kadar her şeyi yerli yerine oturtuyoruz. Hayalci değiliz. Düşüncelerimizi ifade edeceğiz ama hayalci olmayacağız. Girişken olacağız fakat sıradan bir hayatın içinde kaybolup gitmeyeceğiz. Sağlığımıza önem vereceğiz. Verimli ve gerçekten doyumlu işlerle uğraşacağız. Bu Tutulma, birileri bizi onaylasın, takdir etsin, alkışlasın diye, kendi arzularımızdan uzak durmak anlamına gelmiyor. Hem sosyalleşeyim hem de kendime göre bir yaşamım olsun diyeceğiz. Sadece dışarıyla değil, kendi özel hayatımızı da önemseyeceğiz. Bu Tutulma, ilişkileri zorluyor. Kimsenin bencilliğine tahammülümüz yok. Bir şeyleri sırf insanlar bizi güçlü görsün diye sürdürmeyeceğiz. Eğer mutsuzsak ve aradığımızı bulamıyorsak, devam etmeyeceğiz. Güçlenmek, güvende olmak istiyorsak bunlar şarttır. Aile demek, paylaşmaktır, güvendir. İlişki uyumdur, güzelliktir. Bunlar yoksa, bu Tutulma birileriyle özel veya ailevi olsun bir yol ayrımıdır.

AKREP 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Akrepler, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli etkisi, kendimizi güvende hissetmek ve hayatımızı sağlam temeller üzerine inşa etme arzumuzdur. Kendimizi geliştirmek ve açılımda bulunmak sürecidir. Bir devrin kapanışı ve yeni bir sayfanın açılması halidir. Burada kendi varoluşumuzun anlamını keşfedeceğiz. Kendimize yeni bir yol, hedef ve amaç belirleyerek ilerleyeceğiz. Bu Tutulma anlamsız, stres yaratıcı, zihnimizi ve bedenimizi yoran, bizi rahatsız eden her şeyden uzaklaşmamızı sağlayacak. Öylesine, mecburen değil içimize sindirerek karalar vereceğiz. Dediğim gibi eski bitiyor, yeniye yer açıyoruz. Bakış açımız değişiyor. Bu Tutulma aileden uzaklaşmak, oturduğunuz yerde başka bir yere taşınmak anlamına gelirken, bunlar zoraki değil, yeni bir yaşam kurmak için olacak. Gurur, kibir, benim dediğim tarzda değil, benim için ihtiyaçlarım bunlar, şu yolda ilerlemeliyim diyerek kendiniz bu yeniliğe evet diyeceksiniz. Har vurup harman savurmayacak, paranızı hesabınızı bileceksiniz. Girişimde bulunarak, kariyer hedefinizi belirleyerek ilerleyeceksiniz. Toplumda kendinizi ifade edeceksiniz ancak bu boş bir ifade olmayacak. Gerçekten bir hedefiniz olmalıdır. Sadece yapmış olmak, birilerine kendinizi ispatlamak veya üstünlük sağlamak için değil, ne istediğinizi bilerek hedef koyacaksınız. Bunlar olmadığı takdirde işten ayrılabilir, aileden kopabilir, egonuz yüzünden zarar görebilirsiniz. Bilinçli olmalısınız. Zihin ve beden uyumunuzu sağlayan işlere yönelmelisiniz. Gereksiz zaman kayıplarından uzak durmalısınız.

YAY 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Yaylar, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulması, başkalarıyla olan bağımızı maddi-manevi anlamda güçlendirme arzumuzu vurguluyor. Ancak, biz de kaynaklarımızı doğru şekilde yönlendireceğiz. Har vurup harman savurmayacağız. Bu Tutulma, bir devrin bitimi, yeni bir sayfanın açılımı olarak önem taşıyor. Daha iyi yaşamak istiyorsak, yeni bir şeylere açık olmak gerekiyor. Kendimizi geliştirmek lazım. Sağlıklı bir zihin ve bedene sahip olmak önemli. Bu konularda kendimizi geliştireceğiz. Günlük yaşantımız değişecek. Zararlı alışkanları geride bırakacağız. Tutulma, ailevi yaşamdan, oturduğumuz yere kadar her şeyin gerçekçi şekilde tasarlanması gerektiğini vurguluyor. Ne kadar özgür olmak istiyorsak, o kadar akıllı olmalıyız. Yapılacak değişimler, oldu bittiye getirilmemelidir. Temeli mutlaka güçlü olmalıdır. Bizi haklı bulsunlar diye düşüncemizden vazgeçemeyiz veya birileri istiyor diye hayatımızı allak bullak edemeyiz. Sözgelimi eğitim tercihimizi, oturmak istediğimiz yeri, yakınlarımızla ilişkimizi, çevremizi gerçekçi gözle analiz edeceğiz. eğer bir değişim yapmak istiyorsak, bunun kökleri sağlam olmalı. Gerçekten gerekli olmalı. Bu Tutulma sizi alıştığınız çevreden uzaklaşmaya, acil karar verip başka bir yere yerleşmeye itebilir. Ancak bu doğru bir tercih mi bunu iyi anlamak, analiz etmek gerekiyor. Yatırımların doğru yapılması şarttır. Eğer bir karar verilecekse bu kısa değil uzun vadeli olmalıdır. Önce küçük adımlar atın duruma bakın sonra adımlarınızı büyütün. Aceleye getirmeyin.

OĞLAK 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Oğlaklar, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli vurgusu, ilişkilerde güven olgusunu sorgulamak, sorumlukları paylaşmak, birbirimizin hayatında ne anlam ifade ettiğinizi tespit etmektir. Bu yeni bir anlayış ve bakış açısı geliştirilerek yapılır. Evet birbirinin duygularını anlamak önemli ama bu sürekli bir tarafın gösterdiği anlayışla olmaz. Her iki kişi de bunu istemeli. Zaten bundan sonraki Tutulmalar da bunu vurguluyor. Artık yeni bir devir başlıyor. Gündemde ilişkiler yer alıyor. Gelelim bu Tutulmanın bir başka etkisine, dürtüsel kararlar almaya neden olabilir. Aileden ayrılmak, kendi başımıza yaşamak, evliliği bitirmek veya evlenmeye karar vermek gibi. Bunlar doğaldır. Ancak en başta söylediğim gibi, hayati konularda aceleci olunmamalı, eğer bir adım atıyorsak, güvenilirlik, sağlamlık ilkeleri gözetilmelidir. Kızdım boşandım, istedim evlendim gibi dürtüsel hareket edilmelidir. Bu Tutulma finansal ilişkilerde egomuza yenilmemize, sadece kendi isteklerimize düşkünlük göstermemize neden olabilir. Sırf güçlü görüneyim, param olsun, herkes beni zengin bilsin diye kredi çekilmez, borçla hayat sürdürülmez, birilerine güvenilmez. İhtiyaçlarınıza göre bütçenizi ayarlayın. Başkasından gelir veya gelmez, elimize geçene göre hareket etmeliyiz. Tabii ki güzel yaşayalım istiyoruz. Fakat bu kredi kartlarımıza yüklenmekle, kredi çekip ödemekle, kazandığımızdan daha fazla harcamakla olmaz. Bu Tutulma böyle kişiler için zorlayıcı olabilir. Beklediğiniz para gelmez, borçlar sıkıştırır, güvendiğimiz dağlara kar yağabilir. Akıllı olalım. Özellikle ailevi konularda, ev ve yerleşim yerimizle ilgili meselelerde, parasal her anlamda bilinçli olalım.

KOVA BURCU 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Kovalar, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli vurgusu, sağlıklı yaşam, verimli çalışma ve kendimizi güvende hissetmek arzumuzdur ve bütün bunlar gelişim yolumuzda bundan sonra çok daha önemli olacaktır. Zihin ve beden sağlığımıza önem vereceğiz. İnsanlara bu yönde yardımcı olacağımız meslek veya aktivitelere yöneleceğiz. Gelelim bu Tutulmanın diğer etkilerine, özellikle ilişkide aşırı gurur ve ben merkezcilik sorunlara yol açabilir. Bu partneriniz veya sizin için geçerlidir. Ortaklaşa bir yaşam kurulmuşsa veya kurulacaksa eğer, kişilik haklarınız tabii ki kıymetlidir. Fakat sabit fikirlilik, farklılıklara saygısızlık, bir tarafın özgürlük arzusu, diğerinin baskın kimliği daima sorunlara yol açar. Bu tutulma uzun zamandır problem yaşayan çiftlerin ayrılmalarına neden olabilir. Özellikle aldatma, mali problemler, iş sorunları varsa dikkatli olunmalıdır. Kimi çiftlerde soğukluğa, problemlerle yüzleşmekten kaçınmaya sebep olur. Kimi Kovalar için ani bir evlilik kararı anlamına gelir. Fakat bunun çok iyi düşünülmesinde yarar var. Kimdir, neyin nesidir, iş durumu nasıldır bunları anlamak gerekiyor. Tutulmanın görünümleri, finansal açıdan dikkatli olmayı gerektirir. İş yaptığınız veya bir araya geldiğiniz kişilerle aranızdaki parasal konuları söz ile değil hukuken sağlama almanızda yarar var. Oldu bittiye getirmemek lazım. Bütçenizi aşan harcamalardan kaçının. Kime söz verdiğinizi veya kimden söz aldığınızı iyi bilin. Çevre veya iş değişikliğinde bulunacaksanız, her yönüyle gözden geçirin. Nerede oturacaksınız, işe gidip gelmede sorunlar yaşanır mı bunlara bakın. Sigortasız çalışmayın ve çalıştırmayın. İş ortaklığı kuracaksanız güvenilir insanları tercih edin. Bu kişilerin geçmişine bir bakın.

BALIK BURCU 21 OCAK AY TUTULMASI ANALİZİ

Sevgili Balıklar, 21 Ocak saat 08:12 Aslan burcunda Tam Ay Tutulmasının ilk önemli etkisi, aşk hayatımızdan çocuklarımız ve finansal açıdan kendimizi güvende hissetmek arzumuzdur. Önümüzdeki süreçte bu meseleler son derece önemli olacak. Balıklar garantili işleri, geleceğe dönük projeleri ve hayatı sağlam temeller üzerine inşa edecekler. Çocuk sahibi olmak, yeni bir çevrede yaşamak, eğitim-iş-yakınlarıyla ilgili konularda kendilerini geliştirecekler. Gelelim Tutulmanın asıl önemli etkisine, bireysellik, iradeyi güçlendirmek, özgüveni sağlamak için birilerine ihtiyacınız yok. Siz kendinizi psikolojik ve fiziksel anlamda canlandırmalı, toparlamalı ve arındırmalısınız. Aynı şekilde aşırı gurur, kibir ve sürekli kendinizi merkezde görmek gibi olumsuz duygulardan kurtulmalısınız. Bu Tutulma bir iş değişikliği, bir tedavi ve teşhis süresi, sizi rahatsız eden bir problemden kurtulmak ihtiyacıdır. Kendinizi ait hissetmediğiniz, verimsiz olduğunuz, psikolojik açıdan doyumsuz ve sıkıntılı gördüğünüz ortam ve kişilerden uzaklaşabilirsiniz. Belki bir iyileşme süreci diyebiliriz. Toparlanma zamanı olarak görebiliriz. Beden ve zihin arasındaki uyumu sağlama dönemi olarak görebiliriz. Çalışan bir kişiyseniz, mutlaka sigorta v.b hukuki haklarınızı gözetiniz. İyi niyetinizi kullanmalarına izin vermeyiniz. Çocuklarınız veya işiniz nedeniyle bir çevre değişikliği özellikle mart ayı sonrası yaşanabilir. Maddi açıdan sizi zor duruma sokacak işlere kalkışmayınız. Uzun vadeli olmayan işlerden, ilişkilerden uzak durunuz.

19 ŞUBAT SAAT 18:55 BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ

Sevgili Koçlar, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, her şeyin en iyisi ve en mükemmel olanına sahip olma içgüdünüzü işaret ediyor. Kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmekten yanasınız. Hayatın güzellikleri ve keyifli yanlarının tadına varmak istiyorsunuz. Maddi açıdan sizi rahatlatacak değişimlere açıksınız. Bu Dolunay, bütün bu isteklerin cevap bulması adına yoğun çalışmanın göstergesidir. Ancak zihin bu tempoya ayak uydurayım derken dağılabilir. İşlerinizi gücünüz yettiğince ve ajandanıza uygun şekilde ancak çok fazla yorulmadan yapmalısınız. Beden ve zihin sağlığınız her şeyden önemlidir. İşler bir şekilde yapılır, hayat kendi akışında devam eder. Ancak siz kendinize bakmazsanız ne işe yarayacak. Bu Dolunayın görünümleri insanın duygu ve düşüncelerini yazıya dökmesi, bir esere dönüştürmesi yönünde olumludur. Soyut düşünceler, hayaller ve onları gerçekleştirme arzusu ön plandadır. Kendinizle konuşursunuz, iç sesinizle temasınız gayet iyidir. Görünen o ki, bu Dolunayda bir yandan her şeyin titiz ve dakik yapılmasını istiyoruz ancak diğer yandan derin düşünüyor, sürekli aklımıza gelen başka fikirler nedeniyle bazen hangisini seçeceğimizi bilemiyoruz. Ben zorlayıcı bir Dolunay olarak görmüyorum. Kendini maddi-manevi anlamda güvence altına almak isteyen bireyin duyarlılığı ve seçiciliği diyebilirim. Evet bazen zihnimiz dağılır, bazen yoğun çalıştığımız için yoruluruz. Fakat neyi istediğimizi biliriz. Sağlığımızla ilgili kontrolleri ihmal etmeyelim. Dinlenmeyi ihmal etmeyelim. Kendimizi de çok yormayalım.

BOĞA BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, bağlı olduğunuz grup veya toplumsal ilişkilerde başkalarına yardımcı olma, onlara destek çıkma ve ihtiyaçlarında yanlarında olma şeklinde bir duyarlılık yaratır. Zihnimiz acı çeken insanlara karşı merhametlidir. Yaratıcı düşünürüz. Hayallerimizi yazıya, söze ve ürüne dönüştürerek insanların beğenisine sunarız. Ancak bir yandan da mükemmeli ararız. Hiçbir şey bizi tam olarak tatmin etmeyebilir. İnsanlarla ilişkilerimiz, olumlu özelliklerimiz beğenildiği, sevildiği halde bizim içimizde doymayan bir şeyler vardır. Sözgelimi çocuğumuz varsa, üzerine titreriz. Her şeyin en güzeline sahip olsun diye çabalarız. Aşkta hem fazlasıyla duyarlıyız hem de armudun sapı üzümün çöpü var diyerek ince eleyip sık dokuyoruz. Değişim ihtiyacı, yenilik hevesi yükseliyor. Bunlar biraz insanı yorabilir. Hani dozunu ayarlamakta yarar var. Dolunayın görünümleri maddi-manevi zenginlik arzumuzu yükseltiyor. Daha fazla kazanmak, daha kaliteli yaşamak için kendimize çok fazla yükleniriz. Fakat bunlar büyük sorunlara yol açmaz. Sadece kaliteli yaşamaktan hoşlanan bireyin mücadelesini arttırır. Mars burcunuzda size bu Dolunayda destek veriyor. Plan ve projelerinize uygun çalışmanızı, sabırlı, gayretli ve üretken olmanızı destekliyor. Hedefe yönelik ilerlemenizi sağlıyor. Tek sakınca şu olabilir. Endişeleriniz artabilir, bazen kendinizi yetersiz hissettiğiniz olur fakat bunlar büyük problem oluşturmaz.

İKİZLER BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, toplumsal yaşantımızda, mesleki konularda hassasiyet yaratıcıdır. İyi niyet, yardımlaşma, olumlu düşünmek derken, birileri bunu kullanmaya kalkışabilir. Bu patronunuz, ailenizden biri, çalıştığınız insanlar veya hayatın kendisi böyle bir yaklaşımda olabilir. Doğaldır ki, hassas düşünürüz. Sorumluluklarla baş etmeye çalışırken yaptığımız işe gönlümüzü katarken insanlardan takdir bekleriz. Anlaşılmak, değerli bulunmak isteriz. Dışarıda bunları yaşayıp hissederken tüm gerginliği, eleştiriyi veya sıkıntıları ailemize yansıtabiliriz. Huzursuz, kolay kolay bir şey beğenmeyen, aradığını bulamayan kişi haline geliriz. Dolunayın görünümleri İnce eleyip sık dokumaya yol açıyor. Bu yüzden sıkıntılıyız. Aslında dengeyi iyi kurabilsek bu Dolunayı güce dönüştürürüz. Sözgelimi zihnimiz yaratıcı çalışıyor. Sezgilerimiz güçlü ve kriz yaratan durumları, sorunları çözebilme yeteneğimiz var. Bir sorun mu yaşanıyor, bunu kendi içimizde sakince analiz etsek, belki de farklı bir çıkış yolu bulabiliriz. Bir sanatçıysak güzel bir eser ortaya koyabiliriz. İnsanlarla geliştirdiğimiz güzel diyaloglar bizi rahatlatabilir. Evimizi güzelleştirmek, organize etmek, bir başka yere taşınmak, aile üyelerimizle konuşmak bizi stresten koruyabilir. Üretken bir insansak güzel bir eser ortaya çıkar. Değişimi seven kişiysek evimizde yapılacak yenilikler ruhumuzu dinlendirir. Tabi ki hayata nasıl baktığımız önemli. Tedirgin ve hiçbir şeyi beğenmeyen kişiysek bu Dolunayda evimiz ve ailemizle alakalı sıkıntılar yaşanabilir. İş hayatında dikkat dağınıklığı veya hassasiyet hatalara yol açabilir.

YENGEÇ BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, duyguların lisanıyla konuşmaktır. Hisler yazıya ve söze dökülür. Yazarlar, mistizmle uğraşanlar, psikologlar için bu Dolunay bir projenin, çalışmanın insanlarla paylaşımını sağlar. Fikir birliğinde bulunulur. Zihnimiz, farklı bir dünya özlemi içindedir. Bu yüzden gerçeklerin acıtan, rahatsız eden ve zorlayan yönlerine karşılık güzel bir dünya özlemi içimizde büyür. İnsan farklı bir şeyler yapmak, rahatlamak, belki bir yere yerleşmek, orada hayatını geçirmek ister. Bu Dolunayda maddi konular önemli. Her ne kadar ılımlı bir etkiye sahip olsa da, biz iş hayatı ve kazancımızla ilgili yeniliklere açığız. Madem güzel bir dünya özlemimiz var. Bunun için paraya da ihtiyacımız var. Duruma bakacağız ve bu konuda kendimizi güçlendirmek isteyeceğiz. Dolunay-Başak burcunda oluştuğu için, analiz gücümüz bir hayli yüksek. Bizi söylenenlere, söylediklerimize dikkat edeceğiz. Bazen duygular, mantığımızın sesini bastırabilir. Bu hatalı karar vermeye neden olur. Bir yanımız kaçıp gitmeye, uzaklaşmaya, rahatlamaya hazırken, ruhumuz hiçbir şeyden memnun değildir. Bu çelişkiler bizi eleştirel kişi yapabilir. Hiçbir şeyi beğenmeyiz. Her şeyi dizayn etmeye, mükemmel hale getirmeye, detaylarla uğraşıp zaman kaybetmeye meyilli oluruz. Oysaki zorlayıcı bir Dolunay değil bu. Gerçekçi planlar yapılabilir, istikrarlı ilerlenebilir, maddi şartların iyileştirilmesi adına hedefler belirlenebilir. Fırsatlar veya teklifler her yönüyle analiz edildikten sonra idealler ve hedefleriniz doğrultusunda değerlendirilir.

ASLAN BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunayın ilk etkisi, eşiniz(partneriniz)iş ortağınız veya başkalarıyla her türlü paylaşımda duyarlı düşünmemizi sağlamasıdır. Eğer ilişkide sevgi ve güven verse, bu duyarlılık problem çıkarmaz. Ancak menfaatler üzerine kuruluysa, o zaman sorun çıkar. Bir taraf diğerinin iyi niyetini kullanabilir. Zihnimiz bizi yanıltabilir. Bazen de, hiçbir sorun olmadığı halde her şeyi kafamıza takarız. Sürekli hesap kitap yaparız. Bir şeyler yolunda gitmeyecek diye endişeleniriz. Bu Dolunay, maddi düşünmeye neden olabilir. Başak burcunda oluşması, hesap kitap işleridir. Bütçeye göre hareket etmeyi, nereden para kazanırım, nasıl değerlendiririm tarzı düşünmeyi sağlar. Fakat insan bu kadar ince eleyip sık dokurken, yanlış kararlar verebilir, başkalarına güvendiği için zorlanabilir. Tabii ki dikkat edeceğiz, aldığımıza verdiğimize bakacağız, bütçemize özen göstereceğiz. Ödemeleri ihmal etmeyeceğiz. Kefil olmak, başkası için kendimizi zor duruma sokmak yanlış olur. Maddi kaygılar bazen her şeyi paraya endekslemeye neden olur. İyi niyetin sınırları bilinmezse, başkaları yüzünden canımızı sıkılır. Bu Dolunayın görünümleri olumsuz değil. Üstteki noktalara dikkat edilmesi halinde sorun çıkmaz. Eğer finansal açıdan tatmin olmadığımız bir işimiz varsa, bir işe girebiliriz veya zam isteyebiliriz. Bekar Aslanlar yeni biriyle tanışırlar. Bu kişinin işini, mali durumunu inceleyiniz. Size söylediklerini değil, gerçekleri öğreniniz. İş ortaklığı yapılacaksa, her yönüyle araştırınız. Miras, hukuk veya farklı yollardan elinize para geçer. Ancak dikkat edilmezse, geldiği gibi gidebilir. Dikkat edelim.

BAŞAK BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 19 Şubat saat 18:55 burcunuzda oluşacak Dolunay, her şeyi organize etme, mükemmeli arama, duygularınızı bastırma, kimseye güvenmeme gibi durumlara neden olur. Beklentinizi öyle yüksek tutarsınız ki, bu düzgün bir ilişki yaşamanın önüne geçer. Aslında haklı olabilirsiniz. Merkür-Neptün kavuşum etkisinde bir Dolunay yaşayacağız. Kişi, ilişkide seçici olmayı bilmeli. Tabii ki, söylenenlerin doğruluğunu, partnerin yaklaşım biçimini ve duygularını ölçüp tartmalı. Ancak bunun dozunu kaçırırsanız, gereksiz endişe ve kaygılar yüzünden mutsuz olursunuz. Bu Dolunay, ne fazla güvenmenin ne de hayalci olmanın doğru olmayacağını söylüyor. Gerçekçi olacağız ancak duygularımızın nasır tutmasına izin vermeyeceğiz. İlişkide empati önemli. Karşılıklı konuşmak, hislerinizi ifade etmek ve edilmesine izin vermek yararlı olur. Eğer partnerinizle aranızda sorunlar varsa, bunları görmezden gelmek yanlış olur. konuşun ve çözüm bulmaya çalışın. Bir ilişkiden beklentilerinizi aşırı hayalci, gerçeklerle alakası olmayacak, ironik şekilde ele almayın. Sonuçta insanız. Hepimizin hataları var. kimse mükemmel olmak zorunda değil. Maddi bakış açısı, aşırı katı prensipler, geçmişte yaşanmış tecrübelerin fazla abartılması, yaşanacak güzel bir şeyin önünü kesebilir. Makul olmayı bilelim. Dolunay, hedef belirlememizi, maddi anlamda olumlu girişimleri işaret ediyor. Belki ilişkilerde zorluyor ama karşımıza çıkardığı fırsatlar sağlam ve doğru kararlar verilmesini sağlıyor.

TERAZİ BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, elde olmadan yaşanan endişelerin işaretçisidir. Hata yapar mıyım, bir terslik olursa, hayal kırıklığı yaşarsam, ya istediğim gibi olmazsa diyerek kendimize yükleniriz. Bazen de kusur bulmaya hazırızdır. Hiçbir şeyi beğenmeyiz. Oysaki, bu bakış açısı kişinin zaman kaybına neden olduğu gibi, kafasının karışmasına, kolaylıkla halledeceği işleri bile zorlaştırmasına neden olur. Aklımızı ve mantığımızı devreden çıkartmayalım, inceleyelim, ne istediğimizi bilerek hareket edelim. Dolunayın Merkür-Neptün kavuşumuna denk gelmesi zihin dağınıklığı, seçmekte zorlanma ve aşırı duyarlılık nedeniyle kısıtlanmaya sebep olur. Ancak sanat, mistik faaliyetler, insanlara yardımcı olma, edebiyat, psikoloji gibi meslek alanları için idealdir. Bu kişiler fikirlerini, ideallerini yazıya ve söze dökebilirler. Dolunayın bir başka etkisi, sosyal gruplarla olan temasımızı güçlendirmesi, yeni dostlar edinmemizi sağlaması, değişimlere açık olmamızı desteklemesidir. Çelişkiye düştüğümüzde, kararsız kaldığımızda veya bir konuda gelgitler yaşadığımızda güçlü dostlarımızdan destek görebiliriz. Yeteneklerimizden şüphe etmeden ilerleyebiliriz. Bu Dolunay, finansal güvenceye duyulan ihtiyacı vurgular. Belki de bu yüzden endişelerimiz vardır. Çabalıyorum, kendimi ifade etmeye çalışıyorum, fakat hala istediğim güçte değilim diye içimizden geçirebiliriz. Maddi hedef ve istikrarlı ilerleme arzumuz bizi derinden etkiler. Hayatın bize sunacaklarından emin olmayız. Bütün bu yetersizlik duygularını aşmak zorundasınız. Yoksa kendi kendinizi engellemiş olursunuz. Yapacak onca şey ve şükredeceğimiz bir çok nedenimiz varken neden bu kadar olumsuz düşünelim ki?

AKREP BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, bir projenin yürürlüğe konulması, bir işin tüm detaylarıyla gözden geçirilmesi, eksiklerin tamamlanması yönünde olumludur. Tabii ki içinizin rahat etmediği noktalar olabilir. Birileri eleştirebilir veya hoşlarına gitmediğini belirtebilir. Bunlara olumsuz bakmayalım. Bu Dolunay, zihnimizin duyarlı çalışmasını sağlıyor. Bu duyarlılık olumsuz bir durum değildir. Sanat, mistik konular, psikoloji gibi alanlarda verimli çalışmamızı sağlar. Senaryo yazmak, günce tutmak, insanlarla empati yapmak, sevdiklerimize yardımcı olmak bizim için rahatlatıcı, faydalı ve olumlu hislerle hayatı kucaklamaktır. Dolunayın Merkür-Neptün kavuşumuyla örtüşmesi, ılımlı düşünmek ve hayal gücümüzün sınırsızlığında dolaşmak gibidir. Aşkta romantik sözler, duyarlı yaklaşımlar bizi cezp eder. Hayat bizi zorlarken, gerçekler sürekli aklımızı zorlarken, böyle bir durum ruhumuza iyi gelebilir. Ancak yine de, güven olgusu maddi-manevi anlamda bizi düşündürür. Güzel bir şeyler duymak iyidir de, ne kadar gerçektir? Bunları bilmek isteriz. Diyelim ki evliyiz ve çocuklarımız var. Ancak sorunlarımız yüzünden sıkıntılıyız. Bu durum sorunlara rağmen evliliği sürdürmeye neden olur. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Bu Dolunayın özünde gerçekçilik kadar hayalcilik de bulunuyor. İnsan bir şeylere kendini inandırmak istiyor ancak inandığı şey kendini memnun etmiyor. Bu çelişkiler büyük sorunlara yol açar mı? Hayır ama zihnimizi yorabilir.

YAY BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, hiçbir şeyi kaçırmamak için her detaya önem vermemize neden olur. Sanki dünyanın tüm yükünü biz sırtlanmak zorundaymışız gibi düşünürüz. Mükemmellik arzumuz yüzünden yaptığımız işi beğenmeyiz veya birilerini eleştiririz. Bu durum pek hoş olmadığından yoğun çalışmaya, strese yol açabilir. Dolunayın yöneticisi Merkür, Neptünle kavuşum yapacak. Bu durum, şikayet ettiğimiz her şeyi kabullenmeye neden olabilir. Sızlanırız, kızarız, gerginleşiriz, beğenmeyiz ama başka seçenek olmadığını düşünüp kabulleniriz. İş-ev, mantık-duygular arasında yaşanan çatışma, bütünü gözden kaçırıp, detaylarda boğulmaya neden olur. Tamam, bir sıkıntınız varsa, buna çözüm bulmaya çalışın. Abartıyorsanız, kendinizi toparlayın. Başka bir iş düşünüyorsanız, araştırın. Kısaca her şeyin mutlaka bir çözümü vardır. Dolunayın görünümlerini olumlu bulduğumu söyleyeyim. Yenilikler için sizi teşvik ediyor. Farklı projeler, teklifler, olanaklar karşınıza çıkabilir. Sıkıntılarınızı azaltan, size yaşam umudu sunan birisi hayatınıza girebilir. Yaşadıklarınızı yazıya veya bir sanatsal ürüne dönüştürebilirsiniz. Zihin ve beden uyumunuz için mistizm, psikoloji, sanatla ilgilenebilirsiniz. Bunlar endişeleri giderir, size ilham gücü verir, rahatlatır. Mars-Boğa burcunda ilerliyor. Bu Dolunayda, yaptığımız işten, hayattan zevk almamız için paranın önemi büyük olacak. Eğer işimiz ve yaşantımız bizi tatmin etmiyorsa, kendimizi bazen kapana kısılmış gibi hissedebiliriz. Bu durum endişeleri daha fazla körükleyebilir. Sağlığınıza önem veriniz. Dünyayı siz kurtaramazsınız. Gücünüzün üstüne çıkacak işlere kalkışmayınız.

OĞLAK BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, hem kendimize hem başkalarına faydalı olacak projelere ve çalışmalara yönelmemizi sağlıyor. Zihnimiz ve bedenimizle yaptığımız işe odaklıyız. Böyle doyuma ulaşacağımızı, başarılı olursak insanların dikkatini çekeceğimizi, kendimizi mutlu edeceğimizi düşünüyoruz. Araştırıyoruz, kılı kırk yarıyoruz, sürekli bir arayış içinde kendimizi bulmaya çalışıyoruz. Maddi güvence ve rahat yaşamın özlemi içindeyiz. Çalışmak veya eğitim için başka bir yere yerleşebiliriz. Karşımıza çıkan fırsatları değerlendirebiliriz. Tutulmanın yöneticisi Merkür, Neptünle kavuşum yapıyor. Mistizm, sanat ve psikolojiyle yakından ilgilenebiliriz. Bu yönde bir eğitim veya kurs görebiliriz. İnsanlara kendi hayallerini gerçekleştirmeleri için destek verebiliriz. Ancak çok önemli kararların iyi analiz edilmesi gerekiyor. Yakınlarımızla ilişkimiz, çevresel faktörler, hassasiyet nedeniyle kendimizi pek rahat hissetmeyiz. Daha iyi şartlarda yaşamak isteyeceğiz. Yeni bir yere taşınmak, değişimde bulunmak arzumuz yükselecek. Bütün bunlar bir arayışın işaretçisidir. Ben bu Dolunayı Oğlaklar açısından olumlu buluyorum. Ancak dikkat edilecek nokta, ne istediğimizi bilmekten geçiyor.

