Kültür Sanat

Atlarla Gelen Resim Sergisi

Ünlü akademisyen ressam Prof. Dr. Erol Yıldır'ın imzasını taşıyan atlar eksenli resim sergisi 31 Mayıs 2022 tarihine kadar Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisinde gezilebilir.

Atlarla Gelen Resim Sergisi

Kastamonu Üniversitesi,  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Yıldır'ın atlar konulu tablolarından oluşan “Atlarla Gelen" kişisel resim sergisi 12 Mayıs 2022 tarihinde üniversitenin merkez kütüphanesi güzel sanatlar galerisinde açıldı.

Sergi açılışı  Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Kastamonu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, Özel Nefes Hastanesi Koordinatörü Kayhan Yaman, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Programda, Kastamonu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka izleyicilere gitar dinletisi sundu. 

Sanatçı Prof. Dr. Erol Yıldır, göreve başladıktan sonra Kastamonu'da bir sergileme alanının olmadığını fark ederek işe koyulduğunu söyledi.

Rektörlerinin de yeni bir sanat galerisi açılması için çok büyük destek verdiğini belirten Yıldır, "Üniversitemizdeki boş alanları etkinliklerin yapılabileceği sanatsal yerler haline getirerek öğrencilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Öğrencilerimizin yoğun olarak kullandığı kütüphanemizin girişindeki bu alanı sergi alanı yaptık. Buradaki ilk sergiyi de ben açtım." dedi.

Serginin hem öğrenciler hem de Kastamonulular için açıldığını dile getiren Yıldır, "Yolu buraya düşen herkesin beğenisine sunulacak. Atlar üzerine yaptığım resimlerimin yer aldığı sergi beğeni gördü." ifadesini kullandı.

36 büyük boy özgün çalışmanın yer aldığı kişisel sergi davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

“Atlarla Gelen” kişisel resim sergisi 31 Mayıs 2022 tarihine kadar Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisinde sanatseverler tarafından gezilebilir.

Yorumlar