Yurt

Antalya'da Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık soruşturması

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir lisede Kur'an-ı Kerim'e tekme atmak suretiyle inançlara saygısızlık yapan öğrenciler Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Antalyada Kuran-ı Kerime saygısızlık soruşturması

Öğrencilrin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma sonucunda zanlıların kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet savcılığınca işlemlere başlanmıştı. İdari olarak  öğrencilerle ilgili disiplin işlemleri başlatılmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, inceleme ve soruşturma yapmak üzere eğitim müfettişi görevlendirmişti.

Kutsallara yönelik bu tarz olayları kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek olayı kınayan Antalya Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Olaya karışan öğrencilerin iş ve işlemlerinin, okulun disiplin kurulunda görüşüldüğünü belirterek, "Dosya, görüşülmek üzere İl Milli Eğitim İl Öğrenci Disiplin Kurulu'na gönderildi. Burada dosya henüz daha görüşülmedi. Dolayısıyla henüz neticeye bağlanan bir karar yok. İl Öğrenci Disiplin Kurulu'nda görüşüldükten sonra nihai karar ortaya çıkacak. Bakanlığımız da süreci çok yakından takip etmekte. Konuyla ilgili kişilerin aldıkları cezaları, tamamladıktan sonra Bakanlığımıza göndereceğiz. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek istedik. Konuyla ilgili muhatapların gereken cezayı alacak" dedi.

Yorumlar