Medya ve Sinema-TV

2022 Altın Küre Ödülleri 'yayınsız' verilecek

2022 Altın Küre Ödülleri'nin TV'de yayınlanmamasına rağmen dağıtılacağı açıklandı.

2022 Altın Küre Ödülleri yayınsız verilecek

Ödüllerde ve seçiciler kurulunda ırksal çeşitlilik eksikliği tartışmaları ve NBC kanalının töreni yayınlamayacağı açıklamasından sonra, Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin 2022 Altın Küre Ödülleri'ni dağıtmayacağı düşünülüyordu. Ancak birlik, tepkilere rağmen, 2022'de ödülleri vereceğini açıkladı.

2022 Altın Küre Ödülleri’nin açıklandığı tören, gelecek yıl NBC’de yayınlanmayacak. Ancak ödülleri dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA), ödüllerin önümüzdeki yıl da verileceğini duyurdu.

Ödüllerde ve seçiciler kurulunda ırksal çeşitlilik eksikliği tartışmalarının ortasında kalan birliğin, 2022 ödüllerini atlayacağı düşünülüyordu.

Amerikan NBC kanalından, Mayıs 2020’de yapılan açıklamada, "Bu büyüklükteki değişiklik zaman ve çalışma gerektiriyor ve HFPA'nın bunu doğru yapmak için zamana ihtiyacı olduğunu güçlü bir şekilde hissediyoruz. Bu nedenle NBC, 2022 Altın Küre'yi yayınlamayacaktır. Töreni, Ocak 2023'te yayınlayacağımızı umuyoruz” denilmişti.

Ancak bunun üzerine HFPA, 2022 törenini de yapmayı planladıklarını duyurdu. Birliğin, film stüdyolarına, gelecek törendeki seçilme kriterlerini içeren bir mektup gönderdiği öğrenildi.   

Yorumlar