KOVA BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, iyi niyetli düşünmenin ve zaafların işaretçisidir. Hesap kitap yapmadığımız için gereksiz harcamalar yüzünden zorlanırız. Sonra da ben nerede yanlış yaptım diye sızlanırız. Tabii ki her şey para değil. Bazen sevdiklerimizi memnun etmek, insanlara yardımcı olmak istiyoruz. Kimi zaman da, canımız sıkkın olduğunda alışverişe çıkıp, lüzumlu lüzumsuz ürünler satın alıyoruz. Bunlara dikkat edeceğiz. Zaten bu Dolunay Başak burcunda oluştuğu için, bazen fazla inceleyici, her şeye kafaya takarak, beş kuruşun hesabını yaparak kendini cendereye sokanlarınız da olacaktır. Ben derim ki, paylaşmayı bilin ama hesabınızı da iyi bilin. Her şey dengeli ve ölçülü olmalı. Bu Dolunay mistik konular, yazarlık, edebiyat, şifa mesleklerinden gelen kazancın göstergesidir. Fakat para geldiği gibi harcanabilir. Bunlar Dolunayın etkileri arasında yer alıyor. Çelişkili davranışlar, kararlar söz konusu olabilir. Kimi Kovalar ev satın almayı, kiralamayı, ofis açmayı düşünebilirler. Uygun kredi fırsatları karşınıza çıksa da, geri ödemeler bütçenizi aşmamalıdır. İlişki yönünde olumlu bir Dolunay yaşayacağız. Kendine güvenen ve ne istediğini bilen bir kişiyle karşılaşabilirsiniz. Evli veya birlikte yaşayan çiftler bu Dolunayda ilişkilerini gözden geçirecekler. Neleri paylaşıyor, hangi konularda farklı düşünüyorsunuz? Bunları gözden geçireceksiniz. iş ortaklığı olanlar, sizler de birbirinizi yanıltmamaya, açık ve dürüst davranmaya özen gösteriniz.

BALIK BURCU 19 ŞUBAT DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 19 Şubat saat 18:55 Başak burcunda oluşacak Dolunay, ilişki meselelerine ayna tutuyor. Neleri paylaşıyoruz, nerelerde ayrılıyoruz veya bu ilişki nereye gidiyor? Bu sorular cevap bulacak. Dolunayı yöneten Merkür-Neptün ile burcumuzda kavuşuyor. Zihnimiz, duygusal düşünmeye meyilli. Hayallerimizin gerçeklerle test edildiği zamandayız. Biz görelim veya görmezden gelelim ilişkide sorunlar varsa, bunlar irdelenecek, sorgulanacak ve en iyiye ulaşmak istenecek. Fakat işin ilginç yanı, bu kadar irdelendiği halde, gözümüze çarpan olumsuzluklara iyicil bir mazeret bulunacak. O zaman neye yarar diyeceksiniz? İşte bu Dolunay, bunu dememek için hem bilinçli hem de gönüllü olmamız gerektiğini vurguluyor. Bu kadar şikayetçiysen o zaman neden düzeltmiyorsun. Bu kadar aşıksan neden sızlanıyorsun? Bu çelişkiler bizi bir hayli zorlayacak. Kimi Balıklar aşka açık olacaklar, bazıları aşktan kaçacaklar. Bazıları her şeye rağmen devam edecek, bir kısmı ince eleyip sık dokuyacak. İlişkinin niteliği, sevginin büyüklüğü, aşka verilen önem ve haritanızdaki oluşumlar, bu Dolunayın gerçek sonucunu belirleyecek. Ben derim ki, her ilişkinin kendine göre zorlukları vardır, bunlar el ele sevgiyle çözülür. Fakat sadece sevmek yetmez, ilişki bir emektir, her iki kişinin de bu emeği sarfetmeye istekli olması gerekir. Eleştiriler, yergiler, önyargılar bir ilişkiyi bitirdiği gibi, aşırı bağımlılık, sürekli bir kişinin idare etmesi, problemin üstünün kapatılması da yanlıştır.

21 MART SAAT 04:43 TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay etkisinde, ilişkilerde karşılıklı uyum ve paylaşımı gözetmek zorundayız. Duruma bakacağız. Partnerimizle neleri paylaşıyoruz, neler sorun çıkartıyor ve bu ilişkinin özündeki gerçek nedir? Dolunayın gerginliği de bu yönde oluyor. İsteklerimizi merkez alırken, başkalarını dinlemiyor, onları önemsemiyorsak, sorun çıkabilir. Bencilce davranıyor ve partnerinizi hesaba katmıyorsanız, stres yaşanır. İlişkiler zorlanır hatta kopabilir. Dolunayın görünümleri sadece ilişkiyle alakalı değil. Kazanç elde etmek ve güvenceye kavuşmak yönünde hırslandırıyor. Ailemiz, yuvamız ve hayatımızı garanti altına almak için mücadele edeceğiz. Bu biraz da hayat şartları nedeniyledir. İlişkide bir başka önemli husus, her iki kişi de ortak bir hedefe sahip mi? Şöyle yapalım, böyle bir gelecek kuralım, birlikte şunları başaralım diyor musunuz? Yoksa herkes kendine göre mi yaşıyor? Bu sorular ilişkinin güçlü temel üzerine oturup oturmadığını test edecek. Bekar Koçlar güçlü, eğlenceli, hayatı güzel yanlarıyla gören bir kişiyle tanışabilir. Bazıları kısa süreli bir flört yaşayabilir. Bu Dolunayda sorun, sıkıntı çekecek haliniz yok. Kafanızı boşaltmak, canlanmak, hayatın keyifli yanlarını tatmaktan yanasınız. Merkür geri hareketiyle örtüştüğü için, zihnimiz bağımlılık, alışkanlık, özveri ve fedakarlık gibi olgular nedeniyle kafanızın karışabileceğini gösteriyor. Gerçekçi olmak ve her konuda bilinçli gözlemde bulunmak gerekiyor. Yoksa yanılabiliriz.

BOĞA BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, öncelikle çalışan kesim için önemlidir. Hani bazen şartlar gereği, kendi arzu ve isteklerimizi bastırıp, başkalarıyla uyum içinde olmaya çalışırız. Bunu gönülden yapıyorsak sorun yoktur. Fakat zorlanıyorsak, mecbur kalıyorsak stres yaşarız. Bu Dolunay kendi isteklerimizden taviz vermeden, koşulları iyileştirmek adına bilinçli tercihte bulunmak gerektiğini vurguluyor. Eğer amacımız yükselmek, güvencesi olan bir işte çalışmak, hayatımızı garanti altına almaksa, işlemeyen-verimsiz-sağlıksız bir görevi sürdüremeyiz. Buna bir çare bulacağız. Mars, burcunuzda ilerlediği için, sizi maddi-manevi yönden tatmin edici, geleceği olan bir işe yöneltecek. Duruma bakacak, ona göre karar vereceksiniz. Burada dikkat edilecek nokta, Merkür-Balık burcunda gerilediği için, zihnimiz hassas düşünmeye meyilli. Kişi sorunları olsa da, işini sürdürüp, sesini çıkarmayabilir. Dolunayın etkisiyle de içerde biriken öfke, sağlığı etkiler. Onun için, bir değişim olması gerekiyorsa, buna direnmeyelim. Kendimizi, tercihimizi, içinde bulunduğumuz durumu gerçekçi şekilde gözden geçirelim. Ancak ani kararlar da vermeyelim. Çözüme odaklı olalım. Sorun büyük mü? Yoksa biz mi hassasız bir anlayalım. İlerisi adına düşünelim, gereksiz şeyleri de mesele yapmayalım.

İKİZLER BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay etkisinde, aşk hayatınızla ilgili gelişme, sonuç ve başlangıçlar yaşantınızda öne çıkacaktır. İstek ve arzularınıza cevap veren bir kişi karşınıza çıkabilir. Tam tersi durumda yollar ayrılabilir. Bazen de, sırf alışkanlık diye problemler es geçilir, ilişkiye devam edilir. Bu biraz da sizin ve partnerin ilişkiye bakış açısına göre değişir. Çocuk sahibi olmak isteyenler için tedavi sürecidir. Anne-baba İkizler için, çocuklarıyla ilgili bir gelişmenin göstergesidir. Merkür-Balık burcunda gerilediği için tabii ki, kariyer hayatımızı, toplumsal yaşantımızı gözden geçireceğiz. Zihnimiz geçmişe takılı, özveride bulunmaya hazır olduğu için, bazen vazgeçmek, değişmek, mücadele etmek istemeyiz. Oysaki Mars-Boğa burcunda ilerlediği için, bastırılmış her istek içte öfkeye yol açar ve sorunlara davetiye çıkartır. Güvenceniz için önce hedef belirlemeli ve onu gerçekleştirmek için çalışmalısınız. Dolunayın olumlu görünümleri var. Bunlar özellikle dış dünyayla ilişkimizde yenilikçi bir bakış açısı sunuyor. Tanışmaların göstergesidir. Yorumunuzun başında da belirtmiştim. Bu Dolunay aşkta paylaşmanın, uyumun önemini vurguluyor. Karşımıza çıkan kişi hayatımıza renk getirebilir. Ancak bir tavsiyede bulunayım. Bu kişiyi iyice tanıyın, gözlemleyin. Nasıl biridir, hayata nasıl bakar, önceki ilişkisi nasıldı, nerede yaşar, nasıl bir hayat sürer bunları anlayalım. Madem Terazi Dolunayı yaşıyoruz. Ben ve sen derken, biz olabilir miyiz? Bir bakalım.

YENGEÇ BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunayda ailemiz, evimiz, iş hayatımızla ilgili konular öne çıkıyor. Dış dünyada mücadele yoğun, kendi dünyamızda huzur, güvence ve geleceğin teminatı önemli. Mars-Boğa burcunda ilerliyor ve dolunayın yöneticisi Venüs ile zorlu bir görünüm var. Bu durum aileyi ilgilendiren bir para meselesinin çözülmesi adına önem taşıyor. Çünkü bu olmadan ileri adımlar atmak zor gibi. Biz de bu dolunayda bu sıkıntıları geride bırakmak için mücadele edeceğiz. İnatçıyız ve kararlıyız. Güvenceyi bir hayli önemseyeceğiz. Ancak Merkür-Balık burcunda geriliyor. Zihnimiz geçmişe takılı. Hayalimizde kurduğumuz dünyanın özlemindeyiz. Belki de yeni bir yere taşınmayı, işten ayrılmayı, gönlümüze göre yaşamayı düşünebiliriz. Bu istek kişiden kişiye değişse de, menfaatçi insanlardan, paylaşmayı bilmeyen kişilerden uzak durmak, özümüze dönmek istiyoruz. Mars iki yıl sonra burcumuzda ilerlerken, neye ihtiyacımız olduğunu, bunun için yapmamız gerekenlerin farkındayız. Başkaları bizi beğensin, onaylasın, kabul etsin diye geleceğimizden taviz vermeyiz. Biz neyi korumamız, kollamamız gerektiğini biliyoruz. Aileye ait paralar veya iş ortaklığında bulunduğumuz insanlar, eşimizin finansal alacakları, borçlarımızla ilgili meseleleri de bu Dolunay yüzeye çıkartıyor. Bu konularda hırslıyız, arzuluyuz ve problemleri çözmeye çalışacağız.

ASLAN BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay etkisinde, yakınlarımızla ilişkimiz, eğitim hayatımız, çalışma koşullarımızla ilgili meseleler gündemde yer alır. Öğrenmek, keşfetmek, vizyon geliştirmek, ideallerimizi gerçekleştirmek için yolculuklara çıkarız. Yeteneklerimize uygun girişimlerde bulunuruz. Yakınlarımızla ilişki kurarız. Yazışırız, konuşuruz, bağlantı kurarız. Bütün bunlar bizi geliştirir, büyütür, destekler. Dolunayın yöneticisi Venüs, Mars ile bir görünüm oluşturacak. Bu gösteriyor ki, yapılacak seyahatler ilişki ve iş hayatımızla ilgili konularda bir hayli etkili. Belki kardeşimiz evlenecek veya biz biriyle tanışıp onu görmek yolculuklar yapacağız. Maddi-manevi açıdan kendimizi garanti altına almaya çalışacağız. Gizli saklı acılarımız ve bizde derin yaralar açmış hayal kırıklıklarımızı onarmak isteyeceğiz. Merkür Balık burcunda gerilediği için, bağlılık duyduğumuz ancak bizi hayal kırıklığına uğratmış insanları affetmek kolay olmayacak. Ancak denemek zorundayız. Çünkü bunlarla yaşamanın bir faydası yok. Heyecan verici, hayatımıza renk getirici bir ilişkiye adım atabiliriz. Finansal konularda hatalı karar vermemek için, çok iyi düşünmeliyiz. İş hayatımızı, toplumsal ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Güven arayacağız. Garanti isteyeceğiz. Gerçek anlamda sevgimizi hak eden ve bizim zor günlerimizde yanımızda olan insanlara destek olacağız. Bu yönde bir meslek edinebiliriz. Danışmanlık verebiliriz. Zorla sürdürdüğümüz bir işi veya ilişkiyi bitirebiliriz.

BAŞAK BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, başkalarıyla bölüşmenin, kendimizi bu yönde geliştirmenin, bu olgunluğa erişmenin önemini vurguluyor. Tek başına değil, birileriyle ortaklaşa hareket etmek gerekiyor. Bir iş girişimi, parasal açıdan önemli bir işbirliği gerçekleşebilir. Kendimiz için gerekli ihtiyaçları belirlerken, başkalarını da düşünmek zorunda kalabiliriz. Mars-Boğa burcunda ilerliyor. Dolunayın yöneticisi Venüs ile zorlu bir görünüm yapıyor. Bir yol arıyoruz. Kendimizi geliştirmek istiyoruz. Cesaretle ilerleyip kazanç ve başarıya ulaşmak niyetindeyiz. Fakat hayat bizi rutin bir iş veya hayatın içinde tutuyor. Doğal olarak buna katlanmak zor. Ancak ne yapalım ki, kazanmak için bir şeylere uymak, uzlaşmak, sabretmek zorundayız. İşte bütün bunlar Dolunayın yarattığı stres. Bunları aşabilmenin yolu, işbirliğinde bulunmakla mümkün. Dolunayın bir başka önemli etkisi, Merkür-Balık geri hareketiyle örtüşmesi. Gölgeli günlerini de hesaba katarsak, şu aralar ilişkide beklentilerimiz gerçekçi değil. Bizim umduğumuz, beklediğimiz, hayal ettiğimiz gibi yürümeyen evliliğimiz, beraberliğimiz canımızı sıkıyor. Güvenmek istiyoruz ancak kafamızda o kadar çok soru var ki? Dolunay bu sorulara cevap bulmak yerine, olanı olduğu haliyle kabul etmeye veya tümüyle reddetmeye yol açabilir. Kimileri ayrılmayı kabul etmez, bazıları gerçekle yüzleşmekten kaçınır. Bunun sonucunda bir kısır döngü devam eder.

TERAZİ BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 21 Mart saat 04:43 burcunuzda oluşacak Dolunay, kendinizle alakalı önemli bir başlangıç, karar, gelişme ve sonlandırmaların işaretçisidir. Özellikle ilişki meseleleri gündeme damgasını vuruyor. Zorlayıcı, problemli, bir türlü düzelmeyen beraberlikler bir testten geçecek. Bitirmek, vazgeçmek isterken kimi Teraziler ilişkiyi bu haliyle sürdürmeyi tercih ederler. Oysaki bu doğru bir yaklaşım değildir. Çünkü sorunlar ordadır ve bu haliyle devam etmek üzücüdür. Kimi Terazilerde durum daha farklıdır. Siz bitirmeyi düşünürsünüz, ancak karşı taraf bunu kabul etmez, zorlar, bekler ve sizin anlayış göstermenizi ister. Bu da yanlış bir tutumdur. Yapılması gereken ilişkiyi gerçekçi analiz etmektir. Burcunuzda oluşan Dolunayın özünde barışçıl yaklaşım, adalet, el birliği, nezaket vardır. Ancak yöneticiniz Venüsün zorlu görünümü, ilişkide sorunlar olsa da, maddi veya farklı bir nedenle kopmakta zorlanıldığını gösteriyor. Bir de Merkür geriliyor. Zihnimiz karışık, yön belirlemekte zorlanıyoruz. Hani uğraşmak istemiyoruz veya karşı taraftan çekiniyoruz. Bize olan tutkusu, yılların alışkanlığıyla sürdürüyoruz. Kimileri böyle düşünmeyip, bu Dolunayda kangren bu duruma son verecekler, bazıları da yorumda sözünü ettiğim gibi sürdürmeye çalışacaklar. Bütün bunlara karşılık öyle bir görünüm var ki, bizi yeni bir aşka, yaşama, arzulara, maceraya itiyor. Bekar Teraziler için bu, yeni bir ilişki anlamına gelir. Ancak bir anda başlayan ve heyecan verici bu ilişki, hayalci düşünmeye yol açabilir. Dikkat edelim.

AKREP BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay ilişkinizle alakalı soru işaretlerine yol açabilir. Hislerinizi açıklamakta, gördüğünüz yanlışı dile getirmekte zorlanabilirsiniz. Aslında sizin de hatanız olmasına rağmen, başkası yüzünden böyle davrandığınızı düşünürsünüz. Maddi, manevi, alışkanlık veya başka nedenlerle ilişkiyi sürdürmek işinize gelir. Ancak bu doğru bir seçim olmaz. Kimi Akrepler bu Dolunayda, imkansız bir aşka tutulabilir. Bu kişi bir başkasıyla evli olabilir, sizinle cinsel yönden ilişkiyi sürdürüyor olabilir. Bazı Akrepler, bir ilişkiyi sürdürürken, bir başkasına aşık olabilir. Bu durum, zorluklara yol açabilir. Bütün bu olumsuz etkenleri göz önüne alırsak, ilişkilerde gerçekçi olmanın önemi bu Dolunayda büyük. Eğer sorunlar varsa, oturup konuşun. Halledilecek bir problemi içinden çıkılmaz hale getirmeyin. Yanlış giden bir şeyi sürdürmeyin. Bu Dolunayda bekar Akrepler evlilik kararı alabilir. Ancak bu kişinin maddi durumu, aile yapısı, geçmişte yaşadıklarını es geçmeyiniz. Onu tanıyınız. Merkür gerilediği için hayalci düşünmeye açığız. Geçmiş gelecek arasında bir yerlerde takılıp kalabiliriz. Dolunayın yöneticisi Venüsün, Mars ile yaptığı zorlu görünüm, evlilik-boşanma veya bir yere taşımanın, bağımsız olma arzumuzun göstergesidir. Ani karar almaya meyilliyiz. Kafamıza göre hareket etmekten yanayız. Sağlığınıza özen gösteriniz. Kontrollerinizi ihmal etmeyiniz.

YAY BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, sosyal yaşantımızı, hedeflerimizi, girişim ve parasal konuları vurgulayacak. Plan ve projeleriniz için işbirliği gerekebilir. Hazırladığınız ürün veya çalışmaları başkalarının beğenisine sunabilirsiniz. Yaklaşım tarzınız, nezaketiniz ve diyaloglarınız son derece önemlidir. Bu konuda sabırlı olmak gerekiyor. Dolunay, Merkür geri hareketiyle örtüştüğü için, gecikmeler yaşanabilir. Birileri verdiği sözü tutmayabilir. Hangi iş olursa olsun teyit etmeyi unutmayınız. Hazırladığınız ve gizli kalmasını istediğiniz bir çalışma diğer kişiler tarafından öğrenilebilir. Aksilikler yaşanabilir. Bunların olma ihtimalini göz önüne alarak, dikkatli olmanızda yarar var. Bu Dolunay, maddi-manevi anlamda rahatlık ve konfora olan düşkünlüğü arttırır. İyi bir ortamda çalışmak ve takdir edilmek istersiniz. Bunun sonucu kazanç elde etmek ve geleceğinizi garanti altına almak için mücadele verirsiniz. Bütün bunlar bir hassasiyetin göstergesidir. Dolunayla birlikte bu duygular öne çıkar. Ancak bu denli kaygılanmayınız. Elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız, başkalarıyla olumlu bir ilişki içindeyseniz sorun çıkmayacaktır. Dolunayın yöneticisi Venüs, Mars ile bir görünüm oluşturacak. Gelişime açık olmak gerekiyor. Ancak çok fazla beklenti, zorluklar karşısında çabuk pes etmek veya aşırı hırslanmak yanlış olur. Olumsuz bir Dolunay değil bu. Aşk hayatınızla ilgili konularda sizi destekleyici bu Dolunay, yeni biriyle tanışmanızı, farklı bir çevreye girmenizi, beğenilmenizi sağlar. Dostlarınızdan, yakınlarınızdan destek görürsünüz.

OĞLAK BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, mesleki konular, ailevi yaşam üzerinde birebir etkilidir. Çalışanlar için, üst yönetimle maaş konusunda görüşmeniz olabilir. Hemen cevap vermeyebilirler. Beklemeniz söylenebilir. Bu kabul edilmeyecek anlamına gelmiyor. Sadece üzerinde düşünüyorlardır. İş görüşmesinde bulunabilirsiniz. Bu görüşme ikinci kez tekrarlanır. O konuda da sabırlı olunuz. Bu Dolunayda iş ortamında, toplum içinde, ilişkinizle ilgili konularda nezaket ve uyumlu olmanız beklenir. Sizi bir şeyler yorsa da, bunları ılımlı şekilde ifade etmekte yarar var. Problemin üstünü örtün demiyorum ama agresif tepkiler, sabırsızlık sorunları büyütebilir. Dolunay, iç dünyanızda çabuk tepki vermeye, isteklerinizi kabul ettirmeye sizi yöneltir. Ancak başkaları böyle düşünmez, sizden işbirliğinde bulunmanızı, anlayışlı olmanızı beklerler. Bu Dolunayın yöneticisi Venüsün görünümleri, parasal ihtiyaçların göstergesi olduğu gibi, harcamaların da işaretçisidir. Harcamalara dikkat etmek, bütçeyi aşmamak gerekiyor. Kaldı ki, madem daha iyi kazanç için mücadele veriyoruz. O zaman niye tutumlu olmayı bilmiyoruz. Bu Dolunay, ilişkide sadakatin önemini vurguluyor. Sorunlar olsa da, eğer partnerimiz bize güven veriyorsa, dert etmeyiz. Evlilikte, maddi güvence bu Dolunayda önem taşısa da, bizim asıl isteğimiz empatide bulunabilen, vicdanlı ve dürüst bir kişiyle olmak. Ancak unutmayalım, Merkür geriliyor. Hayalleri değil, gerçekleri önemseyelim. Eğitimde, ticarette, görüşmelerde, trafikte dikkat dağınıklığı yaşanabilir. Tedbirli olmayı unutmayalım.

KOVA BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, isteklerimizi elde etmek amaçlı başkalarıyla kurulan bağlantıları işaret ediyor. Eğitim, yurtdışıyla alakalı işler, ortaklık veya görüşmelerde bulunabiliriz. Dolunayın yöneticisi Venüs burcunuzda ilerliyor. Görünümleri bir yere yerleşmek, maddi-manevi güvence yönünde bizi mücadeleye çağırıyor. Plan ve projelerin yürürlüğe konması, bir yenilikte bulunulması hevesimiz hayli yüksek. Ancak unutmayalım, Merkür geriliyor Bize söylenenlere, bizim de verdiğimiz sözlere dikkat etmemiz gerekir. Karşımıza çıkan fırsatlar veya projeler hoş gibi dursa da, artı ve eksileriyle duruma bakmak lazım. Aceleci olmayalım, iyice araştıralım. Ailemizi ilgilendiren konularda bu Dolunay bizi uzun vadeli ve güvenli olana yönelmemiz anlamında uyarıyor. Değişime ne kadar açık olsak da, şu andaki şartlar parasal açıdan doyurucu olmayabilir. Biraz sabırlı olmak gerekir. Fikirlerimiz oldukça yaratıcı, hevesimiz bir hayli yüksek. Bunların tümü insanı yeni bir şeyler yapmaya teşvik ediyor. Ancak, hayalci düşünmeyelim. Gölgeli günleriyle birlikte 4 Nisan tarihine kadar her şeyi tekrar gözden geçirelim.

BALIK BURCU 21 MART DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 21 Mart saat 04:43 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, maddi konularda işbirliğine, anlaşmaya, uzlaşıya mecburen ılımlı bakmanın işaretçisidir. İşimize gelmez ama buna mecbur kalırız. Beklenmedik bir gelişme, elde olmayan bir durum veya birileri yüzünden böyle davranırız. Sözgelimi kardeşimizin bize ihtiyacı olabilir veya bir borcumuz vardır, fazla para harcamışızdır veyahut sağlığımız için gereklidir. Bütün bunlar belki yüksek faizli bir kredi çekmeye neden olabilir. Merkür burcunuzda gerilediği için, bu Dolunayda hassasiyet biraz yüksek. Gecikmeler, yanlış anlaşılmalar canımızı sıkar. Keşke olmasaydı dememek için, bilinçli ve dikkatli düşünmenin faydası büyük. Kimseye fazla güvenmemek, veririm diyene inanmamak lazım. Aslını astarını öğrenmeden bir işe kalkışmayın. Tanımadan etmeden kimseye sırrınızı vermeyin, bir şeyinizi emanet etmeyin. Kredi çekmek yanlış olur. Beklemede kalın ve alternatif bankaları araştırın. Bu Tutulmanın yöneticisi Venüs, Mars ile zorlu bir görünüm yapacak. Bütün bu yazdıklarım tedbir anlamında önem taşıyor. iş sorunlarınız varsa, daha iyisini bulmadan işten ayrılmayın. Fiziksel ve ruhsal anlamda sizi zorlayacak iş yükünü üzerinize almayın. İyi niyetinizi kimseye kullandırmayın. Bu Dolunayda parasal-güvence-garanti-sadakat gibi olgular her konuda önemsenmelidir.

19 NİSAN 2019 SAAT 14:13 TERAZİ BURCUNDA MAVİ DOLUNAY

KOÇ BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez oluşan Dolunay sizi başta ilişkiniz olmak üzere ailevi bağlarınızı güçlendirme, bu konuda sorumluluk almaya yöneltiyor. Bu pek hoşumuza gitmeyebilir. Kendi isteklerimizi daha fazla öne almak isteriz. Çünkü Dolunayın yöneticisi Venüs 20 Nisan tarihinde burcunuza geçiş yapıyor. Ancak şimdi bize düşen el birliğinde bulunmak ve başkalarının hayatımızdaki öneminin farkında olmaktır. Bunu bir taviz olarak görmeyelim. Zamana ve ortama göre hareket etmek olarak görelim. Sadece ilişki değil, ailevi konularda da durum bu yönde olmalıdır. Yuvanızı, sevdiklerinizi, anne-babanızı, varsa çocuklarınızı korumak, kollamak gibi olgular öne çıkacak. Onların ve tabii ki kendinizin güvende olması, huzursuzluk çıkmaması için bu şart gözüküyor. Bu Dolunay, iş hayatı, toplumsal yaşamla birebir ilişkimizde, toleranslı, işbirliğine yatkın ve sorumluluk bilinciyle hareket etmenin önemini vurguluyor. Görünen o ki, Koçlar ben-merkezci doğalarına karşıt kişi ve durumlarla farkındalık kazanacaklar. Böylece iş ve özel ilişkilerde denge sağlanmış olacak. Dolunayın olumlu bir görünümü var. Bu bir ilişkinin başlaması, bir yolculuk, bir etkinlik, bir projenin ortaklaşa yürürlüğe konması, bundan hoşnut kalınması anlamı taşıyor. Ayrıca finansal yönde bir işbirliği sayesinde iki taraflı kazanç elde edilmesi mümkün. O zaman bize düşen başkalarına kulak vermek, anlamak ve onların da bizim isteklerimize değer vermelerini sağlamaktır.

BOĞA BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez gerçekleşecek Dolunay, çalışma hayatında veya günlük yaşamda uyumun, paylaşımın önemini vurguluyor. Yakınlarımızla bağımızı güçlü tutmak, güven ve huzuru önemsemek vaktidir. Bu yaklaşım tarzının faydası çoktur. İçimizde bir şeyleri bastırıyorsak, bunlar bizi rahatsız ediyorsa, sıkıntılarımızı dile getirmek, paylaşmak rahatlatabilir. Sağlık şikayetlerimizi mutlaka doktora bildireceğiz. Ortaklık ve grup ilişkilerine sıcak bakacağız. İş sorunlarımızı yetkili kişilerle ılımlı tarzda konuşmalıyız. Dolunayın yöneticisi Venüs, yarın itibariyle Koç burcunda ilerleyecek. İlişkilerde agresif yaklaşımlar, bencillik, içte öfke, gereksiz meseleler sorun yaratabilir. Bu duruma dikkat edelim. Dolunay, güçlü olmak, hayatımızı olumlu yönde dönüştürmek, yenilemek, başarmak için ilişkilere özen göstermek gerektiğini işaret ediyor. Pluto bu anlamda size destek sunuyor ve takılıp kalmak yerine, işbirliğinde bulunarak zorlukları aşabilirsin diyor. Bu sese kulak vermek lazım. Dolunayın bir başka etkisi, maddi-manevi yönde bir desteğin işaretçisi olmasıdır. Sözgelimi hukuk, yazarlık, ilişkiler, eş veya iş ortaklığından gelir elde edebilirsiniz. Yaşam bir döngü olduğuna göre, bu Dolunayda değişime açık olacağız ve gerektiğinde başkalarıyla maddi-manevi yönde uzlaşmayı bileceğiz. İtişme, çekişme, tartışma, bencil yaklaşımlar bize huzursuzluk olara yansır.

İKİZLER BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez oluşacak Dolunay, kendimizi veya başkalarını memnun etmek amaçlı harcamaların bizi zor durumda bırakabileceğini gösteriyor. Belki hesabı şaştınız veya farkında değildiniz. Şimdi bunları derleyip toparlamak zorunda kalabilirsiniz. Ailevi, çocuklar, sevdikleriniz veya hoşunuza giden her şey buna neden olabilir. Bir yandan hayatın güzelliklerini yaşamak ve yaşatmak isterken, dikkatli ve tutumlu olmak gerekliliği keyifsizlik yaratabilir. Dolunayın yöneticisi Venüs yarın itibariyle Koç burcunda ilerleyecek. İlişkilerde kendi istek ve arzularımızı ön planda tutabiliriz. Ancak güvence olgusu her alanda gözetilmelidir. Dolunayın bir başka etkisi, maddi-manevi anlamda güçlenmek, krizleri aşmak, rahatlamak arzumuzdur. Fakat risk faktörünü göz ardı edemeyiz. Borç alıp verirken, kredi çekerken, bir hedef belirlerken artı ve eksileriyle duruma bakmalıyız. Bu Dolunayda ilişkiler ön planda. Sizi heyecanlandıran, keyiflendiren biriyle karşılaşırsınız. Birlikte geçirilen zaman, sizi memnun eder. Ancak bir kere daha belirteyim, paranızın hesabını bilmelisiniz. Dolunayda, bazı işlerin halledilmesi, bundan maddi-manevi anlamda kazanç sağlanması için mücadele vereceğiz. Bu biraz stres yaratabilir. Sağlığınıza önem vermeniz, düzenli beslenmeniz gerekiyor. Sinirsel gerilim, aşırı hırs ve zorlanmalar sorun yaratabilir. Doktor kontrollerinizi yaptırınız.

