Yeniçağ

Doğum gezegenine seyahat etmek isteyenlere çağrı

19-20 Eylül tarihlerinde doğum hikayelerimizi iyileştimek adına eyleme geçiyor ve doğum gezegenine doğru bir seyahate çıkıyoruz, bu seyahatte yer almak ister misiniz?

Doğum gezegenine seyahat etmek isteyenlere çağrı

Doğum gezegeni, tıpkı Dünya gezegenin uygusu Ay gibi, mutlak öz gerçeklikteki öz doğamızı hatırlamamız üzere ışığını bizlere yansıtıyor.

Her gezegenin kendi doğasına özgün temel bir prensibi vardır. Örneğin Mars gezegeninin en temel fonksiyonu; harekete geçmek/eylemde olma”, Venüs gezegeninin en temel fonksiyonu; “ilişki bağ kurma, sevme-sevilme”, Satürn gezegeninin en temel fonksiyonu; “sınır çizme, kısıtlama, derinleştirme” gibi.

Acaba “Doğum” gezegeninin en temel fonksiyonu ne olabilir?

:“Öz’ü hatırlamak olablir mi? Bu bağlamda bizleri en derinlerdeki korku, özlem, öfke, çaresizlik gibi hissiyatlarımız ile yüzleştirmek, doğum gezegenin en temel fonksiyonu olsa gerek ne dersiniz?

Doğum nedir?

Doğum bir kas eylemidir, bu kas eylemi belirli bir süreçte ilerler, bu süreçte anne adayı, bebeğin varoluşsal doğasındaki ışıklar ile birleşmeye gider ve bir bilinç boyutundan bebeğin Dünya gezegeninde var olmasına aracılık eder. İşte o doğum anı ile doğum sürecinin kesiştiği merkez; bizim tüm yaşam hikayemizin bir özetidir. Bu bağlamda, yaşam serüvenimizin döngüselliğinde; “Öz’e doğabilmek adına yeni bir ölüm-doğum döngüsünde yol almayı seçmektir, doğum.

Doğum sürecimize ve anımıza farkındalıkla yaklaşmayı seçersek öz doğamızı hatırlayabilriz. Her an yeni bir doğum anıdır. Her yeni soluk ile doğar,, her yeni soluk verme ile ölürüz. Ölüm-doğum döngüselliğinden özgürleşmek adına doğum hikayelerimiz üzerine çalışmak, bizleri öz doğamız ile bütünleşmemiz yolunda destekler.

19-20 Eylül (Cumartesi-Pazar); doğum hikayelerimizi iyileştimek adına eyleme geçiyor ve “doğum” gezegenine doğru bir seyahate çıkıyoruz, bu seyahatte yer almak ister misin?

Seyahat bavuluna ihtiyacın yok, tek ihtiyacın kendini bu seyehate, bilinçli bir biçimde davet etmek, yolculuk aracımız ise; “düşünce gücü”müz.

Eğitim İçeriği:
19 Eylül Cumartesi 10.30-12.30 / 13.30-15.30

  • Doğumu nasıl tanımlamayı seçiyoruz? (Doğumun fizyolojik-psikolojik ve felsefi kökenlerine bir bakış)
  • Doğum sürecine yolculuk meditasyonu
  • Doğum mandalası çizimi
  • Katılımcıların doğum hikayelerinin paylaşımı (isteyenler)
  • Yoga uygulaması (beynin limbik sistemi üzerine bir uygulama)
  • Ev ödevi: özümüzdeki çocuğa mektup yazmak

20 Eylül Pazar 10.30-12.30/ 13.30-15.30

  • Özümüzdeki çocuk ile temasa geçmek /meditasyon uygulaması
  • Doğum travmalarının beden-zihin bütünselliğine etkisinin bilimsel çalışma verileri ile irdelenmesi.
  • Doğurganlık ve hamilelik süreci ile bağlantılı olan dalak enerjisi üzerine yoga uygulaması.
  • Yeniden doğum meditasyonu
  • Katılımcı görüş ve paylaşımları

Eğitime kimler katılabilir?
Kendi doğum hikayelerini farkındalıkla dönüştürmek isteyen her bireyin katılımına açıktır.

Eğitim ücreti: 333 TL.

Eğitim içeriği Uzman Psikolog Özge Genlik tarafından; ana rahminde oluşumumuzun başlama anından itibaren çocukluk dönemindeki yaşanmışlıklarımızın kişinin tüm yaşam deneyimlerine yansımasını araştıran ve beden-zihin-ruh zemininde uygulamalarını sürdüren doğum psikolojisi disiplinin araştımalarından köklenerek, astroloji ve yoga ilimlerinin uygulamaları ile birleştirilerek oluşturulmuş özgün bir uygulamalı eğitim çalışmasıdır. Eğitim süreci, zoom programı üzerinden modere edilecektir.

Kayıt ve detaylı bilgi için: oozgegenlik@gmail.com

Etkinlik hakkında bilgi için facebook adresi: https://www.facebook.com/events/s/ozge-genlik-ile-dogum-gezegeni/221985789245015/?ti=icl

Yorumlar