Medya ve Sinema-TV

Netflix reklamlı abonelik için Microsoft ile temasta

Netflix, reklam destekli abonelik seçeneği Microsoft ile ortak bir çalışma yürütülmesinin planlandığı duyuruldu.

Netflix reklamlı abonelik için Microsoft ile temasta

Microsoft tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde de teknoloji devi, Netflix'e teknolojik ve satış uzmanlığı sağlayacağını söyledi.

The Wall Street Journal, geçtiğimiz ay Google ve Comcast'in Netflix'in reklam destekli bir katman oluşturmasına yardımcı olmak için önde gelen adaylar arasında olduğunu öne sürmüştü. Netflix, Çarşamba günü, teknoloji devinin müşterilerini destekleme konusunda "kanıtlanmış yeteneği" sebebiyle Microsoft'u seçtiğini söyledi. Netflix Operasyon Direktörü Greg Peters, "Microsoft, hem teknoloji hem de satış tarafında zaman içinde yenilik yapma esnekliğinin yanı sıra üyelerimiz için güçlü gizlilik korumaları sundu" dedi. Tabii ki bu açıklamada Microsoft'un rakip bir akış hizmeti işletmediği gerçeğinden bahsedilmiyor.

Netflix eş CEO'su Reed Hasting, ilk kez geçtiğimiz Nisan ayında şirketin daha ucuz planları incelediğini duyurmuştu. Bu doğrulama, Netflix'in 2022'nin ilk çeyreğinde 200.000 abone kaybettiğini açıklamasının ardından geldi. O sırada Hastings, şirketin planlarının detaylarını "önümüzdeki bir veya iki yıl içinde" tamamlamayı planladığını söylemişti.

Yorumlar