YENGEÇ BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez oluşacak Dolunay, aile hayatımızda, iç dünyamızda huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla, şartları olduğu gibi kabule bizi zorlayabilir. Başkalarının isteklerine kulak verip, uyumu gözetebiliriz. Yuvamızda huzuru temin etmek için kendi isteklerimizi ikinci plana almak gerektiğini düşünürüz. İlişkimizde de durum hemen hemen aynıdır. Yapıcı olmaya, bütünlüğü korumaya gayret ederiz. İş hayatında da durum bundan farklı değildir. Kendimizi göstermek, ön plana çıkarmak istesek de, içimizde bir şeyler bizi işbirliğinde bulunmaya çağırır. Dikkat ederseniz bu Dolunayda başkalarının sesine, beklentisine uymak gerekliliği aslında hoşumuza gitmese de, otomatik olarak yerine getirdiğimiz bir davranış biçimi oluyor. Dolunayın, bir başka görünümü, farklı bir yaşam sürmek, özgür olmak isteğimizi yükseltiyor. Huzurumuz, güvende yaşamamız buna bağlıymış gibi düşüneceğiz. Kimi Yengeçler, serbest çalışmayı, sözgelimi ofis veya evden işlerini yapmayı tercih edebilirler. Bu Dolunayda aile ve iş hayatındaki dengeleri yerli yerine oturtmak için gayret göstereceğiz. Ancak bir başka özel yanı, aşkta tutkularımızı, sevdiklerimize olan düşkünlüğümüzü ve maddi-manevi değerlerimize sahip çıkma içgüdümüzü yükseltmesidir. Görüyoruz ki, bir şeyler veya birileri bize ayna tutuyor ve biz bu ayna sayesinde farklı yönlerimizi keşfediyoruz. Kolay değil belki ama mecburuz.

ASLAN BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez oluşacak Dolunay, fikirlerimizi diğerleriyle paylaşmanın, daha önce başlanmış projeleri bitirmenin, başkalarının düşüncelerini öğrenmenin ve onay almak isteğimizin işaretçisidir. Bunların bazıları işimize gelmeyebilir. Kimi Aslanlar niye soracağım ki, niye danışacağım ki, beğenmek, başarılı bulmak zorundalar diye düşünebilirb Ancak bu Dolunayda bu yaklaşım tarzı pek hoş karşılanmaz. Biz de bunu yapmayacağız. Dolunay, iç huzuru ve güvencenin önemini vurguladığı için, karşıt görüşler hoşumuza gitmese de, dinlemeye ve fikirlere saygı göstermeye mecburuz. Bu Dolunay, gücümüzü kanıtlamak, başarılı olmak için, yapıcı düşünmenin, objektif olmanın önemini vurguluyor. İşlerimizi pratik, düzenli ve kurallarına uygun yapacağız. Bütünün yararına olacak şekilde insanlara yardımcı olacağız. Hızlıca sonuç almak isterken, yavaşlayıp birilerinin ne dediğini, düşündüğünü öğrenmeye çalışacağız. Bu Dolunayın bir başka özel yanı, ailemize ait maddi-manevi değerleri koruma ve kollama arzumuzdur. Ancak hırsla, aşırı ihtirasla, dayatmalarla isteklerimizi kabul ettiremeyiz. Her şeyin bir zamanı ve olgunlaşma süreci olduğunu bilmeliyiz.

BAŞAK BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez oluşacak Dolunay, toplumsal ilişkilerde huzur ve güvenliğe verdiğimiz önemi, değerlerimize saygımızı, aşina olduğumuz her şeye düşkünlüğümüzü vurguluyor. Ancak kazanç ve kayıp ilişkisi kurmadan edemiyoruz. Bugüne dek kimlere ne gibi yardımlarımız, iyiliklerimiz oldu ve kimler paylaşmayı bilmedi, nankörlük etti. Bunlar aklımızdan geçiyor. Başkaları mutlu olsun diye yaptığımız fedakarlıklar, hesapçı insanlar ve mücadelemiz. Bunları şimdi gerçekçi bir şekilde ele alacağız. Kendimizi böyle iyi hissedebiliriz. Dolunay tabii ki duyarlılık yaratıyor. Kazanç-kayıp ilişkisi kurmadan edemiyoruz. Gelişen olayları, hedefimizi, her şeyi yeniden tanımlıyoruz. Yapıcı çözüm için mantıklı olmak zorundayız. İlişki ve iş ortaklıklarında gerginlik yaşanmaması için aklımız başımızda olmalı. Aşk bizim için tutku demek, birlik ve bütünlük demek, güçlenmek ve büyümek demek. İlişki paylaşmak, uyum ve huzur demek. Ancak hak edene ve kıymetini bilene sunulacak. Bu Dolunayın yöneticisi Venüs yarından itibaren Koç burcunda ilerleyecek. İlişkide önce ben, benim isteklerim önemli, ihtiyaçlarım şunlar diye yaklaşan kişilere değil, paylaşıma önem veren, kendisinden başkasına önem vermeyi bilen kişiyi baş tacı yapacağız. Çünkü bu Dolunay, isteklerin karşılıklı olarak dengeli paylaşımıdır. Sadece kendi ihtiyaçlarını merkez alanlar, arzuladıklarına kavuşamazlar.

TERAZİ BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 19 Nisan saat 14:13 burcunuzda ikinci kez oluşacak Dolunay, iş hayatı ve ailemizle ilgili konularda huzur ve güvenceyi temin etmek amaçlı karar, sonuç ve gelinen son noktayı işaret edecek. Burada önemli olan mevcut şartları kabullenmek mi yoksa gerçekçi şekilde resme bakmak mı? Görünen köy kılavuz istemez bilirsiniz. Doğamıza uygun barışçıl, adil, paylaşımcı özelliklerimiz bu Dolunayda yükselirken, iş hayatımıza ve dünyaya güvence anlamında bakacağız. Bu iş, bu uğraş, bu toplum, bu ailevi düzen bana arzu ettiklerimi veriyor mu? Başkalarının benden talep ettikleri ile benim isteklerim arasında bir denge var mı? Bunları tarafsız şekilde ele almak lazım. Bu Dolunayda bunları görmezden gelmeyiz. Duygusal sömürülere izin vermeyiz. Dolunayın yöneticisi Venüs yarın itibariyle karşıt burcunuz Koçta yer alacak. Bu bencil ve sadece kendine dönük hareket eden bir partnerin göstergesi olabilir. O zaman ilişkimizi özellikle bu Dolunayda gerçekçi olarak gözden geçirmeliyiz. Biz mi böyle insanları kendimize çekiyoruz yoksa bu kişiler aracılığıyla farklı özelliklerimizi keşfediyoruz? Çeşitlilik zenginliktir. Ancak mutsuzluk, doyumsuzluk ve keyifsizlik ilişkilerde kopuşa neden olur. Bu Dolunay, maddi-manevi değerlerimizi, kimlerle birlik ve bütünlük oluşturduğumuzu da anlamamızı sağlayacak. Fikirlerimizi çekinmeden söyleyeceğimiz, yeni heyecanlara açık olacağımız, sorunları her yönüyle gözden geçirip bir Dolunay bu. İş, aile, ilişki, parasal konularda karar vereceğiz, gerekirse sonlandıracağız.

AKREP BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez oluşacak Dolunay, değerlerimizi koruma ve kollama çabamıza karşılık başkalarını idare etmenin sıkıntısını yaşadığımızı işaret ediyor. Geçtiğimiz haftalardan bu yana bir şeyleri toparlamaya, düzenlemeye çalışıyoruz ancak tatmin değiliz, boyun eğiyoruz veya susuyoruz. Bu bazen ilişkimiz yüzünden oluyor, kimi zaman verimli olmayan iş veya kişiler nedeniyle yorgunluk şeklinde kendini hissettiriyor. Tabii ki bedenimize ve ruhumuza önem vermeliyiz. Şartları olduğu gibi kabul etmeye bizi zorlayan ne varsa, gerçekçi bir şekilde duruma bakmalıyız. Kimin için kendimizden vazgeçiyoruz veya neler yüzünden zaman kaybediyoruz. Bu Dolunayda bütün bunların farkına varacağız. Venüs, yarından itibaren Koç burcunda ilerleyecek. Kendimize bir şeylerin yabancı geldiğini hissedeceğiz. Kendimizi merkeze koymak, arzu ve isteklerimize uygun bir günlük yaşam sürdürmek isterken içimizde bir yerlerde idare et, şuna sus, olgunluk sende kalsın, diyen bir ses duyacağız. Bu sese kulak vermeye öylesine açığız ki, bu bizi problemle mücadele etmek yerine, olanı olduğu haliyle kabullenmeye yöneltir ki, yanlıştır. Onun için, gerçekçi bakın. Yapıcı çözümler için, mantığınızın sesine kulak verin. İşbirliğinde, gönül birliğinde bulunan kişileri hayatınızda tutun. Keseri kendine yontanları değil, birlik ve bütünlüğe önem verenlerle olun. Bunlar çok önemli. Güzellik, bakım, estetik gibi sizi mutlu edecek tedavileri araştırın. Kendinize zaman ayırın ve güzel davranın. Bu Dolunayın bir başka yönü, ilişkide karşılıklı bölüşüm ve paylaşımın niteliği üzerinde durmaktır. Sizi bir arada tutan veya tutmayan nedenleri bu Dolunayda fazlasıyla önemseyeceksiniz. Ne alıyor, ne veriyorum, neler beni tatmin etmiyor gibi sorulara cevap bulacaksınız. Bir ilişkiyi devam ettirmek, büyütmek, beslemek, duygusal ve ruhsal anlamda doyuma ulaştırmak nedir? Bu ilişkide gerektiğinde değişime açık olmak, gelecekte mutsuz olmaktan iyidir cümlesini merkez alacaksınız.

YAY BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda ikinci kez oluşacak Dolunay, sosyal hayatta birebir bağımız olan kişilerle (dostlar,arkadaşlar v.b) ilgili konuları güven, sadakat, empati ve zor günlerde can olma anlamında gözden geçireceğiz. Bazen insan dar gününde yar olan insanlar arıyor. Aklımıza gelen güzel bir fikri paylaşacak, çıkarsız-karşılıksız sevgiyi sunacak kişilerle olmak istiyor. Bir proje veya planımız varsa, bunu birileriyle ortaklaşa yapmak, güç birliğinde bulunmak istiyor. Bu açıdan biz tatmin oluyor muyuz? Yoksa herkes kendi payına düşenin derdinde mi? Belki de bu yüzden birileriyle yolları ayıracağız, kimileriyle yola devam edeceğiz. başkalarından destek isteyeceğiz, bulamadığımızda veda edeceğiz. Bu Dolunay, insanlarda görmek isteyip de bir türlü bulamadıklarımızı sorgulatacak. Dolunayın yöneticisi Venüs, yarın Koç burcunda ilerleyecek. İçimizden geleni, gönlümüzden geçeni yapmak isterken, başkalarıyla bağımızı güçlü tutmayı da bileceğiz. Çünkü biz hem bireysel hem toplumsal varlığız. Bunu böyle düşünen, böyle davranan kişilerle ilişkimize önem vereceğiz. Bu Dolunayın olumlu bir görünümü var. Sosyal projelerin, ekip ve işbirliğinin işaretçisi olacak. Jüpiter sayesinde olanaklarla karşılaşacak, fırsatları yerinde kullanacaksınız. Size birkaç tavsiyem olabilir. Paylaşmayan, bencil, inatçı, tuhaf insanlardan uzak durunuz. Mantığınızı devreden çıkarmayınız. Hayatın bir döngüsü olduğunu, zamanı geldiğinde her şeyin olgunlaştığını bilelim.

OĞLAK BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 19 Nisan saat 14:13 itibariyle ikinci kez Terazi burcunda oluşacak Dolunay, iş hayatı-aile-ilişkimizle ilgili konularda etkilidir. Huzurumuz ve güvencemiz için bazı şeylere göz yummak zorunda kalabiliriz. İdare edebiliriz veya problemli görmezden geliriz. Ancak bu çözüm değildir. Çünkü bir Oğlak prensipleri olan kişidir. Eğer bir şeyler ters gidiyorsa, onu memnun etmiyorsa sabır gösterir ancak bir yere kadar. Bu Dolunay sabrımızı zorluyor. İş hayatında bizden anlayış bekleyenler, ilişkide mantığımızı zorlayanlar, sorumluluk almayıp karşısındakine bırakanlar bizi yoruyor. Doğal olarak belli bir baskı üstümüzde oluşuyor. Biz de bütün bunlara anlayış göstermeye zorlanıyoruz. Bu Dolunayda iş-aile dengesini sağlamaya, başkalarının istek ve beklentilerini karşılamaya çalışacağız. Bu oldukça yorucu. Ancak büyük bir problem oluşturmaz. Sadece, neden hep ben anlayışlı olmak zorundayım diye düşünürüz. Başkaları beğensin, aman huzur kaçmasın diyerek idare etmemize sebep olur. Sözgelimi daha iyi şartlarda bir iş bulamadığımız için, olanı korumaya çalışırız. Mevcut ilişkide partner zayıf kaldığı için, sorunlarla biz boğuşuruz. Ailede hakim kişi olduğumuz halde, iş hayatında idare eden insan oluruz. Bazılarımız eşinden, iş hayatından, aileden uzaklaşabilir. Farklı bir yaşam arzularız. Bu Dolunayda yeni projelere, kendimizi ifade edebileceğimiz ortamlara yöneleceğiz. Büyümek, gelişmek için değişime açık olmak gerektiğini düşüneceğiz.

KOVA BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, çalışma koşullarımız, işimiz veya günlük yaşantının bir gereği olarak insanlara karşı toleranslı olmamız, anlayış göstermemiz, yardımcı olmamız beklenir. Bu gönüllü veya mecburen katlandığımız bir durum olabilir. Kendi temelimizi, güvenliğimizi, huzurumuzu böyle sağlayacağımızı düşünürüz. Bir kurs, eğitim veya mecburi hizmet görebiliriz. Uzmanlık, pratik geliştirme, birinden işi öğrenme veya öğretmek gibi görev edinebiliriz. Daha önce başlanan bir proje sonuçlanabilir, bir iş başvurumuz değerlendirilir, bir alanda kendimizi geliştirebiliriz. Bunların hepsi yorucu ve zorlayıcı olsa da, bir hedefimiz varsa katlanırız. Ancak bunun dışında kalan mecburiyetler bizi yorabilir, strese neden olabilir. Dolunayın yöneticisi Venüs, yarın itibariyle Koç burcunda ilerleyecek. Bu yakınlarımızla, çevremizle kurulan aktif bağlantıların göstergesidir. Görüşmeler, evrakların tamamlanması, girişimde bulunulması, yolculuk, iletişim gibi konularda etkili olacaktır. Dolunayın jüpiterle görünümü karşınıza çıkacak fırsatları, kolaylıkları işaret ediyor. Yeni tanışmaları, organizasyon, ekip çalışmalarını işaret ediyor. Bu Dolunayda işimiz ve ailemizle ilgili konular da öne çıkacak. Maddi-manevi yönde tatmin edici, büyüme ve gelişmemizi sağlayıcı işlere, ilişkilere önem vereceğiz. Duygusal değil, mantıklı düşünmeyi merkez alırsak, daha olumlu bir Dolunay deneyimlemiş oluruz.

BALIK BURCU 19 NİSAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 19 Nisan saat 14:13 Terazi burcunda oluşacak Dolunay, sevdiklerimiz yüzünden yaşadığımız kırgınlıkların, endişelerin, maddi-manevi sıkıntıların göstergesidir. Biz onlara kol kanat gerdikçe, iyilikleri için kendimizden taviz verdikçe üzülen yine biz oluruz. Bu Dolunayda başkalarıyla maddi-manevi ilişkimizi gözden geçirmek zorundayız. Kredi, miras, ödünç verilen paralar, kayıplar, alacaklar bu Dolunayda gündem maddemizi oluşturacak. Kaybettiğimiz veya ayrıldığımız kişileri düşüneceğiz. Belki bir miras konusu gündeme gelecek. Hukukla alakalı işlerimiz olacak. Kimi Balıklar, çocukları, sevdikleri için problemli bir ilişkiyi sürdürmek zorunda kalacaklar. İş, aşk, hedeflerimiz, ideallerimizle ilgili konulara mantıklı bakmak gerekecek. Duygular, istekler, arzular gün yüzüne çıkacak. Bir şeyleri toparlamak, düzenlemek için gayret göstereceğiz. Dolunayın yöneticisi Venüs, yarın itibariyle Koç burcunda ilerleyecek. Kazanmak, başarmak, elde etmek isteyeceğiz. Ancak o duygusal yüreğimiz yine durmayacak, sevdikleri için zorluklara göğüs gerecek. Bu böyle bir Dolunay işte. Fakat benim tavsiyem, size karşı eylemde bulunan, meydan okuyan insanları artık tanıyın. Size hangi niyetle yaklaşıldığını anlayın ve araştırın. Başkaları mutlu olsun diye kendinizden tabii ki ödün vermeyin. Parasal konularda ortaklaşa hareket edebilen, bölüşmeyi bilen insanlarla olun. Sizin isteklerinizi, kendi istekleriyle bir görüp, biz olmayı bilen insanlarla görüşün. Bunlar çok önemli.

19 MAYIS SAAT 00:12 AKREP BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, ailemiz-partnerimiz ve başka kişilerle maddi-manevi yöndeki ilişkimize baktığımız, analiz ettiğimiz, sonuca bağlandığımız vakti işaret eder. İki hafta önceki Yeniayda, kazanç getirici işlere, maddi-manevi anlamda güçlenmemizi sağlayıcı girişimlere önem vermiştik. Bugünkü Dolunayda, aileyle ilgili konularla yüzleşeceğiz. Sahip olmak nedir? Para ve güç ne anlama geliyor? Nasıl bir çocukluk yaşadık ve bugüne nasıl geldik? Aile olmak paylaşmak, bir arada yaşamak, maddi-manevi yönden birbirimizi desteklemek değil midir? Biz de bu anlamda kendi ailemize, ilişkilerimize bakacağız. Belki birbirinizi suçlayacak, bunca zamandır yalnız olduğunuzu düşünecek, dolunayın etkisiyle duyarlı olacaksınız. Bazılarınız, önemli olan bundan sonrası diyerek, yeni bir sayfa açarak yola devam edecek. Bu Dolunayın zorlayıcı yanı, geçmişte yaşananları hatırlatmasıdır. Olgun bireyler, eskiye takılmaz, problemi çözmeye çalışır. Büyümek sancılı bir süreçtir. Biz bu Dolunayda ne kadar hassas olsak da, doğrularla yüzleşip, değişmek durumundayız. Dolunay Akrep burcunda gerçekleşiyor ve yöneticisi Mars-Yengeçte ilerliyor. Duygusal ve ruhsal anlamda ihtiyaçlar öne çıkıyor. Hayat devam ettiğine göre ailemiz ve geleceğimizle ilgili konularda korku, kaygı ve suçlamalar yerine bundan sonra ne yapılmalı sorularına cevap bulmak gerekiyor. Bir mirasın paylaşılması, bir yatırım yapılması, eski bir problemin çözülmesi, elbirliğiyle bu sıkıntıların aşılması önem taşıyor.

BOĞA BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, isteklerimizi merkezde tutma, kendimize göre hareket etme arzumuzu vurgulasa da, ilişkiler gündemde baş sıraya oturuyor. İki hafta önce verdiğimiz kararları şimdi yakınlarımızla, partnerimizle veya birileriyle paylaşacağız. Onlar ne düşünüyor, ne hissediyor ve ne diyorlar? Bu durum, kendimizden taviz vermek, kararımızdan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Ancak fikir almak, danışmak gerekiyor. Sözgelimi evlenmeyi düşünüyorsak, bunu partnerimizle konuşmalıyız. Ayrılmak istiyorsak sorunlara, sıkıntılara, nasıl bir çözüm buluruz birlikte analiz etmek lazım. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeç burcunda ilerliyor. Hareketlerimiz ruh halimize göre şekilleniyor. Ailemiz, partnerimiz, yakınlarımızla ilişkimizde duygularımıza kapılabilir, bizim için değerli olan her şeyi koruma altına alırız. Huzursuzluk, anlaşmazlık çıkmaması için susabilir, mücadele etmek gerektiğinde vazgeçebiliriz. Ben bu Dolunayı olumsuz bulmuyorum. İş ortaklığı veya ilişkilerin yeni bir bakış açısıyla ele alındığı, çözüme yatkın olunduğu, bir şekilde anlaşmanın sağlandığı zaman olarak olarak görüyorum.

İKİZLER BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, mecburen veya bir çözüm olmadığı için sürdürülen işlerin yarattığı zorlukları işaret ediyor. Fırsatlara, kolaylıklara ihtiyacınız var. Yeniliklere, değişimlere açık olmanız lazım. ancak siz olanı olduğu haliyle kabullendiğiniz için susuyorsunuz belki de. Kendinizden bu denli taviz verirseniz, doğal olarak sağlığınız bozulabilir. Verimsiz olanı, işlerliği olmayanı geride bırakmak gerekiyor. Dışsal baskılar ve zorlanmalar bu Dolunayda sizi daha fazla üzebilir. Aşırı hırs, memnuniyetsizlik, huzursuzluk, birilerini suçlamak nasıl yanlışsa, şikayetçi olduğunuz bir ortamda çalışmak, yarardan çok zarar getirir. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeç burcunda ilerliyor. Eğer mevcut geliriniz yeterli değilse, başka işler, yöntemler geliştirmek araştırmak doğru olacaktır. Zaten bu Dolunayda psikolojik ve bedensel yorgunluklar, isteksizlik, keyifsizliğin nedeni de budur. Mücadele etmek varken değiştirmek gerekirken, ısrarla sürdürmek insanı yorar, üzer. Dolunayın bir başka etkisi, paraya fazlasıyla önem verip, durumu olduğu halde hala yetersiz olduğunu söyleyenlerin yaşadığı sıkıntılardır. Bu kişiler, her şey yolunda olsa da, şükretmek yerine sürekli eleştirirler, kaderi suçlarlar, zorunlu ihtiyaçları için bile para harcamazlar. Sonunda sağlıkları bozulur, şifa aramak için paralarını döker saçarlar. Ben derim ki, bu Dolunayda, beden ve ruh sağlığınıza önem verin. Şikayetlerinizi küçümsemeyin ama önemsiz problemleri de gözünüzde büyütmeyin. İş hayatında, günlük yaşamda, parasal konularda bilinçli, mantıklı yapıcı çözümlere açık olun.

YENGEÇ BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, sizi aşkın derin ve oldukça duyarlı dünyasına çeken bir ışık gibi etkileyicidir. Öyle bir aşka kapılırsınız ki, tutkular öylesine yoğundur ki, siz bile nasıl böyle etkilendiğinizi anlayamazsınız. Delice aşık olup, onsuz bir yaşamı düşünemezsiniz. Gözünüz bir şey görmez. Bu duygular, bu hissedişler, değer verdiğiniz, sizin için önemi olan her şey ve herkes için geçerlidir. Sözgelimi çocuklarınız varsa, onlara olan düşkünlüğünüz çok daha fazla artar. Ben olumsuz bir şeyden söz etmiyorum. Sadece bu kadar kaptırıp gitmek, bu denli korumak ve kollamak hali, sizi yorduğu gibi diğerlerini de bunaltabilir. Tamam aşkı yaşayın ama dengeli, ahenkli ve ölçülü olsun. Bu Dolunayın yöneticisi Mars, iki yıl sonra burcunuza giriş yapıyor. Aile, sevgi, güvence, koruma ve kollama gibi biraz önce sözünü ettiğim olgular çok daha fazla yükseliyor. Hassasiyet artıyor. Kaybetme korkusu daha fazla endişeye, daha fazla sahiplenmeye neden oluyor. Eh bir de karşılığı istediğiniz gibi olmadı mı üzülüyorsunuz. Oysaki Mars, burcunuzda ilerlediğine göre aşka bakış açımızdan, hedeflerimize kadar her şeyin tutarlı, dengeli, kararında olması için yeni düzenlemelere ihtiyaç var. bu kadar hassasiyet, bu denli düşkünlük, aşırı bağlılık sizi yorar. Aşkın ve hayatın tadını çıkartın. Sahip olduklarınıza şükredin. Hayatın kendi doğal döngüsüne güvenin.

ASLAN BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, bugüne dek yaşananların sizde bıraktığı izleri hatırlatıcıdır. Böyle bir hassasiyet, aşırı tutku, sahiplenme arzusu bazen öyle bir sorun yaratır ki, insan hiç bir şeyden memnun olmaz. Belki iş hayatı veya ailevi düzen veyahut dışarıdaki dünya ile özel yaşam arasındaki uyumsuzluk Dolunayda yüzeye çıkınca insan ister istemez birilerini suçlayabilir. Gölgesiyle kavga edebilir veya tam tersine her şeye üzülebilir. Anneniz ve Babanız veyahut partneriniz, çocuklarınızla ilgili konularda beklentileriniz karşılanmıyor, size göre davranmıyorlarsa canınız fena sıkılabilir. Oysaki bu Dolunayda asıl sorun, sadece kendinize göre düşünmeniz olur ki, bu yanlıştır. Kayıplar, ayrılıklar, maddi-manevi sorunlar, verilenler, alınanlar, bir türlü istenildiği gibi olmayanlar üzerinde durmaya devam edersek psikolojik anlamda kendimizi perişan ederiz. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeçte ilerlerken, bizi birilerinin kurban durumuna düşürdüğünü, çaresiz hissettirdiğini, düşmanlık ettiğini, iyi niyetimizi kullandığını düşünerek içimizde kin ve öfkenin büyümesine neden oluruz. Bunların bize faydası yok. Hayat devam ediyor ve bundan sonrası önemli. Bizi daha fazla üzmelerine izin vermeyelim. Yeni bir sayfa açalım. Ruhsal gelişimimiz için karmik yüklerden kendimizi arındıralım. Bu bizim için yeni bir doğuş olsun ve yeni yolumuzda ilerleyelim.

BAŞAK BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, araştırma, inceleme ve bilgilenmenin işaretçisidir. Çevrenizde olup bitenleri, yakınlarınızla ilgili her şeyi bilmek istediğiniz bir Dolunay bu. Mesajlaşmalar, konuşmalar, bağlantılar bu Dolunayda önemsenecek. Neyi ne kadar bildiğimizi sorgulayacağız. Bizden gizlenenler var mı diye öğrenmeye çalışacağız. Sanki bunları bilmek kendimizi güvende hissettirecek. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeçte burcunda ilerlerken, zihnimiz duygusal düşünmeye açık olacak. Belki de kardeşimizle aramızda sorunlar var. ancak bir araya gelmemiz, birbirimizi anlamamız, çözüm bulmamız için dinlemek, karşılıklı birbirinizi anlamak gerekecek. Belki de önemli bir projemiz var. Bunun yürürlüğe girmesi için çaba sarfedeceğiz. Bu Dolunayda, başkaları bizim duygusal, kırgın, yaralı biri olduğumuzu, insanlara güvenmekte zorlandığımızı düşünebilirler. Bizi anlayacak kişilere ihtiyacımız olduğunu fark ederler. Her şeye rağmen gerçek dostlarımızdan destek göreceğiz. Duygularımızı paylaşmayı, içimize atmamayı, paylaştığımızda rahatladığımızı göreceğiz. Eğer uzak bir şehirde, ülkede yaşıyorsak, yakınlarımızı özleyeceğiz. Şartlar bizi alıştığımız düzenden kısa veya uzun süreli koparabilir. Ancak biliyoruz ki, maddi-manevi açıdan güven içinde yaşamak, yarınlarımızı garanti etmek istiyorsak, buna bir şekilde katlanmak zorundayız.

TERAZİ BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, iş ortaklıklarında, özel ilişkide paylaşmanın, birlikte yol almanın bir bedel ödemek olmadığını anlamanızı sağlayacak. Bazen hayat karşımıza öyle insanlar çıkarır ki, arzu ve isteklerimiz bizi o ilişkiye esir eder. Paraya sahip olmak, güçlü olmak, her yönüyle tatmin olmak isteriz. Buna göre beraberliği tanımlarız. Oysaki bu Dolunayda asıl zenginliğin ve gücün kendi içimizde var olduğunu anlarız. Para da, güç de, servet de boş gelmeye başlar. Önceliklerimiz değişir. Yapıcı bir değişimden yana oluruz. Zorlanan ilişkiler biter. İhtiyaçların karşılanmasına dayalı madde anlamında sürdürülen beraberlikler son bulur. Yararsız ve sizde yük oluşturan, onlar olmadan kendinizi güçsüz hissedeceğiniz madde anlamındaki her şey değişir. Kendinizin, değerlerinizin farkına varırsınız. Görürsünüz ki, bir şeyleri devam ettirmek sadece paraya bağlı değildir. Duygusal ve ruhsal anlamda birlik ve bütünlük hissi her şeyden daha kıymetlidir. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeçte ilerliyor. Bu durumda iş hayatımız, yaşadığımız toplum, ailevi konularda ruhumuzun ihtiyaçları duygularımızla birebir etkili. Mutlu olmadığımız bir işi, görevi, hayatı sürdürmek zor. Bu Dolunayda işimizden elde ettiğimiz kazancın yanı sıra bizi ne kadar mutlu edip etmediğini gözden geçireceğiz. İç güvenliğimizi oluşturmak için, kendimize, hayatımıza, durumumuza tarafsız şekilde bakacağız.

AKREP BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle burcunuzda oluşacak Dolunay, ilişkilerde paylaşımın niteliğini, neleri önemsediğimizi veya tercihimizi neye göre yaptığımızı belirleyeceğiz. Bu gelinen bir noktadır. İki hafta önceki Yeniaydan bu yana yaşananların bir sonucudur. Rahat davranan, kendine göre düşünen, inatçı ve sadece arzularının, isteklerinin peşinden giden bir partnere tahammül etmeyiz. Aynı şekilde davranan biz olursak, karşı tarafın buna müsaade etmesi mümkün değildir. Görünen o ki, ilişkilerde yüzleşme, dönüşümde bulunma, yenilenme zamanıdır. Birbirinin ihtiyaçlarını maddi-manevi anlamda önemseyen, buna göre hareket eden çiftler evlenebilir. Tam tersi olanlar önemli bir testten geçecekler. Şimdi gelelim bir önemli noktaya. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeçte ilerliyor. Aile kurmak, sahiplenmek, korumak ve kollamak arzusu bir hayli yoğun. Ancak gerçekçi olmayı unutmayalım. Sorunlar varsa, bunları içimizde biriktirip, alışkanlık veya kendimize mazeretler yaratarak yanlış bir ilişkiye devam etmeyelim. Kol kırılır yen içinde kalır diyerek dertleri içimize atmayalım. Bunu karşı taraf da yapmamalı. Bunun faydası yok. Her şeye kişisel bakmayalım. Birbirimizi eleştirebiliriz. Ancak yapıcı çözümlere açık olalım. Evliliğin çok önemli bir karar olduğunu, her yönüyle düşünülmesi gerektiğini bilelim.

