Sağlık

Demet Özdemir: Benim başıma gelmez demeyin

meme kanserinde erken tanı farkındalığı için Pembe Topu 8’inci kez havalandıracak Demet Özdemir,

Demet Özdemir: Benim başıma gelmez demeyin

Meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü haline gelen Pembe Top, 8’inci yılında başarılı oyuncu Demet Özdemir’in elinden havalanacak. Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen Pembe Top Sahada projesinin bu yılki gönüllü destekçisi başarılı oyuncu Demet Özdemir, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekecek. 

Pembe Top, 21 Ekim 2021 Perşembe akşamı Anadolu Efes Spor Kulübü ile UNICS Kazan arasında oynanacak Turkish Airlines EuroLeague maçında tekrar sahada olacak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. 

'Benim başıma gelmez diye düşünerek kontrollerden kaçmamalıyız'

Projeye gönüllü olarak destek veren başarılı oyuncu Demet Özdemir, “Pembe Top” ile objektif karşısına geçti. Projenin bir diğer destekçisi, usta fotoğrafçı Tamer Yılmaz’a poz veren Özdemir, “Böylesine önemli bir konuda farkındalık yaratılmasına destek olabildiğim için çok mutluyum, umarım daha fazla kadının sağlıkları için bir adım atmasına katkı sağlayabilirim” dedi. Meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığını hatırlatan Özdemir, “Kadınlar belirli bir yaştan sonra meme muayenesi yaptırmalı. Benim başıma gelmez diye düşünerek kontrollerden kaçmamalıyız. Kendimize ve sevdiklerimize bunu hatırlatmamız çok önemli ancak bu şekilde meme kanserinden daha fazla kadının korunmasını sağlayabiliriz” diye konuştu. 

Yorumlar