bilimsel

Prof. Dr. İbrahim Benter: Koronavirüs'ün ilacı bulundu

ABD’de araştırmalar yapan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü Prof. Dr. İbrahim Benter, Kovit 19 virüsü mutasyona uğrasa bile hastaların tedavi edilebileceği ilaç bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. İbrahim Benter: Koronavirüsün ilacı bulundu

ABD'de tıp eğitimi alan ve 34 yıldır araştırmalar yapan Kıbrıs Türkü Prof. Dr. İbrahim Benter, ürettiği 'ACE2/Angiotensin-(1-7)" isimli sistemle yeni tip koronavirüsün (coronavirus) önüne geçebileceğini söyledi ve "Koronanın tedavisi bulunmuştur ve pandeminin sonunu getireceğine inanıyorum." dedi. 

Prof. Dr. Benter'in açıklamasına göre; ilaç hastaları tedavi edebilecek,  insanlar bu ilacı kullanarak virüsün vücuttaki zararlarını önleyebilecek. İlaç, kısa ve uzun vadede bu ilaç çok etkili olacak. Virüs mutasyona uğrayıp değişse de hastalık tedavi edebilecek.

İlacın yan etkileri ve dozları için açıklama yapmak için henüz erken ilacın onay sürecinin 2022 yılını bulması bekleniyor.

Alman biyoteknoloji şirketi Formycon, Prof. Dr. İbrahim Benter’in anlattığı yöntemi kullanarak ilk ilacı ürettiklerini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, COVID-19 (Kovit 19) virüsünün tutunduğu ACE2 adlı proteini durdurarak ilaç ürettiklerini ve aşılanamayan, aşı sonrası yeniden hastalanan ya da antikor üretmeyen hastalara büyük ümit olduğunu duyurdu.

Yorumlar