YAY BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, bize hiçbir şeyin sahibi olmadığımızı, hayatın doğal bir döngüsü olduğunu, bunun bilincinde yaşamak gerektiğini beden ve ruh sağlığımızın her şeyden daha önemli olduğunu hatırlatıyor. Çalışıyoruz, çabalıyoruz, para kazanmak için didiniyoruz, bazen hırslanıyoruz ve ne kadar çok şeye sahip olursa o kadar güvende olacağımızı düşünüyoruz. Bu tabii ki doğru olabilir. Ancak her zaman geçerli diyemeyiz. Yanlış beslenme, sürekli endişe, hareketsizlik, bedensel arzularımıza yenik düşme, yorulduğumuz halde dinlenmeme, kontrollerimizi ihmal etme gibi durumlar sonucunda tükeniyoruz. Bu Dolunayda vücudumuz bizi uyarabilir. Sıkıntılarımızı paylaşmayı, ağır yüklerden kurtulmayı, mal-mülk-para derdine düşmemeyi, başkalarından yardım istemeyi, hayattan zevk almanın farklı yolları olduğunu anlayacağız. Belki bir mola vermek, dinlenmek, arınmak gerekecek. Günlük yaşamı verimli hale getirmek için egzersiz, diyet, terapi gibi psikolojik ve bedensel desteklere ihtiyaç duyabiliriz. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeç burcunda ilerleyecek. Ailemiz, eşimiz ve başkalarıyla olan ilişkimizi tarafsız şekilde gözden geçireceğiz. Biz başkalarını sürekli destekleyerek veya onlardan sürekli bizi sahiplenmelerini bekleyerek sağlıklı, verimli bir hayat süremeyiz. Herkes kendi sorumluluğunu bilmeli ve ona göre davranmalıdır.

OĞLAK BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, dostlukların, hedeflerin, umutların, plan ve projelerin, kısaca dışarısıyla olan her türlü temasın özünü anlamak için bir vesiledir. Kimlerle bağlantı kuruyoruz, nasıl bir toplumda yaşıyoruz, ideallerimiz ve amacımız nedir? Bunları gözden geçireceğiz. Yalanlar, sahte duygular, dost gibi görünen ancak hiç de öyle olmayan kişilerle yollarımızı ayıracağız. Gerçeklerin peşine düşeceğiz. Madde ve mana olgularının insan ilişkilerinde anlamını kavrayacağız. Kendimizi çok fazla tanıdığımızı düşünürken, ne kadar az tanıdığımızı göreceğiz. Biz nasıl insanları kendimize çekiyoruz. Özel hayatımızda bu kadar kriterlerimizi yüksek tutarken, her şeyi köşelerken, dostluklarda neyi merkez alıyoruz bunları sorgulayacağız. Sadece dar kalıplar içinde belli hedefler belirleyerek yaşamak bize yetiyor mu? Kendimizden yola çıkıp, vardığımız yere bakacağız. Bu Dolunayda önemli olan, neye sahip olduğumuzdan çok, nelerin bize sahip olduğunu anlamaktır. Başkalarının görüşlerini duymazdan gelip, sadece kendi sesimizi duyarsak, yalnızlığın insanı oluruz. Sürekli bir şeyleri kurcalayıp, ne kadar güvenilir, ne kadar doğru diye yargılamak yerine, doğru veya güvenilir olmayanı da hayatın bir parçası olduğunu bileceğiz. Kötünün de örnekliği bazen iyi örnekten daha fazla öğreticidir. Dolunayın yöneticisi Mars, karşıt burcumuz Yengeçte ilerliyor. Böylece ilişkimizi gerçekçi ve tarafsız şekilde ele almak vakti geldi. Neleri paylaşıyoruz, nerelerde ayrılıyoruz? Nasıl insanları kendimize çekiyoruz? Bu yüzleşmeler doğru bir hedef, ilişki ve paylaşım için son derece önem taşıyor.

KOVA BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay, iki hafta önceki Yeniayda verdiğimiz kararların geldiği son durumu gösterecek. O tarihlerde, ailemiz-yaşadığımız yer, özel hayatımız ve iç dünyamızda maddi-manevi değerlerimizi koruma, sahip olma ve geliştirme arzumuz öne çıkmıştı. Şimdi bu arzu ve istekle dış dünyaya açılıyoruz. Mesleki durum, şartlar, sorumlulukların yerine getirilmesi gerekir. Madem bir şeyler istiyoruz o zaman bizim de buna uygun şekilde görevimizi yapmamız, işimize önem vermemiz beklenir. İş sorunlarımız varsa bunları yetkili kişilerle görüşebiliriz. İşimizden memnun değilsek başka işler araştırabiliriz. Plan ve projelerimizi ilgili kişilere sunabiliriz. Aile büyüklerimizle ilgilenmemiz gerekebilir. İnatçı, kaygılı, endişeli, bizden çok şey bekleyen insanlarla karşılaşabiliriz. Zorlandığımızı hissederiz. İlgi, takdir, destek beklerken, bunu bulamayabiliriz. Bir yandan her şeyi sağlama almaya çalışırken, diğer taraftan kontrolü kaybedebiliriz. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeç burcunda ilerlerken, kendimizi tam anlamıyla ifade edemediğimiz hissederiz. Elimizden gelen iyi niyeti gösterdiğimiz halde, bu yeterli olmadığı için daha fazla kendimize yükleniriz. Sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Burada önemli olan, sınırlarımızı görmek, anlamaktır. Gücümüzü zorlamamak, birileri mutlu olsun diye kendimizi de hırpalamamak lazım. Sonuçta yapabileceklerimiz var, yapamayacaklarımız var.

BALIK BURCU 19 MAYIS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 19 Mayıs saat 00:12 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay bizi başkalarının fikirlerini öğrenmeye, anlamaya ve hayatı anlamlandırmaya davet ediyor. Biz bunu isteriz veya istemeyiz. Ancak bir gerçek var ki, dünyada yalnız değiliz ve kendimizi geliştirmek, eksiklerimizi görmek, anlamak durumundayız. Bu bir farkındalık yaratacaktır. Eğitimde bunun anlamı, gelişmek, öğrenmek, ödevlerimizi yapmakla mümkündür. İnsan ilişkilerinde anlamı, alıştığımız çevrenin dışına çıkmak, farklı kişilerle tanışmaktır. Neleri biliyoruz, neleri bilmiyoruz bunları göreceğiz. Yazacağız, konuşacağız, bağlantılar kuracağız. Biliyorum demek yerine öğreniyorum demek vaktidir. Bize ihtiyacı olan, bilgi ve tecrübelerimizin örnek olacağı bir dönemdeyiz. Sınavlar, testler, akademik çalışmalar, uzmanlık alanımızı tespit etmek için yapılacak araştırmalar, hazırlanacak tezler son derece önem taşıyor. Bununla da kalmıyor. Dolunayın yöneticisi Mars-Yengeç burcunda ilerliyor. Hayatımıza birisi girebilir. Bize duyarlılığı, empatisi, yaklaşım biçimiyle güzellikler katabilir. Ana yurdumuzdan uzaklara gidebiliriz. Başka ülkeleri, yaşam biçimlerini yakından izleyebiliriz. Bütün bunlar Dolunayın özünde yer alan gelişmeler. Hayatımızdaki değişim, dönüşüm, yenilenmelere açık olmak, hayatın bize sunacağı yeni yollara, yöntemlere açık olmak gerekiyor. Bazen para, güç, servetten çok daha önemli zenginlikler vardır. Öğrenmek, gelişmek, anlamak, keşfetmek, görmek, hissetmek gibi. Buna hazır olanlar için bu Dolunay gayet olumlu gelişmelerin müjdecisidir.

17 HAZİRAN SAAT 11:31 YAY BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 3 Haziran tarihindeki Yeniayda verilmiş kararların ve o günden bu yana yaşananların sonuçlarıyla karşılaşacağız. Maneviyat, aile kavramı, ülkümüz, içsel ve ruhsal dünyamızla ilgili hissedişler bu Dolunayda bir hayli ön planda. Öğrendiklerimizi, bilgimizi, tecrübemizi şimdi başkalarıyla paylaşıp yeterli donanıma sahip olup olmadığımızı anlayacağız. Kendi çevremizde, ilişkilerimizde, dünyamızda yaşarken bize göre uygun olan her şey başkaları tarafından etkili mi yoksa henüz hazır değil miyiz? Bunları göreceğiz. Üniversite sınavları, iş girişimleri, yabancı bir ülkeye yerleşmek, orada iş ve yaşantımızı sürdürmek gibi olanaklar, fırsatlar ve gelişmeler üzerinde durulur. Bu Dolunayla örtüşen Yengeç burcundaki geçişler, bizi köklerimize bağlıyor. Kimi, vatanına geri dönebilir. Mecburi görev, kurs, tayin veya terfi nedeniyle uzaklara gidecekler olabilir. Bazıları, kısa bir süreliğine aileleriyle tatile çıkabilirler, onlarla bir araya gelebilirler. Kimi yurtdışından bir haber, belge veya önemli bir evrak bekliyordur. Ancak Dolunayın yöneticisi Jüpiter-Yay burcunda geriliyor. Ağustos ortasına kadar henüz bir şeyler tamamlanmadığı, yeterli kıvama gelmediği için düşünmemiz gerekebilir. Ailemiz, gelenek ve göreneklerimiz, değer yargılarımıza göre hayata bakabiliriz. İdealleri, hayalleri, vizyon arayışımızı, alışkanlık ve bağlılıklarımıza göre ele alabiliriz. Bunlar bizi düşündürüyor olabilir. Geçmişte üstünde durmadığımız, geliştirmediğimiz düşünceler, planlar ve projeler yeniden ele alınabilir. Eksiklerimizi görmek ve aslında ne istediğimizi, yönümüzü belirleme ve buna hazırlanma dönemidir.

BOĞA BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 3 Haziran tarihindeki Yeniayda verilen karar ve girişimlerin varacağı sonucu gösteriyor. Maddi-manevi açıdan beklediğimiz, umduğumuz, düşündüğümüz destek ve kazançlarla ilgili başkaları ne düşünüyor, ne gibi geri dönüş yapacaklar bunları göreceğiz. Dolunayın yöneticisi Jüpiter gerilediği için doğal olarak Ağustos ortasına kadar bu destekleri almamız, uygun kredi bulmamız, eş veya iş ortağından umduğumuz dönüşleri görmemiz zor olabilir. Birilerine güvenerek harcamalar yapmışsak tabii ki bu Dolunayda bunların ödenmesi gerekecek. Ancak ben bu Dolunayı olumsuz görmüyorum. Çünkü ileriye dönük yeni gelişmeler umut veriyor. Bir iş veya proje karşımıza çıkabilir. Kardeşimiz, bir yakınımız bize bir tavsiye veya öneriyle gelebilir. İdeallerimize uygun, kendimizi güvende hissedeceğimiz bir gelişme olabilir. Ancak bir bekleme sürecini de işaret edebilir. Sabırlı olursak, kimseye eğilip bükülmeden yakın bir süreçte sıkışıklıktan kurtulabiliriz. Yengeç burcundan geçiş yapan gezegenler bize bu yönde destek sunacaklar. Sadece bugünlerde kredi çekmek, borç istemek, birilerine para vermek veya önünü görmediğimiz yollara sapmayalım. Uygun bir kredi diye sunarlar, astarı yüzünden pahalıya gelir. Borca girersiniz, ödemekte zorlanırsınız. Hele şu Jüpiter düz seyre geçsin arzu ettiğiniz destek sizinledir. Biz bu Dolunayda ilişkilerde almak-vermek ne demek, nasıl olmalıdır, ortaklık nedir ne değildir anlamış olacağız.

İKİZLER BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, bir ilişkide paylaşımın özünü, nasıl olması gerektiğini, evlilik-iş ve para gibi hayati olguların hayatımızdaki değerini kavramaya çalışacağız. Geçtiğimiz 3 Haziran tarihindeki Yeniaydan bu yana yaşananlara, verilen kararlara ve gelinen sonuca bakacağız. Bu Dolunayda fikirlerimizi paylaşmak, düşüncelerimizi karşı tarafa iletmek, bağlantıda bulunmak isteyeceğiz. Ancak partnerimiz bunları nasıl karşılayacak. Bizimle aynı doğrultuda düşünmeyebilir. Farklı açıdan duruma bakabilir. Geçmişte olan ancak gözden kaçmış meseleler tekrar ele alınabilir. Evlenmeyi düşünenler, ayrılmak isteyenler bunu hepiniz için söylüyorum. Lütfen Ağustos ortasına kadar her şeyi yeniden gözden geçirin. Dolunayın yöneticisi Jüpiter geriliyor. Bu durum bir ilişkide, ortaklıkta ne istiyoruz, neler bekliyoruz, hayatı birlikte kotarmak veya sorunları abartmak ne derece doğru olur. Bunları iyi anlamak lazım. İş ortaklığında durum aynı şekilde tekrar gözden geçirilmelidir. Dolunayın önemli bir görünümü var. İş hayatı ve finansal konularda güvence olgusunun önemini vurguluyor. Ha diyince bir karar verilmemeli. İdeallerimizi, hedefimizi, parasal konuları mutlaka önemseyelim. Kendimize göre doğrular önemlidir ancak başkalarının fikirleri, doğruları da göz ardı edilmemelidir. Birilerine bir şeyleri ifade etmeye çalışırken, onların ne anladığı bu Dolunayda kendimizi geliştirmek için vesile olabilir. Böylece farklı görüşler ışığında, neyi ne kadar bildiğimizi sorgulamış oluruz.

YENGEÇ BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, sağlığımızla ilgili kararların işaretçisi olup, geçtiğimiz 3 Haziran tarihinden bu yana olan gelişmelerin bir sonucudur. Kilo sorunlarımız varsa bir doktora görünebiliriz. Egzersiz ve diyet programı düzenlenebilir. Önemli olan kendinizi nasıl hissettiğinizdir. Şikayetler varsa, son iki haftadır bunlar sizi rahatsız ediyorsa mutlaka kontrollerinizi yaptırınız. Dolunayın yöneticisi Jüpiter gerilediği için, Ağustos ayına kadar bu söylediğim tetkik, muayene ve tedavilerin önemi büyük. Çalışanlar için bu dönem bir değişiklik ihtiyacını simgeler. Bazen de çalıştığınız iş yerinde değişimler olur. İki hafta önce işe girenlerin alışma süreçleridir. Ağustos ayına kadar bu süreç uzayabilir. Dolunay olumsuz bir durumu işaret etmiyor. sadece bir bekleme, yavaşlama veya alışma olarak sabır istiyor. Yengeç burcunda şu aralar önemli geçişler var. Bu sayede değerlerinizi koruma ve kollama arzunuz bir hayli yüksek. Teklifler alabilir, bir hazırlık için çaba sarfedebilir, henüz tam karar vermediğiniz için düşünüyor olabilirsiniz. Bu eğitimden iş hayatına kadar önemli konularda gelişir. Bilgimizi, tecrübemizi gözden geçirebilir, yeterli olup olmadığımızı tespit ederiz. Ben biliyorum demek yerine öğrenmek için gayret göstereceğim diyenler için bu Dolunay gayet olumlu gelişmelerin işaretçisidir. Birileri sizi gözlemliyor, hakkınızda bilgi sahibi olmaya, sizi tanımaya çalışıyor olabilirler. Daha önce başlanan projelerin eksikleri bugünlerde tamamlanır ve yürürlüğe konabilir. Fakat gecikme oluyorsa, terslikler yaşanıyorsa üzülmeyin, Ağustos ortasında bütün bunlar düzelecektir.

ASLAN BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde başlanan işlerin bitirilmesi, yürürlüğe konulması, düşünülen girişimlerin hayata geçirilmesi yönünde önem taşıyor. Ancak bir yandan da dinlenmek, mola vermek isteyebiliriz. Belki bir şeyler eksiktir veya bizim gözümüze çarpar. Bir ara vereyim sonra yaparım diye düşünürüz. Ancak hevesimiz kaçabilir, vazgeçebiliriz. Bir başka etkisi şu olabilir. Gerekli bağlantıları yapmışızdır, bunları tam sunacakken, yer-zaman veya farklı nedenle beklememiz söylenebilir. Bu çok zorlayıcı değil, ancak hevesimi kaçırıcıdır. Dolunayın yöneticisi Jüpiter gerilediği için, kimi Aslanlar vakit sıkıntısı yaşayabilirler. Canla başla çalıştıkları halde istedikleri zamanda bitiremezler. Bu Dolunayda aşk hayatınızla ilgili konularda kararlı olmak, vazgeçmek veya başlamak kolay değildir. Sözgelimi yeni başlanan bir ilişkide sizi düşündüren noktalar olabilir. Bir şeyler gözünüze çarpar veya her şey yolundadır ancak aranızda engeller vardır. Aşkta önemsediğiniz değerler, yaşadığınız ilişkide yoktur. Yabancı bir ülkede yaşıyor olabilir veya sevgiliniz, eşiniz, evladınız sizden uzaktadır. Bu Dolunayda sizi zorlayan bu konular Ağustos ortasına doğru farklı bir yöne evrilir ve düzelmeye başlar. Dolunayın bir başka özel etkisi, partnerinize ve ailenize duyduğunuz bağlılıktır. Hayalleriniz, idealleriniz güzel bir dünya yaratma özleminiz yükselir. Ne kadar eğlenmeye, kafanızı boşaltmaya çalışsanız da, geçmişte yaşanan tecrübeleri aklınızdan çıkartmazsınız. İyi niyetin bazen nasıl da insanı yorduğunu düşünürsünüz. Gizli bir ilişki, sizden gizlenen gerçekler, çocukluğunuz, düşleriniz nedeniyle şimdi daha temkinli, dikkatli olduğunuzu hissedersiniz. Bu kırılmamak için takındığınız bir tutumdur.

BAŞAK BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde başlanmış işlerin, verilen kararların geldiği son noktayı anlamamızı, görmemizi sağlıyor. Gerçekler ortada ve biz onları görmezden edemeyiz. Bir iş projesi ise tamamlanmış haline bakacağız. Bir girişimse, sonucunu almak isteyeceğiz. Düşüncelerimizi iletmek, kabul ettirmek ve karşılığında onaylanmak, kabul edilmek isteyeceğiz. Ancak ailemizle ilgili konular, yerleştiğimiz yer, düzen veya geçmişte yaşanmış tecrübeler bizde duyarlılık yaratacak. Belki önceden evet dediğimiz bir şeyin eksiklerini göreceğiz. Böyle bir günde karşıtların birbirini tamamladığını unutmayalım. Dış dünya ile kendi özel hayatımız arasındaki dengeyi bozmayalım. Bu Dolunayda iş gereği başka bir yere taşınmayı düşünebilirsiniz. Bunların hazırlığı, evrakları, yapılacaklar sizi yorabilir. Ağustos ortasına kadar sürebilir. Dolunayın yöneticisi Jüpiter gerilediği için bunları olumsuz değil bilakis daha iyisine sahip olmak için, bir süre olarak görünüz. İnsanlarla iletişimde karşılıklı anlaşmazlıkları fikir alışverişi olarak tanımlayınız. Bazen tek bildiğimiz kendi gerçeğimiz olmayabilir. Kendimizi büyütmemiz, beslememiz gerekebilir. Sözgelimi iki hafta önce dışarıyla temas yoğunken, şimdi bütün ilgimiz evimiz, ailemiz, özel dünyamızdır. Ancak merak etmeyiniz. Bu Dolunay olumsuz değil. Bilakis ilişkiler, sosyal yaşam, dostlarınızla temas ve projeleriniz için ilerisi adına umutludur. Sadece Dolunayın yarattığı bir hassasiyet söz konusu o kadar. Öncelikleri belirmek vaktidir. Biraz dinlenin, soluklanın, ailenize veya evinize zaman ayırın. Belki de bunlara zaman ayırmakla daha sonra çıkabilecek sorunları önlemiş olursunuz.

TERAZİ BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde karar verdiğimiz, düşündüğümüz, kendimizce planladığımız işler için harekete geçecek, bağlantılar kuracak, iletişimde bulunacak sonuç almak isteyeceğiz. Ancak Dolunayın yöneticisi Jüpiter gerilediği için, işleri yoluna koymak biraz zorlaşır. Bir evrak gecikebilir, beklememiz gerekebilir. Biz de, işleri yavaşlatabilir, vazgeçebilir, henüz kendimizi hazır hissetmeyebiliriz. Bu Dolunayı ben olumsuz görmüyorum. İdeallerimizi tekrar gözden geçirmek, ne istediğimiz tam olarak belirlemek için Ağustos ortasına kadar düşünmenin faydalı olacağını söylüyorum. Bazen her şey bize göre doğrudur. Fakat öyle bir gelişme olur ki, biz bunun böyle olmadığını fark ederiz. Kararımızdan cayabiliriz veya hevesimiz kaçabilir. Bunlar sorun değil. Ne vazgeçin ne de umutsuz düşünün. Sadece şartlar henüz olgunlaşmadığı için, her şeyde bir hayır vardır diyerek duruma bir daha bakınız. Yengeç burcunda şu aralar önemli geçişler var. Bu durum aile, yurt sevgisi, alışkanlıklara bağlılık ve gelenekleriniz doğrultusunda hassasiyet yaratıyor. Özellikle bir yerden başka bir yere yerleşmenin, uzaklara gitmenin, oralarda yaşamanın kolay olmadığını vurguluyor. Duyarlıyız veya gereksiz yere abartıyoruz. Onun için tam emin olana dek gözden geçirmekte yarar. var. daha önceden karar verdiğiniz tatil planınızı yürürlüğe koyabilirsiniz. Yakınlarınızla bir araya gelebilirsiniz.

AKREP BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, finansal konularda geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde yapılan girişim, görüşme ve başvuruların sonucu görmemiz yönünde etkilidir. O tarihlerde birileriyle kredi, miras, eş veya iş ortağımızla bir mesele üzerinde konuşmuştuk. Bir talepte bulunmuş da olabiliriz. Değişiklik ve yenilenme arzusu son günlerde bir hayli etkili. Özellikle ilişkide kalıcılık, samimiyet, inanmak, güven gibi olgular baş tacı yapıldığı için, eğer bir sorun varsa bunların karşılıklı konuşulması gerekecek. Bir kredi başvurumuz varsa, uygun şartlar bize sunulsun isteyeceğiz. Bu Dolunayın özel bir görünümü var. Bu aşk, bağlılık, hayata bakış, değerler anlamında uzun ömürlü olanı istediğinizi gösteriyor. Nelerde anlaşıyor veya birbirimize uymuyoruz, bunları önemseyeceğiz. Dolunayın yöneticisi Jüpiter gerilediği için, belki bir kredi, miras, burs, sponsor gibi girişimler Ağustos ortasına kadar beklememizi gerektirebilir. Daha uygun şartlar karşımıza çıkabilir. Aceleci olmayalım. Bazen beklemekte bir hayır vardır. Yapıcı çözümden yana olmalıyız. Konuşmak kadar dinlemeli, fikir almalı, alternatifleri araştırmalıyız. Sözgelimi bir ürün almayı düşünmüşsek, şimdi başka yerlere de danışalım, belki daha uygun şekilde alırız. Anlaşmak bu Dolunayda zor değil, sadece başkalarının bize sunduğu teklif ile bizim istediğimiz şartlar uyuşmuyor. Konuşursak bir orta yol bulabiliriz. Sıkıntılarını bizimle paylaşan insanlara anlayışlı yaklaşmak yararlı olur. aynı şekilde, siz de sorunlarınızı anlatmalı, sıkıştığınızda yardım istemeyi unutmamalısınız.

YAY BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 17 Haziran saat 11:31 itibariyle burcunuzda oluşacak Dolunay, görüşlerimizden vazgeçmemek, kendi bildiğimiz şekilde hareket etmek ve sorunları görmezden gelmek şeklinde yansıma bulabilir. Geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde ilişkimizle ilgili konularda karar verme sürecine girmiştik. Belki yeni biriyle tanışmıştık veya devam eden ilişkide önemli meseleler üzerinde konuşmuştuk. Şimdi bunlara karşılık kendi görüşlerimizi öne süreceğiz ve bunların önemsenmesini bekleyeceğiz. Bu Dolunayda konuşmak kadar dinlemeyi bilmek de önem taşıyor. Bizi anlayabilecek, görüşlerimize önem verecek bir partnere ihtiyacımız var. onları yok sayamayız ancak bizi hafife almalarına da izin vermeyiz. Yöneticiniz Jüpiterin geri hareketi Ağustos ortasına kadar devam edecek. Bu durumda kendi inancımızı, görüşlerimizi, hayata bakış açımızı geliştiriyoruz. Bunu yaparken, dış etkenlerin bizim isteklerimize uymadığını fark ederiz. Ancak vazgeçmeyiz. Sadece bu şartlara göre yeni bir kavrayış geliştiririz. Duruma bilinçli anlamda bakabilmek için bir hazırlık dönemi olan bu geri hareket Ağustos ortasında bittiğinde, yeniden harekete geçmemizi, uygulamamızı ve doğru karar vermemizi sağlayacaktır. Önemli olan kendimize ve dünyaya tarafsız, önyargısız gerçekçi bir şekilde bakabilmektir. Bunu başaranlar için her konuda sağlıklı büyüme gerçekleşmiş olur. Dolunayın bir özel görünümü var. Bize, hayallerimizi gerçekleştirecek, ideallerimize göre ilerleyecek, kadersel bir iç görü kazandırıyor.

OĞLAK BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, ruhumuzun iç derinliklerini pozitif yönde besleyici ve büyütücü tılsımlı bir ışıktır. Yansımalarında hayatın farklı ve pek de bilinmeyen gizli zenginliklerini rüyalarınızla, ruhunuzla, sezgilerinizle hisseder ve şahit olursunuz. Sizden gizlenenler aşikar olur. Geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde çalışma temponuz hızlanmış, nereye koşturacağınızı bilemiyordunuz. Yine bu tempo devam ediyor. Ancak şimdi daha derinlikli çalışmalar gündemde. Biraz mecburiyetlerden uzaklaşabilmek, kendinizle baş başa daha rahat çalışabilmek adına güç kazanıyorsunuz. Tatile gidebilir, ne zamandır istediğiniz, hayalini kurduğunuz yere gidebilirsiniz. Sorunların ardında yatanları keşfetme gücünüz, farklı bir bakış açısıyla meseleyi ele almanızı, kolayca çözmenizi sağlar. Pozitif yönde inancınız yükselir. Hayat bizi çoğu zaman çalışma hayatı, ilişkiler veya genel yoğunluğuyla peşinden koşturuyor. İster istemez kendimize zaman ayırmakta zorlanıyoruz. Ancak şimdi şöyle bir zaman boşluğu yakalamak mümkün. Bu Dolunayın yöneticisi Jüpiter Ağustos ortasına kadar geriliyor. Bu durum, spritüel ve felsefik konulara duyulan merakın, bu yönde ruhunuzu ve bedeninizi güçlendirmede olumludur. Bilinçaltımızı temizlemede etkilidir. İçsel huzurun tesis edildiği bugünlerde önyargılarınızdan kurtulursunuz. Bu Dolunay, ikili ilişkide hayallerin gerçekle buluşmasını, çiftler arasında geleceğe dönük kararların verilmesini, şifa-sevgi-şefkat duygularının güçlenmesini sağlayıcıdır.

KOVA BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, birey-toplum ilişkisinin dengelendiği, sosyal yaşamın canlandığı, gruplar içinde birey olarak varlığınızın önemsendiği zamanı işaret ediyor. Geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde öznel dünyamızın kapılarını ardına kadar açıp, kendi içremizde aktivitelere önem vermiştik. Çocuklarımızla, sevdiğimiz kişiyle, birebir yakınlarımızla bağlantımız yoğundu. Şimdi dikkatimizi dış dünyaya, toplumsal ilişkilere çeviriyoruz. Tatile çıkmak, davetlere katılmak, hobilerimizle ilgilenmek, başka insanlar tanımak, onları anlamak, keşfetmek mümkün. Dolunayın yöneticisi Jüpiter Ağustos ortasına kadar geriliyor. Birkaç ay önce başlanmış projelerin eksiklerini tamamlayacağız. Yeni başlayanların üzerinde düşüneceğiz. Yeni bir ürün, eser, çalışma için kolları sıvayabiliriz. Arkadaşlarımıza destek olabilir, elimizden gelen yardımı sunabiliriz. Eğer bir şeyler net değilse, soru işaretleri uyandırıyorsa, acele etmeyiniz. Düşünmek için vaktiniz var. Bu Dolunay, maddi konularda yeni iş ve ek kazanç fırsatları size sunabilir. Sanat, mistik, felsefik, ruhu ve bedeni canlandıran aktivitelere katılabilir, bu konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Hem özel hem sosyal hayatınızı dengeli şekilde yaşayabilirsiniz. Tatile çıkmak iyi bir fikirdir. Özellikle yeni yerler görmek için bu Dolunaydan istifade edebilirsiniz.

BALIK BURCU 17 HAZİRAN DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 17 Haziran saat 11:31 Yay burcunda oluşacak Dolunay, tüm ilgimizi iş hayatı, hedef, sorumluluklar yönünde etkiliyor. İş değiştirmek, işten ayrılmak, farklı işlere yönelmek mümkün. Ancak bunların çok iyi düşünülmesinde yarar var. Çünkü Dolunayın yöneticisi Jüpiter Ağustos ayına kadar gerileyecek. Alternatifiniz güçlü olmadıkça mevcut işinizi değiştirmeyiniz. Bu Dolunayda, daha önce başlanmış işler bitirilmesi, verilmiş kararların uygulanması mümkündür. Bir teklif alabilirsiniz. Başvuruda bulunduğunuz bir yer görüşmeye çağırabilir. Kararsız kaldığınız konular da olabilir. Bu sizi üzmesin. Daha iyisi olması adına belki Ağustos ortasına kadar düşünmenizde yarar var. İşverenle maaşınız hakkında görüşebilir, ihtiyacınızı dile getirebilirsiniz. İş-ev arasındaki dengenin sağlanması gerekir. Ailenizle bir arada olmak, işinizi ihmal etmemek gibi. Kariyer hayatınız için son derece önemli olan bir proje size teklif edilebilir. Ön çalışmalara başlarsınız. Uzun zamandır iş problemi yaşıyorsanız, işe girebilirsiniz. Uluslararası bir şirkette, medya-yayıncılıkla ilgili alanda çalışabilirsiniz. Yurtdışında bir işe başvurabilirsiniz. Bu Dolunay, aşk hayatınızı güçlendirici bir gelişmenin işaretçisidir. Bir bebek sahibi olmak, aşık olmak, çocuğunuz varsa onun hayatında önemli bir gelişme yaşamak mümkündür. Tek tavsiyem, bir şeyler gecikirse, bir engelle karşılaşırsanız, beklemeniz söyleniyorsa üzülmeyiniz. Bunlar Ağustos ortasına doğru düzelecektir.

17 TEMMUZ SAAT 00:38 OĞLAK BURCUNDA KISMİ AY TUTULMASI

KOÇ BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, Merkürün iki ayrı burçtaki geri hareketiyle örtüştüğü için ailemiz ve yuvamızla ilgili önemli meseleler tekrar gündeme otururken, iş hayatı ve sorumluluklar ağır basıyor. Tabii ki, ailemizin, yuvamızın ihtiyaçlarını ihmal etmeyeceğiz. Sorunlar varsa bunları görmezden gelemeyiz. Üzerinde düşüneceğiz. Bu Tutulmada birileri bizden olgun davranmamızı bekler, biz de en yakınlarımızdan koşulsuz sevgi bekleriz. Karşılık bulmayan istekler, kutuplaşmaya neden olur. Dengeyi sağlamak ise, bu Ay tutulmasının dersleri arasında yer alır. Dışarıda takdir edilmek için kendimizi hırpalarcasına çalışmak, başarılı olmak için kendimizi aşırı yormak ne kadar yanlışsa, aileye aşırı bağımlılık, sorunları görmezden gelmek veya problemden kaçmak da yanlış olacaktır. Oysaki bu Tutulma bizi büyümeye, hedef belirlemeye, sorumluluk almaya teşvik ederken bunu illa birileri takdir etsin diye yapma diyor. Önemli olan iç ve dış dünyamızda dengeyi sağlamak olmalı. Tabii ki ihtiyaçlarımızı karşılamak için çalışacağız. Fakat özel hayatımızı, ailemizi ihmal etmeyeceğiz. Bunu yaparsak, hem iş hem ailevi konularda zorlanırız, başarısız oluruz ve stres yükleniriz. Oğlak burcundaki bu Tutulma bir iş tercihinde bulunmanızı, ciddi anlamda hedef belirlemenizi, sorumluluk almanızı sağlayacak. Aile içinde iletişimin, sevginin, empatinin önemi büyük. Birileri onaylar veya onaylamaz, takdir eder veya etmez, önemli olan duygularımızı samimi şekilde paylaşmak ve bize düşen sorumlulukları bilinçli olarak üstlenmektir.

