Sağlık

Bronzlaşmak için doğal güneş yağları

Bronzlaşmak için katkılı kozmetik ürünlere ihtiyacınız yok

Bronzlaşmak için doğal güneş yağları

Dermatolojik araştırmalar ve kimyasal teknoloji geliştikçe, kozmetik firmaları farklı markalarla güneşten korunmayı sağlayan ğek çok ürünü piyasaya sürüyor.  Ancak kiminin kanserojen etkisi, kiminin doğaya zararı, kiminin alerjik ve antibçyolojik etkileri tartışılıyor. Oysa güneşten korunabilmek için birçok doğal alternatif  var.  Doğal güneş yağları hem cildinize yararlı, hem yan etkisiz hem de bronzlaşmak için ideal. Bu yağlar sizi güneşin zararlı ışınlarından korumanın yanında cildi güçlendiriyor, koruyor.

Avokado Yağı

Avokado yağı  özellikle kuru ve koyu renk ciltler için ideal ve hızlı etkili bir bronzlaştırıcıdır. Avokado Yağının  güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak  4 Faktördür. Koyu kuru ve hassas olmayan ciltler için tavsiye edilir.

Susam yağı 

Susam yağı en yaygın doğal bronzlaştırıcıdır. Hızlı ve etkili biçimde bronzluk sağlar . Susam yağının güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak  5 Faktör arasıdır Koyu renk  ve hassas olmayan ciltler için tavsiye edilir. Açık tenli hassas ciltler için tavsiye edilmez. Açık renkli iseniz diğer yüksek Faktörlü bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Susam Yağının soğuk sıkım olması çok önemlidir. Soğuk sıkım Susam yağı aynı zamanda öok güçlü bir saç onarım ve güzelliği ürünüdür…

Badem Yağı

Badem yağı cildin sağlığını çok iyi düzenlemenin yanı sıra güneş ile cilt arasında uyum  yaratan  etkili bir sağlıklı bronzlaşma yağıdır.  Güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak  6 Faktör dür. Koyu ve hassas olmayan ciltler için tavsiye edilir. Açık tenli hassas ciltler için tavsiye edilmez. Eğer açık tenliyseniz yüksek Faktörlü bir yağ ile karışım yapabilirsiniz.

Pirinç Tohumu Yağı

Pirinç tohumu yağı genellikle koyu tenli kişiler için idealdir ve aynı zamanda bebeklerin de rahatlıkla güneşten korunmak amaçlı olarak kullanılabilen doğal bir yağdır. Pirinç Tohumu yağının güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak  6 Faktör dür. Koyu ve hassas olmayan ciltler için tavsiye edilir. Açık tenli hassas ciltler için tavsiye edilmez. ayrıca Bebekler için yüksek faktör bir yağ ile karıştırarak kullanılması tavsiye edilir…

Zeytin Yağı

Zeytin Yağı tabiatın bizlere sunduğu mucizevi bir yağdır. İçerdiği antioksidanlar ile sağlıklı bir cilt sunarken altın parlaklığında bronzlaşmaya yardımcı olur. Zeytinyağının güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak  6-8 Faktör arasıdır Koyu renk  ve hassas olmayan ciltler için tavsiye edilir. Açık tenli hassas ciltler için tavsiye edilmez. Açık renkli iseniz diğer yüksek Faktörlü doğal bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz.  Zeytin yağı rafine edilmemiş yani fabrika yağı değil doğal sızma zeytin yağı olmalıdır.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı bronzlaşmak için ideal bir yağ olmasının yanı sıra saçlara da çok faydası olan güzel kokusu ile de rahatlıkla kullanılabilecek bir doğal güneş yağıdır. Hindistan Cevizi yağının güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak  6-10 Faktör arasıdır Koyu renk  ve hassas olmayan ciltler için tavsiye edilir. Açık tenli hassas ciltler için tavsiye edilmez. Açık renkli iseniz diğer yüksek Faktörlü bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

Shea yağı

Afrika’da yetişen ceviz benzeri görünümü olan bir meyve olan Shea meyvesi’nin yağı cildi çok etkili biçimde onaran ve sağlığına kavuşturan cildi en yüksek nemlendirme özelliği olan yağdır. Shea Aynı zamanda çok etkili ve sağlıklı bir doğal bronzlaşma yağıdır.  Shea Yağının güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak  6-10 Faktör arasıdır buğday rengi cildi olanlar  ve hassas olmayan ciltler için tavsiye edilir. Açık tenli hassas ciltler için tavsiye edilmez. Açık renkli iseniz diğer yüksek Faktörlü bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Fakat tüm ciltler için mucizevi bir onarıcı özelliği vardır güneşlenme ardından herkesin mutlaka kullanması önerilir.

Buğday Yağı

Buğday tohumu yağı, Nemlendirici etkisi çok yüksek olan ve yüksek güneş koruması sağlayan erken cilt yaşlanmasını önleyen çok etkili  doğal bir yağdır. Cildin elastik esneme özelliğini güçlendirir. Buğday Tohumu yağının güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak 10-20 Faktör arasıdır. Tüm cilt tipleri kullanabilir…

Havuç Yağı

Cildinizin güneş geçirgenliğini azaltan güçlü doğal bir kabuk oluşturur ve bu cildinizin korunmasını sağlar. Başta hassas ciltler için önerilen en etkili doğal bronzlaşma yağıdır.  Havuç Tohumu Yağı’nın güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak 38-40 Faktör arasıdır. Tüm cilt tipleri kullanabilir , özellikle hassas ciltler ve güneşten korunmak isteyen herkese önerilir.

Ahududu Yağı 
Ahududu Tohumu Yağı cildinizin güneş geçirgenliğini azaltan çok güçlü doğal bir doku  oluşturur ve bu aynen Havuç tohumu yağı gibi cildinizin güneş ışınlarından büyük ölçüde sağlar. Başta hassas ciltler için önerilen en etkili doğal bronzlaşma yağıdır.  Ahududu Tohumu Yağı’nın güneş Işınlarından koruma özelliği (SPF) yaklaşık olarak 28-50 Faktör arasıdır. Özellikle hassas ciltler ve güneşten korunmak isteyen tüm cilt türlerine sahip herkese önerilir.

Yorumlar