Kültür Sanat

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi'ye Çağdaş Yaşam 17. Cumhuriyet Ödülü

ÇYDD'nin Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü, bu yıl Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye törenle verildi. Prof. Dr. Kuçuradi adına ödülü Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Yalın aldı.

Prof. Dr. İoanna Kuçuradiye Çağdaş Yaşam 17. Cumhuriyet Ödülü

Her yıl 10 Nisan Laiklik Günü’nde  her yıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’nün on yedincisi Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye takdim edildi. 

Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, ÇYDD üyeleri ve gençlerinin yanı sıra Prof. Dr. Türkân Saylan’ın sevenlerinin yoğun katılım gösterdiği ödül törenine sağlık sorunları nedeniyle Prof. Dr. İoanna Kuçuradi katılamadı.

Törene uzaktan bağlanarak konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Kuçuradi adına ödülü Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Yalın aldı. Kuçuradi, ödül için teşekkür ederek “Değer bilgisinin ve insan haklarının belirleyici olabilmesini sağladım. Laiklik de insan haklarının belirleyici olmasını sağladı.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı. 

Törenin açış konuşmasını yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, 2007’den bu yana sırasıyla Muazzez İlmiye Çığ, Fazıl Say, Sabih Kanadoğlu, Rıza Türmen, Yıldız Kenter, Genco Erkal, Gülriz Sururi, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Prof. Dr. Doğan Kuban, Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Müjdat Gezen,  Prof. Dr. Yücel Aşkın,   Prof. Dr. Mehmet Haberal,   Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Prof. Dr. Ferit Bernay, Prof. Dr. Emre Kongar, ve Ataol Behramoğlu’na verilen ödülün bu yıl,  Prof. Dr. Kuçuradi’ye takdim edilmesinden ötürü büyük mutluluk duyduklarını belirterek bugüne kadar felsefe, insan hakları ve etik çalışmalarıyla ülkemizde laiklik ilkesinin yaşatılması ve geleceğe taşınması için verdiği emekler için teşekkür etti.

Daha sonra laiklik ilkesinin ve 10 Nisan tarihinin Türkiye Cumhuriyeti için önemi üzerine konuşma yapan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Av. Sedat Durna, “Cumhuriyet değerlerinin korunması, yaşatılması ve tanıtımı için büyük emek veren; insan hakları, felsefe ve etik alanında yaptığı sayısız ve öncü çalışmasıyla ülkemizde evrensel insan haklarının, eğitimin ve çağdaş insanca yaşamın gelişimine sunduğu katkılar nedeniyle 17. Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’nün Sayın Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye verilmesi kararlaştırılmıştır” dedi. 

Yorumlar