Astroloji

Astrolog Dinçer Güner'e göre 2019'da gezegen etkileri

Türkiye ve dünyaya meydana gelen tutulmalar ve gezegen hareketleri nasıl etkileyecek?

Astrolog Dinçer Günere göre 2019da gezegen etkileri

Koskoca bir seneyi daha geride bıraktık bir çok mutlu edici olayların yanı sıra eminim ki zorlayıcı ve kendinizi adeta sınavda hissettiğiniz durumlarda meydana gelmiştir. Tabii ki içinde yaşadığımız dünya ve coğrafyada da cereyan eden olaylar bizleri de ister istemez etkilemekte. Şimdi bu yazımda 2019 için meydana gelecek olan göksel hareketlerin Dünya ve Türkiye üzerinde ne gibi olaylara sebebiyet vereceğini ve bizim payımıza neler düşeceğinden bahsedeceğim biraz sizlere.

Bunun için de öncelikli olarak tutulmalar ile başlayacağım, sonra önemli gezegen geçişleri ve akabinde ise meydana gelecek olan önemli açı kalıplardan bahsederek yazıyı sonlandıracağım. Öncelikle tutulmalar ile başlayalım. Meydana gelecek olan Güneş ve Ay Tutulmaları ise sırayla 6 Ocak, 21 Ocak, 2 Temmuz, 16 Temmuz ve 26 Aralık tarihlerinde meydana gelecek. Tutulmanın etki sürelerini (+/- 10 gün) gibi düşünebilirsiniz, ortalama olarak. Bu günler biraz uzayabilir, biraz kısalabilir.


TUTULMALAR

6 Ocak’ta ise yılın ilk Güneş Tutulması meydana gelecek Oğlak burcunun 15. derecesinde. Bu tutulma adeta seneye damgasını vuracak en önemli tutulmalarından bir tanesi. Zira bu tutulmanın başrollerinde hem Satürn olacak hem de Plüton! Bu tutulmayı biraz aralayalım.

İşin içinde Oğlak burcu olduğu için, dünya genelinde Oğlak burcunun temsil ettiği konular daha çok gündemde olacak demektir. Oğlak burcu astrolojide hükümetler, inşaat sektörü, düzen ve sistem kurmak, toplumsal prestij, sağlıkta dişler, kemikler, yaptırım gücünü elinde tutan kişiler, yargıçlar, iktidar partisi, genelkurmay başkanı, komutanlar, mühendisler, anıtlar müzeler, tarihi eser yerler, tarihi eserler, eski yapılar, eski binalar, köklü kurumsal firmalar, ekonomi, para konuları, askeri konular yer alır. Öncelikle tutulma zamanında başrollerden bir tanesine SATÜRN! Satürn temel olarak disiplin, kurallar, engeller, sınavlar, dersler, konforun bozulması, çeki düzen vermekle ilgilidir. Demek ki genel olarak ekonomi konuları gündem de olacak. Ekonomik yaptırımlar, daralmalar, tasarruf politikaları, ekonomik zorlanma, krizler söz konusu olabilir. Ülkeler arası ticari ilişkilerde bir takım zorlanmalar söz konusu olabilir. Bu konularda yeni düzenlerin-sistemlerin adımlar pekala atılabilir. Dünya üzerinde ekonomik krizin ilk güçlü sinyallerini görmeye başlayabiliriz. Ülkeler arası askeri güç savaşları, yaptırımları söz konusu olabilir.

Ekonomik yeni yaptırımlar ve politikaların olacağı bir döneme giriş yapıyoruz. Bankalara yeni düzenlemeler, faiz oranları, kart kullanımları…vs her şekilde bankalarda da ciddi denetimler, düzenlemeler ve yeni kurallar gelecektir. Bu dönem aslında yeni ekonomik sistemlerin, yeni ekonomik modellerin geleceğine de işaret etmekte. Ülkeler arası ekonomik yaptırımlar, güç oyunları da ne yazık ki giderek artacaktır. Eğer dikkat edilmezse, dünya üzerinde işsizlik oranında büyük artışlar meydana gelebilir. İnşaat sektörüne de yeni yaptırımlar ve kurallar gelecektir bu süreçte. Rantsal dönüşüm süreci yavaş yavaş askıya alınacaktır. Tabii ki ekonomik olarak, olası bir diğer krizin sorumlusu da bu sektörden dolayı olabilir. Konut sektörünün finansal açığı ekonomiyi zorlayabilir. Yeni önemli arkeolojik kazılarda tarihi değiştirecek yazıtlar, kitabeler..vb bulunabilir. Yeni bir sürü özellikle heykeltraşlar sergileri açılabilir. Heykeltraşların isimleri ön planda olabilir.

