Yurt

Büyücü kılıklı kadın dolandırıcıya 2.5 yıl hapis cezası

Antalya'da büyü bozma bahanesiyle bir kadının altınlarını çalan sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Büyücü kılıklı kadın dolandırıcıya 2.5 yıl hapis cezası

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ö.E. , Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müşteki S. A. ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. 

Söz verilen sanık Ö.E., "büyü bozma" bahanesiyle kimseden altın veya para almadığını ileri sürdü. 

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Ö.E.., "Daha önce bu suçtan birkaç sabıka kaydım var diye beni suçluyorlar. İki çocuğumla cezaevinde mağdur oldum, beraatime karar verilmesini talep ediyorum." dedi. 

Müşteki S.A. ise 2015'te kapısına gelen iki kadının para ve erzak istediğini, bunun üzerine mutfaktan erzak almaya gittiğinde kadınların evine girdiğini söyledi. 

Kadınlardan birinin "Hayrın kabul olsun, altın veya paran varsa okuyalım evinin huzuru, bereketi artsın, çocukların ve eşinle mutlu olursun" gibi söylemlerde bulunması üzerine bir miktar altını kadınlara verdiğini belirten S:A., "Kadınlar altınları çocuğumun çorabının içine bıraktıklarını söylediler. Daha sonra koşarak kaçtılar." dedi. 

Mahkeme heyeti, sanık Ö.E.'u "Dini inanç ve duyguların istismarı yoluyla dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.  

Kepez ilçesinde 5 Şubat 2015'te Songül Ay'ın ziynet eşyalarını "büyü bozma" bahanesiyle çaldıkları iddia edilen iki kadından Ö.A. İstanbul'da yakalanmış, diğer zanlıya ise ulaşılamamıştı. 

Yorumlar