Yurt

Düzceli depremzelere bir kötü haber de havadan geldi

Deprem felaketi nedeniyle insanların dışarıda yaşadığı ve kesinlikle hasarlı binalara girilmemelerinin istendiği Düzce'ye şiddetli yağmur yağacağı ve sel baskınları yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Düzceli depremzelere bir kötü haber de havadan geldi

Düzce’de  deprem sonrası panikle dışarı çıkan vatandaşların soğuk havaya rağmen dışarıda bekleyişi sürüyor. AFAD açıklamasında hasarlı yapılara “kesinlikle girilmemesi” gerektiği vurgulanırken bir başka uyarı da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce için 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı.

Bugün havanın parçalı çok bulutlu olmasının beklendiği Düzce’de, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, yarın gün boyu ve aralıklarla yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, “Yerel kuvvetli (20-45 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

25 Kasım Cuma günü bölge genelinde yağışların kuvvetli, Düzce il genelinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

26 Kasım’da yağışların etkisini azaltarak akşam saatlerine kadar devam edeceği, 27 Kasım Pazar günü bölgede parçalı bulutlu havanın hakim olacağı öngörülüyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarın yağışla azalması ve mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

Yorumlar