Astroloji

21 Ocakta Aslan Burcunda Kanlı ve Kurtlu ay tutulması

Astrolog Dinçer Güner'e göre 21 Ocakta Aslan Burcunda meydana gelecek Kanlı ve Kurtlu Ay Tutulması bakın nasıl astrolojik etkiler doğuracak?

21 Ocakta Aslan Burcunda Kanlı ve Kurtlu ay tutulması

2019 senesinin ilk Ay Tutulması 21 Ocak günü 0 derece ASLAN burcunda meydana gelecek. Tutulma tam, kanlı, kurtlu Ay Tutulması olup, genel zaman ile 03.33 – 06.50 saatlerinde gerçekleşecek tutulmanın tamamı Kuzey ve Güney Amerika’dan izlenebilecek. En azından Güneş Tutulmasının bazı kısımlarını gören bölgeler: Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Kuzey Kutbu. Tutulma 0 derece Aslan burcunda olması, Uranüs ile görünüm dışı bir bağlantı kurması ve da Aslan burcunun ilk dekanında meydana gelmesi açısından önem kazanmakta. Hem ismi de havalı baksanıza, Kanlı, Kurtlu Tam Ay Tutulması. Bakalım hem bireysel hem dünya hem de Türkiye açısından ne gibi etkileri olacak.

Tutulmalar, o sene meydana gelecek olan olayların genel kalitesini anlamamız açısından önem taşımaktadır. Ay Düğümleri ile bağlantılı olduklarından dolayı da kadersel gelişmelere işaret ederler. Tutulmaların etki süresi genel olarak tutulmanın kaç dakika sürdüğü ve nitelik bakımından hangi burçlar üzerinde olduğu ile alakalıdır. Ama genel olarak aslında tutulmalar en güçlü etkilerini tutulmanın gerçekleştiği gün itibari ile (+/-1 ay) içinde en güçlü etkilerini ortaya koyarlar. Kısacası bu tutulmaların büyük etkisi 21 Şubat’a kadar sürecek amma velakin azalarak da olsa Temmuz ayına kadar işaretlerini çokça deneyimleyeceğiz.

Önce ismi ile başlayalım.

Neden KANLI Ay tutulması?

Kanlı olması, tam Ay Tutulmaları sırasında küçük bir ışık kırılması oyunundan dolayı, Ay'ın çevresinde kırmızı bir hare belirir bundan dolayı da kanlı ismini alır. Kanlı Ay Tutulması Dünya'nın gölgesinin Ay'ı tamamen karanlığa bürüyerek Tam Ay Tutulması yaşandığı zaman gerçekleşir. Kanlı olmasının astronomik bir değeri olmakla birlikte astrolojik ekstra bir değeri bulunmamakta.

Neden KURTLU Ay Tutulması

Neden KURTLU Ay Tutulmasına baktığımızda ise Kuzey yarım kürede özellikle Ocak ayında meydana gelen tutulmalarda kurtların uluduğu duyulmuş ve bu yüzden bu ismi almış. Fakat yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kurtlar Ay’ın tutulmuş veya tutulmamış önemli olmaksızın, Ay'ın herhangi bir evresinde özel bir sebep olmaksızın ulumaktadırlar. Ay hareketi ve kurt uluması arasında özel bir bağlantı bulunmamakta. Ve kurt geceye özgü bir hayvan olduğu için daha çok geceleri ortaya çıkmakta ve gökyüzüne bakıp ulumakta. Ama özellikle Ay'a değil. Bunun nedeni de sesin hızlı yayılması ve aralarında iletişimi sağlamak için. Kurtlu Ay Tutulması ismi pek havalı gelse de ne astronomik ne de astrolojik bir karşılığı ne yazık ki yok!


Şimdi bu tutulmayı analiz edelim bakalım. Önce bireysel etkileri sonra da dünya üzerindeki etkileri neler olabilir göz atalım. Bunun için ASLAN burcunun neleri sembolize ettiğini iyi anlamamız gerekli.

