Yaşam

Ünlü Futbolcu Maradona öldü

Brezilyalı Pele ile birlikte gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olduğuna inanılan Arjantinli ünlü futbolcu Diego Armando Maradona 60 yaşında yaşamını yitirdi.

Ünlü Futbolcu  Maradona öldü

Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, dünyaca ünlü eski futbolcunun öldüğünü açıkladı.

Paylaşımda, AFA Başkanı Claudio Tapia'nın Maradona'nın ölümüyle derin üzüntü içinde olduğu belirtilerek, "Her zaman kalbimizde olacaksın." ifadesine yer verildi.

Arjantin basınında çıkan habere göre, Maradona, Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre kentinde, kalp ve akciğer problemi nedeniyle hayatını kaybetti.

Maradona, kasımın başında beyin ameliyatı geçirmiş ve 8 gün sonra taburcu olmuştu.

Maradona'nın ölümünün ardından taziye mesajları yağdı

Dünyaca ünlü eski futbolcu Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesinin ardından futbol ve siyaset çevreleri taziye mesajları yayımlıyor.

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, sosyal medya hesabından Maradona'nın dünya kupasını kaldırdığı fotoğrafını paylaşarak, "Ne kadar üzücü bir haber. Ben bugün sevgili arkadaşımı kaybettim ve dünya bir efsaneyi kaybetti. Söylenecek çok şey var, Tanrı onun ailesine güç versin. Umarım bir gün cennette beraber top oynarız." ifadesine yer verdi.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bizi dünyadaki en yüksek seviyeye çıkardın. Bizi fazlasıyla mutlu ettin. En iyisi sendin. Başarıların için teşekkürler Diego, seni ömür boyu özleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Fernandez'in, Maradona'nın ölümü dolayısıyla ülkede 3 gün ulusal yas ilan edeceği ve Cuma gününe kadar olan programlarını iptal ettiği belirtildi.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri de Twitter mesajında, "Dünyadaki bütün taraftarlar, özellikle de Arjantinliler için çok üzücü bir gün. Diego'nun bize yaşattığı muhteşem mutluluklar silinmeyecek." ifadesini kullandı.

Yorumlar