Sağlık

Cildin yaşlanmasını engellemenin yolları

Yaşlanma karşıtı bakım önerileri ve deri yaşlanmasını engelleme önerileri

Cildin yaşlanmasını engellemenin yolları

Yaşlanma belirtilerinin genel olarak 25 yaşından sonra göz kenarlarında ince çizgiler ile başlar ve yaş ilerledikçe boyunda, ellerde de ince kırışıklık ve lekelenmeler halinde kendini gösterdiğine dikkat çekti.

Günümüzde ileri teknolojiyle edinilen bilgiler ve doğal ürünler sayesinde deri yaşlanmasına karşı fazlasıyla mücadele etmek mümkündür. 

Beyaz unlu, şekerli, işlenmiş gıdalardan uzak durmalı

Genetik mirasımızı değiştiremesek de çevresel faktörlerden en az etkilenmek mümkündür. Örneğin oksidatif strese neden olan beyaz unlu, şekerli, işlenmiş gıdalardan uzak durup; dengeli ve taze meyve, sebze içeren öğünler ile cildimizi korumaya başlayabiliriz.

Gece uykusuna özel önem verilmeli

Cildimizin yenilenmesi ve tazelenmesi için iyi bir gece uykusu da büyük önem taşır.  Çünkü uyku, büyüme hormonu salgılanmasını sağlamaktadır. Büyüme hormonu ise hücrelerin yenilenmesini ve kolajen üretimini artırmaktadır.

Ayrıca günlük 30 dakikalık düzenli yapılan egzersiz ile deri kan dolaşımı desteklenmelidir. 

Deriyi kurutmadan arındıran yıkama ürünleri kullanılmalı

Günlük cilt bakım rutininizin cildinizdeki yaşlanma belirtileri üzerinde önemli etkisi vardır. Dermatoloğunuza danışarak alacağınız, deriyi kurutmadan arındıran yıkama ürünü her zaman cilt bakım rutininizin ilk adımı olmalıdır. Arkasından yoğun bir nemlendirici krem ile nemlendirerek güne hazırlanmalısınız. Cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumak için kullandığınız nemlendiricinin SPF (güneş koruma faktörü) içerdiğinden emin olun ya da sabah rutininizde SPF 50 güneşten koruyucu losyonunuzu da ekleyin. 

Akşam makyajınızı çıkardıktan sonra, doğal ürünler içeren yaşlanma karşıtı gece kremleri kullanmaya başlayın.

Gözeneklerin buhar altında hafifçe temizlenmesi ve sonrasında uygulanabilecek hafif peeling uygulamaları, sade bir bakım önlemi ve kollajen maske bile cildinizde yaşla oluşabilecek hasarları yeniden yapılandırılabilir. Bu düzenli bakım ile evde kullanılacak yaşlanma karşıtı kremler ve içerikler daha etkili emilebilir hale gelir.

Zamanla deride azalan hyaluronik asit ile dokunun su tutuşu azalır. Nem eksikliği, cildin daha kolay kırışmasına, renk eşitsizliklerine ven doku bozukluklarına yol açabilir. Bunun çaresi de doğal ürünler içeren nemlendiriciler kullanmaktır.

Yorumlar