Medya ve Sinema-TV

İstanbul Sinema Müzesi’nde Kamera Arkası Sergisi

Reis Çelik küratörlüğünde hazırlanan Kamera Arkası sergisi, Türk sinemasının usta yönetmenlerinin çektiği filmlerin set görüntülerini içeriyor.

İstanbul Sinema Müzesi’nde Kamera Arkası Sergisi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen “Kamera Arkası” Sergisi, Türk sinema tarihinde bir yolculuğa çağırıyor..

Yönetmen Reis Çelik’in küratörlüğünde hazırlanan sergide, 1914’ten günümüze Muhsin Ertuğrul’dan Nazım Hikmet’e, Lütfi Akad’dan Atıf Yılmaz’a, Metin Erksan’dan Şerif Gören’e, Bilge Olgaç’tan Yılmaz Güney’e, Nuri Bilge Ceylan’dan Zeki Demirkubuz’a Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerin ses getiren filmlerinin set fotoğrafları görülebilecek.

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Ayhan Işık, Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Tuncel Kurtiz, Kemal Sunal, Cahide Sonku’nun da aralarında bulunduğu sinemamızın yıldızlarının kamera arkası görüntülerinden oluşan sergide 100’den fazla fotoğraf yer alıyor.

Kamera Arkası Sergisi’nin açılışı 28 Mayıs Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile gerçekleştirilecek.

Yorumlar