Kültür Sanat

Sanatçı Ayşegül Atik vefat etti

Usta tiyatro sanatçısı Ayşegül Atik hayatını kaybetti

Sanatçı Ayşegül Atik vefat etti

Yaklaşık bir buçuk aydır hastanede tedavisi süren Ayşegül Atik, dün akşam saatlerinde solunum şikayetiyle yoğun bakım ünitesine alındı.

Uzun süredir kanser tedavisi gören oyuncu, sağlık ekiplerinin 6 saat süren çabasına rağmen 00.10 sularında vefat etti.

Vefat haberini meslektaşı, Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Koordinatörü Çetin Özen duyurdu.

Ayşegül Atik uzun bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtildi.

AYŞEGÜL ATİK KİMDİR?

Ayşegül Atik 1948 yılında Ankara'da doğdu. Asıl adı Mürşide Ersoy olan oyuncu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.

Devlet Tiyatrosu'nda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı. 1978'de Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı.

Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca'yla çeşitli skeçlerde yer aldı. Oyuncu, 'En Son Babalar Duyar'ın başta olduğu birçok dizide oynadı.

Ayşegül Atik, alışveriş sonrasında fiş almanın önemine dikkati çekmek için "Önce alışveriş sonra fiş" sloganıyla hazırlanan reklamla hafızalarda yer edinmişti.

Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesinde dersler veren Ayşegül Atik, "En Son Babalar Duyar" dizisinde de rol almıştı.

Sanatçı, "Şen Yuva" ve "Kısmetim Otel" gibi yapımların yanı sıra Devlet Tiyatrosunda "Gömü", "Ezgiler Ezgisi", "Ceza Kanunu", "Yollar Tükendi"nin de aralarında bulunduğu birçok oyunda yer aldı.

Yorumlar