Aslan burcu astrolojide merkezde olmak, yaratıcılık, sevgi, otorite, sahnede olmak, ego, dramatik olmak, kendine güven, lüks, ihtişam, gösterişli saçlar, eğlenceli işler, çocuklar, kumar, parlamak, dikkat çekmek, kişisel tatmin, organizasyon, sosyal, cömert olma, kibir, gösteriş budalası, gururlu, inatçı, risk alan, güç peşinde, gücü koruma peşinde, otoriter, kendini beğenmek, hep ön planda olma gayretinde, buyurgan, küstah, başkalarını yüreklendiren, içten, samimi, sıcak. Dünya astrolojisinde ise diktatörler, yöneticiler, liderler, oyuncular, ünlü kişiler, tiyatro, soylu kişiler, krallar, kraliçeler, altın, organizasyonlar, ağaçlık alanlar, eğlence yerleri, kumarhaneler, saraylar, parklar, ağaçlık yerler, gösterişli mekanlar, şölenler, dansçılar, dans, sahne performansları, kuaförler demektir.

GENEL BİREYSEL ETKİLERİ

Şimdi Aslan burcunda meydana gelecek tutulma ile birlikte elbette ki bir şekilde hepimiz daha fazla görünür olma gayretinde olacağız, merkezde olmak isteyecek, egolarımızı daha çok parlatma gayretinde olacağız.Tutulma zamanı risk almaya çok daha yatkın oluruz, enerjimiz gayet yerindedir, koşulları zorlamaya çalışabiliriz. Bu dönem kendine güven en yüksek noktadadır, her şeyi yapabilecek güce sahibizdir. Daha cesur davranırız, gösterişi, gösterişli, janjanlı, allı, pullu, eğlenceli konulara daha çok çekiliriz. Tutulma zamanının en büyük handikapı gururdur, aşırı gururlu davranışlar burnumuzdan kıl aldırmaz tavırlar zarara uğramamamıza neden olabilir.

Tutulma zamanı özellikle kalp ve dolaşım rahatsızlıklarında artışlar meydana gelebilir. Özellikle kalbinde ritim problemleri olanlar bu tutulma zamanı daha dikkatli olmalarında yarar var. Tutulma süreci saçlarımıza şekil verme, bakım yapma, saçlarımızla ilgilenme zamanı, kuaförlerinizden şimdiden randevunuzu alın derim. Yaratıcılık gerektiren işlerde başarı şansı çok yüksektir, hele ki ambalajlama kısmını abartıp satılması gereken ürünler çok daha hızlı bir şekilde satılır. Tutulma zamanı, gösteri zamanıdır. Bu dönem konser, parti, gösteri, eylem gibi aktivitelere daha fazla zaman ayırabilir, bunlardan daha çok keyif alabilirsiniz. Kendimizi göstermek istediğimiz her alanda rahatlıkla sergileyebiliriz. Lükse olan düşkünlüğümüz, tembelliğe olan meylimiz artabilir, ee malum aslan yattığı yerden belli olur diye boşuna dememişler. Yalnız bu tutulma zamanı kibir, fazla ego, aşırı hırs, baskıcı tavırlar ciddi zarar verebilir.

Sevgiye ve ilgiye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olacağı zamandır. Öyle ki, sevgiyi almak için dikkatleri üzerimizden çekmekten de pek geri kalmayacağız. Otoritemizi kurmak, kontrol etmek ve sözümüzü dinletmek isteyeceğiz çokça. Ya da başımıza gelen olayları fazlaca dramatize etme eğiliminde olabiliriz. Organizasyonlar yapabilir, etrafımızı organize edebiliriz. Olası yapacağımız organizasyonlarda oldukça eğlenceli olacaktır. Çocuklarla daha fazla ilgilenebilir, çocuk sahibi olmak isteyebilir, çocuklarla ilgili araştırmalar yapabilir, var olan çocuklarımızın sorunları ile yakından ilgilenmemiz gerekebilir.