BOĞA BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, Merkür geri hareketiyle örtüşüyor. Kardeşlerimiz, yakınlarımızla aramızda eskiye ait meseleler tekrar gündeme gelir. Bunlar çok büyük sorunlar veya halledilmesi güç problemler değildir. Abilik, ablalık, büyüklük anlayışıyla yeniden yorumlanır. Komşuluk ilişkileri, eğitim, fikirlerin ifade ediliş şekli duygularla birebir ilintilidir. Duyarlıyız ve sevdiklerimize düşkünüz. Geçmişi irdelemek istemiyoruz fakat elimizde olmadan bazı şeylerin üzerinde duruyoruz. Hayat bizi olgunlaştırıyor.
Bu Tutulma yüksek eğitime başlamanın, uzmanlık alanınızı seçmenin, sorumluluk sahibi birey olmanın göstergesidir. Zordur tabii ki insanın bildiği, duyarlı olduğu, kökleriyle bağlandığı yerden uzaklara gitmesi, orada yaşaması ve hayatını sürdürmesi. Bu değişimi, sadece yerleşim anlamında görmeyelim. Gelişmeler bize bilgelik kazandırır, direncimizi arttırır, sabırlı olmayı öğretir. Bilgimizin ve tecrübemizin yeterliliği ölçülür. Sadece bilmek değil, bildiklerinizi başkalarıyla paylaşmak da önemlidir. Kimileri için gençliğin bitişi, orta yaşa adım atmaktır. Büyümek, olgunlaşmaktır. Hayat bizi sorumlu olmaya çağırır. İhtiyaçlarımızı karşılamak amaçlı işlere yöneltir. Hedefe ulaşma kararlılığı ve dayanıklılığı verir. Şimdi iç sesimiz bize büyümek vakti diyor.

İKİZLER BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, finansal açıdan sizi kısıtlayıcı ortaklık ve ilişkilerin göstergesidir. Öyle rahat davranmanız pek mümkün olmaz. Başkaları sizin üstünüzde baskı yaratabilir. Borçların yapılandırılması gerekebilir. Bu Tutulma iki ayrı burçta gerileyen Merkürle örtüştüğü için, para bir güvence aracı olarak zaten hassas olduğunuz bir olgudur. Evlilikte eşin parasal sıkıntıları olabilir veya aranızda bu yönde bir problem yaşanabilir. Eğer bu ilişkide sorunlar varsa, ayrılmaya karar verildiyse, nafaka konuları gündeme gelir. Kredi çekilmez. Kimseye kefil olunmaz. Ödünç para verilmez. Vergiler ödenmediğinde devletle sorun yaşanabilir. Bunları yaşama ihtimalini göz önüne almalıyız. Yeniden değerlendirmeliyiz. Zaten geri hareket, özellikle kardeşler, eş veya aileyi ilgilendiren bir parasal sorunu işaret ediyor. Bizim paraya ihtiyacımız olabilir. Ancak destek görmemiz zor olabilir. Bu da yalnız olduğumuzu hissettirir. Finansal risklerden özellikle kaçınılmasında yarar var. Bir ortaklık sona erebilir. Bu Tutulmada görüyoruz ki, para olgusu her yönüyle gündem maddemizi oluşturacak. Biz bunları olgunlukla, ihtiyaçlar doğrultusunda gözden geçirmek zorundayız. Bu konuda sorumluluk alıyoruz. Ayrıca parayı koşulsuz bir mutluluk, güvence aracı olarak görmek, bir sıkıntı olduğunda, param olsaydı bunları yaşamazdım demek yanlış. Burada önemli olan, gelir-gider dengesini iyi kurmak. İhtiyaçlara göre bir bütçe düzenlemektir. Korku ve kaygılarımızla, yanlış ve doğrularımızla yüzleşmemiz gerekir.

YENGEÇ BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, eş veya yakın ilişkilerde, kanuni tüm işlerde, iş ortaklığında, geçici veya kalıcı sorunların işaretçisi olabilir. Bu nedenle çok iyi düşünülmesi, karar verilmeden önce her yönüyle gözden geçirilmesi gerekir. Sözgelimi evlenmek veya boşanmak gibi hayati konularda bu çok önemlidir. Tutulmayla örtüşen Merkür geri hareketi burcunuzda etkili olacak. Bu durum hassas olduğunuzu, geçmişte yaşananları unutmadığınızı, karar verirken duygusal düşündüğünüzü gösteriyor. Oysaki farkındalık önemli. Ne üstünü kapatmalıyız problemin ne de aceleyle karar vermemeliyiz. Eşler arasında sevgi birliğinin, güven ve saygının tekrar bilinçli şekilde ele alınması gerekiyor. Özel hayatımız, evimiz, yuvamız söz konusu olduğunda sadece bir tarafın olgunluğu, sorumluluk yüklenmesi çözüm değil. Evet ister olumlu ister zor bir karar olsun, biz bu Tutulmada ne kendimizi ne de başkasına ihmal edecek şekilde hareket edemeyiz. Çünkü bu bakış açısı geri teper. İdeal ilişki nasıl olur sorusuna olgunlukla, sorumlu bireyler olarak çözüm bulmalıyız. Hukuki işlerimizde bu Tutulma davanın devam edeceğini, birkaç celse daha yapılacağını gösteriyor. Eğer hüküm verilirse, temyize gidilme ihtimali olabilir. Bu Tutulmada bir başka önemli husus, güvence meselesidir. Eşin paraya yaklaşımı veya bu konudaki sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Probleme tek taraflı bakmamak, evlilik bir ortaklıksa, birbirinize destek olmak gerekir.

ASLAN BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, rahatsızlık yaratan konuların, uzun veya kısa vadeli olarak gözden geçirilmesini gerektiriyor. Bu sorun çözülebilir mi, yoksa gerçekten çok önemli sonuçları olabilir mi? Diye anlamamız lazım. Sözgelimi rahatsızlığımız varsa, bu kronikleşmişse mutlaka tedavi olmak gerekiyor. Diş, kemik sorunları başta olmak üzere, sizde kaygı yaratan, düşük enerjiye yol açan unsurları göz ardı edemezsiniz. Tutulma, Merkür geri hareketiyle örtüştüğü için bir hayli hassasız. Güvensizlik sorunu özellikle ailevi veya ilişki konularında sizi yoruyor olmalı. Bunları içinize atarak, katlanarak veya görmezden gelerek tedavi edemezisiniz. Farkındalık çok önemli. Bugünlerde verilen kararlar, yaşanan sıkıntıların özünde duygular öylesine baskın ki, sonradan pişman olacağımız işlere kalkışmayalım. Sağlığımızı gözetelim. Biraz önce belirttiğim gibi tedavileri ihmal etmeyelim. Yanımızda çalışan kişilerin sorumluluk bilinci taşımaları önemli. Aynı şekilde bizim de buna özen göstermemiz lazım. Ancak şunu da ekleyeyim. Beden ve zihin uyumu için insanın biraz da kendisinin elindedir. Kendinizi hasta edercesine çalışmayınız. Gereksiz şeyler için kendinizi üzmeyiniz. Hukuki iş haklarınızı mutlaka gözetiniz. Sigortasız, güvencesiz çalışmayınız, çalıştırmayınız. Bu Tutulma çok fazla çalışma, takdir edilmeme, az kazanmaya neden olabilir. Bunun oluşturduğu baskı, psikolojik anlamda etkileyebilir. Bir de önemli husus, bu Tutulma ilişkinizde iletişim problemlerini tetikleyebilir. Sonradan pişmanlık duyacağınız sözler etmeyiniz. Size edilmesi halinde rahatsızlığınızı dile getiriniz.

BAŞAK BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, romantizm olgusunun yerini ciddiyetin alması, ilişkilerde sorumluluk, uzun ömürlülük gibi olguların baskın olmasını sağlar. Çocuk sahibi olmak veya çocuklarınızla ilgili konular ilerisi adına gözden geçirilir. Çocuklarınız sizden uzakta olabilir veya bir şekilde onları göremiyorsunuzdur. Bu durum sizde hassasiyete neden olabilir. Ayrılmış bir çiftseniz anne veya babadan biri, diğerinin görmesine engel oluyorsa, yasal konular gündeme gelebilir. Eğer ilgisiz ve sadece sosyal yaşamanızı önemseyen kişiyseniz, bu Tutulma çocuklarınızla ilgili sorumluluk almanız demektir. Sosyal yaşam ile özel hayat arasındaki denge iki yönü de ihmal edilmeden sağlanmalıdır. Merkür şu aralar iki ayrı burçta etkili olacak. Bu durum koşulsuz sevgi ile koşullu olan arasındaki ayrımı size yaptırıyor. Hassasiyet öne çıkarken sorumluluk da o kadar etkili. Sevilmeye ihtiyacımız oldukça yüksek. Dostlarımızdan, partnerimizden, çocuğumuzdan bunu bekliyoruz. Bir yandan duygularımızı göstermekte zorlanırken, diğer taraftan sevilmeye açız. Bu Tutulma, bir çocuğa sahip olmak için görülen tedavi, harcanan emeği işaret ediyor. Bunun için zamana ihtiyaç olduğunu söylemeliyim. Tedaviyi ihmal etmeyin, bir de buna ne kadar hazırsınız gözden geçirin. Hamile olanlar sizler de ağır sporlardan, aktivitelerden kaçının. Ekip, aile veya ortaklaşa sürdürülen işlerle bu Tutulmada ilgilenmeniz gerekir. Gecikmeler olabilir. Eksikleri gözden geçirmekte yarar var.

TERAZİ BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, aile köklerinizle alakalı her konuda sizi yeniden yapılandırmaya, ciddi düşünmeye, sorumluluk almaya yöneltiyor. Anne ve babanızla ilgilenmek veya annelik-babalık olgusuna dayalı konulara ciddiyetle eğilmek durumundasınız. Bir yanıyla koruma ve kollama güdünüz, diğer taraftan duyguları bir yana koyup duruma göre hareket etmeniz gerekiyor. Merkür iki ayrı burçta gerilediği için, psikolojik açıdan sizi etkileyen hassasiyetler olabilir. Geçmiş meseleler tekrar gündeme gelebilir. Sözgelimi aileye ait emlak, taşınmazlar, yasal konular, iş veya özel mevzular gibi. Bunları şimdi yeni bir bakış açsıyla, geçmişteki tecrübelerin ışığında değerlendireceksiniz. Köklerinizle olan yüksek bağınız bu Tutulmada test edilecek. Yaşadığınız yerdeki sorunlarla mücadeleniz ve bunlara çözüm arayışınız sizin ailenizi, işinizi, evinizi ne kadar sevdiğinizi, önemsediğinizi gösterecek. Tabii ki bugünlerde duygusal düşünüyoruz. Ailemizin varlığı, çocuklarımız, anılar hepsi kıymetli. Ayrılmak istemeyiz, kopmamaya çalışırız. Yaşınız gereği bazılarınız henüz genç olabilir. Onlar iş veya farklı bir nedenle aileden ayrılıyor olabilirler. Kimileri başka bir yere taşınmak, evlerini restore etmek, yenilemek isteyebilirler. Her ne kadar alışkanlıklarımıza bağlı olsak da, aileye ait gelişmelere bilinçli bakmamız gerekecek.

AKREP BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulmasında, odak noktamızda kardeşlerimiz, yakınlarımız, çevremiz yer alıyor. Sorumluluk alırız, büyürüz, olgunlaşırız. İhtiyaçlarımızı tespit ederiz. Duygularımızı, düşüncelerimizi ölçeriz, tartarız. Yaşadığımız çevrede olan bitenlere karşı farkındalık geliştiririz. Merkür bu Tutulmada iki ayrı burçta geriliyor. Zihnimiz geçmişe takılı, duyarlı ve ihtiyaçlara yönelik çalışıyor. Özellikle yabancı ortamlardan, insanlardan çekiniyoruz. Halimizi anlayacak bize destek olacak insanlar arıyoruz. Fakat duygularımızla karar veremeyiz. Kendimize göre düşünürken tarafsız olmayı da bilmeliyiz. Geri hareket yeni bir gözlem ve düşünme sürecidir. Bizim de bilgimizi, tecrübemizi, anlayışımızı geliştirmemiz, durum ve şartların farkında olmamız lazım. Yüksek eğitim, iletişim, seyahat, yabancı ülke, ticaret, inançla ilgili konuları mantık süzgecimizden geçirmemiz ve şu aralar acil kararlar vermememiz gerekiyor. Etrafımızdaki söylentilere kulak asmayalım. Beklediğimiz evrak gecikebilir, ilgili kişilere bir soralım. Fikirlerimizi baskıcı veya negatif şekilde başkalarına ifade etmeyelim. Bunlar işlerimizi zorlaştırır. Yazılı veya sözlü ifadelerimize dikkat edelim. Bilgiyi kaynağından öğrenelim. Bizimle aynı düşünmeyen muhalif görüşte insanlarla ilişki kurmakta zorlanabiliriz. Bu Tutulma, büyük sorunlar getirmez. Sadece alıştığımız çevredeki zorluklar, bizi başka yerlere, arayışlara yöneltir. Ancak işler istediğimiz gibi gelişmediğinde moralimiz çabuk bozulur. Sabırlı olmalıyız. Gelen teklif ve önerileri her yönüyle incelemeliyiz. Böylece bizim için neyin gerekli veya gereksiz olduğunu tespit etmiş oluruz.

YAY BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, ihtiyaçlara göre bütçemizi yapılandırma, düzenleme ve bu konuda sorumlu davranmanın önemini işaret eder. Kafamıza göre hareket edemeyiz. Kurallar, şartlar ve duruma göre bir yol belirleyeceğiz. Kendimize hakim olmak zorundayız. Özellikle harcamalara dikkat edeceğiz. Yetişkin bir birey gibi davranmalıyız. Bir hedefimiz olmalı, problemlerimizi mantıklı şekilde çözmeyi bilmeliyiz. Kaldı ki, Merkür bu Tutulmada iki ayrı burçta geriliyor. Duygularımız mantığımızın önüne geçerek karar vermeye çalışabiliriz. Eğer birilerine destek oluyor, ihtiyaçlarını karşılıyorsak kendimize bağımlı insanlar yaratmış oluruz. Bu yanlıştır. Onların kendi sorumluluklarını almalarını sağlamalıyız. Biz de başkalarına güveniyor, bağımlı yaşıyorsak, kendi değerlerimizi oluşturmalı, kendimize bakma sorumluluğu edinmeliyiz. Kaprisli, huysuz, güvensiz ilişkilerden uzak durmalıyız. Tabii ki her şeye olumsuz bakmayalım. Fakat gerçeklerin de farkında olalım. Ailemiz, kazancımız, güvencemiz konusunda bugünlerde karar vermeden önce bir daha düşünelim. Eğer birilerine söz vermişsek bu sözün sorumlusu olalım. Bize verilmişse takibini yapalım. Başkalarının bize duygusal yaklaşarak iyi niyetimizi kullanmalarına izin vermeyelim. Parasal ilişkileri ortaklık bilinciyle ele almak, taraflar olarak üstümüze düşenleri birlikte yapmak gerekir. Kimse kimsenin kurtarıcısı değildir.

OĞLAK BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle burcunuzda oluşacak Kısmi Ay Tutulması birebir kendinizi merkez almanız, duygularınızı-isteklerinizi kabul ettirmeye çalışmanızdır. Bu baskın ruh haliniz ilişkide sorunlara neden olabilir. Ancak biz kendimizden ödün vermek niyetinde değiliz. Ne olursa olsun, kendimize karşı sorumluluklarımız olduğunun farkındayız. Eğer partneriniz size bağımlı ve güven sorunu yaşayan bir kişiyse, onun da kendisini toparlaması gerekir. Tutulmanın görünümleri de bunu işaret ediyor. Beraberlikte sevgi, saygı, güven olgusunun önemini vurgularken, tek taraflı özverinin veya bir tarafın baskın oluşunun dengesizliğe yol açabileceğini gösteriyor. Temeli sağlam olmayan ilişkiler bu dönemde kopma noktasına gelir. İletişim sorunları tartışmalara yol açabilir. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta gerileyecek. Bu durum duygusal yönde kararlar almaya neden olur. Özellikle partnerin bu yönde hareket etmesi mümkün gözüküyor. Geçmişte yaşanan, bir şekilde üstü kapatılmış sorunlar şimdi yeniden gündeme gelir. Birbirinize muhalif olabilirsiniz. Bazen de hayatınıza giren bir kişi, sizi büyütür, olgunlaştırır. Bu mecburi olabilir. Biz bu Tutulmada ne kendimizi ne partnerimizi ihmal edemeyiz. İki ayrı kişilik olduğumuzu unutmadan, ilişkide biz olabilmeyi başarmalıyız. Evlilik-ayrılık-iş ortaklığıyla ilgili kararlarımızı mutlaka yeniden gözden geçirmeliyiz. Bunu partnerimiz de yapacaktır. O da aynı şekilde bu ilişkinin hayatındaki yeri ve önemini belirlemelidir. Sizi bir arada tutan temel duygu ve düşünce nedir bunu gerçekçi bir şekilde tespit etmelisiniz. Şu aralar yaşanan sorun veya gelişmeler dramatik tarzda etkileyici olsa da, zorlukları aşabilecek kadar birbirini seven ve güvenen çiftlerin ilişkileri son derece güçlenir. Biz kendimizin ve ilişkimizin hayatımızdaki yeri ve öneminin farkına varacağımız bir Tutulma yaşayacağız. Oğlaklar için zorlayıcı olsa da, bunu başarmaları mümkündür.

KOVA BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, bazı olay ve kişilerin sabrımızı test etmesine neden olur. Duygularımızı, iç dünyamızı kimseye açmayız. Belli etmeyiz sıkıntılarımızı. Bu durum daha fazla yorabilir bedenimizi ve ruhumuzu. Dış etkenlerin üzerimizdeki baskısına karşılık ilginç bir durum oluşur. Sabır ve dayanıklılık açısından güçleniriz. Evet zorlanırız ama bu zorluk karşısında kendi gücümüzün farkına varırız. İnsanlara şifa ve destek anlamında işimiz varsa, bu yönde hastalarımıza daha fazla yardımcı olacağımız kesindir. Bu Tutulma Merkürün iki ayrı burçta gerilemesi nedeniyle ailevi, iş veya önemli konulardaki gözden geçirmelerin işaretçisidir. Satürn de aynı şekilde geriliyor. Bu iki önemli gerileme, bir yanıyla kendinizi kontrol altında tutmanıza, ancak bir o kadar her şeyden kuşku duymanıza neden olabilir. Depresyona yol açabilecek bir durumdur. Bazen aşırı duygusallık kendimizden şüphe etmeye, kimi zaman geri çekilip kendinizle temas etmeye yol açabilir. Bunları da göz önüne alınız. Bu Tutulmada hedef belirlemek ve buna göre kendinizi yönlendirmek, gerekli-gereksiz şeyleri hayatınızdan çıkartmak hakikaten faydalıdır. Bu Tutulma, şifa tedavilerinin göstergesi de olabilir. Bu tedavi süresince sıkıntılarınızı içinize atmak yerine onları paylaşın. Gücünüzü aşan işlere kalkışmayın. Meditasyon, dua, yoga, namaz gibi bedeni ve ruhu arındıran ritüellere ağırlık verin. Bunlar sizi kaygı, endişelerden kurtarır ve evrensel pozitif enerjilerle buluşturur. Dünya hayatının karmaşası ve maddi hırslarından uzaklaşmak, sizi daha verimli, sağlıklı kılacaktır. Bir de şunu tavsiye ediyorum. Lütfen kendinizden fedakarlık edecek kadar başkalarının kölesi olmayın. Sizde iz bırakmış kötü anıları unutun. Becerilerinizi, yeteneğiniz, sizde var olan yenilikçi fikirlerinizi ürüne, çalışmaya dönüştürün. Bakın ne eserler ortaya çıkacak.

BALIK BURCU 17 TEMMUZ DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 17 Temmuz saat 00:38 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, iç huzuru ve güvencenin sosyal ilişkiler aracılığıyla sağlanma arzusudur. Ancak duygularımızı pek kimseye açmayız. Öyle bir duruşumuz vardır ki, gören hiçbir sıkıntımız yok sanır. Oysaki vardır. Belki çocukların sorumluluğu(veya çocuğunuzun olmayışı) geçmişte yaşanan olaylar, şu aralar eski bir sevgilinin tekrar hayatınıza girmesi, ilişkinizde sorunlar veya aradığınızı bulamama gibi konular sizi yoruyordur. Merkür iki ayrı burçtaki geri hareketi, korunma-kollanma ve güven olgularına ne kadar önem verdiğinizin işaretçisidir. Ancak bazı durumların içinden çıkmak pek kolay değildir. Bu yüzden daha fazla sorumluluk alarak, projelere yönelerek, başarılı olmak için gereğinden daha fazla çaba sarfederek yalnızlığınızı, ihtiyaçlarınızı gidermeye çalışırsınız. Ancak bu çözüm değildir. Önemli olan dengeli bir yaşam sürmektir. Sıkıntıları kendinizden uzaklaşarak, yalnızlığa sığınarak, güveni kendi dışınızda arayarak ne kadar mutlu olabilirsiniz ki? Bilakis endişelerin kaynağına inmeli, iç huzurunuzu bozan duyguları gözden geçirmelisiniz Bu Tutulma iş dolayısıyla kurulan arkadaşlıkların göstergesidir. Bastırılmış, engellenmiş, duygularını ifade edemeyen, zorlanan kişilere uzatılan bir yardımın, desteğin göstergesidir.

15 AĞUSTOS SAAT 15:29 KOVA BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunayda, geçtiğimiz 1 Ağustos tarihindeki Yeniayda başlattığımız projelerin, girişimlerin sonuçlarını almak isteyeceğiz. Ürün, eser, çalışmalar deyim yerindeyse görücüye çıkıyor. Sunum, gösteri, organizasyon, buluşma, sergi ve benzeri aktivitelerde ilgi toplamak, beğenilmek isteriz. Dikkati çekmek bu Dolunayın özünde mevcut. Bireysel girişimler tabii ki önemli ama asıl önemli olan diğerleri ne düşünüyor veya birlikte neler yapılabilir? İlişkiler ağı, dostluk ve grup etkinlikleri sizin kendinizi tanıtmanız kadar başkalarının da sizin hakkınızda düşüncelerini öğrenmek için fırsat olacaktır. Bir dostunuza destek sunabilirsiniz. Size ihtiyacı olan kişilere gereken yardımcı olabilirsiniz. Bunları gönülden yapmak çok önemli. Sadece beğenilmek, ne kadar özel biri olduğunuzu fark etsinler diye yapıyorsanız, insanlar buna pek sıcak bakmazlar. Ben bu Dolunayı Koçlar açısından olumlu buluyorum. Karşı cinsi etkileme, dostlukları geliştirme, kazanç elde etme ve tanınma yönünde şansınız yüksek. Belki biraz mesafeli duruşunuz olabilir. Bu kendinizi özel ve önemli hissetmenizden kaynaklanacak. Bu Dolunayda özel ilişki-sosyal yaşam, kendi arzularınız-başkalarının talepleri arasındaki dengeyi sağlıklı kurabilirseniz hakikaten çok sevilirsiniz, desteklenirsiniz, adınızdan sıkça söz ettirirsiniz.

BOĞA BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, dikkatleri üzerimize çekme arzumuzu işaret ediyor. Bu arzu, mesleki konulardan dışarıdaki tüm proje ve planların beğenilmesine kadar önem taşır. Bir şeyi ortaya koyuyor, sunuyorsak bunun beğenilmemesi diye bir şeyi kabul etmeyiz. Bizim yaptığımız özeldir, kıymetlidir diye düşünürüz. Bu durum, egomuzun yüksekliğinden dolayı olabilir mi? Bunu sadece kendimizi beğendirmek için yapıyorsak ve karşı görüşleri önemsemiyorsak ne olacak? Pek iyi olmaz. Onun için ne kendinizi beğenmiş davranın ne de birileri sizi keşfetsin, el üstünde tutsun diye bekleyin. Bu Dolunayda dikkatleri üzerinize çekeceğini biliniz. Tabii ki fark edileceksiniz. Siz de aynı şekilde sevecen, kucaklayıcı davranın. İnsanların size ihtiyacı olabilir. Desteğinizle bir çok iş, başarıyla sonuçlanabilir. Siz gönülden verdiğinizde bunun karşılığı olsun veya olmasın eğer kendinizden eminseniz rahat olun. Önemli olan yaptığınızın işin özüdür. Güzel şeyler mutlaka karşılık görür. Bu Dolunay, geçtiğimiz 1 Ağustos tarihinde girişimde bulunan, karar verilen, niyet edilen işlerin geldiği son durumu gösterir. Bir görüşmeye çağrılırsınız, projeniz beğenilir, Politika, sosyal ve bilimsel çalışmalar, ekip halinde yapılacak işler, radyo, tv, astroloji gibi alanlara merak duyarsınız. İş yerinizde biri özel anlamda dikkatinizi çeker. İnandığınız bir iş veya dava söz konusu olduğunda her türlü etkinlikte yer almaktan, kendinizi göstermekten çekinmezsiniz.

İKİZLER BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 1 Ağustos tarihinde doğan Yeniayda verilen karar veya niyetlerin sonuçlarıyla bizi karşılaştırır. Fikirlerimizi kendimizden emin bir şekilde ortaya koymak isteği son günlerde bir hayli etkiliydi. Şimdi bunları başkalarıyla paylaşacağız. Ancak güven duygumuz öylesine yüksek ki, kimse bize itiraz etmesin kabul etsin diye bekleriz. Fakat bu ne derece doğrudur? Çünkü herkesin düşüncesi kendine göre. Biz bu Dolunayda, karşıt görüşlere açık olmalıyız. Sanki umursamıyormuş gibi veya birilerine önem vermiyormuş gibi hareket edemeyiz. Ayrıca mesafeli, soğuk, snop davranışlar gösteremeyiz. Bu bizim itici bulunmamıza, megaloman birisi olarak görünmemize yol açar. Bir başka husus, keşfedilmeyi beklememektir. Sizi insanlar arasın sorsun, ne kadar özel biri olduğunuzu bilsinler. Bunu çok az insan, birileri için yapar. O nedenle kendinize güvenin, çalışmalarınızı sunun, girişimde bulunun ve ilgili kişilere ne düşündüklerini sorun. Fikir almak her zaman farklı bir pencere açar. Kişiyi geliştirir. Bu Dolunayda yenilikler, tanışmalar, inancınızı yükselten ruhsal gelişmeler yaşanabilir. Bir başka husus bu Dolunayda sosyal aktivitelerin önemidir. Sözgelimi acı çeken insanlar, yardıma ihtiyacı olan kişilere destek sunabiliriz. Dünyadaki gelişmeleri dikkatle izleyebiliriz. Sadece kendi çevremizde sesimizi duyurmak yerine, şimdi radyo, tv, bilimsel, halkla ilişkiler yoluyla bir çok kişiye ulaşabiliriz.

YENGEÇ BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, ilişkilerde paylaşım ve ortaklaşa yaşamın gerekleri üzerinde bizi düşündürecek. Neleri paylaşıyoruz, nerelerde ayrılıyoruz, çekişiyoruz bunlara bakacağız. Kimseye ihtiyacı yokmuş gibi duran partnerin mesafeli tutumu karşısında canımız sıkılabilir. Almak-vermek arasındaki dengenin yerli yerine konması gerekecek. Biz kendimize dönük bir ilginin, merkezde olmanın ihtiyacındayız. Paramızı, gücümüzü, kazancımızı önemserken, birileri farklı düşünüyorsa sorun yaşanabilir. Geçtiğimiz 1 Ağustos tarihinde düşündüğümüz girişim, karar ve niyetlerimizi şimdi başkalarına açacağız. Onlar bizim taleplerimizi nasıl karşılayacak. Doğaldır ki, kendi isteklerini önemseyecekler. Endişelerimiz olabilir. Borçlarımızı ödemek için banka, ortak veya başkalarına ihtiyaç duyabiliriz. Sorunları tek başımıza değil, birileriyle çözmemiz gerekebilir. Buna sıcak bakmayan insanlarla karşılaşabiliriz. Burada önemli olan, ortaklaşa hareket edebilecek olgunlukta olmaktır. Bu her iki taraf için de geçerlidir. Harcamalara dikkat etmeyen veya kendine göre hareket eden birileri canınızı sıkabilir. Eşinizin mali konulardaki özgür davranışları veya sizi önemsememesi sonucunda aranızda sıkıntılar yaşanabilir. Bütün bunları çözmek kolay değil ancak imkansız da değildir. Siz içtenlikle durumunuzu belirtin, açık ve samimi olun. Gerisi mutlaka halledilecektir.

ASLAN BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle karşıt burcunuz Kovada oluşacak Dolunay, tüm dikkatimizi partnerimizle ilişkimize çeviriyor. Bununla kalmıyor, bizden farklı kişilikte olan insanlar bize ayna oluyor. Bu kolay bir Dolunay değildir. Çünkü bizim isteklerimize karşılık başkalarının ne tepki vereceği önemlidir. Geçtiğimiz 1 Ağustos tarihindeki Yeniayda kendi arzu ve isteklerimizi ilişkide merkeze koymuştuk. Bekar Aslanlar için bu yeni bir tanışmanın işaretçisiydi. Şimdi sıra bu ilişkide karşılıklı dayanışmanın sağlanması, her iki kişinin de birbirine karşı duygularını, isteklerini belirtmesidir. Burada ben önemliyim veya sen önemlisin demek yanlış olur. Biz önemliyiz diyebilmek hepsinden güzeldir. Bu Dolunayda partneriniz soğuk, mesafeli olabilir veya aynı şekilde siz böyle davranabilirsiniz. Oysaki her iki kişinin de birbirlerine sevgi alış verişleri samimi olmalıdır. Sağlıklı beraberlik böyle olur. Bu Dolunayın sizler açısından hoş yanı, Venüsün şu aralar burcunuzda ilerlemesidir. Gözler üzerinize çevriliyor. Çekicisiniz. Bu sizi ilişkide şanslı kılıyor. Hani partnerden ilgi beklemekte haksız da değiliz. Fakat yine de, uzlaşmak-paylaşmak sorunlu ilişkilerde önemini koruyor. Bu Dolunayda, yaratıcı beceriler, sanatsal aktiviteler, ortaklaşa çalışmalar, imaj yenileme, bir eseri başkalarının beğenisine sunma gibi konular gündeminizi oluşturuyor. Beğenileceksiniz. Sizi hafife alan kişileri kafanıza takmayacaksınız.

