Yurt

Minibüslerde İstanbulkart kullanılabilecek

Bundan böyle İstanbulkart, minibüslerde de kullanılacak.

Minibüslerde İstanbulkart kullanılabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gerçekleştirdikleri toplantıda, toplu ulaşımda devrim niteliğinde bir karara imza attı. Bundan böyle İstanbulkart, minibüslerde de kullanılacak.,

Yeni uygulama ile birlikte mevcut İstanbulkart tarifesi minibüslerde de geçerli olacak ve vatandaşlar, “indirimli, aktarma ve ücretsiz” gibi avantajlardan minibüslerde de faydalanabilecek.

Pilot bölge olarak Arnavutköy’de hayata geçecek olan uygulama, ilerleyen dönemlerde tüm İstanbul’a yayılarak pek çok kazanıma olanak tanıyacak. İşte İstanbulluların yeni uygulama ile elde edeceği haklar.

İstanbulkart Tarifesi Minibüslerde Geçerli Olacak: Mevcut İstanbulkart ücret tarifesi (indirimli, aktarma, ücretsiz vb.) minibüslerde de geçerli olacak. Bu sayede minibüs yolculuklarında da aktarma yapmak mümkün olacak.

Aktarmalı, Ücretsiz ve İndirimli Yolculuklar Desteklenecek: İstanbulkart ile yapılan aktarmalı, ücretsiz ve indirimli ödemeler belediye tarafından karşılanacak. Böylece minibüs esnafı da mağdur olmayacak.

Konforlu ve Rahat Yolculuk: İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında TSE Onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılacak ve araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüs dönüşümü sağlanacak. Bu sayede minibüsler daha konforlu ve rahat olacak.

Verimli Yolculuk Planlaması: Elektronik bilet sistemine geçişle birlikte, araçlardaki yolculuk verilerine daha kolay erişim sağlanacak. Bu sayede hatlar, güzergâhlar, seferler ve araç planlamaları daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

GPS ve Kamera Donanımları: Mevcut filo sistemine, araçlara GPS, kamera ve filo yönetimi gibi yeni donanımların eklenmesiyle, zaman entegrasyonu sağlanacak. Bu entegrasyon sayesinde, araçların ve seferlerin denetimi büyük ölçüde kolaylaşacak ve yolculuk güvenliği önemli ölçüde artırılacak.

Yorumlar