Kültür Sanat

Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması ödülleri verildi

9. Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım yarışmasının sergi açılışı ve ödül töreni 26 Kasım’da Zeytinburnu Kültür Sanat’ta yapıldı.

 Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması ödülleri verildi

Hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini ve kalemişi alanlarında düzenlenen yarışmanın ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen eserlerinden oluşan sergi, saat 14.00’te törenle açıldı. Kısa bir sergi turunun ardından konukların salona geçmesiyle ödül töreni başladı. Törende ilk olarak Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışmasını tanıtan kısa bir video gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye Prof. Dr. Süleyman Berk çıktı.

Prof. Dr. Berk, “Elbette yarışmaların en büyük faydası, ödül alsın almasın yarışmacılara, yarışmaya katılan sanatkârlara olmaktadır. Çünkü yarışmaya hazırlanırken yapmış oldukları çalışmalar, yoğun çalışmalar ödül alsın almasın onlara bir fayda sağlamaktadır.” diyerek yarışmanın yarışmacılar için önemine işaret etti.

Süleyman Berk’in konuşmasından sonra sahneye Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy çıktı. “Sanat ancak, malûm-u âliniz, yaşarsa sanat olur. Değilse, bir müzelik unsur olur. Bu yarışmanın buradaki, sadece burada değil aslında, bütün geleneksel sanatlarımız için sadece bunların geçmişe ait bir unsur olmadığını, hâlen yaşayan, binlerce insanın gönül verdiğini, emek verdiğini, göz nuru döktüğünü ortaya koyması bakımından da bana sorarsanız çok anlamlı.” sözleriyle yarışmanın sanatların yaşaması bağlamındaki rolüne vurgu yaptı.

Sahneye son olarak Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan çıktı. Ercan Turan, sergiye dair duygularını şu sözlerle ifade etti; “Benim, bu sanatlara, özellikle Türk-İslâm sanatlarına, geleneksel sanatlara gönül verene ayrı bir hayranlığım var. Tüylerim diken diken oldu yukarıda.”

Program, ödül kazanan yarışmacıların ödüllerinin takdimiyle son buldu.

AA

Yorumlar