BAŞAK BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, sağlıklı yaşam için bir uyarıdır. Diyet ve egzersiz programı yapabilir ve başlayabilirsiniz. Sözgelimi (sigara, içki v.b) bir bağımlılığınız varsa buna bir son vermek zamanı geldi. İş ortamında son zamanlarda eğer sorunlarınız varsa ve bir kaç kez bununla ilgili dilekçe, şikayet veya konuşma yaptıysanız, önemsenmediyse, bu Dolunayda işten ayrılırsınız. Uzun zamandır iş arıyorsanız, bu Dolunayda biraz daha seçici olacaksınız. Fazla sıkıntıya gelemediğiniz için, kendi şartlarınıza uygun bir bulana dek beklersiniz. Bu Dolunayda rutinleşen her şey sizi rahatsız eder. Bir değişime ihtiyacınız olduğunu düşünürsünüz. Bu doğrudur. Ancak gelip geçici olan bir müddet sonra sizi tatmin etmeyecektir. Ona göre iyi düşünün. Bu Dolunay, geçtiğimiz 1 Ağustos tarihinde başlanmış işlerin, düşünülen projelerin bitirilmesi için önemlidir. içinizden çalışmak pek gelmese de, verilmiş sözler varsa yerine getirmeniz iyi olur. Kendinizi iş veya ilişkiler yönünde bastırmayın. Sağlıksız bir ego ile mutlu olunmaz. Sizi üzmelerine veya üstünüzde baskı kurmalarına izin vermeyin. Hangi konuda olursa olsun bulunduğunuz ortama ufak tefek de olsa yenilikler getirin. Havalandırın yaşadığınız yeri, odanızı. Bol bol oksijen alın. Kafanıza her şeyi takmayın.

TERAZİ BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 1 Ağustos tarihinde karar verilen, üzerinde çalışılan ve uygulamak istenen projelerin tamamlanması yönünde önem taşıyor. Sosyal hayatın merkezinden şimdi kişisel bir alana yönelecek alışılmış dışında bir aşkın keyfine varmak isteyeceksiniz. Devam eden ilişkinizde bile farklı heyecanlar arayacaksınız. Sıra dışı yetenek ve becerilerin, hobilerin ürüne, çalışmaya yöneldiği bir Dolunay bu. Kendinizden emin bir duruşla, gerektiğinde mesafenizi koruyarak özgürce hareket edebilirsiniz. Güvenilir oluşunuz size dost kazandırır. Önceden tanıdığınız veya arkadaşlık ettiğiniz bir kişiyle aranızda özel bir yakınlaşma oluşabilir. Uzun ömürlü diyemeyiz. Ancak heyecan vericidir. Bu Dolunayda çekiciliğiniz, toplumda ilgi uyandırmanız yine aynen devam edecek. Sadece kısıtlanmak istemiyorsunuz. Üstünüzde baskı kurulmasından hoşlanmıyorsunuz. Hayatın rutinliği, hep aynı kişi veya durumlar içinde olmaktan yana değilsiniz. Bu nedenle özel hayatınıza zaman ayırmayı istiyorsunuz. Dolunayın özünde bu ruh hali mevcut. Çocuklarınız varsa, onlarla arkadaşça paylaşıma önem vereceksiniz. Giyim kuşamda farklı renklere, biçim ve desenler kullanabilirsiniz. Bir davete katılabilirsiniz. Yeni akım sanat ve çalışmalar dikkatinizi çekebilir. Bir grupta veya ekipte görev alabilirsiniz. Hatta bu çalışmayı organize eden kişi olursunuz.

AKREP BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, iş hayatı-sorumluluklar-başarılar derken yorulan beden ve ruhun dinlendirilmesi yönünde sizi uyarıyor. Ona yetişeyim, bunu başarayım, aman yükseleyim demek bir yere kadar. Şimdi hoşunuza gidecek bir şeyler yapmak, rutinden uzaklaşmak vaktidir. Bunu siz de fark edeceksiniz. Kendinize ait bir yazlığınız varsa oraya gidebilir veya tatile çıkabilirsiniz. Değişik bir yer görmek sizi keyiflendirir. Bazıları sadece evinde dinlenmeyi tercih edebilirler. Neresi olduğu önemli değil. Bu Dolunayda kişisel yaşam odak noktanız olmalıdır. Önceliklerinizi tespit etmeniz gerekiyor. Sözgelimi yakın arkadaşlarınızla bir araya gelmek, ailenizle vakit geçirmek veya yeni bir eve taşınmayı düşünüyorsanız bu konulara zaman ayırmak lazım. Bu Dolunay, dış dünya ile özel yaşam arasındaki çelişkiyi vurgular ve size hangisi daha önemli diye sorar. Bir başka önemli nokta, işe gidip gelmekten, yollarda zaman harcamaktan oldukça sıkılmış kişiler doğum haritalarında böyle bir işaret varsa, ofis açabilir serbest çalışabilirler. Bekar Akrepler, aile evinden ayrılıp, bir arkadaşıyla yaşamaya başlarlar. Kimi Akrepler, bir çalışma, organizasyon veya bir proje için kolları sıvayabilirler. Ailenize ait bir evle ilgili karar verebilir, yenileyebilir, restore edebilirsiniz.

YAY BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, yaşadığımız çevreye bir dönüş, özlem ve ihtiyacı vurguluyor. Bu bir hava değişimi gibi görülebilir. Sözgelimi yurtdışında yaşıyorsunuzdur ve tatil için kısa bir süreliğine yurda dönersiniz. Mecburi bir hizmet için bir yere gitmişinizdir. Şimdi dönme vaktinizdir. Bunlar yolculukları özellikle hava seyahatlerinin göstergesidir. Yakınlarınızla ilgili gelişmeleri işaret eden bu Dolunay, kardeşinizle bir araya gelmenizi sağlar. Bir proje, organizasyon, sunum veya gösterinin hazırlıkları olabilir. Evinizde veya ofisinizde son düzeltmeleri yaparsınız. Dışarıda başarı, ilgi uyandırma, gözler önünde olma isteğiniz yoğun olsa da, bu Dolunayda içinde yer aldığınız ekip, grup veya projede yer alan kişilerle ilişkiniz önemlidir. Mesafeli durmak yerine girişken, samimi ve güler yüzlü yaklaşımlar size
puan kazandırır. Venüs şu aralar size aşkta şans sunuyor. Geçtiğimiz Temmuz ayının sonu itibariyle Aslan burcunda ilerleyen Venüs sizi güçlü ışığıyla desteklemeye başlamıştı. Eğer bir ilişkiniz varsa, bugünlerde partnerinizle bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Yeni birisi girmişse hayatınıza onu yakınlarınızla tanıştırabilirsiniz. Bu ilişkide sevginin kalpten gelmesi, hissedilmesi önemlidir. Zoraki olmaz. Sevgi sadece iki kişi arasında değil, bu Dolunayda sizin ilginize ihtiyaç duyanlar olacaktır. Onlardan sevginizi esirgemeyiniz.

OĞLAK BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda bir Dolunay oluşacak. Sizler geçtiğimiz 1 Ağustos tarihindeki Yeniayda, iş ortağınız veya partnerinizle ilgili konuları gündeminizde baş sıraya almıştınız. Samimi, sıcak, paylaşımcı davranmış ve güç birliğinde bulunmaya çalışmıştınız. Bu yaklaşım tarzınızla ne kadar özel biri olduğunuzu göstermek istemiştiniz. Size bu yakışırdı çünkü. Ancak şimdi sıra kendinizi düşünmeye geldi. Tabii ki mesafe koyun, soğuk davranın demiyorum. Ama o yaklaşımın size olumlu yönde geri dönüşünü arzu ettiğiniz bir Dolunay bu. Yoksa mesafe koyabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem eğer bir şeyi yapıyorsanız gönülden bunu yapmanızdır. Karşılık beklemek tabii ki hakkınız ama olmuyorsa bunu insani anlamda, sevdiğiniz ve istediğiniz için yaptığınızı düşünün. Bu Dolunayda almak-vermek arasındaki denge çok önemli. Ne başkası iyi niyetinizi kullanmalı ne de siz kendi çıkarınız için hareket etmelisiniz. Bütünün hayrına düşünmek gerekiyor. Bir de hesabınızı bilmelisiniz. Olur olmaz şeylere para harcamayınız. Böyle bir istek doğduğunda, ihtiyaçlarınızı öncelik sırasına göre düzenleyiniz. Sizin ihtiyacınız varsa, başkalarına yardım edeceğim diye kendinizi zor duruma sokmayınız. Hani bir söz vardır. Halik bilmezse malik bilir derler. Gönülden yapılan iyilikleri insanlar bilmese de onun değerini yaradan bilecektir. Bunu da unutmayalım. Ummadığınız yerden kısmet çıkabilir, bir sıkıntınız son bulabilir.

KOVA BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle burcunuzda oluşacak Dolunay, geçtiğimiz 1 Ağustos tarihindeki Yeniayda aldığınız kararların, yaşanan gelişmelerin, durumun geldiği son hali bize gösterecek. O tarihte biriyle tanıştıysanız şimdi bu ilişki hakkında bir yön belirlenecek. Ayrılık olduysa, şimdi tekrar duruma bakacaksınız. Siz tüm kalbinizle bu ilişkide karşı tarafı önemsemiş ve değer vermiş ancak karşılığını görmemiş iseniz şimdi bir mesafe koyabilirsiniz. Bu mesafe dikkatten kaçmaz. Partneriniz bunu fark eder. Ancak bu Dolunayda önemli bir nokta var. Sevgi gönülden verilmeli, ilişkide biz olmak önemsenmelidir. Bir taraf sürekli alan diğeri sadece kendini düşünen bir kişiyse, tabii ki denge bozulmuş demektir. Problem varsa bu ortaklaşa çözülür. Eğer siz hiçbir şey yokken, mesafe koyuyor ve soğuk davranıyorsanız o zaman sizin ilişkinize özen göstermeniz gerekir. Bu Dolunayda bir başka önemli husus, ekip çalışmaları ve organize işlerdeki başarınızdır. Kendiniz gibi becerikli kişilerle sıra dışı ve ilgi uyandıracak bir çalışmayı, ürünü piyasaya sunarsınız. Ailevi ilişkiler, evinizle ilgili yenilikler bu Dolunayda bütçenize göre düzenlenmelidir. Bir değişim gündeme gelir. Başka bir eve taşınabilirsiniz.

BALIK BURCU 15 AĞUSTOS DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 15 Ağustos saat 15:29 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay, yoğun iş temposundan biraz uzaklaşıp kendinize zaman ayırma vakti geldiğini gösteriyor. Ona yardım et, buna koştur derken beden ve zihin yoruluyor. Bu tempoda devam ederseniz zorlanırsınız. Eğer olanaklarınız müsaitse tatile çıkmak, sizin için çok özel kişilerle bir araya gelmek iyi olacaktır. Bu Dolunay çoğu kişinin bilmediği becerilerinizi bir ürün veya proje haline getirmenin işaretçisidir. Öğrenilsin istemezsiniz. Nasıl bir çalışma olmalı diye gizliden gizliye düşünürsünüz. Bu Dolunay bir arkadaşınızın önemli bir sırrını öğrenmenizi sağlar. Ona destek olmanız gerekebilir. Yine gizli ve çok önemli bir bilgi öğrenebilirsiniz. Özgürlük arzusu bu Dolunayda sizi bir hayli ilgilendirir. Yaşadıklarınızı, hayatınızı, şartlarınızı gözden geçirirsiniz. Önceliklerinizi belirlersiniz. Sorun kaldıracak haliniz pek yoktur. Elinizden geleni yaptığınız halde birileri kıymetinizi bilmiyorsa bazı insanlara mesafe koyarsınız. Siz artık yeni bir sayfa açmak istiyorsunuz. Dostluklarınızı, kimin iyi kimin kötü niyetli olduğunun farkındasınız. Bu Dolunay, ruhsal yönden rahatlatıcı çalışmaların negatif enerjiyi üzerinizden atmanızda yararlı olacağını işaret ediyor.

14 EYLÜL SAAT 07:33 BALIK BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 14 EYLÜL  DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunayın ilk etkili görünümü, iş hayatında veya dış dünyada başarılı olma, güçlenme arzumuzdur. Sorumlulukların farkında olmak gerekir. Ancak bir yanımız duyarlıdır, kırılmak, üzülmek istemez. Kolay değildir çünkü dışarıdaki mücadele. Bu nedenle iyi ki varsın denilmesi cesaretimizi yükseltir, güven kazandırır. Balık burcunda oluşan Dolunay, insanın iç dünyasına açılan bir kapıdır. Herkesin bilemeyeceği bir dünyadır bu. Ancak hayat devam ettiğine göre, bizim bu Dolunayda kendimize üzülmek, sorunlardan kaçmak, hayalci davranmak, birileri veya bir şeylere bağımlılık göstermek yerine, mevcut koşulları göz önüne alarak, psikolojik ve bedensel açıdan bizi zorlayan durumları, iyi analiz etmek, ideallerimiz için çaba sarfetmektir. Dolunay bu anlamda bizi destekleyecek özelliktedir. Merkür ve Venüs bugün Terazi burcunda seyirlerine başlıyor. Böylece ilişkimizde karşılıklı uyum ve paylaşım öne çıkıyor. Eşimiz veya sevgilimizin yaklaşım tarzı, tarafsız bakış açısı bizi mutlu edebilir, rahatlatabilir. Ancak bizim de bu ilişkiyi gerçekçi şekilde gözen geçirmemiz lazım. Eğer üstümüze düşenler varsa, bunları es geçemeyiz. Nasılsa halledilir diyemeyiz. Evlilik kararı sorumluluk ister. Bir ilişkiyi ayakta tutan etkenler sadece bir tarafın fedakarlığı ile yürümez. Duygularımızdan ne kadar eminiz, bu ilişki bizim için ne kadar doğru, biz bu ilişki için uygun bir kişi miyiz? Bunları iyice düşünmek gerekiyor. Görünen şu ki, iki hafta sonraki Yeniay, ilişki konularında olumlu gelişmelerin işaretçisi olacaktır. İş hayatında Jüpter-Yay desteğiyle yeni yollar, keşifler, yeni bir sayfa açmak mümkündür. Gördüğünüzü gibi olumsuz değil bilakis destekleyici bir Dolunay yaşayacağız.

BOĞA BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunayda, dostlarımıza karşı duyarlılığımız son derece yüksek. Sıkıntılarında yanlarında olmayı, mutluluklarına şahit olmayı seviyoruz. Hayallerimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ayrıca hayallerimizin, ideallerimizin peşinden giderek yeni başarılar, çözüm yolları aramak istiyoruz. Dolunayın ilk etkili görünümü sayesinde güne adım atıyoruz. Belki zor beğenen, biraz endişeli kişi olabiliriz. Ancak güzel niyetlerin mutlaka karşılığı olduğunu da düşünmeden edemiyoruz. Fakat Dolunayın bir başka önemli yanı, sanki her şey aleyhimize sonuçlanacak ve biz yanılacakmışız gibi endişeler yaratmasıdır. Bu endişelerin kaynağı eğer sizin kendinize olan güvensizliğiniz yüzünden ise, bundan çabucak kurtulun. Çünkü bu kendinizi kilitlemeniz demektir. Neden bunları söylüyorum? Çünkü bugün Merkür ve Venüs Terazi burcunda seyirlerine başlıyor. Bizim de adil, tarafsız, gerçekçi bir bakış açısıyla kararlarımızı gözden geçireceğiz. Hedefimize uygun ve yeteneklerimiz doğrultusunda kendimize bir yol belirleyeceğiz. Maddi-manevi anlamda bir eş veya ortaktan destek göreceğiz. İşlerimizi düzenleyebilir, iç huzurumuzu dışsal güzelliklerle süsleyerek, sağlıklı bir zihinle her işin üstesinden gelebiliriz. Gerektiğinde yardım istemeyi, işbirliğinde bulunmayı bilelim. İki hafta sonra bir Yeniay doğacak. Ruhunuzu ve bedeninizi olumlu yönde destekleyecek, güçlendirecek. Gördüğünüz gibi olumsuz bir Dolunay yaşamayacağız.

İKİZLER BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay, iş hayatımızda, ailevi ilişkilerde değerimizin bilinmesini ve emeğimizin karşılığını alma isteğimizi vurguluyor. Yaşadığımız zorlukları unutmuyoruz. Bir yanıyla ailemizin geçimi, geleceğin güvence altına alınması bizi maddi yönde düşündürürken, diğer yanıyla işimizde ve hedeflerimizde yüksek bir standart yakalama peşindeyiz. Bu bakış açısı mevcut şartlarımızı bilinçli şekilde gözden geçirmemizi sağlayacak. Fedakarlık, özverili çalışma tamam ama bunlar faturalarımızı ödemiyorsa başımızın çaresine bakmayı da bileceğiz. Bileceğiz derken işten ayrılmak, hayattan umut kesmek, hayalci davranmak, endişeli olmak da yanlıştır. Çünkü bu sorunları fazla abartmaya, hedefsizliğe, birilerini suçlamaya kadar varabilir. Oysaki bu negatif bir Dolunay değil. Bugün itibariyle Merkür ve Venüs Terazi burcunda seyirlerine başlıyor. Görünen o ki, kendimizi ifade edebilecek güce kavuşacağız. Adil bir bakış açımız olacak. Aşkta ve hayatın genelinde bir uyum ve paylaşma olgusu etkili olacak. O zaman yeteneklerimizi hafife almayalım. Her şey o kadar olumsuz değil. Bilakis destekleneceğiz. Her şey yerli yerine oturacak. İki hafta sonraki Yeniay aşk ve ilişkilerden yaşamın güzelliklerini hissetmeye kadar bizleri memnun edecektir.

YENGEÇ BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay etkisinde, duygularımızı ifade etmeyi sevgimizin karşılığını görmeyi ve aynı şekilde partnerimizin de buna önem vermesini istiyoruz. Manevi değerlerin, inancın, duygusal yoğunluğun yüksek olduğu bu Dolunayda, tabii ki başarı ve mükemmellik arzumuz da bir o kadar önemli. Çevremizdeki insanlar, yaşadığımız ortam, yakınlarımızla ilgili her konuda yeteri kadar titiz bir gözlemde bulunuyoruz. Demem o ki, aklımız havalarda değil. Farkındayız bir çok şeyin. Daha fazla kurcalamak, endişelenmek de hayata güvenmemek olur ki, bu da yanlış. Merkür ve Venüs Terazi burcunda bugün seyirlerine başlıyor. Aile-yuvamız ve geleceğimizle ilgili durumları tarafsız ve paylaşıma dönük şekilde düzenleyeceğiz. O nedenle kendinizi bu kadar hırpalamayın. Amacınızı, hedefinizi biliyorsanız, yaş tahtaya ayak basmazsınız. Detaylara takılıp, zaman kaybedip, sonra da şikayetçi olamayız. Bu Dolunayda önemli olan eğitimden iş hayatına, ailevi konulardan inancımıza kadar her alanda ne istediğimiz bilmek, gerekli ve gereksiz olanları saptamaktır. Bir başka şehir veya ülkeye yerleşmek, taşınmak (kiralama, satın alma) gibi planlarımızı şimdi tekrar gözden geçirip, iki hafta içinde yürürlüğe koyacağız. Yeni kazanım olanakları karşımıza çıkabilir, yeni gelişmeler sayesinde bedensel ve ruhsal anlamda güçleniriz. Hayat içinde mucizeler barındıran bir yoldur. Karşımıza öyle fırsatlar çıkar ki, kendimizi boşu boşuna üzdüğümüzü anlarız.

ASLAN BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunayın ilk etkili görünümü eş veya ortağımız olan insanlarla ilgilenmeye, onların sorunlarına çare bulmaya yöneltiyor. Onları desteklersek, yardımcı olursak kendimizi verimli, olumlu hissedeceğimizi düşünüyoruz. Belki bir yanıyla bu bakış açısı hoş olabilir. Ancak mevcut duruma gerçekçi bakmalıyız. İlişkinin temeli ne kadar güçlü, sorunlar varsa bunları sadece bizim çözmemiz ne derece doğru olur? Aynı şekilde biz de başkalarına bağımlı yaşıyorsak, bizim de kendimizi gözden geçirmemiz lazım. Sağlıklı bir ilişki ancak böyle yaşanır, dengeli olur. Siz bu Dolunayda bir yanıyla ihtiyaçlarınızı kazancınız nispetinde düzenlemeye çalışırken, gerekli ve gereksiz harcamaları tespit ederken, iyi niyetinizin kurbanı olmamalısınız. Tabii ki birlik duygusu, ilişkinin önemi, merhamet, başkaları için elinizden geleni yapmanız güzel bir şey. Ancak dozunu bilmek lazım. Ben bu Dolunayı olumsuz görmüyorum. Çünkü bugünlerde yaşanan sorunları çözebilmemizi, maddi-manevi yönden desteklenmemizi sağlayan kişi, fırsat ve kolaylıklarla karşılaşacağız. Bugün Venüs ve Merkür Terazi burcunda ilerleyecek. Demek oluyor ki, maddi-manevi yönde sizde endişe yaratan, bu nedenle tedirgin olduğunuz meseleler elbirliğiyle, tarafsız ve adil şekilde çözülecek. Ayrıca şu sıralarda sizi zorlayan ilişki problemleri, kuşku uyandıran konular iki hafta sonraki Yeniayda güzel gelişmelerle sizi memnun edeceğini söylemeliyim.

BAŞAK BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay etkisinde, ilişkimizde sevgi-şefkat ve paylaşım güzelliğinin yanı sıra birbirinize karşı sorumluluklarımız olduğunu hatırlatıyor. Hayatın gerçekleri ve zorluklarında yanımızda olacak birini arzuluyoruz. Ancak bu bize bağımlı, sorunları çözmekten ziyade belirsizlikte geri çekilen biri olmamalıdır. O da katılmalı, mücadele etmeli, beraberce bunları aşmalıyız. Biz de aynı şekilde sadece eleştiriyor, hiçbir şeyi beğenmiyor, sürekli bir şeyleri karşımızdakine empoze ederek kurtulmaya çalışıyorsak, o zaman bizim de kendimize çeki düzen vermemiz gerekir. Biz bu Dolunayda ilişkimize gerçekçi şekilde bakmalıyız. Dolunayın etkili ilk görünümünde bunlar önem taşıyor. Gelelim Dolunayın ardındaki faktörlere. Öncelikle bugün Merkür ve Venüs Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak. Bu durum maddi-manevi açıdan güzellik, konfor, elit yaşam, huzur ve barış duygularının hayatımızdaki önemini vurguluyor. Kısaca huzursuz, problemli bir ilişki ve yaşamdan uzak durmak isteyeceğiz. Aile olmak, sevgi, paylaşmak bizim için önemli olacak. İş ortaklığında da durum bu. Birlikte çalışılacak, bölüşülecek ve taraflar dürüst olacak. Bu Dolunay sağlam temelli ilişkileri güçlendirecek. Hatta bir yuva kurmanız, başka bir yere taşınmanız, orada yaşamınızı sürdürmeniz mümkündür. Bu ister bir iş olanağı olsun ister hayatınıza giren bir kişi olsun fark etmez. Görünen o ki, iki hafta sonraki Yeniayda farklı gelişmeler bizi yeni bir yol ve hayata adım attıracak.

TERAZİ BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay, ailevi konulardaki duyarlılığımızı yükseltiyor. Bizim için sağlıklı, verimli ve huzurlu olmanın şartı, birbirine sevgiyle kucaklayan, hayal kırıklığı yaşatmayan, sorumluluk bilinci olan insanlarla bir arada olmaktır. Bu olmadığında kendimizi çözümsüz, kaderin elinde bir piyon ve belirsizlik içinde bocalayan kişi olarak görürüz. Korkularımız kaygılarımız bizi esir alır. Bu yüzden kaçarız her şeyden, uyuşuruz. Bunları neden söylüyorum, çünkü bu Dolunayda böylesi bir ruh hali bir çoğunuzda oluşur. Oysaki bu ne kadar yanlış ve ne kadar olumsuz bir yaklaşımdır. Hayır bunu yapmamalıyız. Bu negatif yaklaşımları kendimizden uzaklaştırmalıyız. Bilakis, bu Dolunayı ben bir çok açıdan arınmak, mevcut koşulları görerek, her şeyin farkında olarak gereksizleri ayıklamak olarak görüyorum. Zaten bilinçli insanlar için özünde bu niteliği taşıyor. Çünkü bugün Merkür ve Venüs burcunuzda ilerleyerek size kişisel olarak barış, iç huzuru, insanlarla olumlu paylaşım, güzellik, konfor enerjisi sunuyor. O zaman neden kendimizi gereksiz şeylerle üzüyorum. Hayat iki nefes aralığında yaşamak gerçeği ise, onu neden zorluyoruz ki? Evet bu iki geçişin olumlu etkisi ve önümüzdeki iki hafta sonra burcunuzda oluşacak Yeniayı göz önüne alırsak, yeni bir sayfadan hayata bakabilecek enerjilerimiz bugünden devreye girmiş durumda. O zaman hayata merhaba diyelim ve yaşamın bize sunacağı güzelliklere kapılarımızı açalım.

AKREP BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay, derin duygularla sevdiklerimizi kucaklamanın, birbirimize samimi davranmanın, sorumluluk duymanın göstergesidir. Dolunayın bu ilk etkisiyle güne adım atarken, hassas duygularımız ön planda olacak. Ancak, bu hassasiyet, gerçeklerden uzaklaşmak, hedefsiz olmak, öyle avare olmak anlamına gelmiyor. Bilakis, potansiyel gücümüzü, inancımızla birleştirip ideallerimizi gerçekleştirmektir. Bu Dolunay, önce içimizdeki birlik duygusunu aşkla, gönlümüzce hissedip sonra başkalarıyla bütünlük oluşturmaktır. Kendimize yabancı olursak, kime yakın olabiliriz ki? Dolunayın gerçekleştiği bugün Merkür ve Venüs Terazi burcunda seyirlerine başlayacak. Hedefe yönelik işbirliklerine açık olmalısınız. Geri çekilip, birilerinin sizi keşfetmesini beklemeyin. İç huzuru ve dengemizi sağlamak için bu şarttır. Ayrıca yeteneklerinizi paraya dönüştürecek olanaklar kapınıza geliyor. Açın ki, sizinle buluşsunlar. Jüpiter desteğini, iki hafta içinde bu söylediğim anlamda alabilirsiniz. O zaman bugünkü Dolunayı aydınlatıcı bir ışık olarak görelim ve empatide bulunarak, kendimizle buluşarak içtenlikle hayata bir merhaba diyelim.

YAY BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay, maddi-manevi değerlerin hayatımızdaki önemini vurgularken, ekmeğimizi kazanmanın onurunu içimizde duyumsatıyor. Aile olmak, sevgiyle bir arada yaşamak, empatide bulunmak, eleştiriyi bir yana bırakıp bir olmanın gücünü tatmaktır. Dış dünyanın karmaşası, zorlukları, başarıya ve kazanmaya odaklı yapısı bazen ruhumuzu zorlar. Biz de bu Dolunayda kendimizi dışarıdan soyutlayıp iç dünyamıza çekilip, bir şeylerin kendiliğinden çözülmesini bekleriz. Oysaki bu doğru bir tutum değildir. Bilakis, özlemlerimiz, vizyonumuz ve ideallerimiz için çabalayacak ve endişeyi bir yana bırakıp umudumuzu yüksek tutacağız. Budur doğru olan. Yoksa teslimiyet, hiçbir şey yapmadan olanı olduğu haliyle kabul etmek değildir. Nasıl yararlı olacağın saptamak ve hedefimizi gerçekleştirmek için zamanı iyi kullanmaktır. Bugün Venüs ve Merkür Terazi burcunda seyirlerine başlıyor. Bu geçişler bize destek ve yardımcı güçtür. Yeni kurulan dostluklar, işbirlikleri, barışçıl yaklaşımlar, hedefe yönelik ortaklıklar sizin huzur bulmanızı, güçlenmenizi sağlar. Böylece iş-ev arasındaki denge gayet başarılı şekilde kurulur. İnsan hem içerden hem dışarıdan desteklendiği için huzur bulur. Endişeli değil bilakis gerekli olanla olmayanı birbirinden ayırt etmiş, hedefine varmak için becerilerini ortaya koymuş ve kendisiyle aynı yolda ilerleyen kişilerle karşılaşmış ve yolunda mutlulukla ilerlemiş olur. İki hafta sonraki Yeniay da, bütün bunlar için destekleyici bir güç olacaktır.

OĞLAK BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay, yakınlarımız ve çok sevdiğimiz kişilerle olan bağımızı güçlendiriyor. Sorumluluk, güvenilirlik, dürüstlük bizim ilkemiz gibi. Adım attığımız her şeyde bu olgulara önem veriyoruz. Dolunayın ilk görünüm etkisinde hissedişlerimiz bunlar. Peki Dolunayın özünde ne var, birlikte bakalım. Çevremizle kurmak istediğimiz ruhsal bağlantılar (Empatide bulunmak arzusu, yardımcı olmak isteği) sevecen yaklaşımlar ve birlik-bütünlük hissi. Bunların tümü çok hoş ve anlamlı, bir o kadar olumludur. Ancak bunu ne kadar gönülden ve içten yaptığımız son derece önemli. Bir şeylerden kaçmak, uğraşmamak, dışarıyla bağı koparıp, bildik tanıdık alana yönelip hareketsiz kalmaksa yanlış olur. o zaman yaptıklarımızın karşılığını bekleriz, alamadığımızda eleştiririz, hatta sonunda kendimize bile acırız. Onun için biz bu Dolunayda kendi duygularımıza kendimiz samimi olmalıyız. Dolunayın gerçekleştiği bugün Merkür ve Venüs Terazi burcunda seyirlerine başlıyor. İki hafta sonra Yeniay doğacak. Bugün itibariyle iş hayatında ve genel olarak ilişkilerde denge, uyum, paylaşım ve tarafsız bakış açısıyla hareket edeceğiz. Birlikten güç doğar ilkesini gözeteceğiz. Merak etmeyiniz insanlar da sizin ılımlı, paylaşımcı, empatik yaklaşımlarınızı karşılıksız bırakmayacaklar. Onun için, ne varsa yine samimi duygularda, haklı ile haksızı birbirinden ayırt etmekte yatıyor. Kendimizi olduğumuz gibi ifade etmeli, başkalarının da görüşlerine aynı önemi göstermeliyiz. Bunun bize çok büyük faydaları olacaktır. Halik bilmezse malik bilir demişler. Bize de yakışan budur.

KOVA BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 14 Eylül saat 07:33 Balık burcunda oluşacak Dolunay, para konusunda düzenli, disiplinli, sorumlu olmanın önemini vurguluyor. Bu pek işimize gelmese de uymak zorundayız. Çünkü Dolunayın özünde bu son derece önem taşıyor. Kimseye güvenemeyiz. Bize yardımcı olmayan kişileri suçlayamayız. Şartlar zorluyorsa, bunları çözüme kavuşturmak yerine nasılsa düzelir diyerek yaşayamayız. Görünen o ki, bütçemizi yapılandırmamız gerekiyor. Birilerine güvendiysek, bu Dolunayda beklediğimizi görmeyebiliriz. Eşimiz, sevgilimiz, iş ortağımız veya birileri bize pek samimi davranmayabilir. Biz de kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kalabiliriz. Maddi konularda yaşanan eski tecrübeleri unutmadan, ek kazanç yolları aramak durumundayız. Bu Dolunay aslında olumsuz değil. Çözüm bulmanızı sağlayacak Merkür ve Venüs bugün Terazi burcunda seyirlerine başlıyor. Bu durum, sizi destekleyicidir. Bugünkü Dolunayda yaşanan kaos, sıkışıklık ve kriz bir şekilde aşılacaktır. Bir projeniz beğenilir, bir iş fırsatı ayağınıza gelebilir. Size yardımcı olacak insanlarla bir araya gelirsiniz. Hukuki bir dava lehinize sonuçlanabilir. Önümüzdeki iki hafta sonra doğacak Yeniay bu yönde çok daha olumlu ve sizi güçlendiricidir.

