Kültür Sanat

Marvel Comics, Maymunlar Cehennemi’nin çizgi roman haklarını satın aldı

Ünlü bilimkurgu serisi 1975’ten sonra evine geri döndü. Türkçe'de Maymunlar Cehennemi olarak tanınan Planet of the Apes serisi Marvel çatısı altında çizgi roman olarak yayınlanacak.

Marvel Comics, Maymunlar Cehennemi’nin  çizgi roman haklarını satın aldı

Maymunlar Cehennemi çizgi roman hakları, Marvel Comics’e geri döndü. 

Disney’in geçen yıllarda Fox’u satın almasından sonra 20th Century Foxbünyesindeki Alien ve Predator gibi dev markalar da el değiştirmişti. Şimdiyse Disney’in bir parçası olan Marvel Comics, zamanında 20th Century Fox tarafından filme uyarlanan Planet of the Apes’in çizgi roman haklarının kendilerine geçtiğini resmi olarak duyurdu.

Marvel Entertainment cephesi, Maymunlar Cehennemi serisinin Marvel Comics’e geri döndüğünü açıkladı. 2023 yılının ilk aylarında yeni maceralar ile okurların karşısına gelecek Planet of the Apes şimdiden serinin hayranları tarafından merakla bekleniyor. Bilimkurguya yön veren seri uzun yıllar boyunca çizgi romanlara, filmlere, oyunlara, televizyon dizilerine ve oyuncaklara uyarlanmıştı.

Bununla birlikte Marvel Comics serinin kendi çatıları altına geri dönmesinden sonra şu açıklamayı yaptı:

“Marvel Comics ve MAYMUNLAR CEHENNEMİ 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip. Marvel ilk MAYMUNLAR CEHENNEMİ çizgi romanlarını 1974 ve 1975 yıllarında yayınlamış ve seri daha sonrasında ADVENTURES OF PLANET APES ile devam etmişti. Bu çizgi romanlar ise daha sonrasında ikonik Planet of the Apes filmlerine de uyarlanmıştı.”

Marvel Comics, Maymunlar Cehennemi Çizgi Romanları ile Yeni Maceralar Anlatacak
Diğer taraftan baş editör C.B. Cebulski, yeni yayınlanacak çizgi romanlar konusunda okurları neler beklediği konusunda ipuçları vererek şunları söyledi:

“Planet of the Apes’in Fikirler Evi’ne geri dönmesinden dolayı oldukça heyecanlıyız. Serinin yeni döneminde bu değerli serinin, cesur hikâye anlatımı ile okuyucuya vadedebileceği şeylerin sınırlarını keşfedeceğiz. Yeni maceralara adım atmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Marvel Comics raflara taşıyacağı yeni Planet of the Apes maceraları konusunda ise daha fazla bilgi vermedi. Yeni hikâyelerin 2023 yılının ilk aylarında çıkacağı söyleniyor. İlk çizgi romanın okurlarla buluşmasına değin hayranlar şimdilik Salvador Larocca tarafından çizilen ve Marvel etiketini taşıyan poster ile yetinmek durumda kalacaklar.

Planet of the Apes serisi daha öncesinde BOOM! Comics bünyesinde yayın hayatına devam etmiş hatta DC’nin ikonik karakterlerinden Green Lantern’in göründüğü bir macerası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Ancak serinin lisansı daha sonrasında Marvel tarafından satın alındı. Ünlü çizgi roman şirketi yakın zaman içinde haklarını satın aldığı yeni bir Alien ve Predator çizgi romanlarını da okuyucularla buluşturacak.

Oğuzhan Açıkalın - kayiprihtim.com

 

Yorumlar