Yaşam

Fenerbahçe Beko'da 4 koronavirüs vakası

Fenerbahçe Spor Kulübü, test yapılan 12 kişi içinde 1 sporcu, 1 teknik ekip ve 2 idari ekip çalışanı olmak üzere toplam 4 kişide COVID-19 test sonuçlarının pozitif olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Bekoda 4 koronavirüs vakası

Fenerbahçe Spor Kulübünden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı sporcu, teknik kadro ve idare ekibinde yapılan kontroller sonucunda Covid-19 bulgularına rastlanması sebebiyle 21 Mart Cumartesi günü detaylı tahlil ve tetkiklerin yapıldığı, alınan numunelerin Sağlık Bakanlığına iletildiği bildirildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığından gelen test sonuçlarına göre, test yapılan 12 kişi içerisinde 1 sporcu, 1 teknik ekip ve 2 idari ekip çalışanı olmak üzere toylam 4 kişide Covid-19 test sonuçlarının pozitif olduğu belirtildi.

İdari çalışanlar dışında, oyuncu ve çalışanların hastanede yatmalarını gerektirecek bir klinik tablonun söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi;

Sporcularımız ve çalışanlarımız evlerinde izolasyon altında iyileşme süreçlerini takip etmekte ve durumları sağlık ekiplerimizce düzenli olarak gözlemlenmektedir.

Bir süredir tedbir amaçlı olarak hastanede bulunan bir idari çalışanımızın ise, yapılan yeni tetkiklerinde koronavirüs testleri bugün itibarıyla negatif çıkmıştır. İdari çalışanımız, testlerinin negatif çıkması sonrasında tedavi edildiği hastaneden taburcu edilmiş, 14 günlük karantina sürecini tamamlamak üzere istirahate çekilmiştir.

Koronavirüs sonuçları pozitif olan sporcularımızın ve çalışanlarımızın isimleri kendileri tarafından kamuoyu bilgilendirilmediği sürece hasta hakları yönetmeliğinin, hastanın mahremiyetine saygı gösterilmesi esası sebebiyle açıklanmaktadır.

Medya Sorumlusu Üçer'in testi pozitif

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı İletişim ve Medya Sorumlusu İlker Üçer, yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığını ancak durumunun iyi olduğunu duyurdu. 

Takım Menajeri Cenk Renda'nın testi negatif 

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı Menajeri Cenk Renda, yeni tip koronavirüs testinin negatif çıktığını açıkladı.

Renda, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Kontrol altında tutulduğum hastanede yapılan yeni tetkiklerde koronavirüs testlerim bugün itibarıyla negatif çıkmıştır. Hastaneden taburcu edildim ve 14 günlük karantina sürecimi tamamlamak için dinlenmeye çekiliyorum" dedi.

Galatasaray Kulübünden "geçmiş olsun" mesajı

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nda bir sporcu, bir teknik heyet ve iki idari çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıkması dolayısıyla "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından yayımlanan mesajda, "Geçmiş olsun Fenerbahçe. Koronavirüs testleri pozitif çıkan sporcu, teknik ekip personeli ve idari ekip çalışanlarının bir an önce sağlığına kavuşması dileğimizle. #BirlikteBaşaracağız!" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar