Sağlık

Diş fırçası nasıl olmalı, dişler nasıl fırçalanmalı?

Dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıyla birçok ağız ve diş probleminin önüne geçilebilir.

Diş fırçası nasıl olmalı, dişler nasıl fırçalanmalı?

Ağız sağlığı ancak düzenli diş fırçalamakla korunabilir, Diş fırçalama alışkanlığı çok küçük yaşlarda kazanılırsa daha faydalı oluyor. Dişler düzenli ve doğru şekilde fırçalanmadığı takdirde; diş çürükleri artar ve dişeti hastalıkları ortaya çıkabilir.

Diş fırçalamanın yanı sıra doğru bir şekilde diş fırçalamanın da önemini vurgulayan Hospitadent Çamlıca şubesi Başhekimi Tarcan Topçuoğlu; diş fırçalamanın yetişkinler için en az iki dakika sürmesi gerektiğini belirterek şu açıklamada bulundu. 

"Diş fırçasının kılları dişetlerine zarar vermeyecek biçimde orta veya yumuşak sertlikte olmalı. Bu tür fırçalar, plakları ve kalıntıları dişlerden çıkarmak için daha etkili.

Küçük başlı ve kıl sayısı yüksek fırçalar da arka bölgede kalan dişlere ulaşabilmek için tercih edilebilir. Son zamanlarda oldukça fazla kullanılan pilli ya da şarjlı diş fırçalarının da iyi bir alternatif olabilir.

Dişler, dişeti çizgisine dikkat ederek kısa ve nazik hareketlerle fırçalanmalı. Ayrıca dişlerin arka kısımlarına, özellikle dolgu, kuron ve diğer tedavi uygulanmış dişlere itina göstermek de önemli.

Diş fırçası kılları yanlara doğru eğilmeye başladığı anda yani yaklaşık olarak üç ayda bir değiştirilmeli çünkü yıpranmış fırçalarla diş fırçalamak dişlere zarar verebilir.

Yorumlar