Astroloji

2021 ve 2022 yılında kafa yorulması gereken astrolojik sorular

Habertürk astrologu Kristin Demirci 'den 2021 – 2022 yıllarına dair astrolojik tahminler

2021 ve 2022 yılında kafa yorulması gereken astrolojik sorular

HT Asroloji yazarı  Kristin Demirci'nin  11 Nisan 2020 Cumartesi tarihli yazısı

Satürn 1994 yılından sonra ilk defa yeniden 22 Mart günü kova burcuyla buluştu.

Satürn 2020 – 2023 yılları arasında bu defa kolektifin bilgeliğini toplamaya doğrularını ve yanlışlarını hasat etmeye, normların ve bilinen yolların ötesinde yeni bir gelecek ihtimaline şekil vermeye hazırlanıyor.

2021 ve 2022 yıllarının en çok kafa yorulması gereken soruları;

Geleneksel otoritenin olmadığı, eski yönetim sisteminin ve bilinen kuralların işe yaramadığı durumda yasalar ve yapılar ne anlama gelir? Geleneksel otorite ve yetkili kişiler olmadan hangi kurallara nasıl uyulur, yapılması gereken nasıl bilinir?

İnsanlar bir yabancı uğruna bile sahip oldukları konforları riske edebilme cesareti gösterdikleri zaman sisteme ne olur?

Teknolojinin sınıfsal eşitliğin sağlanmasında nasıl bir katkısı olabilir? Hangi teknolojik yenilik insanlığın kullanımına ücretsiz sunulduğunda bu gerçekleşebilir?

*Satürn’ün kova burcunda olacağı özellikle 2021 ve 2022 yıllarında idari atmosferlerin dayanışmacı ve eşitlikçi yaklaşımları ağırlık kazanabilir. Yöneticiler sorumluluk almak ve yönetimde daha titiz davranmak zorunda kalabilirler.

*Bu dönemde alışılagelmiş liderlerin başarısızlık korkusu yaşamaları toplumda şüphe uyandırmaları söz konusu olabilir.

*İnsanlığa hizmet etme arzusu ve haysiyet ağır basabilir, ırklar cinsiyetler ve yaşam tarzları arasındaki mesafeler kısalabilir.

*Yönetim sistemleri içerisinde kan bağı olmayan ve fakat kardeşlik duygusu taşıyan kişiler ön plana çıkabilir.

*Toplumlar büyük oranda kendilerini yönetmenin yollarını arayacaklardır. Hukuk ve bilim konusunda yenilenme yaşanabilir yeni yargı ve oy sistemleri oluşturulabilir.

*İnsanlığın ve yeryüzünün geleceğini dert edinen bazı aktivistler örneğin hayvan hakları savunucuları meseleleri ne yazık ki fanatik ve radikal bir boyuta taşıyabilirler ya da tam tersi aktivistlere karşı fanatik saldırılar gerçekleşebilir.

İnsan doğası hakkında farklı ve ilginç bakış açıları ortaya çıkabilir. Bu da psikoloji ve sosyoloji alanlarındaki reformlarla mümkün olabilir.

Bireysel özgürlükler ve birleşik insanlık

Geçmişin geleneksel ve fakat artık faydasız olan yapılarından kurtulmak anlamına gelen Satürn kova transiti, önceki nesillerin geleneksel tavsiyelerine uymak yerine, özgürlük için güvenlikten feragat etmek demektir.

Yeni bir rota belirlemek için geçmişten uzaklaşacağız. Dolayısıyla yeni dünya düzeninde eski dünyanın güçlerine ve şirketlerine yer olmayabilir. Kendini güncellemeyen değişen düzenlere uyum sağlayamayanlar ya da eski şeyleri yapmanın yeni yollarına başvurmayı başaramayanlar için bir gelecek öngörmek zor. 

Sıkışan enerjinin dağılması, bilinen kalıpların kırılması, düz ve dar yollardan sapılmasını mümkün kılabilecek Satürn kova dönemi, geleneksel sözleşmelere aykırı davranma halidir. Teknoloji dayanışma ve aktivistler yoluyla kısıtlayıcı kurallar değişir ya da güncellenir.

