Yeniçağ

Türkiye’nin ilk %100 ekolojik pazarı 16. yaş gününü kutlayacak

Şişli %100 Ekolojik Pazarı 11 Haziran Cumartesi günü 16. yaşını kutlayacak. Kutlama çocuklarla fide dikimi, oyun ve üretim atölyeleriyle canlı müzik eşleğinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk %100 ekolojik pazarı 16. yaş gününü kutlayacak

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin katkılarıyla kurulan Türkiye'nin ilk ekolojik pazarı 16. yılını kutluyor.

Türkiye'de sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi için Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin çalışmalarıyla 2006'da Şişli Belediye'sinin desteğiyle kurulan Şişli %100 Ekolojik Pazarı 11 Haziran Cumartesi günü 16. yaşını kutlayacak. Kutlama çocuklarla fide dikimi, oyun ve üretim atölyeleriyle canlı müzik eşleğinde gerçekleşecek.

Organik Pazarın 16. yılının kutlamasıyla ilgili yapılan açıklamada ekolojik pazarların faydalarından söz edildi:

"%100 Ekolojik Pazarlar, yarattığı istihdam ve düzenli gelir sistemiyle, üreticilerin ekolojik yollarla sertifikalı olarak ürettiği ürünlerin ekonomik açıdan sürdürülebilirliğini korumasını sağlıyor.

"Sağlıklı ve güvenilir gıdalar için her cumartesi günü Şişli'de bir araya gelen üretici ve tüketiciler, üç nesil boyunca kurdukları organik bağları güçlendirerek üretimlerine ve paylaşımlarına devam ediyor.

"%100 Ekolojik Pazarlar, halkın alışveriş ve pazar yerlerindeki sosyalleşme kültürünü koruyarak ve geliştirerek ekolojik yaklaşımla yeniden ele alınmasını, yarattığı sosyal ortam ve etkinliklerle alışverişin gıda boyutunun ötesinde, sosyal ve kültürel düzeyde bir paylaşım aracı olmasına katkı sunuyor."

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin yasal zemin ortamını oluşturmasıyla Feriköy'de ilk Şişli % Ekolojik Pazarı 45 tezgâh ve doğayla uyumlu üretim için bir araya gelen organik ürün sertifikası sahibi 23 üreticinin katılımı ile Haziran 2006'da açıldı. Geçtiğimiz 16 yılda, çoğunluğu üretici olan esnaf sayısı 83'e, tezgâh sayısı ise 330'a yükseldi. Türkiye çapında art arda açılmaya devam etti ve sayısı 16'ya ulaştı.

%100 Ekolojik Pazar adresleri

Bakırköy: Cuma günleri, Airport Alışveriş Merkezi'nin arka açık otoparkında, 09.00-16.00 saatleri arasında.

Şişli: Cumartesi günleri, Cumhuriyet Mah., Gökkuşağı Lala Şahin Sok., Feriköy'de, 07.00-17.00 saatleri arasında.

Kartal: Pazar günleri, Kordonboyu Mah., Hükümet Cad., Ekolojik Pazar Alanı'nda, 08.00-17.00 saatleri arasında.

İzmit: Cumartesi günleri, 41 Burda Alışveriş Merkezi'nde, 10.00-18.00 saatleri arasında.

Kayseri – Kocasinan: Pazar günleri, Erciyesevler Mah., Mazı Sk., Kocasinan'da, 08.00-17.00 saatleri arasında.  *Sadece Ağustos-Kasım ayları hizmet vermektedir.

Yorumlar