Yurt

Ankara'da yaşlı adamı dolandıran dolandırıcılar dolandırıldı!

İsminin yolsuzluk soruşturmalarına karıştığını söyleyerek yaşlı adamı kandıran dolandırıcılar, adamın bankadan çektiği parayı almaya gönderdikleri dolandırıcılar tarafından dolandırıldı.

Ankarada yaşlı adamı dolandıran dolandırıcılar dolandırıldı!

İHA'nın haberin göre; Ankara’da 71 yaşındaki M.N.’yi arayan dolandırıcılar, isminin yolsuzluk soruşturmalarında geçtiğini ve bankadaki parasını çekmesi gerektiğini söylediler.

Bu yöndeki pek çok uyarıdan habersiz olan ya da uyarıları önemsemeyen yaşlı adam paranın adli emanet bürosunda kalacağını söyleyen dolandırıcılara inanarak banka hesabındaki 43 bin 800 doları çekti. Parayı teslim almak için gönderilen T.E.D, U.E, ve Ö.Ö. isimli üç dolandırıcı,  yaşlı adamdan aldıkları parayla birlikte ortadan kayboldular.

M.N.’nin şikayetçi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, parayı alan T.E.D, U.E, ve Ö.Ö’yü yakaladı.  Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlıların dolandırdıkları paralarla kendilerine otomobil, motosiklet ve cep telefonu aldıkları, lüks mekanlarda eğlenerek haksız elde ettikleri parayı harcadıkları öğrenildi.

Şahısların araçlarında yapılan aramada ise, çeşitli modellerde lüks cep telefonları, pompalı tüfek ve M.N.’den kalan 9 bin 100 dolar ele geçirildi. Ele geçirilirken paralar sahibine iade edilirken, esas dolandırıcıların yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği aktarıldı.

Yorumlar