Yaşam

Zombi Kedi Bart yeni hayatından memnun

2015 yılında gömüldüğü mezardan kendi çabası ile çıkmayı başararak hayatta kalan Bart adlı kedi yeni evinde, yeni arkadaşları ile oldukça mutlu.

Zombi Kedi Bart yeni hayatından memnun

2015 yılında ABD’nin Florida eyaletininde Tampa kentinde, araba kazası sonucu öldüğünü düşünerek gömülen ama  mezardan çıkıp geri dönerek, filmlere konu olacak gelişmelerle,  medya haberlerinden düşmeyen Bart adlı kedi, şu günlerde çok mutlu.

Bart’ın eski sahibi Ellis Hutson'ın bir komşusu onu sokakta kanlar içinde hareketsiz yatarken bulmuştu. Kedsini öldü zanneden sahibi, kendisinin içi elvermediği için, onun gömülmesini rica etmişti. Ancak Bart, 5 gün sonra Dusty Albritton adlı komşu tarafından canlı olarak tekrar bulundu.  Kedisinin yaralı halde üstü başı kan ve çamur içinde miyavlarken de olsa canlı olarak bulunmasına sevinen Ellis Hutson, tedavi masraflarının çok yüksek ve yaşama şansının az olacağını öğrenince,  onu Humane Society of Tampa Bay adlı yardım kuruluşuna bıraktı. 

Bir gözü kör olan, yaşama ihtimali en az denilen Bart, yaşama tutunmayı başardı. Onun hikayesini duyan hayvanseverler 9,000 dolar bağış toplamayı başardılar. 

Kedisinin yaşama tutunması üzerine onu geri isteyen sahibi Ellis Hutson ile Humane Society of Tampa Bay mahemelik oldu. 20 ay süren velayet davası sonunda kedi yardım kuruluşunda kaldı. Zombi Kedi olarak ünlenen Bart, Tampa Bay Humane Society'de tedavisi boyunca kendisini besleyen Valerie adlı sığınma evi çalışana verildi. 

Soyadının gizli kalmasını isteyen kedinin yeni sahibi Valerie, "tatlım" dediği Bart'ın şimdi nutlu olduğunu, sürekli insanların etrafında gezdiğini, oynamak ve sevilmek istediğini söyledi.

O şimdi evin en havalı kedisi

Bart'ı eve ilk getirdiğinde sahip olduğu diğer Max, Cecelia ve Jack adlı 3 kediyle uyum sağlayacak mı endişesi yaşadığını söyleyen yeni sahibi "Ancak o diğerleri ile iyi anlaştı. Hatta yeni kardeşleriyle vakit geçirmenin yanı sıra, Boar's Head tavuğunu da çok sevdi. İlişkimiz harika gidiyor, Gereğinden   fazla kilo aldı, ama yaşadığı onca şeyden sonra bu önemsiz bir sorun sayılır. Biri geldiğinde kapıya ilk gelen, o kapıdan kim gelirse gelsin onu selamlayan o. O her zaman mutlu-şanslı Bart. O şimdi evin en havalı kedisi.. O çok mutlu bir çocuk" dedi.

msitikalem.com

Yorumlar