Yurt

Behzat Ç. dışındaki ünlüler seçimde umduğunu bulamadı

Türkiye'deki 2024 yerel seçimlerimde ünlüler de başkanlık şansı aradı.

Behzat Ç. dışındaki ünlüler seçimde umduğunu bulamadı

Sanattan futbola bir çok ünlü isim parti çatısı altında ya da bağımsız olarak seçimlere katıldı. Ancak biri hariç tümü kaybeden adaylar arasında yer aldı.  İşte ünlü adayların seçim karnesi:

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KAZANAN TEK ÜNLÜ OLDU

CHP Ankara Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu,yüzde ellinin üzerinde oy olarak ipi göğüsledi.

Behzat Ç. adlı diziyle Türkiye’nin en çok tanınan tiyatro ve sinema sanatçılarından biri haline gelen Erdal Beşikçioğlu, CHP’nin adayı olarak yarıştığı Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yarışı kazandı. Beşikçioğlu, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 56,58’ini aldı. MHP’li rakibi Enver Demirel ise yüzde 32,62’de kaldı.

NASUH MAHRUKİ 2. OLABİLDİ

Ünlü dağcı Nasuh Mahruki ise İstanbul Beşiktaş'tan bağımsız aday olarak katıldığı yarışta seçilmeyi başaramadı. Nasuh mahruki resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 13,57 oy aldı. Beşiktaş belediye başkanı yüzde 64,13 oy oranı ile CHP'li Belediye Başkanı Rıza Akpolat oldu. Nasuh Mahruki belediye başkanlık yarışında 2. sırayı aldı.

DAVUT GÜLOĞLU YARIŞI RAKİBİNE KAPTIRDI

Türkücü Davut Güloğlu da Yeniden Refah Partisi adayı olarak Düzce'den seçime girdi. Güloğlu Düzce'de başkanlık koltuğunu AK Partili rakibine kaptırdı.

Düzce'de Yeniden Refah Partisi'nden seçime giren şarkıcı Davut Güloğlu, mevcut belediye başkanı AK Partili Faruk Özlü karşısında yüzde 29.5 oy alsa da kaybeden taraf oldu. Özlü dünkü seçimde yüzde 40 oy alarak ikinci kez belediye başkanı seçildi. Düzce'nin en büyük kaybedeni ise geçen seçimde 6'lı Masa adayı olarak yarışa giren İYİ Parti'ydi... Bir önceki seçimde yüzde 28 oy alan İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 5.6'ya gerilerken; CHP'li aday Mehmet Keleş yüzde 12.5 oy aldı.

HAKAN PEKER 5. SIRADA KALDI

Şarkıcı Hakan Peker İYİ Parti'den Karabük Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak katıldığı seçim yarışında 5.sırada kaldı.

İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı şarkıcı Hakan Peker de hüsrana uğradı. Karabük'ün Safranbolu ilçesinden seçime giren Peker'in oyların yüzde 3.5'ini aldı. Safranbolu'da CHP'li Elif Köse yüzde 47 oyla kazandı.

İRFAN DEĞİRMENCİ 3. SIRADA

TİP adayı olarak Ankara Çankaya'dan aday gösterilen televizyoncu İrfan Değirmenci seçim yarışını 3. sırada tamamladı

Ankara Çankaya'dan TİP adayı olarak seçime giren televizyoncu İrfan Değirmenci de CHP'li Hüseyin Can Güner karşısında kaybeden isim oldu. Değirmenci'nin oy oranı yüzde 5.9'da kalırken; CHP, 8 puanlık kayba rağmen yüzde 65.8 ile seçimin kazananı oldu.

GÖKHAN ZAN UMDUĞUNU BULAMADI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarışa dahil olan futbolcu Gökhan Zan ise yüzde 2 oy alabildi. Hatay'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi tamamlandı. TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdikten bir süre sonra desteğini çektiği eski milli futbolcu Gökhan Zan santıkta umduğunu bulamayanlar arasında yer aldı

MESUT YAR

Aday adaylığı sürecinde CHP’den aday gösterilmediği Datça Belediyesi’nde bağımsız aday olan Mesut Yar'ın oy oranı da 31 Mart 2024 seçimlerinin merak edilenleri arasındaydı. Ünlü televizyon sunucusu Mesut Yar, Muğla Datça'da bağımsız belediye başkan adayı olarak girdiği seçimi kaybetti. Datça'nın kazananı yüzde 46 oy oranıyla CHP'li Aytaç Kurt oldu.

MUSTAFA DENİZLİ'NİN KIZI KAZANDI

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, İzmir Çeşme'nin yeni belediye başkanı seçildi. 33 yaşındaki Lal Denizli, CHP adayı olarak girdiği yarışta yüzde 56 oy aldı. DEM'in yüzde 3.4 oy aldığı Çeşme'de, Cumhur İttifakının adayı MHP, oylarını geçen seçime göre yüzde 42'den yüzde 33'e düşürürken, Zafer Partisi'nin oyu yüzde 1.9'da kaldı.

.

.

Yorumlar