Sağlık

Bayramı kilo almadan atlatabilir miyim diyenlere öğütler

Bayram sofralarının hayalini kurdukça kilo almaktan ürkenler için özel özeriler:

Bayramı kilo almadan atlatabilir miyim diyenlere öğütler

Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Nida Acar, bayramı kilo hasarsız atlamak isteyenlere şu önerilerde bulundu ve ekledi: "Bu ipuçları, Kurban Bayramı'nı kilo almadan daha sağlıklı bir şekilde geçirmenize yardımcı olacaktır. Ancak, bireysel ihtiyaçlarınıza ve sağlık durumunuza göre diyetisyeninizle bireysel diyet programı oluşturmak faydalı olacaktır"

Ölçülü Yemeyi ihmal etmeyin : Bayramda sunulan yemekleri yemek isteyebilirsiniz, ancak porsiyonları kontrol etmek önemlidir. Yemeklerinizi ölçülü bir şekilde yemeye özen gösterin.

Dikkatli Seçim Yapın: Bayram sofralarında sağlıklı seçenekler bulunur. Etlerin yanında sebzeler, salatalar ve çorbalar gibi besleyici gıdaları tercih etmeye çalışın.

Yağsız Pişirme Yöntemlerini Tercih Edin: Izgara, buğulama veya fırında pişirme gibi yağsız pişirme yöntemlerini kullanarak kalori alımını azaltabilirsiniz.

Su İçmeyi İhmal Etmeyin: Bayramda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu suyu almak için yeterli miktarda su içmeye özen gösterin. Su, tokluk hissi sağlayarak aşırı yeme isteğini azaltabilir. ancak suyu yemeklerden 20 dakika önce ya da 20 dakika sonra içmeye de özen gösterin

Şeker Sorunu Olanlar Ara Öğünleri Atlamamalı: Şker hastaları ana öğünler arasında ara öğünleri kan şekerinizi dengede ve açlık hissinizi kontrol altında tutmak için ihmal etmemeli. Ama sağlıklı insanlar ara öğünleri tercih etmemeli... Bilimsel araştırmalar uzun açlık süresi ve orucun sık yemekten daha sağlıklı olduğunu gösteriyor.

Şekerli ve Gazlı İçeceklerden Uzak Durun: Gazlı içecekler, meyve suları ve şekerli içecekler yerine su, bitki çayları veya şekersiz içecekleri tercih etmeye çalışın. Bu, gereksiz kalori alımını önleyecektir.

İştahınızı Kontrol Altında Tutun: Yemekler sırasında yavaş yemek yemeye çalışın ve porsiyonlarınızı küçük tutun. Bu şekilde daha çabuk doyacak ve fazla yemek yemeyi önleyeceksiniz.

Düzenli Egzersiz Yapın: Bayram tatili boyunca düzenli olarak egzersiz yapmaya devam etmek, kalori yakmanıza yardımcı olur. Yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya dans etmek gibi aktiviteleri tercih edebilirsiniz.

Tatlıyı Sınırlayın: Bayramda tatlılar çekici olabilir, ancak hamurlıu tatlıları aşırı yemek yerine daha hafif ve az şekerli tatlı alternatiflerini tercih edin.

Stresi Yönetin: Bayram döneminde stres, aşırı yeme isteğini tetikleyebilir. Stresi yönetmek için meditasyon, derin nefes alma egzersizleri veya hoşlandığınız aktivitelerle rahatlama yöntemlerini uygulayın.

Yorumlar