Yaşam

Astrolog Filiz Özkol yeğeni Merve Dizdar ile gurur duyuyor

Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben karakterini canlandıran Merve Dizdar’ın teyzesi olan ünlü astrolog Filiz Özkol, "Eminim sanat dünyası gerçek bir sanatçı kazandı" dedi.

Astrolog Filiz Özkol yeğeni Merve Dizdar ile gurur duyuyor

> Merve Dizdar’ın teyzesi olduğunu biliyoruz. Bize kendisinin çocukluk ve gençliğini biraz anlatırmısınız?.. O zamanlardan oyunculuk yeteneğini belli edermiydi ?

> Merve çocukluğunda da çok farklıydı. Eğlenceli neşeli görüntüsünün altında gizli  bir utangaçlığı da vardı. Annesi yani kız kardeşim malum İzmirli olduğumuz için sosyal yanı onunda güçlüdür. Türk sanat müziği çalışmaları vardı. Sesi oldukça güzeldi. Merveyi’de koro çalışmalarına götürürdü. Sanat karşı ilgisini daha ilkokula başlamadan bize hissettirmişti. Birden koroyu kesip annesine ben oyuncu olmak istiyorum demişti. Daha sonra İzmir Karşıyaka ilçe belediyesinin tiyatro kurslarına devam etmeye başladı fakat ilk oyununda utanarak sahneyi terk etmişti.

> Hep yakın mıydınız? Kariyeri ile ilgili olarak size danışır mıydı?

> Kafasında kendi planları vardı. Duygularını genelde paylaşmazdı. İdealleri vardı ve iç dünyasında yaşamayı severdi. Sevimli, duygusal  güçlü bir kişiliği, aklına koyduğunu yapan gizli bir inatçılığı vardı.

> Masumlar apartmanını izliyorsunuzdur? Nasıl bir dizi sizce Masumlar apartmanı ?

> Tabii ki izliyorum. Önce yeğenimden dolayı bunun aksi olamaz. Güçlü bir şekilde  film ve dizi izleyicisiyim zaten. . Masumlar apartmanı Türkiye’nin üstü kapalı psikolojik aile dramlarına açıklık getirdi. Bu konuda Gülseren Budayıcıoğlu’nu tebrik etmek gerekiyor. Maalesef toplumun her kesiminde psikolojik ve sosyolojik yaralar var. Bazıları bu diziden  hoşlanmadı ve sıkıcı geldi fakat hiç birimiz aynada kendi yansımamızın olumsuz taraflarıyla karşılaşıp yüzleşmek istemeyiz. Bastırılmış duyguların ortaya çıkmasıyla geçmişin acılarının gelecek kuşakların ruh sağlığında etkisini kabul etmek gerekir. Psikologları tebrik etmek gerekiyor.  Beden sağlığı kadar ruh sağlığının da önemli olduğunu bu dizi bize gösterdi.

> Dizide en favori karakteriniz kim diye sorsak?..

> Kadro çok iyi. Oyuncuların hepsi kendi rollerinde çok başarılılar. Fakat Ezgi Mola’yı genelde komedi rollerinden tanıdığımız için muhteşem bir şekilde drama dönüş yapmış. Merve ise zaten alaylı değil bu işin gerçek mutfağından ve okulundan geldiği için gölgede kalması mümkün değildi. Yeğenim diye söylemiyorum. Gerçek bir yetenek olağanüstü oyun gücü. Hepsini candan tebrik ediyorum. Yoları açık olsun. Hepsi yetenekli oyuncular. Türk izleyicisini ekrana bağladılar.

> Başarılı oyuncu başarılı projelerde yer aldı. Ama Gülben karakteri ile oldukça öne çıktı. Siz Merve hanımın bu başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

> Gülben karakteri çok ilginç. Dizi tamamen psikolojik bir aile dramı fakat Gülben bu aile içinde bile bunca yara almışlığın ortasında mutlu olabilecek bir şeyler buluyor. Zaman zaman ağlatırken, bir anda komikleşip güldürebiliyor. Dizinin en ilginç kişiliğini yansıtıyor. Gerçekten çok başarılı.

> Astrolojik açıdan bize Merve Dizdar’ın kariyeri ile ilgili neler görüyorsunuz? Merve hanımın astrolojik başarısında hangi faktörler öne çıkıyor?

> Yengeç ve aslan. Tam bir sanatçı yansıması. Neptün, Jüpiter, Plüton, güneş açıları su ve toprak karışımı. Muhteşem bir oyunculuk ve empati yansıması. Uzun ömürlü bir başarıyı vurguluyor. Sevgili canım yeğenimle gurur duyuyorum. Yolu açık olsun. Eminim sanat dünyası gerçek bir sanatçı kazandı.

medyabey.com

Yorumlar