Kültür Sanat

Ünlü ressam Şafak Tavkul vefat etti

Ünlü karikatürist ve ressam Şafak Tavkul, 58 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü ressam Şafak Tavkul vefat etti

Evli ve iki çocuk babası olan ünlü sanatçı Şafak Tavkul, 58 yaşında İstanbul'da hayata gözlerini yumdu.

Resim Sanatının birçok alanında eserler veren Tavkul'un cenazesi, Konya Başhüyük Köyü Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. 

Bir dönem çizgileri yayınlanan LeMan'ın resmi hesabından yapılan açıklamada, ''Arkadaşımız çizer, ressam, Şafak Tavkul’u kaybettik. Çok güzel bir insandı. Nur içinde yatsın'' denildi.

Ünlü karikatürist  Hasan Kaçan, "Canım kardeşim, dostum, arkadaşım, çizgidaşım, ülkemizin büyük ressamlarından Şafak Tavkul, Hakk'a yürüdü. Mekanı cennet olsun. Tekrar mülaki oluruz Bezm-i Ezelde. Evvel giden ahbaba selam olsun erenler." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.
Yazar Samed Karagöz de "Şafak Tavkul ağabey vefat etmiş. Çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. Çok iyi bilirdim. Boşluğu doldurulamaz bir sanat insanıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Şafak Tavkul kimdir?

Şafak Tavkul, 1963'te Kastamonu’da dünyaya geldi. İlk resim ve karikatür sergisini 1978'de henüz 15 yaşındayken açtı.

TED Ankara Koleji’nden sonra, M.S.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde 4 yıl, Endüstri Öğrencilik yıllarından başlayarak çeşitli çocuk ve mizah dergilerinde çalıştı.

Çizerliğin yanında gazetecilik yaptı.Tasarım, İç Mimarlık ve Heykel Bölümlerinde birer yıl eğitim gördü.

Tanınmış dergilerde sanat yönetmenliği de yapan Tavkul, 1988'de çizgi film sektörüne geçerek birçok uzun metrajlı filme imza attı.

Animasyon ve illüstrasyon dersleri veren Tavkul, Türkiye’de ilk ve tek Storyboard Sergisi açan sanatçıydı. 1991 yılında Çocuk Vakfı tarafından Cumhuriyet tarihinde çocuk dünyasına en iyi hizmet eden 40 kişiye verilen hizmet ödülü çizgi film dalında Şafak Tavkul’a verildi. Çocuğun Duası adlı kitap çalışmasıyla Çocuk Edebiyatçıları Birliği “En İyi Resimli Çocuk Kitabı Ödülü”ne layık görüldü.

 Kendi yapım şirketinde reklam filmleri, animasyon ve belgeseller üreten sanatçı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde de animasyon dersleri veriyordu.

Yorumlar