Aktivistler ve toplumda marjinal olarak isimlendirilen kesim toplumların geleceğinde önemli rollerde yeralabilir, geçmişle gelecek arasında köprü görevi üstlenebilirler.

Farklı ya da azınlıktan birinin önayak olacağı bir olay ya da bir dava toplumsal bir eşitlik çağrısına ardından yeni yasaların düzenlenmesine vesile olabilir.

İleri yaştakiler giderek daha da asileşebilirler. Hatta ileri yaştaki insanların öncülük ettiği toplumsal reformlardan bahsetmek mümkün. Diğer taraftan yaşam süresini arttıran teknolojilerin de gelişebileceği söylenebilir. 

Yaşanan pandemi dolayısıyla ortaya çıkan sağlık sektöründe reform ihtiyacı 2021 ve 2022 yıllarının konusu gibi görünüyor. Uygun fiyatlı sağlık sigortası, tam erişimli acil bakım klinikleri ve tesisler içindeki çocuk bakımıyla ilgili bölümler yaygınlaşabilir.

Yeryüzünün gerçek devrimi

Yükselen deniz seviyeleri, kasırgalar ve orman yangınları gibi iklim olayları sebebiyle nüfus daha iç kesimlerde su ve gıdaya ulaşımın kolay olduğu yerlerde yoğunlaşabilir.

Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerjiyle inşa edilmiş sürdürülebilir yapılar daha çekici hale gelecektir. Su arındırma teknolojilerine yatırım artabilir.

Uzay yolculuğu yeni bir trend ve iş kolu haline gelebilir.

Derdi insanlığın gelişmesi olan kova burcu ve buradaki Satürn ütopyaların ideallerin ve vizyonların form kazanmasına yardımcı bir etkidir. Aynı zamanda barışa bir şans vermek gerekir.

Sivil haklar ve siyasi mahkumlar konusunda adalet arayışı ağırlık kazanabilir, davalar sonuçlanabilir.

Bilim teknoloji havacılıkla ilgili mesleklere internet üzerinden girişimlere rağbet artabilir.

Birbirimize ihtiyacımız var

Satürn kova dönemi dünyayı bir biyolojik sistem gibi varsayıp vücuttaki bir hücre gibi davranarak insanlık konusunda sorumluluk almakla ilgilidir.

Ulaşımda yeni teknolojilerle tasarlanmış köprüler, otoyollara alternatif yöntemler, bilgisayar sektöründe yeni tarzda mikroçipler ve tıpta yeni nesil ilaç ve tedavi yöntemleri yaygınlaşabilir.

Katılım ve dayanışma

İnsaniyetin değerini anladığımız ve insan olmanın bedeliyle yüzleştiğimiz bu zamanlarda “ben” e daha az, “biz” e daha fazla odaklanmamızı gerektiriyor.

Ancak bunu yaparken dayanışma yaşadığımız çevreler konusunda dikkatli olmamız gerekir. Bu çevreler bizi kucaklıyor mu? Bizi destekliyor mu? Dayanışmanın çıkarları toplumsal mı bireysel mi? Katıldığımız çevrelerin kendimizi keşfetme yönünde bizi özgürleştirdiği söylenebilir mi? Bizimle aynı değerleri ve amaçları paylaşan insanlarla mı beraberiz? Birlikte hareket ettiğimiz insanlarla bir yere varmak mümkün mü?

Topluluklara ve sosyal çevrelere olan katılımınızı bu sorulara yanıt aradığınız sürece gerçekçi bir şekilde analiz edebilir, sizinle uyumsuz olan bağları koparabilirsiniz.

Satürn kova dönemi çığır açan yeniliklerle ilgilidir. Bu evrede hem yeni dünya ekonomisini tasarlayacak hem de yeryüzünü daha yaşanılır kılacak çocuklar dünyaya gelebilir.

Cesaret ve umutla

haberturk.com

Kristin Demirci'nin diğer tün yazılarına bu linkten ulaşabilirsiniz: https://hthayat.haberturk.com/yazar/kristin-demirci

 

Yorumlar