Medya ve Sinema-TV

Apple TV+ platformuna Türkiye'den abone olmak neden zor?

Netflix‘in rakibi olacağı iddia edilen Apple TV+ dünyanın pek çok ülkesinde abone topluyor ama Türkiye'de platforma abpne olmak isteyenleri bekleyen zorluklar var.

Apple TV+ platformuna Türkiyeden abone olmak neden zor?

 Apple TV+, kullanıcıların beğenisine ilk olarak 25 Mart 2019 tarihinde sunulmuştu. O dönem Netflix‘in rakibi televizyon hizmetinin 100‘ü aşkın ülkede kullanıma başlayacağı açıklandı. Listede Türkiye’nin ismi geçmese de Apple Türkiye sayfasında Dijital Platformun Mayıs ayında Türkiye'ye de hizmet vermesi bekleniyordu.

Apple TV+‘ın ilk olarak kullanıma sunulduğu zamanlar Türkiye‘ye Mayıs ayı gibi gelmesi bekleniyordu. Ancak durum pek de öyle olmadı. Hizmet aradan yıllar geçmiş olsa da halen ülkemizde kullanıma sunulmadı.

Şu anda platforma Türkiye‘den erişmek her ne kadar mümkün olsa da, yalnızca dizilerin ilk bölümleri izlenebiliyor. Yedi günlük deneme ya da abonelik almak istediğinizde karşınıza bir kredi kartı bilgisi ekranı çıkıyor.  Hadi paraya kıyalım abone olalım deseniz dahi bu biraz zor, çünkü yurt dışından bir kredi kartınız olmalı. Apple TV+, Türkiye’deki kredi kartlarını kabul etmiyor.

Shiftdelete.net'ten Osman Baytekin'n haberine göre;  Covid 19 pandemisinin bütün dünyaya yayılmasıyla Apple TV+ oldukça büyük bir sekteye uğradı. Salgın sırasında uygulanan yasaklar ve kısıtlamalar nedeniyle Apple yeni filmler ve diziler çekemediği için pek fazla özel içerik oluşturamadı. Bu durum da hizmetin Türkiye‘ye gelememesine sebep oldu. Süreç şirketin aleyhine giderken buradan en iyi çıkmayı başaran dijital yayın platformu Netflix olmuştu.

Covid 19 sürecinde şirket Apple TV+ hizmetine yeni kullanıcılar kazandırmak yerine elindekini tutmaya oynadı. Sunduğu çeşitli kampanyalar ve fırsatlarla abonelerinin kalbini kazanmayı başardı. Örneğin o dönem Apple, belli başlı cihaz kullanıcılarına 2 yıl bedava, 3 aylık premium abonelik gibi seçenekler sağladı. Bu yüzden hizmet Türkiye‘ye de böyle bir girişimle gelebilir.

Apple TV+‘ın birçok kullanıcıyı kendine çeken özelliği bulunuyor. Örneğin Netflixile karşılaştırdığımızda hizmetin Mac desteği bulunuyor. Netflix’i de MacOSişletim sistemli bir cihazdan erişmek mümkün. Ancak hizmeti burada ondan ayıran şey direkt bir uygulamasının bulunması oluyor. Netflix’e yalnızca MacOS cihazlarda; Google Chrome, Opera, Google Chrome ve Safari gibi tarayıcılardan erişebiliyorsunuz.

Hizmetin öne çıkan bir diğer özelliğine içerisinde bulunan birçok film ve dizi eşlik ediyor. Bunlara da örnek olarak Daniel Spielberg‘in Amazing Stories, Chris Evans‘ın oynadığı Defending Jacob ve Steve Carell‘ın oynadığı The Morning Show‘u gösterebiliriz.

Yorumlar