Kültür Sanat

Ressam Ali İsmail Türemen vefat etti

Türk resiminin önemli ustalarından, mavinin ressamı olarak da tanınan Ali İsmail Türemen vefat etti.

Ressam Ali İsmail Türemen vefat etti

19 Mayıs 2020’de 79 yaşında aramızdan ayrılan Ali İsmail Türemen’in vefatını yeğeni Mediha Didem Türemen sosyal medyadan şu sözlerle duyurdu: 

“Ah amcacım.. Maviler içinde uyu.. ?

Daldığın denizler, yarım bıraktığın tuvaller, özlediğin pek çok kişi ve anneciğin Mediha, artık gidemediğin yerler bekliyordu seni. ?

Çoktan bildiğim ya da zamanla fark ede ede anmaya devam edeceğim kadar çok emeğin var bende ve sayısız inceliklerle dolu an.?

Doğacağımı ilk duyduğunda annenin adını taşıyan bir kız çocuğu olacağımı aylar önce bilmendi galiba ilk hatıramız. Babamın amcası olmaktan öte, tüm ailemizin baba yarısı, arkadaşıydın. ?

Yıllardır, atölyede beraber çalıştığımız günleri, ayrıntılarda dünyalar bulmayı öğretmeni, öten kuşun adını bilmenin inceliğiyle doğayı dinlemeyi, bir anda içinden gelen dizeleri, yaptığın her işe duyduğun sevgiden ilham almayı çoktan özlemeye başlamıştım. ?

Hadi kahve molası deyip ellerimiz boyalı dinlenirken, yaşam hakkında konuşmanın ve yorulup mola vermenin gerçekten nasıl bir keyife dönüşeceğini, hayata çok yönlü bakmanın cesaretini öğrendim senden. ?

68 kuşağının paleti kurumayan ressamı, Tatbiki’nin gözü kara devrimcisi, öğrencilerinin hak savunucusu. ?

Dokunduğun binlerce öğrenciden, yolunu açmak için cesaret verdiğin kişiden biri oldum. Defalarca teşekkür ederim. ?

“Evlat..” diye başlayan sözlerini çok özleyeceğim.”?

Türemen’in cenazesi 20 Mayıs’ta Edirnekapı’daki aile mezarlığına defnedildi.

cumhuriyet

Yorumlar