Yurt

Türkiye'de ilk kez maymun çiçeği hastalığı teşhis edildi

Türkiye'de bir hastada maymun çiçeği hastalığı tespit edildiğini, bağışıklık sistemi yetersizliği olan 37 yaşındaki hastanın tecrit edildiğini bildirdi.

Türkiyede ilk kez maymun çiçeği hastalığı teşhis edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi bu hastalık solunum yoluyla değil yakın fiziksel temasla bulaşıyor." ifadelerini kullandı.

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir?Maymun çiçeği virüsü nerede görüldü? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? 
Maymun Çiçeği Virüsü belirtileri alerjik döküntülerden nasıl ayrılabilirMaymun Çiçeği virüsünün nasıl bulaşır? Kuluçka süresi ne kadardır? Maymun Çiçeği Virüsü Hastalığının döküntülerin alerjik döküntülerden farklı olarak nerelerde yoğunlaşıyor?

 

Maymun Çiçeği Virüsüyle ilgili bilinmesi gereken 5 önemli noktaMaymun Çiçeği Virüsünün hızlı mutasyona uğrayarak insanlara bulaşması Covid-19 gibi kolay olmadığından pandemi beklentisi bulunmamaktadır

 

Yorumlar