BALIK BURCU 14 EYLÜL DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 14 Eylül saat 07:33 burcunuzda oluşacak Dolunay, tüm güzel duygu ve hissedişlerle dostlarımızı kucaklamamızı, bunu ifade etmemizi sağlıyor. Etrafımızdaki insanların da duygularını hissediyoruz. Sadece yakınlarımıza değil, tüm insanlığa karşı sorumluluk duyuyoruz. Hedef bilincimiz bizi sağlam ve güvenilir işlere yöneltiyor. Dolunayın bu ilk etkili görünümüyle hissedilen bu duygulardan sonra gelelim asıl özündeki anlama. Bu Dolunayda öncelikle kendimize özen göstermemiz gerektiğini fark edeceğiz. Sürekli bir ilişkiyi besleyerek, yardımcı olarak, kendinize yüksek standartlar koyarak ne kadar mutlu olabilirsiniz ki? Gerçekçi olmak gerekiyor. Şöyle bir toparlanmak, hayatınızdaki öncelikleri saptamak ve eksikleri görmek için bu Dolunayın ışığına ihtiyacınız var. Yapıcı değil yıkıcı eleştiriler, her şeye kusur bulmalar, fakat buna karşın şartlara uyum sağlayıp susan Balıklar sizlere sesleniyorum. Lütfen yenilenin, toparlanın ve kendinize zaman ayırın. Yoksa daha fazla kişi tarafından üzülen siz olursunuz. Bugün Venüs ve Merkür Terazi burcunda seyirlerine başlayacak. Böylece bir ilişki nasıl olmalı, paylaşmak nedir, ortaklaşa bir yaşam nasıl sürdürülür sorularına cevap bulmanızı sağlayacak. Eğer siz yaşamsal tercihlerinizi iyi belirlerseniz, kimsenin sizi üzmesi mümkün olmaz.

14 EKİM SAAT 00:08 KOÇ BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, ilişkide duygudaşlığı bir yana bırakıp, kendi istek ve arzularımıza yönelmemizin birebir işaretçisidir. Ancak Dolunayın yöneticisi Mars-Terazi burcunda ilerlerken, eğer arada güçlü bir bağ varsa öyle pek kendimize dönük olmayız. Bu bizi zorlar mı? Eh biraz. Burada önemli olan almak-vermek dengesinin ilişkideki önemidir. Hayatla iş veya sorumluluk yönünde mücadele ederken, dış etkenler tarafından bu denli baskı altındayken, insan ister istemez bunalıyor. Doğaldır ki, kendini korumak, kollamak ve ben de varım demek istiyor. Bu durumda eğer partner anlayışlı, sevgi dolu, tarafsız bakış açısıyla durumunuzu, mücadelenizi, sorumluluklarınızı paylaşan, anlayan biriyse, tabii ki bu kendinize dönük tavırlarınız sorun çıkartmaz. Tam tersi duruma bakarsak, orada iş değişir. İlişkide sorunlar varsa, bir türlü düzelmiyorsa, bir de hayat üstünüze geliyorsa, bu Dolunayda hiç kimse kusura bakmasın ama, kimseyi düşünecek haliniz yok. Siz, kendi istekleriniz peşinden gitmek niyetindesiniz. Tabii ki partnerinize, diğer insanlara saygılısınız ama size anlayış gösterilmiyorsa, herkes kendi yoluna dersiniz. Dolunayın görünümleri biraz önce belirttiğim gibi iş ve sorumluluklar yönünde sizi zorlayacak. Bir dönüşüm, değişime ihtiyaç duyacaksınız. Bu değişimde sizi destekleyen, işbirliğinde bulunan, çözüm bulan kişiler de başınızın tacı olacak.

BOĞA BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, bir şeylere sıkıldığınız, sinirlendiğiniz halde bunu dışa ifade etmek yerine kendinize yöneltirsiniz. Aslında bu öfkenin en önemli nedeni, iyi niyetinizin birileri tarafından suistimalidir. Günlük yaşamda elinizden geldiğince nezaketinizi korumaya, insanları idare etmeye çalışırken, bir bakarsınız ki, ihmal edilen kişi siz olmuşsunuz. Buna bir dur sinyali veren bu Dolunay, bir şeyleri dengeye kavuşturmanın vakti geldi diyor. İş yükü, sorumluluklar, koşuşturma ve sizi memnun etmeyen şeyler olabilir. Başlanan bir iş, proje veya üzerinize aldığınız önemli bir sorumluluk nedeniyle yorgun olabilir. Ekip olarak sürdürülen bir iş veya çalışmada ufak tefek sorunlar çıkmış olabilir. Bunların şimdi halledilmesi gerekiyordur. Tabii ki burada işbirliği çok önemli. Ancak sizin de kendinize dikkat etmeniz önemli. Bedensel ve ruhsal anlamda kendinizi yormayınız. İstekleriniz doğal ve yerinde olabilir. Fakat şu anki şartlara uymak zorundasınızdır. Bunlar geçici durumlar ve halledilecektir. Bu Dolunayda size yaşça veya konum olarak saygın birinden destek gelir. Onunla görüşmeniz olumlu geçer. Şu anda imzada bekleyen veya yarım kalan işleri bitirmek gerekecek. Bunları şöyle bir düzenleyiniz. İlişkilerde özel veya iş anlamında olsun, hoşunuza gitmeyen bir durum varsa, bunu paylaşınız, konuşunuz. Sizi anlayacaklardır. Evrak, belge, kargo gibi üst düzey yerlerden beklenen önemli kağıtlar gecikebilir. Bunlar bir iki gün içinde elinize ulaşır. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin. Diyetinize önem verin.

İKİZLER BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, sosyal ilişkileri bir hayli canlandırıcı ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi destekleyicidir. Siz kendi istekleriniz için harekete geçebilir aynı zamanda başkalarıyla bağlantınızı güçlendirebilirsiniz. Bu Dolunay, rekabetten hoşlanmanın ancak işbirliğine de açık olmanın işaretçisidir. Eğer finansal veya herhangi bir konuda birilerine ihtiyacınız varsa, nasıl konuşacağınızı, davranacağınızı iyi bilirsiniz. Fiziksel olarak aktifsiniz. Karşı cins üstünde etkiniz bir hayli yoğun. Bu Dolunay, yeni bir ilişkinin veya devam eden beraberliğin karşılıklı uyum ve paylaşım yönünde olumlu seyredeceğini gösteriyor. Başkalarından akıl almak pek istemeseniz de, bu Dolunayda eğer önemli bir hedef, proje, ekip halinde yapılacak bir çalışma varsa, başkalarının düşüncelerine önem verirsiniz. Kararlısınız. Hem kişisel hem ortaklaşa belirlenen bir amacı gerçekleştirmek isteyeceksiniz. Liderlik yönünüz bu Dolunayda güçlü. Takım çalışması, sunulacak bir proje, planlamada kendinizi gösterirsiniz. Dolunayda bir şey dikkat çekiyor. Bir işin yapılması için paraya veya önemli kişilerin desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu konuda, girişimde bulunursunuz. Ancak beklemeniz gerekebilir veya umduğunuz miktarda olmayabilir. Vergi, ödemeler, eş veya ortakların şartları sizin düşündüğünüz gibi değildir. Bu halledilmeyecek bir konu değil. Sadece sabırlı olmak ve duruma göre alternatif çözüm yolları bulmak gerekecektir. Evet bu Dolunayda harekete yönelik, subjektif düşünmeye açık olsanız da, uyumlu, diğerlerini de gözetecek şekilde davranırsanız, birçok konuda desteklenirsiniz.

YENGEÇ BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, ailemizle ilgili konularda biz ilkesini göz ardı etmeden bireysel kimliğimizi öne sürme arzumuzu vurguluyor. Bir yanıyla paylaşmak diğer yanıyla kendimize dönük olmak refleks olarak bu Dolunayda etkili olacak. İş hayatımızın aile yaşantımızla birebir ilişkili olduğu bir Dolunay bu. İşte ne kadar tatmin olursak, evimizde de o kadar huzur buluruz. Bu güçlü Dolunayda, bizi sıkıştıran, zorluk çıkartan veya sorumluluk yükleyen durumlar var. Sözgelimi ilişkimizde partnerimiz, evde çocuklarımız veya ailemizin geleceği, bütün bunlar bizi yakından ilgilendiriyor. Sanki bir çok cephede mücadele veren savaşçılar gibiyiz. Çünkü huzur istiyoruz, garanti istiyoruz, geçmişte yaşanan zorlukların aynısını yaşamak istemiyoruz. Bu Dolunayda, öncelikle çalışanlar için aktif bir dönem. Bir projenin yürürlüğe konması, iş sorunlarımıza çare bulunması, ilişkimizin sağlam temeller üzerine kurulması, yaşatılması çok önemli. Bunları aynı anda halletmeye çalışmak kendimizi yormak, stres yüklenmek demektir. Doğal olarak beden ve ruh bir yere kadar dayanır. Onun için, isteklerinizi ve sıkıntılarınızı mutlaka güvendiğiniz kişilerle paylaşın. İş bölümü yapın. Ailenin birbirine karşı sorumlulukları olduğunu onlar da bilmeli. Eşimizin bize ihtiyacı varsa, sizin de ona var. Çocuklarımız varsa, onlarla ilgili konularda ortaklaşa hareket edin. Başkalarını memnun edeyim, aman mutlu olsunlar diye kendinize de pek yüklenmeyin. Bu Dolunay, her ne kadar bireysel duruşun, kendinizi ifade etmenin göstergesi olsa da, biz bir şeyleri derleyip toparlamadan rahat edemeyeceğiz. Çocuk sahibi olmak, çocuklarla ilgili konular, ailevi meseleler epeyce vaktimizi alacak.

ASLAN BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, sizi yeni yerler keşfetmeye, alıştığınız düzenden uzaklara gitmeye, kendinizi ifade etmeye ve göstermeye çağırıyor. Evet yakınlarımız, alıştığımız düzeni seviyoruz ancak yeni bir şeyler yapmak isteğimiz de bir o kadar yoğun. Dolunayın yöneticisi Mars-Terazi burcunda ilerliyor. Bu sayede, yakınlarımızdan teşvik görmemiz, ekip halinde bir projede yer almamız, uyum ve uzlaşıyla her zorluğun üstesinden gelmemiz mümkün. Evet gitmek istiyoruz ama bu bir seyahat, görüşme, tanışma veya eğlence maksatlı olabilir. Bizi bu Dolunayda düşündüren çalışma ortamımız ve şartların istediğimiz şekilde olmayışı. Belki bu yüzden arayıştayız. Bunun için farklı bir şeyler yapmak istiyoruz. Yurtdışı, başka bir yerleşim yeri, ticaret veya yeni bir ortaklık bile düşünebiliriz. Kardeşlerimiz veya yakınlarımızla bir araya gelerek bir fikir bile yürütebiliriz. Bir iş alabiliriz, bir müddet başka bir yerde çalışabiliriz. Bunların hepsi Dolunayda etkili. Ailevi yaşam, ihtiyaçlar, bize ihtiyacı olan kişiler ve bizim arzularımız güçlü olmaya, kazanmaya, başarmaya dönük şekilde bizi itekliyor. Hem yeni için hevesli hem işbirliğine açık ve bir de gerçekçi olursak başarılı bir Dolunay geçirmiş oluruz.

BAŞAK BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, al gülüm ver gülüm hesabını yaptırıyor. Bir yanıyla paylaşmak, birlikte olmak, uyumlu hareket etmek isterken, birileri kendi istediğini yapmaktan yana olunca biz de geriliyoruz. Oysaki ilişkimizde, iş ortaklığında veya hayatın genelinde ben paylaşmayı biliyorsam sizin de buna uymanız gerekir demektesiniz. Şartlar ister istemez bizi böyle bir düşünceye sevkediyor. Dengeli bir iş ortağına, paylaşmayı bilen insanlara ve koşullara göre uzlaşmadan yana olan kişilere karşı her zaman olduğu gibi sevgi doluyuz. İşte bu Dolunayda biz de kendi durumumuza bakacağız. Aşkta tutarlı, sadık, güvenilir ancak bencil olmayan bir cana ihtiyacımız var. Eğer uzun zamandır sorunlu bir ilişki yaşıyorsak, arada çocuk varsa, şimdi oturup ihtiyaçlarımızı saptayıp, bunları hukuki anlamda ele alacağız. Kazanç getirici işlere yöneleceğiz. Kimseden kimseye fayda yok diyeceğiz. Birileri bize güçlük çıkarabilir veya bizden talepte bulunabilir. Yaklaşım tarzı çok önemli. Dengeyi bozan, haksızlık yapan değil, birlikte hareket edebilen, başkasının hakkını da gözetebilen insanları tercih edeceğiz. Bu ilişkide de, maddi konularda da, yakınlarımızla ilgili meseleler de böyle olacak. Bizi bencil düşünmeye zorlayan kişilerin konuşmaya hakkı yok diyeceğiz. Bizimle aynı yolda ilerleyen, adil olan kişilere de kapımız açık olacak.

TERAZİ BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, ilişkinin kendi özündeki paylaşım, uyum, denge gibi önemli olgularını gündemde baş köşeye oturtuyor. İlginç bir Dolunay bu. Bir yanıyla bencil, sadece kendini düşünen bir partnerin aslında anlaşmaya gönüllü olduğunu göreceğiz. Evet bu ilişkide sorunlar var ama eğer istenirse her iki kişi de biz olmayı başarabilir. Bu durum ortak bir karar almanın, birlikte hareket etmenin mümkün olacağını gösteriyor. Hani bazen kimse kimseye taviz vermek istemez. Diretir, stres yaratır. Ancak bu Dolunayda her iki taraf da aile olmak, sürdürmek, sorumluluk için anlaşmak istiyor gibi. Mars, burcunuzda ilerleyerek bu Dolunayı yönetici gücü oluyor. Böylece verilecek kararların, durumun lehinize olacağını gösteriyor. Tabii ki siz de buna açıksınız. Bu bir evlilik kararının da göstergesi olabilir. Uzun zamandır bir arada olan kişiler dengeyi sağlamış, ortaklık bilinciyle hareket etmişlerse, bir ömür birlikte diyerek karar alabilirler. Bu Dolunayda maddi konularda ihtiyaçlara göre bir düzenleme yapmak gerekiyor. Şunu da ekleyeyim. Bazı ilişkiler sırf bu yüzden zorlanabilir. Maddi düşünebilir, geleceğinizi garanti etmek istersiniz. Eğer böyle bir güvenceniz yoksa, sorunlar olsa da, pek ses çıkarmazsınız. Bir başka olasılık, tek başınıza tüm sorumluluğu alarak, sorunlu ilişkiyi bitirmek olabilir. Artık yorulmuşsunuzdur daha fazla üzülmek istemezsiniz. Ancak ben yine de, bu Dolunayın olumlu yönde bir dönüştürücü, düzenleyici yönü olduğunu söylemek isterim.

AKREP BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunayda haksızlıktan, bir şeylere zorlanmaktan, takdir edilmemekten pek hoşlanmayız. Çoğu zaman sabır göstermiş, dengeyi korumak için ilişkilerimizde elimizden geleni yapmışsak, şimdi göze çarpan yanlışları söylemek isteriz. Ancak bu tartışarak olmayacaktır. Sadece içimizdekileri dökmeye ihtiyacımız var. Bunu iş ortamında veya günlük koşturma içinde rastlaştığımız kişilere yapabiliriz. Şu neden böyle, bu haksızlık nereye kadar diye dert yanarız. Ancak eskilerin deyimiyle yıkıp perdeyi viran edecek hale getirmeyiz. Bir üst konumda olan kişilerle görüşmemiz olabilir. Daha iyi imkanlarda çalışmak istediğimizi, aldığımız ücretin yeterli olmadığını ifade ederiz. İş görüşmesinde bulunabilir, alternatif başka işler araştırabiliriz. Maddi-manevi açıdan bizi memnun edici girişimlerde bulunabiliriz. Burada susmak, hiçbir şey yapmadan şikayetçi olmak, birileri mutlu olsun diye kendimizden taviz vermek yanlış olur. Ben bu Dolunayda özellikle sizi yoran, üzen veya sağlıklı olmayan koşullara isyan etmeden uygun bir çözüm bulacağınızı söyleyebilirim. Venüs burcunuzda ilerliyor. Bu sayede kendiniz için neyin gerekli ve gereksiz olduğunu biliyorsunuz. Yürümeyen bir ilişki sona erebilir, düşmanlık eden biri af dileyebilir, uzun bir zamandır devam eden bir sağlık sorunu için tedaviniz başarılı geçebilir.

YAY BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, nasıl mutlu oluyorsak ona göre hareket etmemizi, içimizden geldiği gibi davranmamızı, doğallığı ve güçlü duyguları vurguluyor. Aşk bu Dolunayda hem sosyal ortamlarda adınızdan söz ettirmenizi hem de keyiflenmenizi sağlayıcıdır. Fakat asıl arzumuz, ilgiyi üzerimize çekmek, kendimizi mutlu etmektir. Bizi neşelendiren, eğlendiren deneyimlere açık oluruz. Bu Dolunayda hem sanat güzellik estetik gibi konular ilgimizi çekecek hem de yenilikçi, öncü ve aktif kimliğimiz ortaya çıkacak. Mars-Terazi burcunda ilerliyor ve bu dolunayın yönetici gücü oluyor. Bu sayede projeler yürürlüğe konabilir. Ekip çalışması, işbirliğinde bulunmak mümkündür. Siz bu Dolunayda kendinizi memnun edici harcamalarda bulunabilirsiniz. Ancak dikkat ediniz. Bu harcamalar daha sonra sizi zorlayabilir. Beklediğiniz bir para gecikebilir. Bir proje için size sunulan teklif maddi açıdan istediğiniz gibi olmayabilir. Onun için fazla açılmayalım, paramıza dikkat edelim. Bir dostunuz önemli bir konuda sizden yardım isteyebilir. Bu yardım sizi zor duruma düşürecek bir şey olabilir. Lütfen her yönüyle düşünmeden böyle bir şeyi onaylamayınız.

OĞLAK BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, aile içinde hakim güç olma isteğinizdir. Bu sadece bireysel bir egemenlik hali değil, aileyi ilgilendiren konular da dışa karşı olan bir tutumdur. Evde yapılacak bir projenin hazırlığı, önemli bir meselenin gündeme gelmesi ve karar verilmesi yönünde de bu Dolunay etkilidir. Mars-Terazi burcunda ilerlediği için bu Dolunayın ardındaki yönetici olarak bizi iş hayatında veya dış dünyada ilişkilerde işbirliğine yöneltiyor. Hani kendi içimizde her ne kadar baskın kişi olmak istesek de, dış dünyada bu pek kolay değil. Politik davranmak gerekiyor. Bu zorlayıcı mıdır? Hayır merak etmeyiniz. Dolunay Koç burcunda egonuzu yükseltse de, nerede nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilirsiniz. Arkadaşlarınızdan özellikle destek görürsünüz. Güçlü pozisyonda olan bir kişi size önemli bir teklifte bulunabilir. Bu teklif, uzun zamandır beklediğiniz bir şeydir. Üzerinde düşünülmeye değer. Ancak hem şu andaki işinizi hem de bu işi yapacaksanız her yönüyle inceleyiniz. Sonra sizi zorlamasın. Bir de önemli husus, her ne kadar özgür olmak istesek de, hayat şartları, işinizin durumu, sorumluluklar bu Dolunayda yine etkili olacak.

 KOVA BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunay, ruhumuzun gizli derinliklerindeki arzuları ifade edebilmemizi sağlıyor. Bunları saklamanın bir anlamı olmadığının farkındayız. Bilinmek istiyoruz. Herkesi anlayan, fikirleri dinleyen, dünyayı kucaklayan öz yapımız şimdi beni de anlayın ve bilin diyor. Bu aslında o kadar doğal bir dürtü ki. Kendi isteklerimizin peşinden gitmek hali birilerine hoş gelmese de, kimseden saklayacak bir şeyimiz yok. Dolunayın yöneticisi Mars-Terazi burcunda ilerlediği için, bilgi alışverişi, keşfetmek arzusu, işbirliğinde bulunmak ihtiyacı da bir o kadar yoğun. Bu yeni bir tanışmanın işaretçisi olabilir. Karşımıza çıkan biriyle farklı ve özel duygular yaşayabiliriz. Ekip halinde bir proje üzerinde çalışabiliriz. Sorumluluk aldığımız bir işi bitirmek için gayret gösterebiliriz. Görünen o ki, bu Dolunayda bizi harekete geçiren istekler, kolektif çalışmalar sayesinde elde edilebilir. Böyle güzel fırsatlar var. Bunlara açık olmak gerekir. İç dünya ile dışarıdaki hayatı dengelemek vaktidir. Zorluklara karşı ayakta durmak, kararlı olmak, hayatı deneyimle öğrenmek vaktidir. Aynı zamanda insanlarla iletişimde bulunmak, eşitliğe inanmak, başkalarıyla uyum içinde güzelliklerin keyfine varmaktır. Bu Dolunay, sabır ve dayanıklılığımızı, kararlılığımızı ve neye ihtiyacımız olduğunu anlamamızı sağlayacaktır.

BALIK BURCU 14 EKİM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 14 Ekim saat 00:08 itibariyle Koç burcunda oluşacak Dolunayda, ihtiyaçlarımızı karşılamak ve isteklerimizi elde etmek için arzuluyuz. Kendimizi düşünmek, her türlü engelle baş edebilmek için cesuruz. Para önemli, değerlerimiz önemli ve kimsenin hakkımızı elimizden almasına iznimiz yok. Biraz bencillik gibi görülse de, gerektiğinde kazanmak adına başkalarıyla işbirliğinde bulunuruz. Bu işbirliğini sağlayan Dolunayı yöneten güç Marsın Terazide ilerleyişidir. Bu hukuki bir davanın lehimize sonuçlanmasını sağlayabilir. Bir mirasın elimize geçmesi veya bunun için verilen mücadeledir. Bir anlaşmanın göstergesidir. Ekip olarak yapılan bir işten elde edilen kazançtır. Çıkarlarını düşünen kişilere karşı bir tavırdır. Birileri farklı düşünüyor olabilir. Ancak bu Dolunayda biz sunulan bir teklifi, öneriyi kendi içimizde düşüneceğiz. Yeterli mi değil mi, hakkımız yeniyor mu yoksa iyi niyet var mı? Bunları bilmek isteyeceğiz. Bir teklif veya projede bizim harcadığımıza emeğin karşılığı ne olacak, bunlar üzerinde düşüneceğiz. Görünen o ki, bu Dolunayda anlaşmak mümkündür. Hissemize düşeni ele geçirmemiz kolaydır. Belki biraz zorlanırız ama sonunda doğru bir karar verip, yeni bir işe, ortaklığa, ekip çalışmasına adım atarız.

12 KASIM SAAT 16:34 BOĞA BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle örtüştüğü için eş-sevgili veya diğerlerinin hayatımızdaki yeri ve önemini sorguluyoruz. Çünkü kendimizi güvende hissetmeye ihtiyacımız var. Ancak insanın güven duygusu sadece başkalarına mı bağlıdır? Oysaki Dolunayın görünümleri sizin kendi yaratıcı gücünüzü keşfetmeniz, sağlıklı bir ruhsal-bedensel yaşam sürmek için, kendinizde var olan güzellikleri ortaya çıkarmanız için destekleyicidir. Ondan sonra başkalarıyla verimli bir ilişki yaşarız. Merkür, gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar önemlidir. Kredi, miras, ortaklaşa paylaşımlar, yatırım, borç-alacak konularına odaklanmamız, kafamızda netleştirmemiz gerekiyor. Sonuç alma vakti değil, ancak yeniden düşünmek, irdelemek ve değerlendirmek zamanıdır. Vergi, sigorta, eşin mali durumu, bu tarihe kadar önemini yine koruyor. Dolunayın yöneticisi Venüs-Yay burcunda ilerliyor ve Mars Jüpiter ile olumlu bir görünüm yapıyor. Anlıyoruz ki, Dolunay ve geri hareketi her ne kadar sizi düşündürse de, bir fırsatla karşılaşmanız, birilerinden destek görmeniz, bir sorunu kısa bir zaman içinde halletmeniz mümkündür. Dolunayın diğer görünümleri de buna destek veriyor. İş hayatınızda, finansal konularda yaşanacak değişim ve dönüşümler iki hafta içinde arzu ettiğiniz şekilde gelişiyor.

BOĞA BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle aynı döneme denk geliyor. Bu durumda sevgilimiz-eşimiz-ortaklık ettiğimiz kişilerle ilişkimizi gözden geçirmemizi ve onların hayatımızdaki yeri ve önemini anlamamızı sağlıyor. Ancak Dolunayın görünümleri, bize kendimizi anlamamız, keşfetmemiz, tanımamız gerektiğini söylemekte. Böylece sağlıklı ve tutarlı bir ilişki yaşarız. Hedefimizi belirlemeli, yaratıcı düşünmeli, bilgi ve tecrübemizi geliştirmeliyiz. Merkür gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar etkili olacak. Bir ilişkide karşılıklı uyum, denge, paylaşmak olguları eşit ölçüde değilse bir sorun var demektir. Evlilik, boşanma veya tarafların birbirine olan sevgisi, güven ve saygısı gibi konular şu an soru işareti uyandırıyorsa da, bunlar halledilmeyecek meseleler değildir. Sadece odaklanıp duruma bakmak gerekir. Buna biz artı ve eksilerini birbirinden ayırt etmek diyelim. Bu ilişkide öz nedir, sizi bir arada tutan nedir bunları gerçekçi şekilde belirlemek gerekir. İşte geri hareket sonuç alma zamanı değil, yeniden duruma bakmak, her yönüyle tartmak vaktidir. Bunlar çözülmeyecek sorunlar değildir. Dolunayın görünümleri, hem sosyal hayattaki ilişkiler hem olumlu yönde gelişmeler hem de sizi memnun edici ortaklıkların göstergesidir. önümüzdeki iki haftalık süreç sonunda her şey yerli yerine oturur.

İKİZLER BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle örtüşüyor. Bu durumda zihnimizi ve bedenimizi zararlı toksinlerden arındırmamız ve kendimizi şüpheden endişeden uzak tutmamız gerekiyor. Anlamsız, tekdüze işler, kafamızı yoran ilişkiler, sürekli aynı şeylerle sınanmak yerine doğru hedef ve yol üzerinde, tatmin edici bir düzen kurmamız gerekir. Yoksa hasta oluruz. Kaldı ki, Merkür geri hareketi gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar etkili olacak. Bizim başkalarına olduğu kadar kendimize de anlamlı gelen işlere, ilişkilere ihtiyacımız var. Kendimizi ve hayatı yeniden tanımladığımız bu Dolunayda, gönlümüzdeki huzur çok önemli. İş güç tamam da, biz ne kadar mutluyuz, aşkta aradığımızı buluyor muyuz? Gerçeklerden kaçmak yerine üstüne giderek kendimizi aşabiliyor muyuz? Bunları sağlıklı bir şekilde düzene kavuşturmak için gerekli ve gereksizleri hayatımızda tespit etmeliyiz. Ayıklamalıyız. Dolunayın görünümleri de bunun işaretçisi. Mars-Jüpiter arasında oluşan olumlu enerji, aşkı bize müjdeliyor. İlişkide aradığımız güzellikleri bulacağımızı söylüyor. Önümüzdeki iki haftalık süreç bunun göstergesidir. iş hayatı, finansal konular, birlik ve bütünlük hissiyle hayatı kucaklamanızı sağlayıcı gelişmeler sizinle olacaktır.

YENGEÇ BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle aynı zamana denk geliyor. Aşkı yeniden kendi içimizde tanımlamak, istek ve arzularımızı kafamızda iyice oturtmak gerekiyor. Bitmiş bir ilişki yeniden canlanabilir. İlişkide sevgi alış verişinin özü ortaya konmalıdır. Ayrıca bu Dolunayda her anlamda gerçekçi bir hedef, amaç belirlemek, yaratıcı becerilerimizi ortaya koymak gerekir. Merkür gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar, aşkta, çocuklar, cinsel yaşam, hayatın konforlu ve zevkli yanlarını hissetmede sizi biraz düşündürecek olsa da, siz kendinizi ve ne istediğinizi çok iyi tespit edebilirsiniz. Odaklandığınızda zihninizde birçok detay netleşir. Tamam belki hemen sonuç almayacağız. Belki zorlanacağız, kuşku ve kuruntular duyacağız. Ancak yeniden değerlendirme fırsatı yakaladığımız için, daha önce fark etmediğimiz birçok noktayı göreceğiz. Geçmişe bakacağız, bugünü anlayacağız ve gelecek için doğru bir yön belirlemiş olacağız. Dolunayın önemli bir görünümü var. Mars-Jüpiter desteğiyle ailevi konulardan çalışma hayatımız ve sağlığımıza kadar geniş bir alanda bize lütuf sunuyor. Her şey oturacak yerine. Bugün sizi düşündüren konular, önümüzdeki iki hafta içinde cevaplanmış olacak.

ASLAN BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketine denk geldiği için ailevi ilişkilerde maddi-manevi paylaşımların bizim için ne anlam ifade ettiğini sorgulamamıza neden oluyor. Ben nasıl bir aileye sahibim, birbirimize karşı duygularımız nedir, bu sorulara cevap arıyoruz. Aileye bağımlı mıyız, yoksa onları kendimize bağımlı mı kılıyoruz? Bu sorulara gerçekçi bir cevap arayacağız. Saplantılı davranışları bir yana bırakıp, kendimize doğru bir hedef ve yol belirlememiz gerekiyor. Gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar etkili olacak Merkür, aileye ait mal ve mülkün paylaşımı, satışı, kiralanması, yenilenmesi gibi konulara odaklanmamızı, net bir karara varabilmek için düşünmemizi, her yönüyle değerlendirmemiz anlamına geliyor. Belki sonuç almamız kolay değil ancak projelendirme, fikir alma, birlikte gözden geçirme yönünde olumludur. Dolunayla örtüşen faydalı bir görünüm var. Mars-Jüpiter arasında gerçekleşiyor. Hem isteklerimizi elde etmede hem de başkalarından güzel destekler görmede bizi mutlu ediyor. Ayrıca aşkta şans sunuyor. Yeni biriyle tanışabiliriz. Devam eden ilişkimizde olumlu yönde paylaşımda bulunabiliriz. Bu Dolunay iş hayatımızla ilgili konuları vurgulamıştı. Karşımıza çıkan fırsatlar sayesinde arzu ettiğimiz adımları atabiliriz. Bütün bunlar için önümüzdeki iki haftalık süreç belirleyici olacaktır. Böylece iş-ev ve diğer konulardaki sıkıntılara çözüm bulunacaktır.