 Bu dönem kumara eğiliminiz artabilir, riskli aktiveler bize daha çekici gelebilir. Yeni iş kurmak isteyenler; kuaför dükkanları, estetik, bakım, güzellik merkezleri üzerinde yatırımlar yapabilirler. Bazılarımız sahne sanatlarına ilişkin eğitimler alabiliriz. Etrafımızdaki insanları rahatlıkla coşturabilir, yapmak istedikleri konularında yüreklendirebilir, motive edebiliriz. Lüks tüketim ihtiyacı bu tutulma ile biraz daha artacaktır. Değerli, pahalı, gösterişli şeyler daha çok ilgimizi çekecektir. İlişkilerde ben – sen çatışması, kendi prensiplerimizi ve ideallerimizi ortaya koymak bakımından stres yaşanabilir. İlişkilerde karşımızdakinin istek ve duygularını göz ardı etmemek gerekiyor. Duygu ve mantığın çatışması bu tutulmada özellikle ilişkilerde en çok öne çıkacak olan konulardır. Gururlu olmak, egoist tutumlar, beğenilme arzusu, takdir edilmek, onaylanmak ve kabul görmek ihtiyacı ile hareket edebilir veya böyle tutum sergileyen kişilerle karşılaşabiliriz. Yaratıcı enerjilerin yüksek olduğu bu dönemde beyin fırtınası yapmak ve geleceğe yönelik orijinal proje ve fikirleri açığa çıkaracak kararlar alınabilir. Kitlelerin dikkatini çekecek tanıtımlar veya ekip çalışmaları yapmak için kararlarınız olgunlaşabilir. Bu dönemi bir araya gelerek daha yenilikçi, özgür ve yaratıcı olmak için kullanabiliriz.

Bu tutulmanın bir diğer önemi de aslında, ASLAN/KOVA aksında gerçekleşen son tutulmalar. Son 18 aydır Güneş ve Ay Tutulmaları ASLAN ve KOVA akslarında gerçekleşti ve bir daha bu akslarda 2026 – 2027 senesinde gerçekleşecek. Hep beraber bir devri artık kapatıyoruz. Son 18 aydır hayatında akıl, ego, kendini göstermek ve sevgi adına hangi alanlarda hayatında gelişmeler oldu ise artık sona eriyor. Tutulma derece itibari ile 0 derece Aslan burcunda meydana gelecek. Astrolojide 0 dereceler özel anlamlar taşır. Zira bu derece yeni başlangıçların, yeni heveslerin, yeni heyecanların olduğu bir derecedir. Adeta koşu yarışında başlangıç çizgisinde olan bir yarışmasının enerjisine benzer. Henüz yorulmamıştır, gücü yerindedir ve var gücü ile ileriye atılmaktadır. Demek ki bu tutulma sürecinde hepimizin motivasyonu ve gücü yerinde olacak, yeni başlangıçlar yapma konusunda oldukça heyecanlı olacağız. Her türlü yeni oluşum, proje, başlangıç ve yenilik için olumlu bir tutulma. Sağlık astrolojisinde ise kalp, omurga, üst mide ve sırt bölgesidir. Bu alanlarda çıkan her türlü rahatsızlığı sembolize eder. Bu noktalara sağlık anlamında dikkatli olunmasında fayda var. Bunun yanı sıra özellikle 0 derece Aslan ise sol koroner artere işaret etmekte.

GEZEGEN KONTAKLARI

Tutulma esnasında burç dışı bir şekilde Ay ile Uranüs arasında gergin bir görünüm oluşacak. Ay/Uranüs etkileşimi duygusal anlamda bağımsızlık ihtiyacını, isyankar, saldırganlık, anne ile çatışma, duygusal istikrarsızlık, sabırsız duygusal çıkışlar gibi etkileri vardır. Özellikle iş hayatında patronlarla veya birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerinizi yönetirken biraz daha dikkatli olun. Ani, öfkeli, sabırsız çıkışlar emeklerinizi birden heba olmasına neden olabilir. Herhangi bir iş girişiminiz olacaksa, iyice tartmadan düşünmeden, hesap kitap yapmadan dürtüsel ve aniden başlamayın, risk alırken dikkatli olun. Açık fikirli olmak ve sakin ve sabırlı kalmak, bu dengesiz ve öngörülemeyen enerjiyle baş etmenin anahtarıdır. Sağlık olarak tansiyon, kan dolaşım sistemine dikkat edin.

