Medya ve Sinema-TV

Altın Safran Belgesel Film Festivali programı açıklandı

16-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Safranbolu'da gerçekleştirilecek 22. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali programı açıklandı.

Altın Safran Belgesel Film Festivali programı açıklandı

 22. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali  Kültürel Miras ve Korumacılık teması ve Ahilik Kültürü yan temasıyla 16-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festivalin bütün hazırlıklarının tamamlandı ve programı basın toplantısı ile açıklandı.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilecek Festival Komitesi Başkanı ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, geleneksel etkinliğin 21 yıldır aralıksız devam ettiğini hatırlatarak "Ana teması 'Kültürel Miras ve Korumacılık' olan festivalimizin, bu yılki yan teması ahilik teşkilatının önderi Ahi Evran'ın doğumunun 850. yılı olması münasebetiyle 'Ahilik Kültürü' olarak belirlenmiştir. Festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film, Fotoğraf ve Belgesel Film Yapım Destek Yarışmalarının ödülleri de bu süreçte sahiplerini bulacak." dedi.

Festival öncesinde, her yıl olduğu gibi bu sene de Belgesel Film Yarışmasında ödül almış belgesel filmleri açık hava gösterimleriyle seyircilerle buluşacak.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde oluşturulan alanda 7 Eylül'de başlayan, nostaljik film makinesinden belgesel filmlerle unutulmaz Yeşilçam filmlerinin gösterimi, 15 Eylül'e kadar devam edecek.

Festival komitesinin çelenk sunumu, "En İyi Restore Edilen Ev" plaket çakım töreni, fotoğraf sergisi, folklor gösterisi, kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle 16 Eylül'de başlayacak festivalin programına, "https://www.altinsafran.org" adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar