Xfiles

Zodyak katili hâlâ aranıyor

37 kişiyi öldüren, en ünlü seri katiller arasında yer alan ama kimliği bilinmeyen Zodiac Katili (The Zodiac Killer) gizemini koruyor.

Zodyak katili hâlâ aranıyor

Dünyanın en ünlü seri katilleri listelerinde ilk sıralarda yer alan The Zodiac Killer, 1960’lı yılların sonu ve 1970’lerin başında ABD’nin Kuzey Kaliforniya bölgesinde faaliyet göstermişti. Zodiac Katili, 7’si polis olmak üzere toplamda 37 kişinin cinayetinden sorumlu tutuluyordu. Seri katil, yetkililere ve medyaya gönderdiği şifreli notlar sayesinde ünlenmişti.

Medyada yer alan haberlere göre;  Adı çoğunlukla Ted Bundy ve Karındeşen Jack ile anılan Zodiac Katili hakkında yeni ve çarpıcı bir gelişme yaşandı. Katilin gönderdiği notlarda yer alan şifreli kodlardan birisi daha kırılmış,  Case Breakers adıyla anılan ve eski FBI ajanları ile emekli polislerden oluşan bir grup ünlü seri katilin kimliğini tespit etmişti. İddiaya göre 2018 yılında hayatını kaybeden Gary Francis Poste, The Zodiac Killer'di ve  fotoğraflarındaki yara izleri ile Zodiac Katili’nin robot resmindeki yara izleri ile birebir uyuşuyordu.

Ancak  FBI, Zodiac Katili hakkındaki haberleri yalanladı. Federal Soruşturma Bürosu, ünlü seri katil hakkındaki vakanın bir grup gönüllü araştırmacı tarafından çözüldüğü haberlerinin yalan olduğunu belirtti.

1960’ların sonlarına doğru San Francisco Körfez Bölgesi’nde terör estiren Zodiac Katili bugün hâlâ bir muamma olarak gizliliğini koruyor. Çiftleri hedef alan ve yalnız bir taksi şoförünü de öldürerek 5 kişiyi katleden katil bugüne dek ne yakalandı ne de kimliği tespit edildi. Onu diğer seri katillerden ayıran ve ünlü olmasını sağlayan şey ise The San Francisco Chronicle aracılığıyla yetkililere kodlanmış mektup ve şifreler göndererek polise onu bulması için ipucu vermesiydi.

FBI: Zodiac Katili için Verilecek Özel Ödül Hâlâ Geçerli

FBI, yaptığı açıklamada bu bilgileri yalanladı. Bu tür iddialardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Federal Soruşturma Bürosu, dosyanın hâlâ açık olduğun ve bildirilecek yeni bir bilginin bulunmadığını dile getirdi.

 Riverside polis teşkilatında yer alan memur Ryan Railsback, NBC News’e açıklamalarda bulundu ve Bates cinayetiyle Zodiac Katili arasında herhangi bir bağlantının hiçbir şekilde olmadığını belirtti. Daha net nasıl bir cevap vereceklerini bilmediklerini belirten Railsback, vakayla ilgili bilgisi olanların kendilerine gelmesi durumunda 50 bin dolarlık (yaklaşık 450 bin TL) özel ödülün hâlâ geçerli olduğunu da sözlerine ekledi.

Uzun zamandır kitaplar, sinema filmleri, diziler ve belgesellere konu olan Zodiac Katili gizemini hâlâ koruyor.

Yorumlar