Yaşam

Elon Musk, kaybederse işte böyle kaybeder dedirten rekor servet kaybı!

Her ne kadar zenginin malı züğürdün çenesini yorsa da bu rekor servet kaybı ister istemez herkese 'vay canına' dedirtecek bir haber.

Elon Musk, kaybederse işte böyle kaybeder dedirten rekor servet kaybı!

Tesla, SpaceX ve Twitter'ın CEO'su Elon Musk'un serveti bu yıl 100 milyar dolardan fazla azaldı. Bu miktar Bloomberg Milyarderler Listesinde şu ana dek kaydedilen en sert düşüş oldu. Öte yandan 169,8 milyar dolarlık net servetiyle Musk, hâlâ dünyanın en zengin insanı!

Eşi benzeri görülmemiş düşüş, Musk'ın servetinin büyük kısmını oluşturan Tesla'nın yükselen hammadde maliyetleri ve tedarik zinciri bozuklukları arasında karşı karşıya olduğu en son zorlukları yansıtıyor.

Sorunlar, arızalı arka lambalar nedeniyle 300 binden fazla aracın en son geri çağrılması ve Tesla'nın ABD dışındaki en büyük pazarı olan Çin'deki katı sıfır vaka duruşu ile önemli ölçüde daha da kötüleşti.

Elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri pazartesi günü kapanışta yüzde 6,8 düşerek 167,87 dolara geriledi ve Kasım 2020'den bu yana en düşük hisse senedi fiyatı oldu.

Tesla hisseleri yılbaşından bugüne yarıdan fazla azaldı.

Elon Musk'ın servetinin ana kaynağı Tesla hisseleri. Musk'ın 2022 yılında Twitter'ı alacağını duyurmasıyla yatırımcılar endişelendirmişti.

Ünlü milyarderin artık Twitter'la çok fazla vakit geçireceğinden korkan yatırımcıların çekincesi Tesla hisselerindeki düşüşü hızlandırdı.

Yorumlar