Medya ve Sinema-TV

Dune devam filmi 20 Ekim 2023’te vizyona girecek

Ünlü bilim kurgu roman serisi Dune'nin sinema uyarlaması da kitapları gibi hayli fazla olacak gibi görünüyor.

Dune devam filmi 20 Ekim 2023’te vizyona girecek

Legendary Pictures film şirketi “Bu sadece başlangıç…” sloganı ile   “Şimdiye kadar Dune filmini izleyenlere, önümüzdeki günlerde ve haftalarda gidecek olanlara teşekkürler. Yolculuğa devam etmek için heyecanlıyız!” mesajı vererek Dune’un logosunu ve ikinci film yazılı görseli paylaştı. 

Dune: Part Two da Legendary Pictures tarafından hazırlanacak ve Warner Bros. tarafından dünya geneline dağıtımı yapılacak. Ancak, bu yıla özel sinemalarla aynı anda HBO Max’e gelen ilk filminin aksine devam filmi öncelikle sadece sinemalara gelecek. Denis Villeneuve’nün konuyla ilgili hassasiyeti ve filmi izleyenlerin özellikle IMAX ısrarı göz önüne alındığında söz konusu tercih herkesi mutlu edecek gibi gözüküyor.

Dune: Part Two Ne Zaman Sinemalarda Olacak?

İkinci film için yapılan duyuru ile birlikte devam yapımının ne zaman geleceği de ortaya çıktı. İlk filmi olumlu eleştiriler alan yapımın devamı, 20 Ekim 2023’te sinemalarda olacak. Frank Herbert’in klasik bilimkurgu serisinden uyarlanan yapımda Paul Atreides rolünde Timothée Chalamet, Duke Leto Atreides rolünde Oscar Isaac, Gurney Halleck rolünde Josh Brolin, Lady Jessica Atreides rolünde Rebecca Ferguson, Baron Vladimir Harkonnen rolünde Stellan Skarsgård, Beast Rabban Harkonnen rolünde Dave Bautista, Duncan Idaho rolünde Jason Momoa, Chani Kynes rolünde Zendaya ve Stilgar rolünde Javier Bardem gibi yıldız oyuncular yer alıyor.

Kısa süre önce WarnerMedia’nın CEO’su Ann Sarnoff, bir röportajda Dune 2 için yeşil ışık yakmış ve filmin sonunun bu sorunun cevabını verdiğini söylemişti.

Dune’un devamının gelecek olması kaçınılmaz gibi görünse de, Legendary ve Warner Bros. arasındaki anlaşmanın bozulması ister istemez kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu. Özellikle WarnerMedia’nın önce Legendary’e danışmadan 2021 Warner Bros. listesinin tamamını HBO Max’te de yayınlaması ile ortaya çıkan gerilim göz önüne alındığında, bazı şüpheler uyandırdı. Neyse ki sorunlar çözüldü ve sevilen yapım için beklenen onay ve çıkış tarihi böylece açıklanmış oldu.

Discussing Film / kayiprihtim.com

Yorumlar