Tokyo'nun ikiz pandaları: Xiao Xiao ve Lei Lei

Kyodo ajansının haberine göre, Tokyo'daki Ueno Hayvanat Bahçesi'nde 23 Haziran'da doğan panda yavrularına isim verilmesi için anket düzenlendi.

Ağustos ayı sonuna dek halkın ankete verdiği 192 bin isim teklifinden erkek yavruya "Xiao Xiao" ve dişi yavruya "Lei Lei" isimleri seçildi.

Tokyo Valisi Koike Yuriko, isimlerin birleştirildiğinde "parlak şafaktan geleceğe doğru" anlamı taşıdığını söyledi.

Ueno Hayvanat Bahçesi, 1 Ekim itibarıyla 100. gününü dolduran panda yavrularının Ocak 2022'den itibaren görülebileceğini bildirdi.

İkiz yavruların doğumu, 1882'den beri hizmet veren ve Japonya'nın en eski hayvanat bahçesi olarak bilinen Ueno'da bir ilk olmuştu.

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/18203" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Engelli köpekler için varillerden tren yaptı

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, ATV tarzı aracının arkasına bağladığı plastik varillerden yaptığı "tren"le engelli köpeklerini gezdiriyor.

Obez Kedi şiraz egzersiz ve diyetle zayıflıyor

Her gün koşu bandı ve pilates topuyla egzersiz yaptırılan Obez Kedi Şiraz, havuzda da yüzerek kısa sürede 2 kilo vermeyi başardı.

Annesiz kalan köpek yavrularını emziren eşek

Anneleri ölen köpek yavrularını eşek emziriyor

Teravih namazında imamın üstüne atlayan kedi

Cezayir'deki bir camide teravih namazı kıldıran imamın üzerine kedi çıktı. Kediye şefkat gösterip namazı kıldırmaya devam eden imama sosyal medyadan övgüler yağdı.

Piyano çalan kurye herkesi kendine hayran bıraktı

Sipariş teslimatı yaptığı otelde çaldığı piyano ile sosyal medyada Türkiye'nin gündemine giren 19 yaşındaki Muharrem Can İncir, hayallerini anlattı.

Kafkas Vaşağı Dorlion, 11 ayda 1400 kilometre yol katetti

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ormanlarında yaşayan nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak, gece avlanıp gündüz dinlenerek 11 ayda 1400 kilometre yürüdü.