Diğer yandan tutulma içinde PLÜTON'da başrollerden bir tanesi. Plüton'un temel prensibi mevcut düzen ve sistemi yok etmek, yerine yeni sistem ve düzen kurmaktır. Büyük öfke, kontrol, takıntı, güç çekişmesi, zoraki ayrılıklar, çürüme, bitiş, ölüm, yok oluş, büyük krizler, tacizler, değişim, dönüşüm, büyük korkular, zorbalık gibi anahtar kelimelerle ifade edilir. Plüton yok eder ve yeni sisteme geçişi sağlar. Tabi bunların yanı sıra Plüton ölüm, toplu ölümler, depremler, silahlı çatışmalar, yer altı ile ilgili konular ile de ilgilidir. Bu tutulma depremleri tetikleyebilir, maden kazalarını tetikleyebilir. Ya da volkanik hareketlenmeler olabilir. Bunların yanı sıra ülkeler arası gerilim artabilir. Tehditler, askeri güç uygulama çalışması söz konusu olabilir. Ekonomik olarak büyük bir değişim ve dönüşümün eşiğinde olduğumuza işaret etmekte dünya üzerinde.

Tutulma Oğlak burcunun 15. derecesinde olacak. Bu da Oğlak burcunun 2. dekanı! 2. dekan dünya astrolojisine göre dünya üzerinde askeri hareketliliğe işaret etmekte. 15 derece Oğlak burcunda Vega isimli bir sabit yıldız bulunmakta. Bu yıldız bilim ve sanata düşkünlük ve bu konulardaki başarılara işaret etmekte. Ve hırsızlıkla da ilgili bir yıldızdır. Sanatçıları sembolize eder, özellikle oyuncuları. Yalnız tutulma içinde hem Plüton hem de Satürn gibi kötücüller başrolde olduğu için, özellikle oyuncuların sağlıkları ve fiziksel koşulları ile ilgili zorlu durumları da göstermekte.


TUTULMANIN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Bu tutulma Türkiye haritasında 7. ev dediğimiz bir alanda meydana gelecek. Bu alan uluslararası anlaşmalar, sözleşmeler, uluslararası ilişkiler, diplomatik ilişkiler ile ilgilidir. Demek ki bu alanda güç kazanmak için kolları sıvarken diğer yandan açık düşmanlıklarla da açık olacağımız bir dönem olacak. Bu dönem diğer ülkelerle olan diplomatik ilişkileri çok stratejik ve dikkatli bir şekilde idare edilmesinde fayda var. Özellikle ekonomik, ticari ilişkilerin önemli olacağı bir dönemde olacağız. Ekonomik düşmanlıklarla karşılaşabiliriz. Ama bunların yanı sıra yeni güçlü ekonomik bağlantılar, anlaşmalarda söz konusu olabilecektir. Tutulma Türkiye haritasında Plüton ile de kontak kuracak. Güvenlik duygusu ön planda olacak. Halkın kendini güvende hissetmeyeceği, ulusal güvenliğin tehdit altında olabileceği durumlar meydana gelebilir. Tabii ülke olarak bize bu dönem içsel dinamikler açısından çok güçlü olacağız. Ülkeye olan aidiyet duygusunu tetikleyecek, hep bir ağızdan ülkenin sahipsiz olmadığına dair söylemler geliştirebiliriz. Bu tutulma biraz halkın milliyetçi duygularını tetikler nitelikte etkisi olacaktır. Sahip olduğumuz değerler ve manevi konularda daha hassas olabilir. Dışarıdan gelebilecek olan tehlikelere karşı dikkatli olunmasında fayda var. Tutulma sürecinde özellikle sağ eğilimli, sağ, muhafazakar partilerin ve liderlerin önemli kararları ve açıklamaları özellikle hem siyasi hem de ekonomik dengeler açısından önem kazanmaktadır.