TUTULMADAN EN ÇOK KİMLER ETKİLENİR

Meydana gelecek olan tutulmadan en çok 23 Temmuz civarında doğanlar ve sabit burçlarında 0 derece civarında gezegenleri olanlar daha çok etkilenecekler arasındadır.

 DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Ay tutulması 0 derece Aslan burcunda meydana gelecek. 0. derece Aslan burcunun 1. dekkanı. 1 dekan Aslan burcundaki tutulma, kralın ani hastalığı veya büyük önemli insanın ölümü anlamına gelmektedir. (Sepherial) Aslan burcu “merkez” olmakla ve üst düzey yönetici pozisyonundaki kimselere işaret eder. Yine bu tutulma sürecinde, sahne sanatlarında iş yapanlar, oyuncular, sanatçılar, şov dünyasının önemli isimleri ile ilgili çarpıcı haberler olabilir. Tiyatro, oyuncular ve şov dünyasına ilişkin önemli haberler, gelişmeler olabilir. Bunların arasından özellikle kalp rahatsızlıkları olanların dikkat etmesi gerekir. Ani ölüm haberleri olabilir. Yeni liderler, yeni oluşumlar, heyecan verici isimler ön planda olacaktır. Siyasi arenada da her şey fazlası ile şova dönüşmeye başlayacaktır. Dünya üzerinde liderlerin egoları ile kendilerini var etmeleri, gösteriş yapmaları, daha sert ve dikta uygulamaları söz konusu olabilir.

Aslan burcu astrolojide “çocuklar” ile sembolize edilir. Bu tutulma zamanı çocukların eğitimi, çocukların ihtiyaçları, çocuk yaşta kimseler, çocuklukla ilişkili belki biraz sert durumlar oluşabilir. Ya da çocuk doğumu, üremeye ilişkin konularda gündeme gelebilir. Tabii ki yönetici demişken hükümet, yönetimde söz sahibi kişiler de ön planda olacaktır. Bu dönem ülke yöneticileri, liderlerin zararlı tutkularına yenik düşmemeleri gerekir. Aşırı ego, kibirli çıkışlar negatif eleştiri olarak kendilerine dönecektir dünya arenasında. Bu dönem özellikle altın fiyatlarında yükseliş gözlemlenebilir, mercekte tutmakta yarar var. Tutulma da burç dışı bile olsa Ay/Uranüs kontağı yüzünden dünya üzerinde grevler başkaldırı, isyan hareketleri olmasını bekleyebiliriz. Ülke yöneticileri, yönettikleri halkları isyanlara teşvik etmek istemiyorlarsa neyi nasıl ifade ettiklerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Otorite ile halk karşı karşıya kalabilir. Havacılık sektörüne ilişkin sorunlar, uçak kazaları söz konusu olabilir. Deniz ve deniz taşımacılığı ile nehirler ve su kaynakları ile ilgili olaylar meydana gelebilir.

TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Tutulma Türkiye haritasında 2. evine de denk düşmekte 2. ev ekonomi, finans, ülkenin gelirleri, kazançları, ganimetleri, ekonomi bakanlığı, bankalar, ulusal zenginlikle alakalı bir alandır. Tutulma daha çok Türkiye'nin ekonomi ile ilgili konuları üzerinde etkili olacaktır. Tutulma derecesi (0) itibari ile Türkiye'de ekonomik olarak yeni metotların, yeni gelişmelerin, yeni projelerin, yeni atılımların olacağını düşünebiliriz. Ekonomide yeni yöntemler zamanı! Bankalarla ilgili yeni yapılanmalar, gelişmeler, faiz oranları, kredi kartları..vb konularda yeni uygulamalar olabilir. Ekonomik yeni uygulamalar dönemi.

Türkiye haritasında 10. evde yer alan HADES ile tam bir etkileşimi olacak. Bu da aslında kadın sorunlarının yeniden masaya yatırılması, kadınlarla ilgili problemlerin görünür hale gelmesi, kadın temalı konuların gündeme gelmesi anlamına gelmektedir. Tutulma Güneş ile sert kontakta olacak. Bu da borsa da spekülasyonlara neden olabilir. Kur dengesizliğine işaret edebilir.

Dinçer Güner - Sözcü

 

Yorumlar