Kültür Sanat

Geleceğe Dokunmak amaçlı Yetişkinler İçin Atölyeler Pera Müzesi'nde

Pera Müzesi'nin "Geleceğe Dokunmak: Yetişkinler için Atölyeler” başlıklı program; ileri dönüşüm tekniklerinin de uygulandığı yeni tasarımlar yaratma üzerine eğlenceli atölyeler ve ilham dolu sergi turlarından oluşuyor.

Geleceğe Dokunmak amaçlı Yetişkinler İçin Atölyeler Pera Müzesinde

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Öğrenme Programları, Gelecek Hatıraları sergisi kapsamında yetişkinler için disiplinler arası atölyeler düzenliyor.

18 yaş ve üzeri herkese açık olan Pera Yetişkin atölyelerinde katılımcılar, çini motifleri üzerinde çalışarak seramik karolar tasarlıyor, polimer kilden çiçekler üretiyor, cam şişe ve tuvaller üzerinde karışık teknikle ileri dönüşüm tasarımları yapıyor, kırık mermer parçalarını sanatla onarıyor ve sanat terapisi ile olumlu deneyim ve duyguları üzerine düşünüyor

. Serginin gelecek tahayyülleri ve hafıza arasında bağlar kuran kavramsal çerçevesinden yola çıkan atölyelerde katılımcılar deneyimlerini geleceğin hatıralarına dönüştürüyor. Alanında uzman sanatçı ve eğitimcilerin yürütücülüğünde gerçekleşecek “Geleceğe Dokunmak: Yetişkinler için Atölyeler” programı 15 Aralık’ta başlayıp 21 Ocak’a kadar devam ediyor.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

ATÖLYE TARİHLERİ

Cam Şişelerde Geçmişten İzler

15 Aralık 2023 Cuma, 19:00

Seramik Karo Atölyesi: Gelenek ve Gelecek

17 Aralık 2023 Pazar, 14:00

Polimer Kil ve Yeryüzü Çiçek Haritası

12 Ocak 2024 Cuma, 19:00

Sanat Terapisti ile Deneyimden Hatıraya

14 Ocak 2024 Pazar, 14:00

Asamblaj: Tuvaldeki Hatıralar

19 Ocak 2024 Cuma, 19:00

Kırık Parçalarda Saklı Hikayeler: Kintsugi

21 Ocak 2024 Pazar, 14:00

Yorumlar