ASLAN BURCUNDA AY TUTULMASI

Akabinde bir diğer tutulma ise 21 Ocak’ta meydana gelecek 0 derece Aslan burcunda Ay Tutulması. Dünya üzerinde de daha çok Aslan sembolizmi çalışacak demektir. Dünya astrolojisinde ise diktatörler, yöneticiler, liderler, oyuncular, ünlü kişiler, tiyatro, soylu kişiler, krallar, kraliçeler, altın, organizasyonlar, ağaçlık alanlar, eğlence yerleri, kumarhaneler, saraylar, parklar, ağaçlık yerler, gösterişli mekanlar, şölenler, dansçılar, dans, sahne performansları, kuaförler. Bu tutulmanın genel olarak sert kontakları yok ve 0 derecede olması harika. Zira bu derece yeni başlangıçlar, yeni adımlar, yeni oluşumlar ile ilgilidir. Demek ki bu tutulma ile dünya arenasında yeni liderlerin isimlerini duymaya başlayabiliriz yavaştan. Daha eğlenceli, insanların hızlı motive olduğu, çok büyük gösterilere imza atılan bir dönem olacak. Yaratıcı enerjinin yüksek olacağı bir zaman olacak.

Aslan burcu “merkez” olmakla ve üst düzey yönetici pozisyonundaki kimselere işaret eder. Merkez yerler, başkent olan yerlerle ilgili zorlayıcı olaylar, göstergeler, grevlerde söz konusu olabilir. Yine bu tutulma sürecinde sahne sanatlarında iş yapanlar, oyuncular, sanatçılar, şov dünyasının önemli isimleri ile ilgili çarpıcı haberler olabilir. Tiyatro, oyuncular ve şov dünyasına ilişkin önemli haberler, gelişmeler olabilir. Bunların arasından özellikle kalp rahatsızlıkları olanların dikkat etmesi gerekir. Ani ölüm haberleri olabilir. Yeni liderler, yeni oluşumlar, heyecan verici isimler ön planda olacaktır. Siyasi arenada da her şey fazlası ile şova dönüşmeye başlayacaktır.

Aslan burcu astrolojide çocuklar ile sembolize edilir. Bu tutulma zamanı çocukların eğitimi, çocukların ihtiyaçları, çocuk yaşta kimseler, çocuklukla ilişkili belki biraz sert durumlar oluşabilir. Ya da çocuk doğumu, üremeye ilişkin konularda gündeme gelebilir. Aslan burcu eğlence sektörü demektir, eğlenceli her türlü aktivite de işin içine girer. Bu tutuma zamanı kişisel olarak eğlenceli aktivitelere yönelmenizi tavsiye ederim. Yalnız eğlence sektörü ile ilgili bazı kısıtlamalar, kurallar söz konusu olabilir. 0 derece Aslan burcunun 1. dekanına denk düşmekte. Aslan burcunun 1.dekanı dünya liderlerinin hasta oluşuna işaret etmekte.


TÜRKİYE AÇISINDAN BAKILDIĞINDA

Türkiye açısından baktığımızda bu tutulma 2. ev dediğimiz bir bölgede meydana gelecek. Bu alan para, finans, ekonomi, kazançlar, gelirler ile ilgilidir. Ekonomik olarak bizi güçlendirecek, kazançları arttırmaya yönelik adımlar atılabilir. Yeni ekonomik modeller konuşulabilir, gelirleri arttırıcı önemli adımlar atılabilir.


YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Bir diğer tutulma ise 2 Temmuz’da 10 derece Yengeç burcunda Güneş Tutulması olacaktır. Tutulmayı dünya üzerinden değerlendirecek olur ise eğer Yengeç burcunun sembolize ettiği konular, toprak bütünlüğü, vatani konular, bağımsızlık meseleleri, rejimler, emlak sektörü, inşaatlar, gayrimenkul sektörü, tarım, çocuklar demektir. Özellikle toprak ve tarım ürünleri ile ilgili büyük yatırımlar, toprakla ilgili konularda büyük değişimler, ülke sınırlarıyla ilgili büyük değişimlerin olmasını bekleyebiliriz. İşin içinde Plüton olduğu için ülkeler arası güç çekişmeleri, savaşın büyümesi, toprak paylaşım meselelerinde gündemde olabileceğini düşünebiliriz. Özellikle emlak sektörü için, zorlu bir dönem diyebiliriz, olası bir ekonomik zorlanmanın kaynağı emlak, gayrimenkul sektörü kaynaklı olabilir.

