Kültür Sanat

İzmit Kafası Dergisi okurlarla buluştu

İzmit’in tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan İzmit Kafası Dergisi'nın tanıtımı yapıldı.

 İzmit Kafası Dergisi okurlarla buluştu

Pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen lansmana, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaelispor’un efsane futbolcularından Kaan Dobra, oyuncu Ragıp Savaş, online olarak rock müzik grubu Redd’in solistleri İzmitli kardeşler Doğan ve Güneş Duru başta olmak üzere, basın ve siyaset dünyasında isimler katıldı. 

Lansman eski İzmit fotoğrafları sergisiyle başlayarak İzmit Belediyesi’nin hazırlamış olduğu tanıtım videosu ile devam etti. Konuşmaların ardından sahne alan bando takımı, İzmit yöresine ait türkülerin seslendirildi.

İzmit Kafası Dergisi’nin kente büyük farklılık getireceğini belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, duygularını şu şekilde paylaştı; “İzmit’in değerli insanlarını anlatmak ve İzmit’e aidiyet oluşturmak amacıyla İzmit Belediyesi olarak edebiyat sanat ve kültür çalışmalarımıza yenisini ekledik. Kültür ve sanat faaliyetlerini hiçbir zaman ikinci plana atmadık. Bilhassa kültür ve sanat faaliyetlerinin, bizler için nefes almak kadar elzem bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu sebeple, İzmit’i, İzmitli’yi anlatan, okuduğunuzda İzmit’ten bir şeyler bulabileceğiniz hatta birçok detay yakalayabileceğiniz çok güzel dergi çıkarttık. Okurken büyük keyif duyacaksınız.’’

Yorumlar