Yurt

UNICEF Türkiye'den Tek Bir Takım olma çağrısı

UNICEF Türkiye, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü aktiviteleri kapsamında #DünyaÇocukGünü ve #WorldChildrensDay etiketleriyle çocuk hakları için herkesi “Tek Bir Takım” olmaya davet etti.

UNICEF Türkiyeden Tek Bir Takım olma çağrısı

UNICEF Elçileri Tuba Büyüküstün, Cedi Osman ve Gülsin Onay ve UNICEF Çocuk Hakları Savunucusu Hadise başta olmak üzere sanatçı ve kanaat önderlerinin de aralarında yer aldığı UNICEF destekçileri, #DünyaÇocukGünü ve #WorldChildrensDay etiketleriyle sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla çocuk haklarına dikkat çekti.

UNICEF Türkiye’nin her yıl ortakları ile gerçekleştirdiği kutlamalar çerçevesinde Ankara’da düzenlenen Çocuk Forumu’nda çocuklar ve gençler kendi öncelik ve fikirlerini karar alıcılarla paylaşma fırsatı buldu. Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, ve İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri gibi ülkenin önemli yapıları maviye büründü. 

Dünyada çocuk haklarının korunması amacıyla Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiği tarih olan 20 Kasım her yıl Dünya Çocuk Günü olarak kutlanıyor. UNICEF ve paydaşları tarafından 190 ülkede kutlanan bu özel günde dünya genelinde çocuklar tarafından ve çocuklar için harekete geçilmesine vurgu yapıldı.

Yorumlar