Bu dönem dünya üzerinde çocuklar, çocuk kaçırma haberleri, çocuk tacizleri, çocuklarla ilgili haberlerin artması olasıdır. Ya da çocuk sahibi olmak, yapay çocuk, çocuk üretimi ile ilgili konular bu konuda araştırmalar, bilimsel gelişmeler söz konusu olabilir. Ciddi anlamda üretilen, sipariş üzerine üretilen çocuklardan bahsediyorum. Dünya üzerinde güvenli yerlerin azalması söz konusu olabilir. Dünya üzerinde muhafazakarlığın güç kazanacağı bir sürece doğru hızla gidebileceğimizi de düşünebiliriz. Bu yüzden dünya üzerinde ırkçı, ayrımcı, faşizan söylemlerinde artabileceğini düşünmek gerekir. 10 derece Yengeç burcunun 2. dekanına denk düşmekte. Bu dekan, nehirler, su yataklarının kuruması, su yataklarında sorunlara işaret etmekte.


TÜRKİYE AÇISINDAN BAKILDIĞINDA

Türkiye'nin yükselen burcu Yengeç. Bu yüzden bu tutulma ülkemiz için oldukça önemli bir tutulma! Tutulma Türkiye haritasında 1. evde meydana gelecek. Ülkeler astrolojisinde 1. ev halk, ülkenin bakış açısı, halkın endişeleri, ülkedeki iç sesler, halkın psikolojisi, vergiler, halkın tepkileri demektir. Kısacası halk demektir. Bu dönem tutulma ile halkın istekleri, halkın arzularının gerçekleşeceği, halkın taleplerinin karşılanacağını düşünmek hata olmaz. Yalnız önümüzdeki iki aylık dönem diplomatik ilişkilerimizi iyi yönetmemiz gereken bir süreçte olacağız, dikkatli olunmalı, gaza gelmemeli, diğer ülkelerle olan ilişkilerimizi daha iyi boyuta taşıyacak adımların atılması da önem kazanacaktır. Halk olarak, kutuplaşmadan kaçınmak, daha çok birbirimize yakınlaşmak, güç çekişmelerinden uzak durmak yerinde olacaktır. Bu tutulma ile beraber emlak fiyatlarında düşüş olmasını bekleyebiliriz.


OĞLAK BURCUNDA PLÜTONYEN AY TUTULMASI

16 Temmuz’da ise 24 derece Oğlak burcunda PLÜTONYEN bir Ay Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma şu bakımdan önem arz etmekte, 6 Ocak’ta meydana gelen Oğlak burcundaki Güneş Tutulması’nın sonuçlarını göreceğiz bir nevi. Oğlak burcunda olacağından dolayı yine gündemimiz ekonomi, finans, bütçe, ticari ilişkiler, ülkeler arası ilişkiler, yaptırımlar söz konusu. Oğlak burcu astrolojide hükümetler, inşaat sektörü, düzen ve sistem kurmak, toplumsal prestij, sağlıkta dişler, kemikler, yaptırım gücünü elinde tutan kişiler, yargıçlar, iktidar partisi, genelkurmay başkanı, komutanlar, mühendisler, anıtlar müzeler, tarihi eser yerler, tarihi eserler, eski yapılar, eski binalar, köklü kurumsal firmalar, ekonomi, para konuları, askeri konular yer alır. Bu tutulma 24 derece Oğlak burcunda olacak ve bu Oğlak burcunun 3. dekanına işaret etmekte. Oğlak burcunun 3. dekanı dünya üzerinde isyanların baş göstermesi ve liderlerin zor duruma düşmesi anlamına gelmektedir.

Ve bu tutulma da yine işin içinde PLÜTON olacağı için bu konularda bir şeylerin bittiği, yok olduğu ve akabinde yeni bir sayfanın açılacağı bir dönem olacak. 2019 senesi genel olarak ekonomik denge ve düzenlerin tamamen değişeceği önemli bir sene olarak karşımıza çıkmakta. Aslında kapitalist sistemin çökmesi, tüketim sisteminin artık çalışmaya başlamadığını sinyalleri olarak değerlendirebiliriz. Bu tutulma da depremleri, volkanik konuları ve maden ocakları ile ilgili zorlayıcı durumları tetikleyici olabilir. Borsada manipülasyonlar söz konusu olabilir. Askeri girişimler, ülkelerin birbirlerini tehdit etmesi, ülkelerdeki yöneticilerin değişmesi, yönetim sistemi ve şeklinin değişmesi söz konusu. 2019 tutulmaları geneli ülke sınırlarının yeniden çizilebileceği bir seneye işaret etmekte. Bazı ülkeler yıkılabilir ve yeni ülkeler kurulabilir. Rejimler, yönetim şekillerinde değişimler olmasını muhtemeldir.


