Dünya

Hollanda'daki Su Meclisi gibi Türkiye’de Deprem Meclisi kurulsun önerisi

Hollanda'da faaliyet gösteren Su Meclisi’nin çalışma sistemi örnek gösterilerek Türkiye’de bir Deprem Meclisi kurulmasının yararlı olacağı savunuldu.

Hollandadaki Su Meclisi gibi Türkiye’de Deprem Meclisi kurulsun önerisi

Deprem sonra Türkiye'ye yardım için önemli organizasyonle kampanyalar düzenleyen ülkeler arasında yer alan Hollanda'da, Hollanda Diyanet Vakfı’nın “Türkiye için El Ele” Bağış Kampanyası çerçevesinde düzenlediği canlı yayınlara katılan Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Türkiye'de Deprem Meclisi kurulmasının yararlı olacağını ileri sürdü.

nhaber.nl sitesinin haberine göre HOTİAD Başkan Hikmet Gürcüoğlu, “Bildiğiniz gibi Hollanda’da su meclisi var ( Waterschap ). Hollanda uzun yıllar sel ve su baskınları ile uğraştı. Bu meclisin aldığı kararlara hükümetler asla müdahale edemez… Ülkemizin bir deprem bölgesi olduğu gerçeği ile acilen böyle blr meclis ( Deprem Meclisi ) kurulmalı. Anayasaya bu konuda kalıcı maddeler konulmalı. Kalıcı önlemlerin balında ise sık sık duyduğumuz “İmar affı” söz konusu bile olmamalı. Eğer kalıcı önlemler alınmaz ise 17 Ağustos’ta ( 1999), 6 Şubat’ta yaşanan acıların tekrarı kaçınılmazdır ” dedi.

 İki günde 3 milyon 200 bin Euro'nun üzerinde bağış toplanan  Hollanda Diyanet Vakfı’nın Türkiye için El Ele kamyasına destek veren HOTİAD üyeleri, bireysel bağışlar dışında kurum olarak Türkiye'ye 100 konteyner ev gönderecekleri belirtildi.

nhaber.nl

Yorumlar