Yurt

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama oldu: Ölü ve yaralılar var

Beyoğlu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle panik yaşanırken, ölen ve yaralananlar olduğu öğrenildi.

Taksim İstiklal Caddesinde patlama oldu: Ölü ve yaralılar var

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sıralarında meydana gelen patlamada en az 6 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralıların bulunduğunu bildirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisini verdi.

Türk Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

Yorumlar