GEZEGEN GEÇİŞLERİ

URANÜS ETKİLERİ

Bu senenin ilk önemli gezegen geçişi, Uranüs'ün yeniden Boğa burcuna geçecek olması. Aslında biz bunun ilk etkisini 2018 yılında yaşamaya başladık. Uranüs Boğa burcuna 16 Mayıs 2018'de giriş yaptı ve hemen geri hareketine başlayarak Boğa burcunda çok zaman kaybetmeden yeniden Koç burcuna döndü. 16 Mayıs ile 7 Kasım arası Boğa burcunda idi sonra geri (retro) hareket yaparak Koç burcuna geri döndü.

2019 senesinde ise bir daha Koç burcuna dönmemecesine Boğa burcuna geçiş yapacak, 6 Mart 2019 tarihinde ve 2027 yılına kadar bu burçta seyahat edecek. Uranüs temel olarak devrim, şok edici ve ani değişimler, krizler, özgürlük, sürprizlerle ilgilidir. Dünya astrolojisine göre ise Boğa burcu bankalar, para, ekonomi, tarım, toprak, sanat, ticaret, borsa, finans kurumları, sigorta, müzisyenlerle ilgilidir. Kripto paralar artık yeni düzenin parasal simgesi olacak. Her ülkenin kendine ait kripto para birimleri olacak, kağıt para veya kredi kartları yavaş yavaş tarihe karışabilir. Sanal para dönemi resmi olarak başlayacak ve tüm dünya da kullanılmasına hız verebilir. Tabii ki büyük ekonomik kriz de geliyor küresel bazda bunun yanı sıra. Topraksız tarıma hız kazandırabilirim, GDO'lu ürünlerden kurtarabilir sizi, tohumda, toprakta devrimler peşi sıra gelebilir. Yeme içme konusunda yeni, büyük ve önemli trendler ortaya çıkarabilir. Kim bilir belki de hayvansal ürünlere veda edip, sadece bitkisel, topraktan çıkan ürünlere doğru bir beslenme evrimi gerçekleştirebilir. Kıtlık sorununu artık ön plana çıkarabilir. Besin kaynaklarına ilişkin büyük sorunlara hazır olun.

Sanal gerçeklik, giyilebilir sanal kıyafetlere büyük bir hız verecektir. Artık bilgisayarların içinde yaşama dönemi başlıyor! Bilgisayarlar ellerinizden alıp içimize sokabilir. Yüz tanıma sistemlerinde devrimler meydana gelebilir. Bu konuda devrimler meydana gelebilecek. Ülkelerin para kazanma, parayı yönetme ve idare etme ile ilgili yeni yasalar yürürlüğe koydurabilir, para kazanma ile ilgili yasalar değişmeye başlayacak. Bankacılık sistemi de aynı şekilde büyük devrimler olabilir. E-ticaret sitelerinin tüm yapısını tamamen değiştirebilir ve hız kazandırabilir. Özellikle alışveriş sitelerinde! Belki de o çok sevdiğiniz elbiseyi, sanal gerçeklik sayesinde üzerinizde tam olarak görme ve deneyimleme fırsatı sunabilir.

Bu dönem ekonomik devrimlerin yanı sıra aynı şekilde ekonomik krizlerinde işareti sayılmakta. Zira 2018'in Mayıs ile Kasım ayları arasında dünya üzerinde bunun sinyallerini görmeye başladık ve 2019'a dair büyümekten çok küçülme ekonomisine geçişten bahsedildi. Dünya üzerinde ekonomik olarak tüm taşların yerinden oynayacağı bir döneme giriyoruz bu sayede. Fakat 2019 bunu alt yapısının yapılabileceği ama 2020 senesinde yaşanacak önemli bir döngü var. Satürn/Plüton tam birlikteliği ile bu sene bu ikilinin birbirlerine tam yaklaşmayan hali ile adeta dans ederken göreceğiz, ama asıl büyük etki 2020 senesinde meydana geliyor olacak. Tabii ki ayak seslerini bizler 2019 senesinde ne yazık ki göreceğiz. Özellikle önemli ve büyük depremlerinde habercisi olabilir bu geçiş!


