Yaşam

Maske ve dezenfektan da yılbaşı hediyesi oldu

2020’de tüm dünya gibi pandemi ile tanışan Türkiye'de hediye alışkanlıkları da değişdi. Maske ve dezenfektan da bu sene yılbaşı hediyeleri arasına girdi.

Maske ve dezenfektan da yılbaşı hediyesi oldu

Koronovirüs kaynaklı pandemi koşullarında kutlanacak yılbaşında kim, kime ne hediye alıyor?

Alışveriş sitesi Avantajix'in anketine göre annelerin yüzde 95’inin, babaların da yüzde 70’inin çocuklarına hediye alıyor.

Evli erkeklerin yarısı, çocuklarının yanı sıra eşine hediye aldığını belirtirken, kadınlarda bu oran yüzde 30’lara kadar düşüyor.

Bekar erkeklerin yüzde 75’i sevgilisine, yüzde 35’i anneye, yüzde 20’si ise kardeşine hediye alıyor. On erkekten sadece biri babaya hediye almayı aklına getiriyor.

Evli olmayan kadınlar ise hediye alımında anneye öncelik veriyor. Bekar kadınların yüzde 65’i anneye, yüzde 40’ı sevgilisine, yüzde 25’i kardeşine hediye aldığını belirtirken, babayı düşünen kız çocukların oranı da yüzde 20’de kalıyor.

Pandemiye özgü ürünler de hediyeler arasında

Avantajix.com Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, ankette klasikleşenlerin yanı sıra pandemiye özgü ürünlerin de hediyeler arasına girdiğinin belirlendiğini söyledi.

Köseibiş’in verdiği bilgiye göre, anne babalar çocuklarına oyuncak ve kitabın yanı sıra üzerlerinde çizgi film kahramanları, renkli desenler ile tuttukları takımlarının renk ve logolarının bulunduğu özel tasarım maskeler hediye ediyor.

Çocuklarına hijyen alışkanlığı kazandırmak isteyen ebeveynlerin hediye paketlerinde kolonya ve diğer dezenfektan ürünleri de yer alıyor.

Maske hediyesi, bu yıl sevgililer arasında da oldukça yaygın. Birçok firma, yılbaşı hediyesi olarak kişiye özel tasarımlarla yıkanabilir maskeler üretiyor. Erkekler ve kadınlar, üzerinde sevgilerini ifade eden mesajlar bulunan ya da ilgi çekici tasarımlarla üretilen maskeleri tercih ediyor.

Bunların dışında hediye olarak çocuklara oyuncak-kitap, annelere küçük ev aletleri, babalara gömlek-kravat, kardeşlere tişört-kazak, sevgililere ise parfüm-mücevher alınıyor.

Yorumlar