Sağlık

Yaşlanmaya karşı kışın da güneş kremi kullanabilirsiniz!

Doğal maddelerden imal edilmiş Güneş kremi içinde güneşten gelen zararlı ışınlara karşı cildi koruyan elementler vardır. Bu sayede kırışıklık ve güneş lekesi gibi durumların önüne geçilir. Ancak doğal olmayanların zararı da malum

Yaşlanmaya karşı kışın da güneş kremi kullanabilirsiniz!

Cilt bakımıyla ilgili birçok ürün ve içerik vardır. Özellikle belirli bir yaştan sonra kadınlar cilt bakım rutinlerine yaşlanma karşıtı etki eden ürünler de ekleme eğilimindedir.

Yaşlanma karşıtı en etkili çözümlerden birinin de güneş kremi kullanmak olduğunu iddiia ediliyor? Ama her güneş kremi değil. Kesinlikle doğal olan ve kimyasal bileşen içermeyenleri...

Güneş kreminin yaşlanma üzerinde çok büyük bir etkisi olmasında ise içinde bulunan elementler vardır. Güneşten gelen zararlı ışınlara karşı cildi koruyan bu elementler sayesinde kırışıklık ve güneş lekesi gibi durumların önüne geçilir. Ayrıca güneş kremleri mavi ışığa karşı da koruma sağlayarak ekranlardan gelecek olan zararları en aza indirir. Bunun yanı sıra cilt bakımı için kullanılan ürünler ciltte hassasiyete neden olduğu için güneş ışınlarına maruz kalındığında aşınma ve soyulma meydana gelebilir. Bu sebeple rutin olarak cilt bakımı yapan her bireyin güneş kremi kullanması gereklidir.

Güneş Kremi En Doğru Nasıl Kullanılır?

Güneş kremi kullanmanın cilt sağlığı açısından önemi böylesine net olduğu için birçok kişinin aklında doğru güneş kremi kullanımının nasıl olabileceğiyle ilgili sorular vardır.

Öncelikle güneş kreminizin zararlı kimyasal içerikler barındırmaması ve doğal malzemeler içermesi gerekmektedir. 

Nredeyse her uzman aynı fikirde olup güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce güneş kreminin sürülmesi gerektiğini söyler. Bu noktada güneş kremini iki parmak boyutunda sürmek yüz için yeterli olacaktır. Elbette 3-4 saatte bir olacak şekilde güneş kreminin yenilenmesi önemlidir.

Güneş kremi kullanmak sadece sürme tekniklerini doğru uygulamak değildir. Aynı zamanda SPF oranına yani güneş koruma etkisine dikkat edilmelidir. Bu oranlar 15 ile 50 faktör arasında değişkenlik gösterir. Güneşe maruz kalınacak süre uzunsa genellikle uzmanlar 50 faktörlü güneş kremini önerir. Bu sayede yüzde 98'e kadar güneşe karşı koruyucu önlem alınmış olur.

Güneş Kremini Her Mevsim Kullanmak Gerekli Midir?

Güneş kremleri her ne kadar yaz aylarında daha fazla tercih edilen ürünler olsa da aslında uzmanların önerisi yılın her günü kullanmak noktasındadır. Özellikle ozon tabakasının incelmesinin etkisiyle güneşten gelen zararlı ışınlar her geçen yıl daha da güçlenir. Dolayısıyla havanın kapalı olduğu bir günde bile bu ışınlara maruz kalmak ve cildin zarar görmesi mümkündür. Yaz aylarındaki açık havaya göre yalnızca yüzde 20 oranında UV ışınlarının zarar vermesi azalır.

Güneş kremi ayrıca ev içinde ya da uzun saatler bilgisayar başında kalındığında da tercih edilmelidir. Camdan gelen ışınlar yine cilde olumsuz etki yapma gücüne sahiptir. Dolayısıyla cilt bakımı için güneş kremi kullanımı asla aksatılmadan sürdürülmelidir.

Limonlu temizleme kremi tarifiEvinizdeki kirli yüzeyler ev yapımı bu kremle tahmininizden daha parlak ve temiz olacak.

 

Güneş Kremi Yaşlanma Karşıtı Açısından Faydaları

  • Güneş kremi, yüzü ya da diğer bölgeleri zararlı ışınlardan koruyarak daha sağlıklı kalmasını sağlayan bir etkidedir. Bununla beraber UVA ve UVB'nin cilt üzerinde oluşturduğu radyasyon ve DNA mutasyonu gibi etkilerini de güneş kremi engeller. Bu sayede cilt kanseri riskini en aza düşürür. Faydaları saymakla bitmeyen güneş kreminin yaşlanma karşıtı açısından şu gibi etkileri vardır:
  • Düzenli güneş kremi kullanımı ile beş yıl güneş kremi kullanmayan birine göre daha az ince çizgi ve kırışıklıklar oluşur. Büyük ölçüde kırışıklıklar önlenir.
  • Güneş lekeleri oluşumunu engelleyen güneş kremi ile ciltteki melanin seviyesi artar. Bu sayede lekesiz bir cilde sahip olunur.
  • Kırışıklıklara ve ince çizgilere neden olan en önemli etkenlerden biri güneş ışınları ile cildin kurumasıdır. Güneş kremi kullanıldığında ise cilt daha nemli olur ve nemin cilde hapsolması ile sağlıklı bir görünüm elde edilir.
  • Yaşlanma ile birlikte ciltteki solgun renk görünümü artış gösterir. Bunun uzun süre güneşe maruz kalmakla yakından ilgisi vardır. Güneş kremi kullanıldığında ise bu durumun önüne geçilerek canlı ve ışıltılı bir görünüme kavuşulur.
Güneş kremi zararlı, peki kremsiz nasıl güneşlenebiliriz?Kimyasal zararlarının yanı sıra güneş kremi olunca vücutta D vitamini sentezlenmiyor. Güneş kremi kullanmadan da güneşlenmek mümkün.

 Doğal Güneş Kremi Kullanarak Yaşlanmanın Önüne Geçin!

Yaşlanma her canlı için kaçınılmaz bir durumdur. Elbette ciltte kırışıklıklar ve gençken var olan cilt görünümü, yaş aldıkça farklı olacaktır. Yine de bu noktada çözümleri değerlendirmek, cildi her şeye rağmen korumaya almak mümkündür. Düzenli ve doğru güneş kremi kullanımı ile yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları azaltabilir, daha canlı ve iyi bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken güneşe daha az maruz kalmaya çalışmak ve çok maruz kalmanız durumunda düzenli aralıklarla güneş kremi sürmeye dikkat etmektir. Ayrıca D vitamini ihtiyacınızı güneşten karşılamak istiyorsanız herhangi bir krem sürmeden 20-25 dakika güneşe maruz kalmanız yeterli bir süre olacaktır.

Yorumlar