Medya ve Sinema-TV

Dr. Jekyll ve Mr. Hyde diziye uyarlanacak

Peacock, Dr. Jekyll ve Mr. Hyde dizi uyarlaması Hide dizisinin başrolü için David Tennant ile anlaştı.

Dr. Jekyll ve Mr. Hyde diziye uyarlanacak

Dr. Jekyll ve Mr. Hyde dizi uyarlaması geliştiriliyor. Robert Louis Stevenson’ın klasik eseri, dijital yayın platformu Peacock üzerinden yayınlanacak. Hide adlı dizinin başrolünde ise ünlü aktör David Tennant yer alıyor.

Define Adası, İntihar Kulübü ve Kaçırılan Çocuk gibi ünlü eserlerin yazarı İskoç isim Robert Louis Stevenson, bugünlerde dünya edebiyatının önde gelen sanatçıları arasında yer alıyor. Yazarın en çok referans alan ve radyo, televizyon, sinemada gibi çeşitli mecralara en çok uyarlanan işlerinden birisi ise ilk defa 1886 yılında yayımlanan Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde kitabı. Bilimkurgu ve gotik edebiyatı bir araya getiren eser, şimdi yeni bir adaptasyona hazırlanıyor.

Doctor Who, Jessica Jones ve Good Omens gibi dizilerden ve Fright Night, Harry Potter 4 gibi filmlerden hatırladığımız David Tennant ise başrol olarak karşımıza çıkıyor. Tennant’ın eşi Georgia Tennant da yapımda ünlü isme eşlik edecek bir diğer oyuncu.

Dr. Jekyll ve Mr. Hyde Eseri Hide Dizisi ile Çağdaş Bir Uyarlamaya Kavuşuyor
Hide’ın yönetmen koltuğunda ses getiren Netflix dizisi Bridgerton ile Primetime Emmy’ye aday gösterilmiş Julie Anne Robinson oturuyor.

Hide, kaynak aldığı kitaptan önemli ölçüde ayrılan yanlara sahip olacak. İzleyiciyi modern bir yeniden anlatıma davet eden yapım, Jekyll ve Hyde’ın hikâyesini gözden düşmüş bir gazetecinin (David Tennant) gözünden anlatacak. Kariyerini yeniden canlandırabilecek bir hikâyeye rastlayan gazetecinin bu haberin getirdiği sıkıntılarla da mücadele etmesi gerekecek. Tanıdığı insanlar ortalıktan kaybolacak ve ölü bulunacak. Yaşanan bir kazanın karanlık yan etkileriyle tanışacak. Dünyada insanlıktan uzak canavarların olduğunu fark edecek. Nihayetinde, kendisinin de onlardan birisi olduğunu anlayacak.

Hikâyenin David Tennant için önemi de büyük. Başarılı aktörün ilk oyunculuk deneyimlerinden olan Dr. Jekyll ve Mr. Hyde, 1993’te BBC tarafından radyo tiyatrosuna uyarlanırken Tennant da yapımda polislerden birisini canlandırmıştı.

Tennant, kitabı yıllar önce okuduğunu ve hayran kaldığını saklamıyor.

“Bu hikâye yıllarca beni takip etti ve sabırsızca omzuma dokundu. Bu karakteri oynamaktan, bu hikâyeyi anlatmaktan ve bu insanlarla birlikte çalışmaktan daha fazla heyecan duyamazdım.”

Hide dizisinin ne zaman izleyicilerle buluşacağı ise şu an için belli değil.

Devrim Beyaz - kayiprihtim.com

Yorumlar