Dünya

Camilerin yeni müdavimleri Bitcoin madencileri

İran’da camilerden elektrik ücreti alınmıyor. Bu nedenle Bitcoin madencilerinin donanımlarını camilere taşıyor.

Camilerin yeni müdavimleri Bitcoin madencileri

Bitcoin madencileri, zorluk seviyesinin artması ve elektrik fiyatlarının yüksekliği nedeniyle zor günler yaşıyor.  Artan döviz kuru nedeniyle donanımların maliyetinde ciddi artış olduğu için bu işten kar etmek çok zorlaştı. Ama İranlı Bitcoin madencileri kendilerine kârlı bir formül üretmeyi başardı.  İran’da Bitcoin madencileri elektriğin bedava olduğu camilere akın ediyor!

Bitcoin’in 10 bin dolar seviyesini aşması, ABD’nin ambargosuyla uluslararası ticarette sıkıntı yaşayan İran’da kripto para madenciliğine ilgiyi yeniden artırdı.

İran’da camilerden elektrik ücreti alınmıyor. Bu nedenle Bitcoin madencilerinin donanımlarını camilere taşıyor. Ülke genelinde elektrik tüketiminin yüzde 5 oranında artması, bu alana ilginin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor.

Bitcoin madenciliğinin ülkede ciddi endüstri haline dönüştüğü belirtilirken, Twitter’da paylaşılan bir fotoğrafta cami içerisinde 100’den fazla madencilik donanımının yer aldığı görülüyor.

Öte yandan elektrik tüketimindeki yükseliş nedeniyle hükümetin önlem almaya hazırlandığı belirtiliyor.

Bitcoin madencilerinin camilerde elektrikten yararlanmasının engelleneceği vurgulanırken, dünya genelinde kripto para endüstrisi tarafından yılda tüketilen enerji 68 teravat seviyesine ulaştı.

Yorumlar