Kültür Sanat

Milli Saraylar'dan Kaşıkçı Elması Çalınmadı açıklaması

Sosyal medyada Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı Müzesinden çalındığına dair iddialar üzerine Milli Saraylar açıklama yağarak, Kaşıkçı Elması'yla ilgili iddiaları fotoğraflı olarak yalanladı.

Milli Saraylardan Kaşıkçı Elması Çalınmadı açıklaması

Milli Saraylar, Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı'ndan çalındığı iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı açıklamayla yalanladı. Açıklamada "Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Milli Saraylar sosyal medya hesabından bu iddiaları yalanlayarak fotoğraflı yanıt verdi. Milli Saraylar’dan yapılan açıklama, "Tarihî elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir. Kaşıkçı Elması’nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır." denildi.

Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhurlarından biri olan 86 karatlık Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı'ndan çalındığı iddialarının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Turizmi baltalamak için olduğu kanaatindeyiz. Sahtecilik asla söz konusu değildir” dedi.

Yorumlar