BAŞAK BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle örtüşüyor. Yakınlarımızla ilişkimizi, çevremizle bağımızı, eğitimden ticarete kadar her konuyu kendi içimizde sorguluyoruz. Bu sorgulamada, kiminle ne paylaştığımızı, bu paylaşımın bize olan katkılarını gözden geçiriyoruz. Bir kısır döngü içinde mi yol alıyoruz yoksa sağlıklı verimli bir iletişimde bulunuyor muyuz? Bunlara bakmak gerekiyor. Dolunayın yarattığı hassasiyet, güven ve huzur ihtiyacının ardında Merkür geri hareketi birebir etkili oluyor. O nedenle üzerinde fazlasıyla duruyorum. İletişim bunların başında geliyor. Şu aralar her şeyi sorguluyoruz. Çevremizdeki tüm insanlarla bağımız, bize söylenenler, söylediklerimiz, yazılı belgeler, haberleşme, yolculuklar, beklenen kargo ve önemli kağıtlar bizi hep düşündürüyor. Hani bir haber gelse, beklenen bir evrak yerine ulaşsa, çözüm kolay gibi. Ancak gecikmeler oluyor, biz endişeleniyoruz. Fakat bunlar gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihinde sona erecek Merkürle yavaş yavaş yoluna girecek. Önyargılı insanlar veya bizim kuşkularımız zorluyor. Fakat madem çözüm var, o zaman sakin olmamız gerekiyor. Nitekim Dolunayla örtüşen Mars-Jüpiter görünümü, başkalarıyla işbirliği yapmamızı, destek görmemizi, ailemiz, yuvamızla ilgili her konuyu halletmemizi sağlayacak. Gelişmeler aşkta, ciddi ilişkilerde, çocuklarla ilgili mevzularda ve değişimlerde istenen adımların atılmasına ön ayak olacak.

TERAZİ BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle aynı zamana denk geliyor. Bu durumda başkalarıyla ilişkimizi maddi-manevi anlamda yeniden yapılandırmada veya durumu gözden geçirmede önem taşıyor. Güvence peşinde koşarken, acaba paramızı nasıl değerlendiriyoruz, paraya bakış açımız nedir? Para ve sahip olduklarımız mı bizi tanımlıyor yoksa sağlıklı paylaşım ve kaynakların doğru şekilde kullanılması mı daha önemlidir, bütün bunlara bakacağız. Bu Dolunayda Merkür geri hareketinin fazlasıyla önemi var. Belirleyici bir unsur dersem abartmamış olurum. Değerlerimizin maddi-manevi anlamda hayatımızdaki önemini zihnimizde çok iyi oturtmalıyız. Hayatımızı ne ile kazanıyoruz? Başkalarında neleri takdir ediyor ve önemli buluyoruz, bugüne dek kazançlarımız kayıplarımızın bizim üstümüzdeki etkisi nedir? Bunlara bakmalıyız. Hayat bir tecrübedir. Ve insan tecrübelerini unutmamamalıdır. Çalışma hayatından, ailevi yaşantımıza, yapacağımız veya yapmayı istediğimiz yeniliklerin ardında yatan olgunun ne olduğunu bilmelisiniz. Para mı, güç mü, huzur mu, güven mi? Ve bu tespit sonucunda karar vermelisiniz. Dolunayın Mars ve Jüpiter olumlu görünümüyle örtüşmesi, doğru bir karar, hedef ve yol belirlemenizi sağlayacak. Bugünlerde yaşanan kararsızlık, endişeler geride kalacaktır. Gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar etkili olacak Merkür geri hareketinin bitiminde sizde yaşamınızdaki bu olumlu yenilikler için adım atacaksınız.

AKREP BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle örtüşmesi nedeniyle, kendimizi kararlılık, gerçekçilik, maddi güvence, irademiz ve yeniden keşfetmemiz yönünde önem taşıyor. Biz başkalarıyla nasıl ilişki kuruyoruz, ilişkilerimizi neye dayandırıyoruz? Ne yönde ilerlemek istiyoruz ve paylaşım anlamında eşimizle, sevgilimizle ve diğerleriyle nasıl bağlantı kuruyoruz, bunları dolunayda gözden geçireceğiz. Gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar etkili olacak Merkür geri hareketi, Dolunayın yarattığı hassasiyetin ardında yatan en önemli etkidir. Bu nedenle, işaret ettiklerini anlamadan Dolunayı çözemeyiz. Bize kendimizin farkına varmamız gerektiğini söylüyor. Biz hayata nasıl yaklaşıyoruz, ilişkilerimizi hangi tercih ve isteklere göre kuruyoruz? Kendimize bedenimize ruhumuza özen gösteriyor muyuz? Yoksa her şeyi sürekli deşeliyor, sorguluyor veya tam tersine birileri için kendimizden mi vazgeçiyoruz? Bunları mutlaka gerçekçi şekilde cevaplamamız için bu geri hareket çok önemli. Bir dönüşüm ve yenilenme gibi insanın kendini yeniden tanımlaması gibi, fikirlerini gözden geçirmesi lazım. Sorunlar çözülmeyecek değil, ancak soruna neden olan her şeyin saptanması gerekiyor. Bir söz vardır. Kimseyi değiştiremezsiniz. Değişecek olan sizsiniz. Aynen böyle. Biz kendimizi tanıyacağız ki, doyumlu bir ilişki için karar verelim. Yoksa ne istediğimizi bilmiyorsak, bir anlamı yok. Aynı şekilde partnerimizi ve bu beraberliği gerçekçi şekilde inceleyeceğiz. İşte o zaman bu Dolunay bizi yormaz, üzmez, tedirgin etmez. Mars-Jüpiter görünümü bir şekilde bu konuların çözüme kavuşacağını ve bizim de önümüzdeki iki hafta içinde doğru bir karar vermemizi sağlayacak.

YAY BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, iç dünyamızın derinliklerine bizi yönlendirirken, bağımlılıklarımızı, güven duygumuzu, zihin-beden uyumumuzu gözden geçirmemize neden oluyor. Çünkü Merkür geriliyor ve bizim için bu gözden geçirmeler, endişe ve şüphelerden bizi kurtarıp, verimli olana yönelmemizi sağlayabilir. Bu son derece önemli. Çünkü Dolunayın yarattığı hassasiyeti ve bize işaret ettiklerini anlamak için önce geri hareketi anlamak lazım. Günlük hayatımızda gerek çalışmak olsun gerek başka konularda olsun, bir şeylerle meşgul oluyoruz. Bunlar bizim zorunlu olduğumuz hayat düzenimiz, görevlerimizdir. Maddi-manevi anlamda ihtiyaçlarımızın karşılanması adına çabamızdır. Fakat bunların üstümüzdeki baskısı, bazen öyle yorucu hale gelir ki, insan kaçmak, kurtulmak, kendine dönmek ister. Yaşamın zorlukları karşısında duyulan endişelerden kurtulmak için zihnimizi arındırmak gerekir. Kaygı ve endişeleri geride bırakıp biraz da hayatın akışına güvenmek gerekir. Yaşam bir döngüdür ve zorlukları olduğu gibi kolaylıkları da vardır. İşte biz bu Dolunayda bu doğal ritmi keşfedecek ve iç huzurun anlamını, zenginliğini fark edeceğiz. 27 Kasım tarihine kadar gölgeli günleriyle etkili olacak Merkür bu açıdan önemli. Karar vermek, zorlanmak, kendimizi yormak yerine bedensel ve ruhsal anlamda bizi iyileştirici ayıklamaları yapacağız. Dolunayın gerçekleştiği bugün Mars-Jüpiter arasında oluşan olumlu enerji, bize bu şansı tanıyor. Pozitif yönde destek veriyor. Böylece arınmış, tazelenmiş, yön belirlemiş ve yeniden hayata merhaba demiş oluyoruz. Endişeler yerini yaşam sevincine, belirsizlik yerini aydınlığa bırakıyor.

OĞLAK BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle aynı döneme denk geliyor. Biz, hedeflerimizi yeniden ve dikkatli bir şekilde gözden geçirmeliyiz. Başkalarıyla işbirliğinde bulunuyor muyuz? Sağlıklı ve düzgün ilişkiler kuruyor muyuz? Sadece dışa yönelip, kendimize zaman ayırıyor muyuz? Birilerini memnun edeceğim derken, kendimizi ne kadar tatmin hissediyoruz, bunların tümüne bakalım ki, yaratıcı gücümüzü, bize zevk veren güzelliklerin keyfini çıkaralım. Gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar etkili olacak Merkür geri öylesine önemli ki, Dolunayı daha iyi anlamamızı sağlıyor. Arkadaşlıkları, bizimle aynı amacı taşıyan kişileri, sosyal ilişkilerimizi, toplumsal konuları, özgürlüğü, hedefimizi, projelerimizi her şeye odaklanıyoruz ve zihnimizde neyi istediğimizi neleri geride bırakmamız, bitirmemiz gerektiğini tespit ediyoruz. Bunları yapmadan gerçekten bize gerekli olan maddi-manevi huzuru ve yolu bulmamız mümkün değil. Merkür gerilemesi buna yarıyor. Kararlarımızı biçimlendiriyoruz. Belki sonuç vakti değil. Başladığımız işleri bitirmek kolay değil. Ancak eksiklerimizi görmek, gerekli ve gereksizleri tespit etmek mümkün. Böylece iki hafta sonra yürürlüğe koyacağız. Dolunayın gerçekleştiği bugün Mars-Jüpiter arasında oluşan olumlu enerji akışı, bize hem iş hayatımız hem de geri planda gözden geçirdiğimiz konularda umut veriyor, destek sunuyor ve daha hızlı çalışarak, işbirliğinde bulunarak her güçlüğün üstesinden gelmemizi sağlıyor.

KOVA BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle örtüştüğü için yaptığımız işten aldığımız tatmini, başkalarıyla iş ilişkimizi, sorumluluklarımızı, hedefimizi yeniden gözden geçirmemizi sağlarken, aslında iç dünyamızdaki huzur ve tatminin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Merkür geri hareketi o denli önemli ki, Dolunayın işaret ettiği hassasiyeti ancak o zaman kavrarız. Öncelikle kendimizi dışarıda nasıl ifade ediyoruz bu çok önemli. Akrep burcunda gerileyen Merkür bir tür sondaj gibi, endişelerimizi, kuşkularımızı yükseltiyor. Sanki kendimize güvenmemiz sadece işteki ve dışarıdaki başarımıza bağlıymış gibi düşünüyoruz. Onlar bizi sevmezse, biz doyuma ulaşmayız gibi. Bu çok yanlış. Halbuki içerdeki huzur ve güven sadece dışsal başarılara bağlı değil ki? Onun için, iyice odaklanıp, şöyle bir iç dünyamıza yönelip, ailemizle, sevdiklerimizle kucaklaşıp, duygularımızı paylaşmamız lazım. Yeniden düşünmek vaktidir. Projeler, planlar, aile yaşamı, yuvamız, yazgımız gerekli ile gereksizleri ayıklamakla mümkündür. İşte o zaman kendimizi huzurlu ve güvende hissederiz. Önceliklerimizi biliriz, hedefimize göre verimli, sağlıklı ilişkiler kurarız. Bu Dolunay Mars-Jüpiter olumlu görünümüyle örtüşmesi, bize bu yönde destek, şans, fırsat sunuyor. Karşımıza çıkan kişi ve kişilerle işbirliği yaparak, geleceğimizi garanti altına alacak yolu görmüş olacağız. Gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihindeki Merkür geri hareketinin sonlanması bu anlamda gayet olumludur.

BALIK BURCU 12 KASIM DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 12 Kasım saat 16:34 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, Merkür geri hareketiyle örtüşüyor. Bu durum eğitimden, ticarete, başkalarıyla olan temasımızdan ilişkilere kadar her konuyu tekrar gözden geçirmemizi sağlıyor. Bilgimizi, deneyim ve tecrübelerimizi geliştirmek yönünde neler yapmalıyız, fırsatları yerinde ve zamanında kullanıyor muyuz diye düşünüyoruz. Ancak unutmayalım ki, iletişim tek yönlü düşünmekle, önyargılı olmakla, sürekli endişe ve kuşkuyla sağlıklı kurulmaz. Yeri geldiğinde esnek düşünmeyi bilmeli, başkalarıyla bilgimizi paylaşmalı, amaca yönelik hareket etmeliyiz. Ancak böyle sağlıklı ilerleyebiliriz. Bu Dolunayda en önemli nokta, gölgeli günleriyle birlikte 27 Kasım tarihine kadar etkili olacak Merkür geri hareketidir. Neden önemli? Çünkü geri hareketi anlamadan doğru yönü tayin edemeyiz. Öncelikle seyahatler ertelenebilir, eğitimle ilgili konularda zorluklar yaşanabilir, yurtdışı düşünüyorsak veya yurtdışında yaşıyorsak çevremizle ilişkimizde sorunlar olabilir. Bir rehbere ihtiyaç duyarız. Araştırmak, soruşturmak, iyice öğrenmek gerekiyor. Yerleşmek, akademik eğitim görmek, tez hazırlamak yönünde işlerimize odaklanarak neler eksik, neler gerekiyor, hangi belgelere ihtiyaç var, bunları gözden geçirmemiz lazım. Ticaretle ilgili konularda da kimlerle iş yapıyoruz, bağlantı kuracağız bunlara tekrar bakmak lazım. 27 Kasım sonrası bunlar yerli yerine oturur. Evraklar tamamlanır, belgeler hazırlanmış olur, biz de kararımızı ona göre veririz. Mars-Jüpiter görünümü, iş ve finansal yöndeki ilişkilerde karşımıza çıkacak olumlu fırsatları gösteriyor. Kredi çekmek, iş değişikliğinde bulunmak, bir şeyleri yerli yerine koymak bahsettiğim bu tarih sonrası mümkün gözüküyor.

12 ARALIK SAAT 08:12 İKİZLER BURCUNDA DOLUNAY

KOÇ BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Koçlar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, bildiklerimizin doğruluğundan tam emin olmadan kimseye inanmamak gerektiğini gösteriyor. Aslı astarı var mı diye bir bakalım. Gelen haberlere, konuştuğumuz insanlara ve bize söylenenlere kulak kabartalım. Araştıralım, soruşturalım. Olumlu veya olumsuz olsa da, biz gerçek olup olmadığını anlayalım. Bu Dolunay, bir yanıyla her şeyi merak etmemizi ve öğrenmek isteğimizi gösterirken, diğer yanıyla çabuk sıkılmaya ve vazgeçmeye neden olabilir. Fakat güzel bir yanı, Dolunayın Jüpiter-Oğlak burcu geçişiyle örtüşmesidir. Bu sayede, yüksek eğitimini bitirecek olanlar ileride düşündükleri mesleğe göre branşlarını seçebilirler. Önümüzdeki dönem yüksek okul sınavına girecekler hangi okulu tercih etmek istediklerine karar verebilirler. Tercihte bulunmuş olanlar, okula alışma döneminde çevrelerindeki kişileri tanımaya çalışırlar. Bütün bunlar Dolunayın aslında amaca dönük, ciddi düşünmeye yönelik etkisini de gösteriyor. Kararlı ve sorumlu, ayrıca yeteneğimize göre bir iş tercih etmek, işimizde bilgi ve deneyime göre sorumluluk almak önemli hale geliyor. Kısaca öğreneceğiz ve öğrendiklerimizi iş-eğitim-iletişim-uzmanlık-yöneticilik alanında değerlendireceğiz.

BOĞA BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Boğalar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, kazanç elde etmeye yönelik konularla çok yönlü düşünmenin önemini vurguluyor. Sadece tek yönlü bakmamak lazım. Bir planı, projeyi artı ve eksileriyle tartıp, getiri ve götürü hesabını yaparak karar vermek gerekiyor. İletişim bu Dolunayın özünde bir hayli etkili. Bir hedefimiz varsa, bunun için desteğe ihtiyaç duyuyorsak, farklı görüşlere açık olup, bir danışmakta yarar var. Sözgelimi bir kişiyle ortaklık kuracaksak o kişi hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Kredi çekeceksek, ödemelerin bütçemize uygun olmasına dikkat edeceğiz. Duyduğumuz haberlere, gelişmelere, karşımıza çıkan tekliflere veya duruma mantıklı şekilde bakacağız. Bizi kimsenin yanıltmasına izin vermemeliyiz. Bu Dolunayın yöneticisi Merkür-Yay burcunda ve Jüpiter-Oğlakta ilerliyor. Bize yeni iş ve ekmek kapısı aralıyor. Eğitimde akademik yönde kariyer ve ileride iş hayatında yükseleceğimiz tercihler ön sırada yer alıyor. İş şeklimiz değişebilir. Hırslı, kararlı ve sorumluluk almaya açığız. bilgimizi ve tecrübemizi başkalarına öğretmek, önderlik etmek, hayata ciddi şekilde yaklaşmak artık çok önemli hale geliyor. Daldan dala uçmuyoruz. Onun için maddi-manevi değerlerimize gözümüz gibi önem vereceğiz.

İKİZLER BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili İkizler, 12 Aralık saat 08:12 burcunuzda oluşacak Dolunay, yöneticiniz Merkürün zayıf bir burçta oluşu nedeniyle doğal olarak eylem, girişim, dışarıyla olan iletişim, ilişki konularında sıkıntılara neden olabilir. Bizim fikrimiz bize göre doğrudur. Fakat başkası bunu böyle görmez. Biz diretiriz, kendi fikrimizde, birileri karşı durur, kabul etmez. Esasen yapılması gereken konuşmayı bilmek kadar dinlemeyi de bilmektir. Bunu sadece sizin için değil partneriniz için de söylüyorum. Anlaşmak isteniyorsa bu şarttır. Şimdi bu Dolunayda sadece bu konularda değil, düşündüğümüz planlar, projeler, yürürlüğe koyacağımız işlerin takibini iyi yapmak gerekir. Son anda bir aksilik çıkmaması için, daha dikkatli gözlemde bulunmak gerekir. Yorumun başında da belirttiğim gibi yöneticiniz Merkür-Yay burcunda aşırı iyimserliğin, fazla meraklılığın, bir konudan diğerine atlamanın ve çabucak sıkılmanın göstergesidir. Ne istediğimizi iyi bilmek gerekiyor. Ayrıca bu Dolunayın ardındaki önemli bir başka faktör, Jüpiter-Oğlak geçişidir. İlişkide ciddiyet, sorumluluk, sorunlara akla yakın çözümler bulmak çok önemli hale geliyor. Biriyle hayatımızı özel, işimizi ortaklaşa yürüteceksek, herkesin üstüne düşeni yapması, dürüst ve güvenilir olması gerekir. Biz bu Dolunayda durumumuzu bu kriterler yönünde ele alacağız.

 YENGEÇ BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yengeçler, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, iyi niyetin birileri tarafından kullanılmaması için gözümüzü dört açmamız gerektiğini söylüyor. Ancak gözümüzle görmeden, kulağımızla duymadan, şahit olmadan kimsenin söylediğiyle kendimizi de üzmeyelim. Dolunayın yöneticisi Merkür-Yay burcunda pek güçlü değildir. O nedenle dedikodu yapanlara izin vermeyelim. Beden ve ruh sağlığımızı gözetelim. Lafı sözü büyütenlere değil, yapıcı düşünen kişilere prim verelim. Hayaller güzeldir. Ancak gerçekleştirmek için azimli olmak, kararlılık önemlidir. Birden fazla konuya merak salıp, her birinden sıkılırsak nasıl başarılı olabiliriz? Jüpiter bu Dolunayın ardındaki bir başka önemli güçtür. Bize güçlü bir ortak, ciddi bir ilişki ve başkalarıyla kurulacak önemli bağlantıları kazandırıyor. Belki bu kişiler fazlasıyla hakim karakterde olabilirler ancak şu bir gerçek ki sırtımızdan vurmayacaklar. Sorumluluk sahibi olacaklar. Akla uygun çözümleriyle karşımıza çıkacaklar. Bu Dolunay da, bu yöndeki gelişmelerin ön provası olduğu için çok önemlidir. Onun için benim tavsiyem gereksiz şeylere kafanızı takmayı, endişelenmeyi, onun bunun sözüyle kendinizi üzmeyi bırakın.

ASLAN BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Aslanlar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, plan ve projeler için bir araya geleceğimiz kişileri iyice gözlemlemenin önemini vurguluyor. Özellikle maddi yönde bir ortaklık söz konusuysa, verilen sözlere veya bizim verdiğimiz sözlere dikkat edelim. Bu Dolunayın Neptünle zorlu görünümü, yanılma payı bırakmamız gerektiğini vurguluyor. Doğru bilgiye prim vermeliyiz. Görüşmelerde fikirlerimizi öne sürmek ihtiyacımız yüksek olacak. Başkalarıyla bu tarzda yapıcı iletişim hakikaten faydalı olur. Dolunayın yöneticisi Merkür-Yay burcunda ilerlediği için, herkes kendi düşüncesini doğru bulacaktır. Bu durum tartışmalara neden olabilir. Merak ettiğimiz konuları doğru kaynaklardan öğrenmeli, uzman kişilere sormalı, akıl danışmalıyız. Güvenilir olmayan kişilerin söyledikleriyle doğru bir karar vermek mümkün olmaz. Bu Dolunayın ardındaki bir başka önemli güç, Jüpiter-Oğlak burcu geçişidir. Bu durum, ciddi çalışmaların, önemli projelerin, öğrenmenin, kendimizi geliştirmenin işaretçisi. Yoğun çalışacağız. Bilgimize, tecrübemize, geçmişimize önem verilecek. Araştırılacak, soruşturulacak ona göre karar verilecek. Her şey öyle kolay değil. Liyakat denilen olgu özellikle iş hayatında geçerli olacak.

BAŞAK BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Başaklar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, iş hayatı ve ailemizle ilgili konuları odak noktamız haline getiriyor. Temel ihtiyacımız kendimizi ifade etmek ve dışarıyla bağlantı kurmak olacak. Bizi dinlemelerini, düşüncelerimize değer vermelerini bekliyoruz. Dolunayın yöneticisi Merkür-Yay burcunda ilerlediği için karşıt görüşte olan kişilere pek tahammülümüz yok. Yenilik peşindeyiz ve biraz da sabırsızız. Aslında kendi içimizde güven duygumuz yüksek fakat bir şeyler bizi engelliyor, birileri bizi aldırmıyor gibi hissediyoruz. Fakat bu doğru olmayabilir. İyice anlamakta yarar var. Özellikle partner, iş ortağı veya birilerinin iyi niyetimizi kullandıklarını görüyoruz. İçgüdüsel olarak buna tepki kendimizi haklı göreceğiz. Ancak bu köprüleri atıcı, bağlantıları koparıcı tarzda olursa, bu Dolunayda huzursuz olabiliriz. Jüpiter-Oğlak burcunda ilerlediği için bu Dolunayda aşk hayatımızda, çocuklarımız varsa onlarla ilgili konularda ve hayatın genelinde ciddiyet ve sorumluluk olgusu bir hayli etkili. Biz de dürüst, güvenilir kişilerle görüşmeyi tercih ediyoruz. Eğer bizi hayal kırıklığına uğratan kişiler varsa, bu Dolunayda sözümüzü pek sakınlayız. Kim haklı kim haksız bilinsin isteyeceğiz.

TERAZİ BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Teraziler, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, yönetici Merkür-Yay burcunda ilerlediği için iki yönlü düşünmemize ancak hangisinin doğru olduğu konusunda kararsızlığa neden olur. Bir yere yerleşmek, çevre değişikliği, eğitim veya çalışma hayatınızla ilgili konuları dikkatli şekilde gözden geçirmelisiniz. Alıştığınız düzende şartlar eskiye oranla yorucu gelebilir. Değişiklikte bulunmak, yenilik yapmak, farklı bir şeyler ortaya koymak isteyebilirsiniz veya şartlar bunu gerektirebilir. Bunlar çok önemli kararlar da olabilir. Sözgelimi yurtdışına gitmek, orada yerleşmek veya başka bir eve taşınmak gibi. Bütün bunları artı ve eksileriyle gözden geçirmekte yarar var. Çünkü yanılabiliriz veya sonradan pişman olabiliriz. Dolunayın ardında bir önemli güç, Jüpiter-Oğlak burcu seyridir. İç dünyamıza güven olgusu öylesine kıymetli ki, hiçbir şeyi artık hafife almıyoruz. Aile nedir, yuva ne demektir, insanın bu özel dünyasında yaşam nasıl sürdürülmelidir? Bütün bunlara ciddi bakıyoruz. Hani iyi niyetlilik, pozitif düşünmek tamam da, bizim için, gerçekler çok daha önemli artık.

AKREP BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Akrepler, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, bir ilişkide, bir ortaklıkta neleri paylaştığımızı, fikirlerimizin uyup uymadığını hem bugün hem de geleceğe yönelik şekilde gözden geçireceğiz. Onun hakkımızdaki düşüncelerini öğrenmek isteyeceğiz. Birbirimizle konuşmak, sorunlarımız varsa birlikte çözmek niyetindeyiz. Sadece özel ilişkimizde değil, ortaklık ettiğimiz kişilerle de duruma bakacağız. Kredi başvurusu, borçlar, vergiler, eş veya partnerin maddi durumu gibi önemli konular gündemde yer alacak. Dolunayın yöneticisi Merkür-Yay burcunda ilerliyor. Hesapta olmayan bir maddi sıkıntımız olabilir. Bunu halletmek için yollar arayabiliriz. Destek bulmakta zorluk çekebiliriz. Borcu borçla kapatmak zorunda kalabiliriz. Bu Dolunayda muhasebemizi çok iyi yapmak, aceleyle karar vermemek gerekiyor. Bir başka önemli nokta, Jüpiter-Oğlak burcunda ilerliyor. Bilgi ve tecrübemize uygun işlere yönelmeli, girişimde bulunmalıyız. Bu anlamda Jüpiterden iyi bir destek alıyoruz. Ayrıca yaşça büyük bir yakınımız bize sıkıştığımız bir konuda yardımcı olabilir. Eğitmenlik, yönetici asistanlığı, uluslar arası bir şirkette iş bulabiliriz.

YAY BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Yaylar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, ilişkimizde fikirsel anlamda neleri paylaştığımızı, tarafsız bir şekilde gözden geçirmeliyiz. Aileye ait bir mesele veya kendi aranızda yaşanan bir anlaşmazlık gereksiz yere büyüyebilir. Siz de abartılı tarzda ele alabilirsiniz. Aslında kolaylıkla çözülecek bir mesele içinden çıkılmaz hale gelebilir. Sözgelimi birbirinize danışmadan karar verdiyseniz, sorma gereği duymadıysanız, kendini umursanmıyor gibi hisseden partner tepki gösterebilir. Bu Dolunayın yönetici gücü Merkür, burcunuzda ilerliyor. Doğal olarak kendi düşüncenizi, kararınızı, bakış açınızı kabul ettirmeye çalışabilirsiniz. Aynı şekilde partneriniz de bu şekilde bir yaklaşım gösterebilir. Burada önemli olan, aranızdaki diyalog ve sevginin niteliğidir. Zaten sorunları olan bir çiftseniz tabii ki dikkatli olunuz. Bu Dolunay henüz yeni tanışmış çiftlerin birbirlerini tanımaları, düşüncelerini öğrenmeleri yönünde olumludur. Aile yapınız ve bugüne dek yaşadıklarınız konusunda birbirinize karşı dürüst olmanızda yararlı olacaktır. Bildiğiniz gibi yöneticiniz Jüpiter-Oğlak burcunda ilerliyor. Maddi-manevi anlamda değerlerinize önem verme, harcamalara dikkat etme, ciddi yatırımlara yönelme vaktidir. Belki doğal yapınıza uymuyor ama bunları siz de yavaş yavaş önemseyeceksiniz.

OĞLAK BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Oğlaklar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, yöneticisi Merkürün Yay burcunda ilerlemesi nedeniyle biraz huzursuzluk, meseleleri büyütme, kendimizi fazla yorma, gereksiz şeylere kafamızı takma yönünde sıkıntı yaratabilir. Her işi aynı anda hızlıca yapayım derken, hiç birini tam olarak bitiremeyebilirsiniz. Onun için lütfen gerekli ile gereksizleri ayırt etmekte yarar var. Acele işe gerek yok. Gücünüzü zorlamayınız. Bir proje veya yetiştirilmesi gereken önemli bir işiniz varsa, günlük ajandanızı tekrar düzenleyiniz. Ona göre söz veriniz. Bu Dolunayda sağlığınıza önem verin. Ufak tefek şikayetleriniz bile olsa mutlaka doktora gösteriniz. Bu Dolunay her ne kadar zorluk yaratsa da, ardındaki diğer önemli güç sizden yanadır. Jüpiter bildiğiniz gibi Oğlakta ilerliyor. Böylece problemlere doğru çözüm bulmanızda, kararlı olmanızda, yoğunluğa rağmen işlerinizi zamanında yetiştirmenize destek verecek. Ayrıca yeni bir iş teklifi alabilirsiniz. Ciddi bir projede bilgi ve tecrübenize ihtiyaç duyulabilir. İki hafta sonraki Güneş Tutulması da, bunun bir işaretçisi olarak olumlu gözükmektedir.

KOVA BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Kovalar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, uzun zamandır üzerinde düşündüğünüz bir projenin sunulması, başkaları tarafından dikkate alınması, kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizde yardımcıdır. Bir yanıyla sosyal ilişkilerinize ağırlık verirken, diğer taraftan özel hayatınızı ihmal etmezsiniz. Bu bir yeni tanışmanın, bir ilişkiye adım atmanın da göstergesidir. Ben sadece harcamalar konusunda size tavsiyede bulunacağım. Hesabınızı lütfen iyi yapınız. Nereye ne harcadığınıza dikkat ediniz. Bir de size bir teklif sunulduğunda iyi niyetinizin suistimal edilmesine izin vermeyiniz. Artı ve eksileriyle gözden geçiriniz. Bu Dolunayda bilgimizi, tecrübemizi geliştirmek, doğru kaynaklardan öğrenmek tabii ki çok önemlidir. İkizler-Yay aksı üzerinde meydana gelen Dolunay, yeni bilgilere açık olmanın, başkalarıyla egonuzu bir yana koyarak iletişimde bulunmanın önemini gösteriyor. Bu Dolunayın ardında önemli bir başka güç olan Jüpiter-Oğlak burcunda ilerlediği için, daha ciddi projelere yönelmek, sorumluluk almak ve ne olursa olsun başarılı olmak için kendinizi yorabilirsiniz. Buna dikkat ediniz.

BALIK BURCU 12 ARALIK DOLUNAYININ ETKİLERİ 

Sevgili Balıklar, 12 Aralık saat 08:12 İkizler burcunda oluşacak Dolunay, ailevi konularda, yerleşim yeriniz, güvencenizle ilgili olarak gerçekçi bir analize ihtiyaç var. Eğer bir değişim söz konusu ise, aceleyle karar vermeyiniz. Bir yandan geleceğe dönük düşünürken, diğer yandan sadece bugünü önemsemek bir çelişki yaratabilir. Siz kendinize göre haklı olduğunuzu düşünürken, başkaları sizi taraf olmakla suçlayabilir. İş hayatında amaca yönelik, hedefçi olmak, aile yaşamında ise paylaşmak, konuşmak anlaşmak son derece önemlidir. Yoksa dağılırız. Bu Dolunayın yöneticisi Merkür, astrolojik olarak zararlı dediğimiz Yay burcunda ilerliyor. Her şeyi bildiğini düşünen kişilerle muhatap oluyoruz. Bu bizi tabii ki rahatsız ediyor. İyi niyetimizi kullanan veya değerini bilmeyen kişilere kızmak yerine, gerçekçi olmak en güzelidir. İnsanları değiştiremiyoruz maalesef. Bu Dolunayın ardındaki önemli bir güç Jüpiterdir. Size hakikaten olumlu yönde bir destek sunuyor. Hani diyoruz ya, bu Dolunayda birileri hakkınızı yiyebilir diye. Merak etmeyiniz. Karşınıza çıkacak kişiler ve gelişmeler sayesinde ilerleme ve başarılı olma fırsatı bulacaksınız.

Yorumlar