SATÜRN ETKİLERİ

2018 sonlarına doğru karmanın lordu olan Satürn Oğlak burcuna geçiş yaptı. Satürn'ün temel prensibi; düzenlemek, kısıtlamak, zorlamak, daraltmak, sınav ve dersler vermektir. Oğlak burcuna geçişi ile beraber Oğlak burcunun temsil ettiği konularda genel olarak sınavlarımız başladı ve 2020 Aralık ayına kadar da devam edecek. Peki nedir bu sınav alanları? Oğlak burcu astrolojide hükümetler, inşaat sektörü, düzen ve sistem kurmak, toplumsal prestij, sağlıkta dişler, kemikler, yaptırım gücünü elinde tutan kişiler, yargıçlar, iktidar partisi, genelkurmay başkanı, komutanlar, mühendisler, anıtlar müzeler, tarihi yerler, tarihi eserler, eski yapılar, eski binalar, köklü kurumsal firmalar sembolizmi arasında yer alır. Bunların yanı sıra Oğlak burcunda disiplin, kurallar, sıkı çalışma, özveri, iş hayatı, mesafeli olma, yalnızlık, cimrilik, katı ve muhafazakarlık gibi temaları da içermektedir.

İş hayatı, ekonomi, liderler, yöneticiler ile ilgili Satürn'ün temsil ettiği, sıkı kurallar, muhafazakarlık, devletlerin daha baskıcı bir yönetim şekline geçmesi, ordu ve polis birliklerinin güç kazanması ve bu birimlerde yeni güçlü yapılanmalar olmasını bekleyebiliriz. Bu dönem özgürlükler dönemi değildir, aksine sert ve yeri geldiğinde acımasız olan kuralların yürürlüğe girmesidir. Özellikle bu dönem muhafazakar kesimin güçlenmesini bekleyebiliriz.


JÜPİTER ETKİLERİ


Jüpiter sene boyunca Yay burcunda seyahat edecek. Jüpiter temel olarak şans, fırsatlar, büyüteç etkisi, bereket, bolluk ile ilgilidir. Yay burcunda seyahat ettiği süreçte dini konular, dini yerler, din adamları, üniversiteler, basın ve yayın, turizm, ticaret alanında güzel gelişmeler söz konusu olabilir. Asker süreleri, askerle ilgili yeni yapılanma ve değişiklik, ücretli askerlikle ilgili yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Ordu da yapılanma, yeni orduların kurulması, askeri düzen için belki yurt dışından destek alma ( askerlik modeli…vb) söz konusu olabilir. Önemli askeri gelişmeler söz konusu olabilir.

Sağlık sektörüne yeni yatırımlarda olacaktır, sağlık konusunda çok önemli başarılara imza atılabilir bu dönemde. Daha çok hastane, daha çok sağlık personeli atanması, ilaçlar konusunda kolaylıklar, hastane hizmetleri konusunda hayatı kolaylaştıracak uygulamalara geçilebilir. Ama aynı şekilde salgın hastalıklarda da artışlar söz konusu olabilir bu dönemde, dikkat edilmesi gerek! Halk sağlığı bilincini geliştirecek uygulamalar yapılabilir. Af konusu çok sık gündeme gelebilir ve hatta 2019 senesinde af çıkabilir. Türkiye'nin 12. evinde yer alan Ay, Jüpiter tarafından tetiklenecek. Özellikle eğitimle ilgili reformlara gidilebilir. Türkiye'nin eğitim alanında yer alan Ay Düğümleri ile kontak halinde olan Jüpiter eğitim sistemlerinde değişimler, eğitim özgürlüğü, sınav sistemleri ile ilgili yeni uygulamalar söz konusu olabilir. Özellikle üniversiteye giriş ile ilgili farklı metotlar ve uygulamalar söz konusu olabilir. Dekanlar, profesörler, rektörler ile ilgili de reformlar söz konusu olabilir.

Ekonomik olarak ise dikkatli olunması gereken bir dönem. Enflasyon konusu biraz can sıkabilir bu süreçte! 2 Aralık itibari ile de Oğlak burcuna geçiş yapacak ve 19 Aralık 2020 senesine kadar bu burçta seyahat edecek. Oğlak burcuna geçişi ile beraber dünya üzerindeki liderler arası kapışma, ülkelerin birbirleri üzerinde kurmaya çalıştıkları ekonomik güç savaşları da yumuşamaya başlayacaktır. Özellikle ekonomik anlamda Aralık itibari ile daha yumuşak bir atmosfere geçiş yapabileceğiz.

Dinçer Güner - Sözcü

Yorumlar